Gott roligt år

Måste delge er denna roliga sketch. Underbart!
Ta varannan vatten ikväll. Tänk på att ni ska träna imorgon.

Året som gick. Vart gick det?

Jag har i flera år följt denna blogg. Och alldeles nyss såg jag det senaste inlägget som var en årssummering. Varför har inte jag tänkt på det? Jag snor det rakt av :-)

Januari
Förra vintern var det snö, snö och åter snö. Jag levde halvtid i Lundbergshytten och plogade. Lyssnade på 3 ljudböcker om Djingis Kahn och jag gillade det.
Saras mage växte i takt med våra förväntningar. Vad gömde sig där inne? en bomb, en katt, ett tv-spel?
Jag åkte en del skidor. DM i Ånnaboda och miniläger i Sälen. Allt för att jag hade fått en sponsorplats till Vasaloppet.
Februari
Jag körde wadköpingsloppet och tog helt slut med ca 5 km kvar till mål. Blev dock en 98e plats samt att jag slog Jobbarkompismats :-)
Här är han förresten. Han och jag gjorde denna fina bro och värmde våra matlådor nära elden. Guldjobb.
Mars
Vasaloppet! Siktade mot en tid på 5:40 men det räckte inte riktigt. 2098e plats och tiden blev 5:44. Hade jordens sämsta glid. Fy fan vad det var knäckande.
Det var mycket snack om filmerna sucher punch och Thor. Jag såg båda och jag gillade riktigt riktigt mycket. Det byggdes även trallgolv på vår lilla balkong. Ett lyft.
Vi åkte på en underbar minisemester till Tallin. Nästa år skall vi dit igen fast lite senare på våren. Vi kommer att bo på samma sköna SPA-hotell. :-)

April
I början av april så var det torra vägar och racern började luftas. Jag lärde syrran och hennes kompis att köra racerhoj då de båda tränade inför tjejvättern.
Vi var på biopremiär :-)
När jag läser min egna blogg från denna månad så verkade det som om jag bara tränade högintensivt i klubbstugan. Fan va nice! Jag visste väl att träningsmöjligheterna skulle bli färre när vi skulle få barn. Fram tills dess ville jag hinna med en o annan tävling oxå. Första racerloppet krashade jag mitt livs värsta krash. Hade ont jäkligt länge efter den vurpan.
Maj
Körde Hammarö 3-dagars. 2010 var detta ett roligt lopp men i år var jag inte lika bra tränad samt att jag fick bevittna en klungvurpa där en kompis hade mest otur av alla inblandade.
Vuxenträningen i mtb rullade på fint och det fortsatte att dyka upp nya ansikten. Jättekul.
Vi var på vår första föräldragruppsträff. Nu närmade sig verkligheten: Vi skulle ha barn snart!
Jag fyller år och kör min favorittävling i Hjo. Slutar som en nöjd tvåa.
Metallsvenskan går av stapeln och jag får se Scar Symmetry för första gången. Sara sitter i en campingstol
Testade myr-löpning för första gången. Roligt, blött och jäkligt jobbigt. Det vill jag göra om.
Juni
Det blev ju inget Rockstad Falun i år vilket kanske förklarar suget inför nästa års festival.
Jag var tillfrågad att vara instruktör på ett tjej-läger i mountainbike i Pershyttan utanför Nora. Då det var ganska nära den planerade födelsen av vårt barn tackade jag ja med undantag för barnafödande.
Lägret blev kanon.
Dagen efter började vår dotter göra sig påmind. Ett dygn senare var hon född. Vi var far & mor.
Det är kanske världens häftigaste grej.
Här skulle jag kunna skriva en novell om alla känslor och så men ni får väl skaffa egna barn och känna efter själva :-)
Midsommar med barnvagn gick finfint. Vi skickade meddelande till månen o så..
Juli
Jag körde Ränneslättsturen. Mitt enda långlopp i år. Det var dubbelt så långt mot vad jag var tränad för. Kul ändå.
Jag började reka bana inför höstens Kumlacross
Sen joggade jag hem. Det var 21 km. Minns att det var jobbigt :-) Träningen blev mer och mer fokuserad mot AXA fjällmarathon. Jag springer bl.a. från Nora till Ånnaboda. En sträcka som jag försökte med igår. Då bloggade jag följande "

3 mil gör jag på 3:02 men nu börjar den där senan som gjorde att jag fick bryta fjolårets fjällmara kännas. Jag skulle inte kalla det smärta men jag känner samma signaler som jag hade så många ggr förra året. Några kilometer senare kommer en tillfällig smärtsignal vid höger knä oxå men den försvinner efter ännu en kort promenad.

Något som påminner sjukt mkt om passet igår. Mina akilleshälar tydligen. Höger knä och fotled.

Att vara förälder känns ganska naturligt och vi finner lösningar för de problem som dyker upp. Jag är helt såld på mitt barn. Kan bara sitta och titta på hennen när hon sover och le så där fånigt.

Augusti
Marathon-månaden. AXA-fjällmarathon gick av stapeln och 354 deltagare startade. 344 kom i mål. Jag träffade mkt trevliga människor under min vistelse i Åre. Gammal klasskamrat från högstadiet, Charlotte Kallas syster Cecilia m.fl.
Jag lärde Nora lite om cykelsporten oxå. Vi såg en del etapper på Vuelta Espana ihop.
Augusti var en ganska aktiv månad. Jag provade boxning, fixade en träningstävling, cykelcrossträningen började.
September
Provade Thaiboxning. Fick och gav så mkt stryk så jag kom hem med öm haka men ett leende på läpparna.
Provadeett annorlunda mtb-race vid namn CKceres challange. Inte min kopp av thè. Eller tävlingsformatet var roligt men inte banan.
Slog personbästa på Tarstaborgsrundan, 39:31.
Började hamna mer och mer i min cykelcrossbubbla. Där det mesta av tankeverksamheten ägnas åt Kumlacrossen.
Nora växte och växte
Oktober
Cykelcrossmånaden.Kumlacrossen blev ännu ett lyckat arrangemang och jag är riktigt nöjd över den film som några individer fixade i år:
Ju mindre sommar det blev desto oftare hamnade jag på galssbaren vid stortorget. Det är alltid väder för glass lyder mitt Noras motto.
Var pappaledig och gjorde därför åtskilliga promenader med två mammor ur föräldragruppen. det diskuterades ammning, frisörsalonger, skor, hårfärger och annat intressant.
Bröt långa DM i terränglöpning på hemmaplan. Kändes väl så där.
Var på barnvagnsbio för första gången. Nora gillade Jägarna 2.
November
Klubben hade sin allra första mörkertävling någonsin. Lyckat och famijärt men samtidigt jävligt jobbigt.
Öl & whiskeymässan. Lyckat och familjärt men samtidigt jävligt jobbigt :-)
när jag får råd så...
Börjar göra löparpassen längre och längre. På gott och ont. Kanske stressar jag igång för nu protesterar ju kroppens leder och senor.
December
familjen åker till Göteborg och går på Universeum och jag får tävla i cykelcross. Det var precis så lerigt, jobbigt och roligt som jag hade hoppats på. tack hjärtat.
Julen ute på landet var härlig och jag vill ut dit igen. Och basta.
Familje-ekonomi gör sig mer och påmind. Tiden verkar inte räcka till och stundtals saknar jag den tid i mitt liv då man bara tränade men så räcker det med ett MMS på lilla Nora så är det glömt. Trivs med familjelivet och det funkar ju faktiskt inte att bara tänka egoistiskt när man har en familj.
Nu när Nora är dryga halvåret verkar vi ha fått in hyffsade rutiner på vårt liv. Både jag & Saris vill ju träna och nu gör vi det ungefär som vi vill.
Imorgon skall vi köra Sylvesterloppet ihop. Alla 3. Det blir nämligen premiär för vår joggingvagn.
Gott nytt år!!!!!!!!!!!

