2x6,5

Ikväll har jag varit på ett info-möte i klubben. Det var tyvärr inte många andra där men som i så många andra ideella föreningar så är det svårt att få folk att engagera sig.
Jag passade på att jogga/springa dit o hem men idag hann jag faktiskt hem och träffa min familj lite grann innan jag sprang iväg. Framförallt fick jag träffa Nora. Sara känner nog att hon hamnar som nr 2 då och då men då hon är vuxen (nåja) och kan prata med mig och förhoppningsvis vara en förstående mor så tycker hon nog det är okej för...
 
Nora, mitt allt.
Till alla blivande och nuvarande föräldrar där ute: Jag hoppas ni visar (eller kommer att visa) all er kärlek till ert barn och att det kommer rakt från hjärtat. Jag saknar Nora direkt när jag lämnar hemmet och hon är den första jag vill umgås med när jag kommer hem från jobbet. Uttalandet " jag visste jag skulle älska mitt barn, men inte att jag skulle förälskad i det" stämmer så bra.
När Nora var liten, säg upp till 6 mån, så sa många att " njut nu för sedan blir det bara värre" eller att "ja nu är det lugnt men sen blir det jobbigare" förstår jag inte alls för så som vi har haft det i 1,5 år så blir det bara bättre o bättre. Hon blir roligare och roligare att umgås med.
 
Det som är jobbigast med jobbet på trädgårdstjänst är faktiskt att min tid med min dotter blir så liten. Sen ska ju jag klämma in så mkt annat som klubbengagemang, träning och övertid oxå.
Appropå övertid, gissa vem ska börja jobba kl 5 imorgon och ploga bort lite slask?

Ni som vill ha en utmaning i vinter:
 
Står i startgropen för att beställa ina första dubbade löparskor nu. Spikecross från Salomon.

regn & övertid

Igår checkade jag in på jobbet kl 06:20 och ut från samma ställe kl 19:45. Det var en låååång arbetsdag. Iallafall om man väger in regnvädret som en aspekt. Just nu på firman så är det stressigare än någonsin. Vi har flera jobb på gång som bör vara klara innan vintern är här.
Vi (ja o 2 till) körde över igår för vi hade på känn att det skulle bli nederbörd idag.
Det kändes imorse att man kört på övertid. Dessutom har jag fått ont i en tumme idag. Fy fasiken vad klen man blivit av att köra halvtid på kontorsjobb.
Det som är allra jobbigast med att köra över på jobbet är att jag inte hinner träffa Nora nåt. Det är riktigt jobbigt så idag stressade jag hem.
 
Huvut ville träna igår men kroppen orkade inte. Klokt beslut.
Idag skulle alltings ske: Sara skulle köra karate, tvätt-tid, Trainerpass, maila, betala räkningar mm. Så segar sig internet så jag blir förbannad. Skjöt upp tvätt-tiden några dagar. Fick iaf gosa o leka med Nora några timmar idag, det är guld värt.
Får svänga förbi det andra jobbet imorgon och fixa lite efter att ha jobbat med jobb nr 1 först.
Mkt nu.
 
 
 

Trainee på trainer

Igår var ju ännu en dag då kroppen inte lyckats göra sig av med de jäkla dagisbacillerna. Jag är inte 100% frisk men inte heller särskilt sjuk. Ett jävla mellanläge då det vore dumt att träna särskilt hårt. Då familjen inte hade särskilt mkt inplanerat på eftermiddagen så gjorde vi ett städryck i källarförrådet. Nu (äntligen) fickc jag för mig att pröva att sälja lite saker. Vet du någon som önskar köpa lite billiga dykprylar?
Snorkel-saker, vikter, fridykarfenor, fridykcyklop, simglasögön från speedo, en långärmad (O´Neil) och en kortärmad  (mares) våtdräkt, strumpor, ficklampa, analog klocka som visar djupet.
Hittade även skridskor som jag inte använt på åratal
Hittade ingen storlek på dessa men mina fötter hade spelrum i dom så gissar på 42-43.
 