Big failure

Tack Håstis för gissningen. Jag önskar bara jag hade klarat av det. Tiden hade inte spelat någon roll.Dagen till ära hade tydligen SMHI bestämt att det skulle blåsa och regna. Ordentligt. Här är en bild från Amboberget. Lite av ett favoritberg.
Dagens pass
Joggade iväg från riksvägen och började på grusväg. Benen kändes okej, varken bättre eller sämre. Det duggregnade och blåste lagom. Inne i skogen märktes det inte så mkt ändå av blåsten men jag hörde att ven i trädkronorna. Vid Digerberget kom det ett nöd-stopp. Var tvungen att gödsla lite :-) Rutinerad som man är hade jag med papper.
Jag hade lånat Saras garmin så jag var säker på att få en korrekt distans och snittfart. Första milen gick på en timme dvs 6 min/km. Det var snorhalt och blött. Lärde mig ganska snart att det var bättre att springa brevid spängerna än på dom. Flera gånger halkade jag och det kändes som om jag låg vågrätt i luften men jag hann få ner ett ben varje gång och slapp "krasha"
Andra milen gick marginellt fortare men här började benen kännas trötta. En sån där lite lätt smärta i benen som jag känner igen från fjällmaran. Nu var det bara så att den känslan kom på tok för tidigt. Några kilometer senare, ungefär vid Trollporten för er som hittar där uppe, kom det smärta från knät. Det kom plötsligt och jag vare sig halkade eller trampade snett just då. Jag började gå, halta och fick sänka tempot rejält. FAAAN! det skulle inte funka att ta sig ytterligare 13 km till Ånnaboda utan att bli kall och ruskigt försenad. Här kom klokheten: Jag började kolla på mobilen när jag skulle få täckning.
Ringde Sara men det bröts. Klev upp på en sten för bättre mottagning. Begärde hämtning. Åk mot Klockhammar lät min order.
Jag visste ju att jag inte skulle ha långt kvar till där Bergslagsleden korsar klockhammarsbacken. Väl där så började jag jogga nerför och det funkade rätt bra och när jag var nere på platten så hade smärtan avtagit så pass att den knappt kändes.
Något som hade tilltagit var dock regnet och blåsten. Fy fan vad det bet i kinderna nere på Närkeslätten. Jag ville ju inte börja gå för då skulle jag bli nerkyld på en gång. Det var bara att trumma på tills jag skulle möta Sara. Jag var nog lite trött och sliten för jag sprang och gjorde mig själv arg för jag trodde att Sara hade åkt till Ånnaboda istället för Klockhammar. Jag tyckte det tog sån tid men det var nog omständigheterna som gjorde det.
Förutom att de där med knät så hände en annan sak som oroar mig lite mer. Den sista kilometern så kände jag av den sena som jag hade problem med 2010. Då vilade och strechade jag bort det men nu gäller det att vara observant från början så det inte blir en långdragen historia.
Till slut såg jag skrotis och hörde dess mullrande V8a. Då slog jag av Garmin klockan.
Nu står enheterna i miles istället för km men du kan väl räkna? :-)
Om inte:
Distans: 31,73 km
Tid: 3:14:08
Medeltempo: 6:07 min/km
Höjdstigning: 479 m
Kalorier: 2.301 C
Medelpuls: 146 slag/min
Maxpuls: 165 slag/min

Om jag håller 6 min/km på fjällmaran i augusti blir slutiden ca 4h:20 min. Det är ju för fan banrekord med ca 20 min :-)


Kick-ass & längtan

3dagarsbiljetter från 666kr...Hahaha. Köpte de första för 500kr men min längtan blir inte mindre för det.
Vilodag idag som bestod av att jag körde traktor vid klubbstugan. Jag geggade ner infarten till mtb-spåret men det var inte meningen. Min huvudsakliga uppgift var att toppa den tänkta skidsprint-slingan som förmodligen blir ruskigt bra om det nu vill bli vinter snart. Jag spred ut åtskilliga kubik med begangnad sandningsflis från kommunen. Får den sätta sig nåt år eller två så kan det bli en bra bana för mtb oxå.
Vi såg film nr 2 idag. Kick-ass.


Vet inte riktigt vad jag tycker om den eller om jag ens tycker om den. Väldigt kluven då den ena stunden var barnslig, oseriös och rolig och plötsligt tvärvände den och var gripande, seriös och otäck. Kollar du på trailern här ovan så ser du bara det förstnämda.
Morgondagens träning
Livsfarligt att skriva om träningar som jag tänker utföra. De har en förmåga att inte bli av. Så okej... Min plan för imorgon är att ta bussen mot Nora (staden) klockan 8:30. Hoppa av (eventuellt plinga och kliva av) strax innan Nora ( ja...staden) och springa Bergslagsleden till Ånnaboda där Sara och Nora (dottern) hämtar mig med Skrotis.
Jag gjorde detta äventyr i somras och då var jag nästan gråtfärdig när jag nådde Ånnaboda. Imorgon kommer det att vara blåsigt, några plusgrader och kanske regn. When the tough gets going...He cryes.. eller ..? Sträckan är ca 37 km men jag är motiverad och jag tänker nog gå vissa sträckor imorgon för att säkerställa att kroppen håller och orkar. 3:45 tog det sist. Får man några gissningar på vad ni tror det tar imorgon ?
Haj

Filmrecension och träning förstås

I förmiddags blev det en joggingtur på ca 75 min. Borde ha avverkat ca 14-15 km iaf men vem orkar räkna egentligen. Sen har jag och världens goaste bebis gjort stan.

Nu ikväll spontanhyrde jag två filmer. Den ena såg vi just och jag tror Nora gillade den lika mkt som jag för hon ville absolut inte sova. Filmen var den tredje av Transformers. Jag hade inga stora förväntningar då tvåan sög kotte men attans alltså!!! Riktigt bra och jag tror banne mig att Sara tyckte den var bra oxå.
I tvåan var det mkt snabba klipp så man inte han reagera i slagsmålen mellan robotarna. Nu var det inte så. Flygdräkter, snygg tjej, vapen och riktigt snygga specialeffekter.
Den ska jag köpa så triologin är komplett.
Jag är förresten 33 år gammal/ung. Svårt att tro va!?
De senaste banden som Rockstad Falun har presenterat är mimikry och sister sin. Här nedan det sistnämnda. Rätt bra musik att sitta i sommarsolen och svepa en kall till eller vad tycker ni?
Imorgon väntar några timmars jobb. Jag skall fixa lite med klubbens sprintskidspår. Sen blir det väl förhoppningsvis film nr 2.

ledig vardag

Jag glömde att nämna det som både jag och kärleken har uppskattat bäst under denna julhelg. Nämligen den vedeldade bastu som farsan har ståendes nere vid sjön Avern.
Denna bild är ifrån i somras men ni kan se bastun därborta. Det är huset i mitten.
Lagom till när jag hade avslutat min löparrunda på julafton så satte vi oss i den medans då Noras Farfar med plast-farmor tog henne på en promenad.
2 goda Brewdog IPA
fanns sparade vilka jag lät slinka ner för strupen i värmen.
Eftersom det är ca 15 meter till sjön så tänkte jag att ett snabbdopp kanske blir skönt under basturitualen. Sagt och gjort Sara & Ja sprang ut på bryggan men att hon aldrig skulle i vattnet de förstod jag ju. Jag själv hinner få lite ångest ute på bryggan men tvekar inte och hoppar i. Fy faaan vilken shock för kroppen det blev när det täcks någon sekund av det ca 4 gradiga vattnet. Lite brainfreeze blev det oxå.
Dock förvånades jag över hur skönt det kändes direkt efteråt när jag var på väg mot bastun igen.
Denna procedur upprepades en gång till: ångest, shock, välmående.
Juldagen= vila
Annandagen= Gårdagens träning
Jag joggade ut och tog en lång uppvärmning. Efter ca 20 min lade jag in ett block med 10 st 30/30. Naturen passade in så bra att jag efter det sprang några korta, branta backintervaller innan jag avslutade med ännu ett block med 30/30.
Idag tänkter jag snart sticka ut på ett joggpass. Vila imorgon onsdag för att på torsdag (förhoppningsvis) få till ett riktigt långpass.

julöl & julskinkor

I fredags em åkte vi ut mot urskogen. Min farsa bor jättefint men långt ut från civilisationen. Där finns varg, älg, rådjur och en jäkla massa hjortar.
Där finns även en hel del sjöar, bastu, lugn och tystnad.
På vägen ut dit så släppte jag av Sara ca 8 km innan framkomst så hon fick chansen att träna. Det gick inget vidare sa hon men så är det ju ibland. Jag vet.
Vi åt julmat och provade en del olika julölsorter som jag hade köpt med. Jag är nu helt säker: jag gillar inte julöl. Senare på kvällen delade vi några klappar trots att vi stenårt varje år uttrycker oss att vi INTE skall köpa några julklappar. Nora vann så klart i antal paket.
Vi ringde dessutom skype ner till mina två systrar som befinner sig i Australien. Ringde direkt till syrrans mobil så hon kunde gå omkring och visa oss hur hon bodde. Coolt med tekniken.
Julafton
Jag skulle sticka ut och springa tänkte jag. Strax innan kl 9 så hade jag memorerat vilka vägval jag skulle göra för att få till en sväng på ca 15 km. Jag höll väl ett tempo på strax under 5 min/km och efter 7 km så lade jag in tempoökningar på 1000 meter. Tempot i dessa kan jag inte ens gissa men pulsen steg finfint upp och låg runt 95% av max i dom.
GPS visade tillslut att jag kört 18,5 km på 1:32 vilket ger 4:59min/km i snitt. Då är oxå mitt practical joke med i detta...
mitt lilla skämt
Farsan gillar verkligen att jaga och på ett ställe där han matar de vilda djuren har han även en lite, kamoflerad kamera som fotar vid rörelse. Både dag och natt då kameran har IR. Bilderna blir bra och eftersom den inte har blixt skräms inte djuren och när han laddar in i datorn från kamerans minneskort så kan han se vid vilka tidpunkter djuren är där och hur många djur osv.
På slutet av min löparrunda passerade jag ett av hans jaktställen och jag vek av från vägen och smög mot det ställe där jag vet att han har haft kameran tidigare. Plötsligt får jag se den åt sidan sitta på en trädstam. Jag befann mig då på sidan av kameran så jag visste att jag inte hade blivit med på bild. Jag backar och tar mig upp bakom kameran, drar ner byxorna och springer framför kameran och sen viker jag "ut ur fotovinkeln". Joggar hem och låtsas som inget har hänt.
Senare på julafton, strax innan Kalle Anka, var farsan iväg och bytte minneskort i kameran. När han sitter där vid datorn och går igenom nattens bilder på vildsvin dyker mina bleka julskinkor upp :-)
Vi åkte direkt till Saras släkt så precis som många andra är vi nu julpendlare där man åker från släkt till släkt.
Där blev det som vanligt massor av mat och Nora vann återigen julklappsligan.
Appropå julklappar: detta får jag nog blogga om senare med bilder :-) Fick nåt så oväntat.
Nu skall vi äta familjefrukost. God jul

mental träningshälsa

Har ikväll på ca 10 min dubbat ett par av mina mer slitna löparskor. Hoppas på en testrunda imorgon. Kolla in denna video från Runners och testa själv. Eller så kan du köpa dubbade skor för dryga tusenlappen om du har tjock plånbok.
Usel träning igår med efterföljande skräpmat. Lite väl många chokladpraliner från askarna på kontoret idag och allmänt slö. Och när jag kom hem idag höll jag på att somna flera gånger bara jag blundar.
När jag nattade Nora kl 19 så somnade jag på sängen och vaknade 21:30.