Idag som familjen ut ordentligt. Nora somnade vid kl 20 igår och jag och Sara somnade innan kl 23. Alla 3 vaknade vid kl 9 imorse. När tog jag mig 10 timmars sömn sist??
Vi gjorde stan idag. Jag och Nora gjorde det lite längre så Sara skulle få lite plugg-tid. Jag köpte en ny rakapparat men inte till hakan utan huvudet. Sara brukar få hjälpa mig i mellanåt med att frisera mig. Hon har aldrig gillat nån av de olika rakapparater hon har använt genom åren och inte heller denna som vi provade för några timmar sedan. Men håret blev kortare iaf.
Sen kan jag ju inte gå på stan utan att skämma bort lilla Nora...
Dessa 9 plastbitar kostade mig 149:- Den enda som är "avancerad" av dom är flickan som kan böja på ben och armar så den kostade väl säkert 80 öre att tillverka. De andra hälften så mycket sen är väl resten vinst för det snåla danska företaget LEGO.
Provade Salomons sko Spikecross oxå. Jag trivs så bra i min speedcross och när de gör den skon fast med dubbar så heter den spikecross. Gick hem och surfade lite på utländska sidor om vart den var billigast men det visade sig att den var billigast på XXL. Får nog bli ett köp där tror jag.
 
Dagens träning
Jo det blev en sån idag. Träning alltså. Inte hårt, inte länge men jag mår inte bra om jag inte får träna och jag vet snart inte om jag är sjuk eller om jag bara har ett sämre allmänt tillstånd numera. Fan gör mig ordentligt sjuk istället för det här halvdana..
Nåja. Trainern fick röra på sig i 30 min där jag snittade ca 180-200watt (tacx-watt, ej monarkwatt) med en puls på ca 73-78% av max. Ca 90 i kadens och andningen var inte särskilt ansträngd. + några set med bålträning innan det blev tv och den enda serie jag följer: Allt för Sverige.
 

Imorgon väntar anläggningsjobb med TT och vädret ser ju ut för att bli skitdåligt hela dagen så för att lyfta stämningen lite så kanske det måste köpas lite godis.

Underbar fredag

Här har ni 3 glada och nöjda projektledare som jobba i Kilsbergen idag. Vi cyklade lite blandade stigar och traktorvägar och talade ihop oss så våra bedömningar av lederna blir lika. Solen sken, det var vindstilla, humöret var på topp, en hade ny cykel. Önskar bara att jag kunde bli helt frisk snart så man kan träna ordentligt.
 
 
Retade mig ännu mer på hur dåligt jag tycker speedking är. Nu är det jag som beställer ett nytt framdäck.
 
Efter några timmars lugn mtb så pratade vi, kollade kartor, löste världsproblem mm. Jag var väl den som fick resa på mig först för jag hade ju lovat att hämta Nora på dagis. Sara fick fara iväg lite tidigare än planerat pga insjuknad släkting. Jag och Noris har haft det bra iaf. Vi har handlat, badat, poppat popcorn och kollat på Transformers 3. (hennes favvo)
 
Nu väntar en helg med egentligen ingenting. Vi har inget inbokat och då vore det väl underbart att få till minst två härliga pass. Kanske ett löpning och ett cykel men det blir nog inget med det. Jag tar hellre en ordentlig sjukdom med feber och sängliggandes istället för det här osäkra, hosta lite då och lite då, nån slemklump här och en där.
 
Nåja, inga tävlinga förrens till våren iaf så för den delen är det ju lugnt men man vill ju må bra oxå.

Nya jobbet och dagisbaciller(?) igen

Fan jag hatar att vara småsjuk, krasslig, halvrisig. Ge mig en ordentlig omgång med feber och nästäppa så är det bra efter en vecka.
På vägen hem efter tisdagens mtb-tur kände jag att det var lite strävt i halsen. Igår kunde man ana en bitter smak av slem. Ja vet det låter äckligt men ni vet nog vad jag menar. Idag kan jag om jag anstränger mig rossla till och få loss nåt litet grönt. Känner mig inte värst sjuk men klokheten (va?) säger att det blir träningsfritt några dagar nu.
 