Jag mår inte bra just nu.

Jag håller på att vänja mig att träna så här lite som jag gör nu för tiden. Enligt suuntos träningsdagbok så har jah överfört följande mängder:
DateActivityDuration
hours
December 7 Moves 7:58'23.6
November 12 Moves 15:37'44.3
October 14 Moves 13:58'37.5
September 14 Moves 18:54'43.4
August 10 Moves 14:53'02.2
July 13 Moves 21:06'00
June 16 Moves 18:29'55.7
May 11 Moves 13:02'31.6
April 11 Moves 12:32'01.1
March 13 Moves 22:37'11
February 14 Moves 15:41'23.3
January 18 Moves 21:15'28.1
Detta ser kanske vid en första titt att vara många timmar men i snitt är det 15,3 h per månad. Dela det på 4 så blir det 3,5h per vecka. Okej det kanske tillkommer lite där pulsklockan inte varit på armen eller styret men iaf, det är inte mycket träning.
Nu för tiden behöver jag inte träna för nåt särskilt resultat eller för att slå särskilda motståndare. Javisst vill jag bli en bättre löpare men mina egna krav på mig själv är inte alls som förr. Jag tänkte först skriva att träningen är mest för mitt egna välbefinnande men det kanske kan tolkas som att jag är nöjd med att gå på gruppgymnastik och skaka rumpan till afrikansk musik 2 ggr i veckan. Så är inte fallet. För att må bra vill jag köra intervaller, hård träning, känna mig fit osv. Jag vill inte bli en joggare, cykelpendlare eller få gubbmage. Jag är rädd att jag faktiskt hamnar där en dag ändå men inte nu. Jag är för ung för det :-)
Jag vill numera inte heller hamna i andra änden av skalan och bli bäst på ovanstående punkter heller.
Nora är det bästa som hänt mig på länge och att fritiden skulle bli mindre var ingen nyhet direkt när man blev förälder. Men ta ikväll som exempel: Hemma vid kl 17, gosa, busa, mata, natta Nora. Kl är då 19 på kvällen. Här skulle jag kunna sticka ut o träna men som så många ggr tidigare är jag för trött. Är det den avbrutna nattsömnen som gör sig påmind? Det är inga långa stunder jag är vaken om nätterna när Nora gnyr och klagar. Jag somnar om ganska omgående när jag lägger ner huvudet på kudden igen.
Jag skulle verkligen inte kunna kombinera detta liv med vardagar från kl 05:00-22, småbarn, fysiskt jobb med att prestationsträna i kondition för att bli bra (tävlingsmässigt) det vet jag men återigen: det vill jag ju inte. Men jag måste få träna för att må bra men jag orkar det inte. Jag ser ingen lösning när jag inte orkar hålla mig vaken ens när jag lutar huvudet mot Saras axel kl 17:15 och hon berättar om hennes kommande praktik. Detta hände idag och jag höll på att slummra till och hennes röst lät som ett dovt mullrande. Undra om hon märkte det?
Idag lämnade jag jobbet och jag kommer inte att jobba många fler pass förrens vecka 21. Det är i Maj. Hoppas jag kommer att må bättre av lite längre nattsömn och flera timmar på dygnet att göra de vardagliga sakerna på. Förra veckan sa jag till mitt hjärta att " när jag tar ledigt de där tre veckorna vid jul/nyår. Kan vi inte lägga in en träningsoffensiv då?" Det är nog många som önskar sig motsatsen och vill ta det lungt istället men detta bevittnar kanske om hur gärna jag (o Sara) vill träna. Vi har det som livsstil och våra liv är inne i en förändring nu vilket jag har vissa problem att ställa om till tror jag.
Är jag riktigt dum i huvudet så pressar jag in flera saker att göra nu under ledigheten när jag inte jobbar så summan blir den samma som tidigare.
Jag har ljugit för er flera ggr tidigare genom att blogga om kommande pass som sedan inte blir av. Nu gör jag det igen.Imorgon bitti vill jag ut och prova mina dubbade skor. Jo jag har ställt klockan för att hinna med det.

Fylleslag

Sara fyller år idag. Med Nora i bilden och allt detta prat om julklappar så har jag nästan glömt den. Förra veckan fick kollegan påminna om denna dag men idag kom jag ihåg den. Det är ju kanske den dummaste födelsedagen att glömma :-)
Dagens träning
Gick skit.
Lite spinning, lite styrka.
Benen var slut.
Fyllde på med kebabtallrik.
Jag är sämst.
Imorgon kväll hoppas jag på en löptur fast det är Saras träningsdag :-(
Hon har förresten lämnat mig. Ikväll. På sin födelsedag lämnar hon över Nora till mig och försvinner ut på Sushi-restaurang med vänner.
Tackelitack

UST i arbetet

Jag är trött idag. Lite stel oxå. Jag har en sån där lätt träningsvärk som ligger lite i bakgrunden på ett skönt/ont sätt.
Nu när jag har varit hemma några timmar så känner jag för att somna. Det var nära när jag lade Nora nyss :-) Det kommer att ske oräkneliga ggr i framtiden.
Mer action blev det på jobbet idag. Ofrivillig action. När jag tippade av ett lass med virke med Lundbergarn gick en slang till vagnen av och det pissade ut nånstans mellan 10-20 liter hydralolja. Jag tvekade inte en sekund att ringa 112.
Då det är fruset i marken och ett tunnt snötäcke var det ganska lätt att samla upp det mesta av hydraloljan.
Ingen träning idag som sagt men imorgon blir det :-)
Sara är mkt mer på hugget nu för tiden om att "paxa" sina grejer. Idag ringde hon mig och frågade: kan jag paxa träning ikväll?"
Nu inför all ledighet så är det huggsexa om träningstiderna här i familjen. Även Nora blir starkare o starkare. Tror att hon och Sara snart kan använda samma vikter på gymet.

distans i hög fart

Tidig söndagmorgon. Har smygit ut för att blogga och sen skall jag fixa frukost på sängen till Sara. Hon ville låtsas att hon fyller år idag istället för på tisdag för då skall ju jag jobb och i så fall skulle frukosten på sängen ske kl 05:00. Vad är problemet med det?

Gårdagens träning
distanslöpning med Örebro AIK. En av deras bästa löpare kör efter ett nytt träningsprogram och undrarde om några ville hänga med och testa det under dagens pass. I hans schema stod det följande: 4km lungt, 4 km i 3:55-fart, 12 km i lugn fart (5min/km) sen avslutande 4 km i 3:55 fart.
Jag sa från början att jag INTE skulle hänga med på det. Framförallt inte den första fartökningen för då skulle jag stå som parkerad och få ringa efter taxi med så långt kvar av passet.
Det var en ganska stor grupp löpare som startade från Karlslund. Ca 15 löpare var det. När det blir dags för första ökningen så håller jag mig lugn och låter de "riktiga" löparna öka till 3:55-fart men när de har ca 20-30 meters lucka så tycker jag att det går ju inte så fort för dom. Jag kanske skulle hänga med dom? Det är ju ändå på en jämn grusväg vi springer. Jag ökar upp steglängden och är snart ikapp. Bättre spänna en båge än aldrig försöka men det tar inte lång tid innan jag känner hur benen börjar svida och pulsklockan visade ca96%av maxpuls. Vet inte om jag hängde med i dryga 1 eller 2 km.
Jag droppade den gruppen och väntade in den långsammare.
Det var då det kändes.
Stumma vader som är direkt värdelösa att försöka springa med!!!!!!!!
Det var bra att luckan ner till 2a gruppen var ganska stor så jag fick så pass mkt aktiv vila att jag kunde följa med den iaf.
Vi körde sen ihop i knappt 15 km innan jag skarvade på lite. Jag hade inte min GPS med mig men på ett ställe där det kändes behagligt frågade jag om tempot och då körde vi i 4:30-fart vilket motsvarar milen på 45 min. Tänk att det känns behagligt. Tänk om jag fortsätter med dessa distanspass. De har liksom aldrig funnits i min träning tidigare så det kommer nog att göra grym skillnad nästa säsong.
När jag körde själv de sista kilometrarna så försökte jag hålle ett högt tempo och ibland ansamlade jag för mkt syra och fick slå av på farten. Benen (framförallt alla muskelfästena runt knäna) kändes ordentligt trötta på slutet. Detta pass tog mycket mer än det förra distanspasset som var längre
.
Jag fick ihop ca 25 km igår och nu på förmiddagen skall jag o jobbarkompismats köra nåt kortare och hårt pass.
Efter träningen igår besökte vi kaoset Marieberg. Inomhus var det ganska okej men vad korkade vi människor blir när vi sätter oss bakom ratten på en bil. Det var mörkt, regningt och mkt folk i rörelse. Ändå kör många fort på parkeringarna. Man tänker inte längre än vad motorhuven räcker. Att man kanske inte ska täppa alla luckor för då kan inte nästa bil svänga dit eller hit och då låser man hela kön osv. osv.
Jag löste de sista klapparna iaf för jag visste vad jag skulle ha. Efter några timmar kom en våg av panikhunger efter löpningen. Detta fick lösas med en proteinshake och mcdonalds-mat :-)
Nu skall jag lämna er men jag vill först bjuda på ett grymt band som kommer att spela Rockstad Falun nästa år. Nej då. Jag längtar inte alls dit. Hur kan du tro det??
Detta band har spelats åtskilliga ggr i klubblokalen.
Tjing. Glöm inte att gratta Sara på tisdag när hon fyller 21.

tjata!

det är snart jul. Folk fixar inför den 24 när den skäggige ska komma (nä inte du mamma) JAG då?!? Jag tänker onödigt mycket på rockstad Falun i mitten av augusti nästa år. Idag droppades ett nytt bandnamn: Danko Jones
Jäkla bra låt. Jäkla annorlunda video. Som en film och ingen sjunger med i "bakgrundslåten" :-)

jag hittade det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laddar med fredagsmys inför morgonsdagens två utmaningar. Distanslöpning med AIK och julshopping på Marieberg.
Lovat att göra Saris sällskap i soffan men jag blev så glad alldeles nyss när jag hittade ett klipp på youtube
Det är ett slags samlingsklipp från WRC-rally där fokuset handlar om djur, djurkrasher eller bara nära krasher. Du behöver inte kolla hela klippet men jag har länge sökt efter det där klippet när en bil passerar en älg på svenska rallyt i ca 150 km/h. Jag minns att när jag såg sammandraget på tv så hörde man hur föraren växlar ner, passerar älgen och sen gasar på igen. Så häftigt och den älgen borde ha köpt sig en trisslott den där dan.
Det är vid  2min in i klippet.
Appropå rally...Idag bytte vi tillbaka till vår skrotis (opeln)

Om man var singel

Idag var det premiärkörning på Lundbergarn. Var inte särskilt imponerad först men ju längre jag satt i den samt gjorde en del justeringar på joysticken, backspeglar samt sittställningen blev det bättre. Sen fick jag prova lite saker som lastdämpare, hög-låg växel för det stämde inte med vad försäljaren hade sagt dagen innan.
Det ska nog gå bra att ploga snö i den iaf :-)
Igår kväll stack jag ut på en liten liten träningsrunda. Den var nog ca 25 min lång och gjorde kanske varken till er från på min fysiska form. Men den mentala mår så mkt bättre om den blir lite syresatt. Jag joggade nämligen ut och rundade några kvarter.
Dagens träning
Den blev tuffare. Åkte direkt till klubbstugan och svettades på spinninghojen. Jag var inte helt bestämd på vad jag skulle träna men så på dörren till vår svettfabrik sitter en kopia på några träningstips från tidningen Kadens. Jag valde 30-30 sekunders. Kanske inte ett pass jag hade valt så här års om jag hade tränat som en strukturerad cyklist men nu för tiden när jag får till ett cykelpass per vecka så kvittar det lite. Man skall köra lite över tröskelnivå i 30 sekunder och lite under lika länge. Då pulsen inte är tillförlitlig på så korta intervaller och jag satt inte på watthojen heller så fick känslan avgöra.
Jag körde 3 st block om 10 intervaller i varje block. Körde aktiv återhämtning emellan i 5 min. Uppvärmning, intervaller samt 5 min nedvarv tog mig 55 min.
Benen fick bekänna färg oxå. Som värdemätare har jag trappan här hemma. Om det svider i benen den sista biten upp till lägenheten så vet jag att det har varit ett bra pass. Det gjorde det idag.
När jag kom hem så blev jag så glad för Sara hade hållt  Nora vaken. Jag såg hur trött hon var men på vardagarna hinner jag ju knappt gosa och busa med henne innan det är läggdax.
I våningen under oss har det flyttat in ett ungt (ja allt är ju relativt) par. Säg så här: de är nog äldre än Sara men yngre än mig. De har dessutom en son på 2,5 månad så det känns som man har nåt gemensamt från början med dessa främlingar.
Om ni någon gång varit singel och bott i hyreshus. Har ni då fått en granne av motsatt kön som oxå varit singel? Om ni har det så förstår ni vilka tankar som säkert dyker upp hos Nora snart. Skitsmidigt att ha sin dejt så nära. Bara krypa ner för trapporna, in genom brevinkastet, hångla lite och sen samma väg hem igen.
Men det förstås. Om Saras gener påverkar Nora tillräckligt mycket så spanar väl Nora på 12åringar nu. Sjukt.