Börjat jobba tidigt några dagar nu vilket är bra för det rullar återigen på lite nu och jag har precis börjat ta tag i markägarbiten. Ja vi pratar förstås om jobbet Kilsbergstramp som projektet nu heter. Du kommer att hitta all info under bergslagstramp.se i framtiden. Det jobbas ju även med tivedstramp :-)
Idag kom jag hit strax efter kl 6 och satte mig direkt i massagestolen för att få igång kreativiteten.
 
Ikväll ska jag till klubblokalen, inte för att träna men jag skall fräscha upp lokalen lite. Har ju handlat lite prylar.
Du vet väl att du som medlem i Almby IK är välkommen att träna på spinninghojarna, använda vikterna eller bara umgås på tisdagar och torsdagar mellan kl 17-18:30.
 

glömde naturligtvis:Däck

Glömde igår min minirecension av däck när jag körde i Kilsbergen.
För ca en månad sedan var jag ju behov av ett nytt framdäck. Letade efter ett nytt Rocket Ron från Schwalbe men då jag gick bet på det letandet och inte kunde vänta fick det bli det oprövade Speedking från Continental.
Som jag bloggade efter cykelcrossen i Falun greppade det bra på gräsunderlag med sina kantdubbar men igår märkte jag verkligen att jag inte gillar det i ren skogsterräng. Jag kan inte säga rent ut att det är ett sämre däck men jag gillar det inte iaf. Det släpper ganska oväntat i skogsterräng samt att när det är lerigt så glider det mest i sidled och jag tycker Rocket Ron klättrar upp på kanter bättre om man t.ex hamnat ner i ett hjulspår.
Nä igår blev det klart: Jag måste ha ett bättre (läs RR) framdäck till nästa säsong.
 
Rocket Ron                               Speedking
Skillnaderna ser inte så stora ut här men de märks.
 
Jag har flera ggr denna höst tyckt att mitt grepp varit dåligt även bak och då har jag båda gångerna släppt ut lite luft. Igår t.ex släppte jag ut så lite som några enheter. Uppskattar att det var från 1,7 bar till 1,5 vilket gjorde grym skillnad. Var inte rädd att laborera med just lufttrycket.
 
Nu skall jag avverka massa kontorsjobb. Var först här idag 06:05

missat mässgodis och tuff arbetsdag

Ungefär som vanligt så missar jag ju en del när jag bloggar som jag sen kommer på senare.
På cykelmässan i lördags träffade jag en hel del gamla bekanta ansikten. Det märks att jag varit ute och tävlat flitigt för en del gamla konkurrenter och tävlingsfolk är fortfarande som bra polare.
Pratade med en 22årig kille som är en grym spurtare. Han är fortfarande jordnära och jag hoppas han fortsätter vara det när han får proffskontrakt. För han är nämligen nära ett sånt. Både Rabobank och Skil-shimano har varit i kontakt med honom.
Några andra proffscyklister var Nilsson och Darvell som jag pratade lite med under mässan. Sent på eftermiddagen råkade jag få se en utmaning mellan dom där de skulle hålla så hög snittwatt som möjligt under 30 sekunder. Jag fick känslan av att detta var en högst spontan utmaning då ingen hade cykelkläder på sig. Nilsson toppade på 1152watt men höll "bara" 887 watt i snitt. Darvell ryckte lite i sina tajta jeans, trampade (värmde upp?) i nån minut innan han klämde dit 902 watt i snitt. Det roliga med dessa gossar är inte hur starka dom är utan allt tugg mellan dom hela tiden. Skulle gärna festa med dessa gossar igen. I så fall skulle det bli tredje gången. 
En annan rolig dalmas...
 
Idag har jag cyklat i ca 4,5 h på jobbet. Skulle kontrollmäta ett av mina allra första förslag på led. OBS: Ingen led är en led förrens skyltarna börjar slås i backen. Detta är bara mina egna förslag. Rullade hemmifrån kl 8 med lampor och reflexer på. Mötte upp dagens sällskap vid Ånnaboda. Roligare att få cykla ihop med någon på dagtid för det är inte många som har den fördelen.
 Detta ledförslag kommer definitivt att bli en svart led pga av alla sina höjdmeter och några teknsika partier. Efter att jag mätt den så visade mätaren ca 38 km och 650 höjdmeter. Rätt tuff kan man säga och jag skall justera den och faktiskt skippa några backar för att få till en bättre led. Dock finns det 2 ställen som man kan gena på på detta ledförslag så det skall nog kunna passa fler än avdankade tävlingscyklister.
Med resan hem så avverkade jag 80 km och klättrade ca 1200 höjdmeter idag vilket känns när jag går ner 4 våningar till tvättstugan. Tror Sara får hämta upp tvätten när den är klar :-)
 
Imorgon väntar en heldag med kontorsjobb. Måste börja ta kontakt med markägare snart. Har en lång lista.
Dessutom har jag på nåt vis slarvat bort en viktig lapp där jag hade summerat antal skyltar & stolpar som kommer att behövas. Måste leta lite imorgon annars får jag räkna om.
 
PS. Bilen gick igenom besiktningen men det var på håret.
 

plasmagivning & träning

Igår blev det mörkerträning. Pannlampa på huvudet och sen löpning. Hade tänkt att cykla med några andra gubbar först men jag bangade ur. Jag körde lite Vena-spår, början på avslutningsrundan, lite andra stigar så jag kom ut på Lillå-spåret, lite Klockarängsled och avslutningsvis Lillå-spår och lite grusvägar runt Rynninge o hem. Drygt 14 km.
 
Idag var väl tanken likadan. Siktade på att köra mtb med snuskgubbar men då det blir mtb i jobbet imorgon bitti så ville jag inte skita ner hojen (dvs sen/nattlig service) för att sedan köra på den imorgon igen. Därför siktade jag på ett trainerpass men lagom när jag förberett fläkt, cykel och kläder kommer Sara och säger att det skulle störa hennes pluggning. Misspepp!!
Blev löpning även ikväll. Fram med löparkläder och magic shine 808 även denna kväll. Blev 2x3000 meter i venas motionsspår med en kropp som kändes seg. Sprang mest och tänkte hur dumt det ens var att prova intervaller dagen efter ett halvtufft trailpass men va fan gör man?  Benen var lite sega och det saknades spritt i dom. Tänkte bara på att det måste bero på passet 24 h tidigare men lagom vid hemkomst så kom jag o tänka på att jag lämnat plasma på sjukhuset idag.
Sist jag tränade efter en givning var ju pulsen onormalt hög men under kvällens pass har jag kollat flera ggr på pulsen och den har nästan varit lägre än vad kroppens känsla har varit. Ännu ett av kroppens spratt.
Höll 4:28min/km första intv och 4:36 den andra. Ingen jättefart direkt och att klara milen under 40 känns omöjligt med kvällens kropp.
 
Skitpass men nu är det avklarat.
 
I söndags gjorde vi en familjeutflykt till både Bauhause och XXL. Jag köpte en sak till klubben på det sistnämnda sportstället som jag hoppas håller måttet. Nora fick se ballonger vid entrèn till Bauhause och skulle prompt ha en. Det fick hon och den small ca 15 min senare utan att hon blev skrämd. Vi fixade en ny som höll ca 10 min innan hon skrämde mig genom att smälla även den.
Hon är tokig i ballonger och bollar.
Därför hamnade hon lite i paradiset när vi på XXL passerade deras vägg av bollar
Vart kommer detta sjuka bollintresse ifrån? Hoppas det bara är en period som försvinner.
 
Imorgon är det iaf cykel. På arbetstid! I love it!
Sen skall bilen besiktas... Inte lika glad över det för jag tror den inte går igenom.

mässa x 2

Kortfattat ifrån i fredags:
Joggade/sprnag till o från jobbet. Gick bra. Blev 8+6 km. Ja det var längre dit på morgonen.
Fredag kväll spenderades på Öl & whiskeymässan som jag så mycket gillar. Började direkt att gå fram till Aardbeg och prova två av deras sorter. En supernova och sen deras nya Galileo. Fint skit. IPA, Ale, lager och flera single malt sorter gled ner längs strupen och man blev som väntat lite smålullig. Var i roligt sällskap som helt plötsligt försvann när jag gick för att dricka lite vatten vid en automat. Puts väck! 
 