bandsläpp

Rockstad Falun fortsätter att göra bandsläpp inför nästa års rockfest. Idag droppade dom EPICA. Jag tror jag snubblat över namnet några ggr men inte så jag vet hur de låter. Nu sitter jag och diggar dom lite här hemma när Sara är på gymet.
Info från wikpedia

Epica blandar Progressive metal,[14][15][16] gothic metal[17][18][19] och symphonic metal.[20][21] En annan komponent av Epicas stil är power metal[20], den tidigare gitarristen Ad Sluijter beskrev bandet som "en bro mellan power metal och gothic metal".[22] Sångerskan, Simone Simons föredrar att bandet klassificeras som symphonic metal[23] medan bandets grundare Mark Jansen påpekar att man egentligen inte har något emot att klassificeras som gothic metal.[24]

Epicas musik kan karaktäriseras som aggressiv, bombastisk[25] och flödande.[21] Vissa låtar kan betraktas som "episka, grandiosa och majestätiska" medan andra är "mer underkuvande och inåtvända".[18] Bandet är också känt för sina progressiva tendenser[26] medan samtidigt en gotisk atmosfär och en sentimentalitet också är närvarande i deras musik.[18][21]

Glasklart va!

Klockan närmar sig 20 och jag tror inte jag kommer ut o tränar ikväll men så var det ju Sara träningsdag oxå. Jag får väl paxa morgondagen.

jag vill träna!

Imorgon är det lilla julafton. Då kommer det en ny maskin till firman och jag är nog en av två som kommer att spendera mest timmar i den. Åtminstonde denna vinter.

Kostnad: Ca 1 miljon!!!

Här hemma pratar vi faktiskt inte så mycket träning som några av er kanske tror. Dock uttalar vi ofta den korta meningen " jag vill träna". Den följs upp med ett förslag på tidpunkt för den önskade träningen.
Igår var det tänkt att jag skulle träna men service av cykel, tvätt, städ, Nora + försök till att vara en lugn o bra sambo gjorde att när kl närmade sig 20:30 så ställde jag in. Att sticka ut halv 9, komma hem igen en timme senare var inget som lockade. Sen trodde jag att morgondagen (läs tisdag) skulle vara omöjlig att träna på för jag skulle ju lämna plasma på USÖ.
Lite konsultation med en BMA och lite googlande så upptäckte jag att det var inte alls farligt att träna efter att ha lämnat plasma. Då kändes det lite bättre men ändå inte. För förra veckan blev det väl en 3-4 vilodagar och jag vill verklgen plåga mig med massa träning men tiden finns liksom inte längre. Det räcker inte till och då spenderar jag inte så mkt tid vid vare sig dator eller tv.
Sagt och gjort. Lämnade bort plasma idag på USÖ och jag gillar det verkligen.
Negativa: Ett litet stick.
Positiva: Omvårdnad. Man får betalt. De vill verkligen att man skall äta och dricka efteråt. En mild form av påtvingat fika. Det finns färdigbredda mackor, flera val på kaffemaskinen. Idag fanns även glögg.
Mig har de köpt för länge sen. När ska du bli givare?

Jag hade väl sagt till några stycken att jag skulle pröva att jogga lite försiktigt efteråt. "hålla igång löparmsukelaturen" tror jag att jag sa till nån. Jo tjena.
Dagens träning
Joggade ut i regnet, ca 10 min. Passerade några isiga grusvägar innan jag fann finfina isfria sträckor där jag på nåt konstigt sätt kom på att jag sprnag rätt fort. En snabb koll på pulsklockan skvallrade om 90% av maxpuls. Det kändes inte så. Ökade liiite lite och snart var den uppe på ca 95-95% men flåset var inte så högt som det brukar vara då. Dessutom så körde jag nog ca 6-7 min innan jag fick vända pga isiga vägar. Jag körde 3-4 min till på höga pulser innan jag joggade ner lite. Eftersom jag närmade mig hemmet så firade jag av några 25sekunders intervaller med lika lång vila emellan där jag försökte få till ett klipp och driv i stegen hela intervallen. Tror det blev 4-5 st. Noterade 175 bpm på pulsklockan i slutet av den sista intervallenoch det motsvarar 97% av max.
Jag drak nog bara upp mig ca 4-5 dl från plasmagivningen till mitt träningspass och det startade jag drygt en timme efter att jag lämnat USÖ. Med tanke på hur kroppen kändes kan man lugnt säga att pulsen var lite extra hög idag.
Här finns ett litet klipp från en Iphone som befann sig i slottskogen i söndags. Jag var ju oxå där och jag syns flera gånger på filmen.
Tittade på den film som Sara spelade in men denna är så mkt bättre.
Igår var det premiär här hemma. För detta:
Gåstol.
Jag visste att jag skulle älska mitt barn men inte att jag skulle bli förälskad i det.
Just nu den finaste meningen jag vet.

Racerapport. Den sista.

Ja vilken rolig, underhållande, svettig och fantastisk familjehelg jag har haft. Sara (mitt hjärta) hade ju ordnat denna helg för mig (oss). Vår första familjeutflykt.