Väl hemma ville jag mest äta lite och sen sova och missade då den lilla informationen från Sara om att hon typ fått ett jobb :-)
Lördagens morgon kom tidigt, ca kl 5 gick jag upp för vid kl 6 skulle bilen som skulle ta mig och 3 andra mot cykelmässan komma.
Det kom fram någon Fredrik som ville bli fotad ihop med mig. Han sa att han tydligen hade tävlat mot mig förr i mtb men nu för tiden körde han mest landsväg. Trevlig kille.
 
Annars fanns det mycket snyggt att vila ögonen på under cykelmässan. Många snygga former och linjer som får hjärtat att pumpa lite extra. Vad sägs om kanske världens snyggaste tempo-hoj?
 
I vår monter Cebtral Baltic Cycling så var det ett större intresse och åtgång på information än vad vi var beredda på. Folk frågade, undrade och var nyfikna. Många trodde det var något slags lopp som vi promotade men så är det ju inte. Vi vill att att folk ska komma och cykla i bergslagen, Kilsbergen och Tiveden bara.
 
Tog en papparazzibild över en cykel som jag kommer att cykla lite på 2013...
Dock är det inte samma storlek då jag kommer att köra på en 15,5 tums ram.
 
Mässan var bra tycker jag och vi som reste dit ihop hade kul.
 
Idag finns det ingenting inplanerat förutom att jag har laddat lamporna för en mtb-tur ikväll.
 
 

6x800m

Hade tänkt att köra 8x800 meter ikväll. Kände mig sugen och motiverad på em men ju mer klockan blev så tappade jag sugen lite. Nora somnade strax efter kl 20 så vid kl 20:22 kom jag ut. Benen kändes trögare än förra onsdagen. Idag skulle intervallerna vara 200 meter kortare än förra gången men de skulle gå lite fortare. 
Jag kände direkt att det var svårare att hålla farten uppe idag och intervall nr 4 var jag dessutom tvungen att avbryta för jag orkade inte. Hade inte återhämtat mig och gick på rött. Tog en joggpause på ca 3-4 min och körde sen 2 intervaller till. Intervalltiderna pendlade från 3:51/km till 3:58/km men jag hade inte  fixat att köra två till i den farten.
Joggade hemåt.
Förra onsdagen åt jag en stor godispåse på eftermiddagen och sen fick jag till det där bra träningspasset.. Denna vecka har jag inte ätit mycket godis alls utan tvärtom har jag levt ganska nyttigt. Resultat: Viktuppgång och dåligt träningspass.
Ni förstår själva vilken diet jag tänker följa framöver.
 
Längtar till påsken igen. Det är så trevligt att klä ut sig.
 
 
 

Trainer, löpning och nämndemöte

Jahåjaja..Ännu ett möte att minnas. Jag är nyligen hemkommen från mitt livs första nämndemöte. Lite tråkigt men vissa saker var intressant oxå eftersom man är engagerad i föreningsverksamhet.
Jag själv hade visst en punkt på mötet förresten, de var ju därför jag var där. Tror visst att det var den fråga som fick mest frågor under kvällen. Tror jag vann åhörarna :-)
 
Jag har ju sagt några ggr denna sommar att min racer fortfarande har haft trainerdäcket på. Nu när senhösten är i antågande så passar det ganska bra för igår fick trainern göra säsongspremiär. Kort men nyttigt pass när Nora somnat. Det är ju just det som är så perfekt att ha en trainer hemma.
 
Imorgon blir det nog ett löppass när den lilla har somnat. Hoppas på fina intervaller. Förra onsdagen körde jag ju 5x 1000meter. Imorgon funderar jag på 8x800m i något högre fart. Hoppas benen är med mig. Jag vill få några bra löppass till innan jag med hjälp från Loket Svensson från Örebro AIK ska sätta det där perset på 10km.
 
Men om jag skall göra det skall jag nog inte göra som  jag gjorde igår på jobbet. Stå och kapa massa plattor utan skyddsmask. För hela kvällen och även imorse så kunde jag plocka svarta snorbusar ur näsan. Då kan man ju tänka på hur mycket som följt med ner i lungorna :-(
Idag var jag klokare
 
Tjing. Snart är det whiskeymässa :-)

Spontant bad med Nora

Vi har varit på ett besök på Gustavsvik äventyrsbad. Nora gillar verkligen att bada :-)
Hon fick idag åka vattenrutschkana för första gången. Ja den för vuxna förstås men inte själv. Hon blir verkligen större i hög hastighet men jag undrar när hon ska bli så här duktig

Jagad i berg & mörker

Usch på mig!
Inte vare sig bild eller film har jag att bjuda på. Men det spelades in film igår så det kommer nog en så småning om.
Äntligen fick jag till det där höst-trailpasset. Hans, jobbarkompismats och jag. Vi startade vid Ånnaboda igår (lördag) strax efter kl 9. Hade tänkt att sprinag bergslagsleden till Suttarboda sen skulle jag visa lite roliga mtb-stigar innan vi vände kosan hemåt mot Ånnaboda igen. Sagt och gjort så sprang vi iväg och jag tyckte inte tempot var så högt men tydligen har jag fått upp ett hyssfat steg för de andra två tyckte det gick lite väl fort. Jag har aldrig tränat med en så tyst mats någonsin. Han brukar till och med prata mer när han tävlar men igår visade han tydligt att han inte riktigt var i slag. Efter 12 km så började alla tre känna lite i benen men det tog nästa 10 km till innan vi nådde duscharna.
Fina stigar, oväntat bra ben och en fin höstsväng på 21 km. Så skulle jag vilja summera det.
 
Efter det så hann jag umgås med Nora lite grann innan jag skulle iväg på nästa aktivitet, zombie escape i stråssa gruva. För oss 5 polare som åkte dit så var det första gången vi besökte Stråssa gamla gruva. Det hade börjat skymma när vi kom dit men vi hann ändå se vilket kusligt, öde men helt perfekt område det är för att hitta på udda äventyr. Precis som det vi just skulle få uppleva.
Vad vi visste innan: Att vi skulle ta oss från ett ställe, genom ett huskomplex och ut med livet i behåll.
Scenario: Att en smitta gjorde folk till zombies och vi var de enda överlevande.
Vi fick med oss en ficklampa och ett eller två vapen per grupp beroende på gruppens storlek. Vapnen var huggvapen i latex (låter mjukt men är ganska hårda) samt soft air gun.
Självklart är detta på skoj och det är utklädda, sminkade och aktiva skådespelare men de gjorde bra. Loakerna är stora, långa och uppbyggda som en labyrint men med ett ganska självklart vägval vart man ska.
Vi trodde nog att det skulle vara 5-10 frivilliga personer där nere. Så här i efterhand gissar vi på att det fanns 20-30 pers som gjorde sitt bästa för att skrämma skiten ur oss.
Vi 5 som kände varandra delades upp i 3+2 där jag och Johan från Almby IK gick ihop. Jag med ficklampan han med en yxa. För att "döda" zombiesarna så skulle man använda sitt vapen och hur mkt som krävdes var väl egentligen upp till skådespelaren. En del ramlade ihop direkt men en del var tuffare kan man säga :-) 
 
Att leta sig igenom 4 våningar i ett stort, mörkt -kolsvart hus där vi till och med var nere bland nåt slags ventilationsrum med vetskapen om att rätt var det är så kommer det nån och skrämmer en var häftigt och roligt. Det tog oss ca 30-40 min och var värt varenda spänn.
 
Polaren i den andra gruppen hade en GoPro-kamera på huvudet och jag hoppas det blev en bra film.
 
Jag kan tipsa om detta äventyr som körs även nästa helg. Till sommaren blir det garanterat att boka in paintball vid Stråssa.
 
Idag är inget inbokat förutom att det skall skruvas med bilen lite. Ska byta signalhorn inför besiktningen.
 

Uppe i ottan

I förrgår provad jag lite cykelleder i bergen. Var en trevlig arbetsdag och det var det iof igår oxå men då satt jag i massagestolen.
 