Igår: Bilresa med Nora. Den gick okej. Hon tyckte det halvkul att sitta så länge i bilbarnstolen trots ett bra matstopp.
Sen gick vi på universeum. Roligt för stora som små.
Nora tyckte att deras akvarium var lite bättre än pappas 270 liters.
Strax innan denna bild togs ekade följande i lokalen: "flytta på er småglin. JAG ska åka nu!"

På kvällen köpte vi med mat till hotellrummet. Gissa vem som åt vad...Näe lite för lätt kanske
Det var viktigt att ladda inför efterkommande cykelcrosstävling. Nämligen cupavslutningen som avgjordes i slottskogen i Göteborg.
Racebreakfast
Jag har väldigt lätt att äta mig så mätt på hotellfrukost att jag är oförmögen att göra nåt vettigt resten av dagen. Nu ville jag ju kunna prestera så jag tog lite, lite mat. Kompletterade med solrosskott, salladsblad och nån kopp kaffe extra. Men det blev ändå lite för mycket för jag var ordentligt mätt när jag skulle till och värma upp.
Racerapport
Jag har återupptäckt hur kul cykelcrossformatet är. Kort och intensivt. Banornas karaktärer skiftar ordentligt men oavsett kräver det mycket av cyklisterna. Banan i slottskogen påminner mycket om den som jag körde för.. måste vara 4-5 år sen...men den är bra. Två korta, branta utförskörningar, en trappa och som sig bör väldigt skiftande underlag. Snabbt grus, tungt gräs, ännu snabbare asfalt och sen förstås olika tajta kurvor.
Jag har ju flera gånger denna sommar/höst upptäckt den bittra sanningen att man inte är en stark cyklist om man inte tränar. (är man det får man kallas talang-jävel men det är ingen som kallar mig det) Jag tänkte på denna bittra fakta under starten idag så istället för att spränga mig så höll jag igen. Lite frustrerad var jag dock under startvarvet då så många kör så sakta genom kurvorna. Detta syns på en film som Sara tog. Kommer upp under veckan. Trots min relativt lugna start så kom ju mjölksyran.
Det kanske inte syns men shit vad höga dom där trappstegen var för mig. Jag led som allra mest i just trappen på denna roliga bana.
Jag tror jag körde snabbast under varv två men sen handlade det om att ta mig framåt på de lättåkta partierna och köra med så bra teknik som möjligt på de tekniska bitarna och enligt Sara så syntes det rejäl skillnad mellan mig och många andra. Jag bevittnade ett antal krasher under loppet men jag själv klarade mig utan det.
Liite för stor cykel och kanske en hjälm på sned men jag hade iaf kul. Tack Martin J för lånet av cykel.
Jag blev visst 21a man av de 41 som inte blev varvade i superklassen. Pratade lite med Adam Steen efteråt och han kom ihåg att jag inte var så långt efter han i Jönköping förra året. Det var jag inte i år heller. Ca 40 sekunder bakom honom var jag idag.
Fötterna blev inte så kalla trots sommarskor utan överdrag och det har jag mina sealskin-strumpor att tacka. Utan dom- ingen cx. Benen är lite trötta men ändå riktigt bra.
Hemresan var jobbigare. Nora var ordentligt trött på bilbarnstolen. Det regnade. Det blev mörkt.
Väl hemma stod det en drickbar överraskning utanför vår dörr. Tackartackar. Vi föll snabbt in i rutinerna med att bada Nora, kolla på Allt för Sverige och så blogg förstås.
Imorgon väntar jobb och jag hoppas på att få höra mkt skvaller från firmans julbord som var igår. Det var det första jag missade på många år.

Lögn & svek

Inte kan man lita på mig inte. Skrev nåt om löpintervaller idag. Blev visst tacos och besök av ägaren till crossen som skall vinna cx-avslutningen på söndag :-) (anmäld i F11-12)

Martin Johansson svängde förbi med den när vi lockade med det svenska fredagskäket tacos och vi skrattade och mobbade Sara. Lättare med två mot en.
Får se när jag ska prova denna cross. Misstänker att det blir nån timme innan start på söndag. Dessutom skall jag ju jogga som uppvärmning men det kanske underlättar mot prestationsångesten. Om jag väntar så länge som möjligt att sitta på cykeln så skapar jag kanske inga krav på mig till loppet. Kanske...
I förrgår möttes jag av Sara o Nora i dörren när jag kom hem. Nora hade katrinplommonspure under näsan och såg ut som en mini-Hitler. Då kom jag att tänka på denna gamla sketch
Imorgon blir det (kanske eller förmodligen) intervaller efter jobb men innan: packning, bilbyte, O`Learys, Nattsömn.
Får se om det blir rapportering från Göteborg.

Vinterbarn


Nora Vinterbarn Backlund fyller 6 månader idag. Det visste man ju innan men SHIT vad det springer undan nu när man fått en nolla. Ja en nollpunkt i livet alltså :-)
Idag blev det jogg till jobbet och jag känner tyvärr av den där muskelsträckning jag har ådragit mig i ryggen. Extra tydligt blev det när jag joggade med camelback oxå. Jag var rätt genomvarm i hela kroppen den där dagen när jag rev cykelhuset med slägga. Ändå så drog jag sönder/snett nåt hyffsat stort i ryggen på höger sida för varenda fotisättning skickar en stöt till ryggen som i sin tur signalerar smärta.
Imorgon ska jag försöka trotsa det och springa intervaller är det tänkt. Ska nog gå bra då jag både är envis och dumdristig.
Mitt på dagen idag snöade det kraftigt samtidigt som jag och arbetskollegan försökte sätta upp panel på en vägg. Det blev blött, kallt, svårt att kolla uppåt, svårt att hitta skruvarna på plåttaket osv. Då utbrast kolegan " - jag skiter i om det ger julkänsla. Måste det snöa nu!"
Jag vill heller inte att det skall börja snöa ordentligt förrens den nya maskinen är på plats. Inte för att jag är sugen på nytt men den gamla är liksom...Osäker. Osäkert om den skall hålla i några månader eller timmar. Det rasslar och låter ny ljud varje gång tycker jag.
Bandsläpp!
På rockstad Falun nästa år kombineras schlager och hårdrock. I LIKE! :-)