Lite märklig känsla att jobba på kontor. Jag vet att jag får saker gjorda men ändå så känns det ibland som  man inte gör nånting. Igår kom första bakslaget med att ta fram leder. Var inte riktigt beredd på det och det lilla bakslaget gör att om jag drar om de två lederna som bakslaget gällde så blir det inte lika bra. Får väl vara beredd på fler sånna här ändringar tyvärr.
 
Gårdagens träning
Benen var lite trötta och sega från tisdagens cykling i bergen men det var ändå denna dag som jag hade tid för mina löpintervaller. Jag hoppar ju lite i schemat för att komma under milen på 40 km där jag mest testar intervallpassen i schemat för jag tycker inte jag har tid för alla distanspass. Skall ju dock köra ett på lördag.
Igår stod det 5 x 1000meter i 4:05-4:10 fart med 2 min joggvila emellan. + 6x500 meter i 3:50-4:00fart.
De långa tusingarna startade jag alltid lite för hårt och när gps-klockan hade räknat ut min fart låg jag nästan alltid på 3:46 så då fick jag justera farten. Alla intervallerna gick bra och jag snittade 3:59, 4:01. 3:57, 4:02 och 3:59. Ganska jämna alltså. De blev jobbigare och jobbigare men jag kände att det var under kontroll hela tiden. Lite längre vila efter dom sen tänkte jag hinna med så många 500 som möjligt innan det var dags att jogga ner. Jag körde nämligen dom hemåt från vattenparken vid Eurostop.
Dessa intervaller skulle ju gå fortare och jag gasade verkligen. Så pass hårt att jag brände mig på dom. Den första snittade jag 3:32-fart på. Då låg jag en längre tid på 3:19fart. Tro tusan att det bränner i benen då efter ett tag. Den sista och tredje intervallen hade jag ändå ett snitt på 3:44.
Mycket nöjd tog jag med en kall öl in i duschen.
 
Idag väntas kontorsjobb, kaffemaskin och lyssnande på alla ÖSK-lovers på kommunen. 

en dag i sadeln

Har haft en underbar dag i sadeln i Kilsbergen. Haft med mig expertråd som har hjälp till med bedömning av en del stigar. De verkade glada och lite lyriska över de fina utförskörningarna jag visade. Kanon.
 
Har inte tid med nån långblogg då jag servar cykeln på övertid. Måste dock visa denna underbara sketch
 

laddat inför skräcken

Igår var det en hyffsad mental startsträcka på nya jobbet. Fick planera upp veckan, fundera vart jag slutade drygt en vecka tidigare. Satt i ett ganska roligt möte på förmiddagen oxå där jag och ytterligare två projektledare som oxå jobbar med mtb-leder i länet fick avrapportera hur vi låg till.
Senare på eftermiddagen så rullade det på rätt bra och jag kunde ha jobbat över rätt mycket om jag haft möjligheten. Kanske berodde min jobbar-iver på allt kaffe och ett paket pepparkakor som jag mumsat i mig på mitt lilla kontor :-)
 
Igår kväll satt jag i ännu ett 3 timmarsmöte men denna gång för klubbens räkning. Jag som för ett antal år sedan hatade möten. De är absolut INTE de roligaste jag vet nu för tiden men då man är engagerad så blir mötena mer intressanta.
 
Då jag styr min arbetstid ganska mycket själv så har jag planerat in cykling i bergen idag. Vädret skall ju bli bra och de nyupptäckta stigarna måste ju planeras in i nätet av leder. Jag måste oxå få till fler ledförslag mellan 10 och 20 km. Har flera mastodontleder på över 30 km och sen en massa höjdmeter på det.
 
Stråssa gamla gruva
Jag har aldrig varit där. Jag har länge vetat om att dettta evenemang som paintball i Stråssa har funnits och jag känner hur suget på att åka dit bara ökar och ökar. Gillar du paintball så spana in filmen nedan.
 