cykelvasan

På söndag skall jag tävla i cykelcross. Då formen känns osäker tänkte jag att det är bästa att börja träna lite. :-)
Dagens träning
I klubbstugan idag körde jag tillsammans med gruppen Engel 4 st 5 minuters intervaller. De kördes i en slags mix mellan tunga intervaller och 4or. Kadensen låg väl runt 80-85 vilket är lite lägre än när jag kör 4or men motståndet var högre så att cykelmusklerna skulle få bekänna färg.
Suuntosiffror
Split timeLap timeHRAvg HRNotes
1 0:09'56.8 0:09'56.8 141 118
2 0:14'58.3 0:05'01.5 167 161
3 0:19'59.2 0:05'00.9 124 128
4 0:25'00.3 0:05'01.1 165 158
5 0:29'58.1 0:04'57.8 141 134
6 0:34'59.3 0:05'01.2 167 163
7 0:39'59.5 0:05'00.2 135 127
8 0:44'59.1 0:04'59.6 169 163
9 0:55'50.5 0:10'51.4 96 128
10 1:17'10.4 0:21'19.9 77 99
2, 4, 6 och 8 är intervallerna. Nr 9 är nedvarvning och Nr 10 är när jag körde benböj, bänkpress, axeldrag, situps mm.
Imorgon bitti släpps 3 nya band som skall spela på rockstad Falun nästa år. Lite spännande faktiskt. Jag har inte varit så här taggad för en konsert på väldigt länge. Dock uppskattas det inte här hemma att jag vill planera nästa års semester redan nu.
Prio 1 är ju AXA fjällmarathon som går en vecka innan Rockstad Falun. Det är samtidigt som cykelvasan går och jag sitter visst på en startplats dit. Den har jag ju tänkt att sälja och nu när det är skrattretande dåligt med pengar i plånboken så är det lite lockande att sälja den till högstbjudande. Vet DU att du verkligen vill köra cykelvasan nästa år så maila mig seriösa bud på cykelkillen@hotmail.com så får vi se. Förmodligen lägger jag väl ut den på happy och blocket nån gång.
Prio 2 på vår semetser är nog att njuta den där veckan emellan maran och Rockstad Falun. Har ju vänner i både Åre & Falun ( nej inte du Öijer :-))
Mer saker som är till salu är bra vinterdäck med dimensionerna 205/55R16/91 T som min syster vill bli av med. Säg 900 kr om du köper dom nu. De hamnar på blocket för 1500:- om några dagar.


Dagenefter-träning + bilder

Alkoholkonsumtion och konditionsidrott på elitnivå hör inte ihop. Tur att jag bara pysslar med en av sakerna nu för tiden.


Igår kväll hade vi middagsbesök av Malin & Peter. Skönt för Neo för då fick han lite uppmärksamhet :-) Det snackades inte bara träning men stor del var väl det.
Dagens träning
Jobbarkompismats hämtade upp mig imorse kl 09:15 och bilen styrdes mot de blå bergen. Med stavarna i händerna joggade vi från Frösvidal mot Klockhammar. Väl där kom stavarna till användning då vi körde stavgång/stavjogg upp till Tomasboda (kilsbergsstugan) men när jag haft 94% av maxpuls i nån minut så orkade jag inte hålla Mats tempo utan han hängde regelrätt av mig.
När vi sedan kört Alvars väg ner till Blackstahyttan och styrde våra fötter mot grustagen ovanför Frösvidal för en sista intervall med stavarna så var väl ingen av oss särskilt pigga. Backen startar ju så lungt och vi körde sida vid sida men efter någon minut i det branta partiet så fick jag återigen ge upp och börja gå istället för att jogga. Mats däremot trummade på. Efter ca 30 sekunder ser jag hur han stannar upp och står framåtböjd likt att han spyr men han har oxå tagit slut. Då blir jag väl lite stärkt för jag börjar jogga men när jag passerar honom så börjar han oxå. Strax innan toppen kan jag öka lite och "vinner". Om man nu kan göra det på träning.
Det är 4 rätt möra ben som tar sig tillbaka till bilen och ca 90 min kan skrivas ner i den numera obefintliga träningsdagboken. Andningsapparaten fick iaf sitt för det svider lite fint fast inte så mkt som en prologlunga på Borlänge Tour.
Kroppen kändes riktigt slö hela passet och jag trodde naturligtvis det var pga det glas vin, 2 öl och den avslutande whiskeyn ifrån igår som var boven. När jag tänkt lite till så var ju natten så här oxå: Läggdax kl 00:00, uppe vid kl 02 och 04 pga gnäll från Nora + Toabestyr. Upp vid kl 6 för blöjbyte (inte på mig. Nora) och flytta henne till vår säng. Uppgång vid kl 07.
Jag känner nu på eftermiddagen att jag är nästan helt väck. Riktigt jävla skittrött, lättretligt och otrevlig. Ska lägga mig nån timme.
Bjuckar på lite bilder som jag hittade i mobilen
Action på jobbet
Min sexiga dotter
Med underarmar som Karl-Alfred
Vi har börjat vänja henne vid Hörselskydden för en o annan konsert kommer nog hon att få besöka med mamma o pappa.

öl&bastu

Som så många gånger tidigare hade jag tänkt att blogga när de andra två sover men jag hinner bara logga in så är dom vakna :-(
Gårdagens träning
Satte mig i klubblokalen direkt efter jobbet för att väcka upp cykelmusklerna. Det är ju ca 1 vecka kvar innan jag skall få låna en cx-hoj och tävla i cupavslutningen i cykelcross i Göteborg :-)
Jag körde 7 st 5 minutersintervaller där jag höll ner kadensen och hade tungt motstånd på. Både ben o kropp kändes trötta och pulsen ville inte riktigt stiga så högt som den brukar vid dessa intervaller.
Gick in i träningsrummet brevid när jag trampat klart och fick in 3 set med:hantellyft åt sidan, bicepscurl, situps på yoga-boll, bänkpress.
Suuntosiffror
Duration
0:45'40.7
Peak heart rate
165 bpm
Average heart rate
139 bpm
Minimum heart rate
92 bpm
EPOC Peak
116.2 ml/kg
Training Effect
3.6 - Improving
Calories
568 kCal
Igår kväll blev det bastukväll en liten bit här i från. En polare har bastu på perfekt gångavstånd. 3,5% öl räcker gott åt mig och det slank ner flera stycken. Bastun höll nog bara 65-70 grader och jag satt hela tiden på den nedre hyllan så visst...kalla mig klen bastare men jäklar vad skönt och socialt det är iaf.
Vandrade hemåt 22:30 till en Sara, som precis som mig, hade den där speciella blicken :-)
Idag blir det storstädning och lite kompletterande shopping inför kvällen parmiddag med Malin & Peter.