 
Nu är det inte någe paintball inblandat på det skräck-event som jag skall på lördag em. Nä vi skulle tydligen få med oss en mjuk yxa i latex, en ficklampa och sen kunde man hitta "saker" längs vägen som det stod i det korta info-mail jag fick igår.
Polaren har packat ner extra kalsonger :-)

Gräsänkling

Jag trodde jag skulle hinna med mer datortid nu när Sara är bortrest och jag och Nora camperar ihop.
 
Jag har sen ganska lång tid tillbaka fått erbjudande på mailen från groupon. Oftast är det ointressanta saker som resor, skönhetsprodukter eller annat skräp. Igår fick jag dock ett häftigt erbjudande som jag nappade på.

Escape!  Survive a Zombie Outbreak 

På stråssa gamla gruvområde skall jag nästa lördag göra följande:

Status

I en hemlig forskningsanläggning har militärpersonal och forskare med deras familjer stängt in sig för att finna ett botemedel eller antivirus mot pandemin. Precis när man tror sig ha funnit ett fungerande antivirus händer det ofattbara. Man förlorar kontakten med delar av anläggningen.

Uppdraget

Ert uppdrag är att ta er ut med antiviruset levande för att kunna rädda världen. Beväpnade med endast enklare vapen och få kulor måste nu ta er genom det helvete anläggningen har blivit. Bakåt finns ingen räddning enda vägen ut är framåt. Förhoppningsvis kan ni hitta mer vapen och ammunition och kanske överlevande längre in i anläggningen. Tiden är knapp och ni är världens sista hopp.

En unik upplevelse

Detta är en mycket nervpåfrestande  aktivitet och vi vill varna känsliga personer för de verklighetstrogna inslagen. Aktiviteten kan dock anpassas i nivåer beroende på hur starka nerver ni har. Det gamla gruvkontoret är i sig en mörk och kuslig byggnad, vi har nu byggt om det 1600 kvm stora komplexet för att göra känslan komplett. Med de sex våningarna indelade i allt ifrån kontorskomplex till högrisk laboratorium kan det vara idé att besöka en toalett innan ni börjar

Här är några bilder från batalj.se

Tror ärligt talat INTE detta kommer bli en flopp. Me like.

 

Eftersom Nora lägger sig ganska tidigt om kvällarna passade jag på att hyra en film som Sara ändå inte vill se. TinTin. Jag har sedan länge varit skeptiskt till det "nya" sättat att göra film på. Halvanimerat. Avatar lyckades skitbra men TinTin är en i raden som jag inte vet om jag skall se som teknat eller "riktig" film. Vissa bitar är jättesnygga men vissa bitar ser bara konstigt ut.

 

Nu skall vi ta en joggingtur med joggingvagnen


Varde Ljus!

Idag på jobbet så råkade vår grävmaskinist gräva av en kabel till den villa som vi jobbade vid. Den gav tydligen bredband, tv och telefon till huset. Blir inge porrsurfande där ikväll då frugan i huset är bortrest och allt :-)
 
Den lilla fadäsen gjorde att jag kom att tänka på att snart är det vinter och då kanske är det jag som sitter och kör sönder skaker (postlådor) igen. Väntar med förskräckelse på att jag skall glida i sidled in i någon parkerad bil och sätta snöbladet i sidan. Vad fan gör man då? Sätter en lapp med " ursäkta lackskadan. Mvh Henrik Öijer"
 
Efter att dpoinghistorien med Lance och en jäkla massa andra cyklister så blir ganska många hängivna cyklister ganska frispråkiga. Två av dem är Andreas Lindèn och Roberto Vacchi. Läs deras bloggar fast nu verkar Andreas ha släppt lite med den här dopingfrågan men skrolla ner lite och läs fantastiska inlägg.
 
Jag själv fick till ett mindre bra löppass igår och idag har jag bara bytt till vinterdäck på bilen som träning. Dock består ju jobbet av en hel del handgrävning och tunga lyft så kalorierna bränns.
Efter jobbet åkte jag till XXL för att köpa en ny magic shine-lampa. Fyndade skoöverdrag och proteinpulver oxå.
 
Nähe
 
Från och med imorgon em så är det Nora & jag som regerar. Sara skall iväg till Linköping för en massa festande och grejer. Ni vet vad det betyder?? Hämtmat, öl och smågodis!!