Morgonstund!

Ursäkta dröjsmålet. Inte med bloggandet men med träningen. Förlåt mig min kära kropp. Bara för att det inte blev något igår (kvällsmys undantaget) så svarade kroppen med att fungera riktigt dåligt nu på morgonen.

Igår försvann tiden och istället för att cykla eller springa igår kväll så prioriterade jag att faktiskt serva hojen. Den hade i stort sett bara stått sedan måndagens leriga träning på crossbanan. Nu blev jag visst barnvakt samtidigt så det blev lite svårt

Fotografen heter MartinTrampar, jo han heter så, och sen var han en underbar Nora-hållare så både jag och cykeln blev nöjda.

Jag vaknade tidigt idag. Tidigt för att vara semester men försent om det hade varit arbetsdag. Runt 6 var klockan men jag bestämde mig ändå för att dra ett morgonpass för då kan Sara få trampa ett pass ikväll. Jag tänkte köra avslutningsrundan lite halvhårt men va fan var det med mig?? Inget funkade tekniskt, jag bromsade in för de förvånansvärt många lerhål, valde fel spår, hade inget tryck i benen. Förhoppningsvis var jag väl bara lite morgonseg för i slutet av passet tyckte jag det funkade hyffsat.
Jag klockade mig från Vena-tunneln till Lillåns motionscentral på 54 min.
Vad är det man brukar säga? Om genrepet är dåligt går premiären bra. Då kommer det att bli ett strålande Ränneslätt.

Vid det här laget vet ni ju att
Johan F med sin GoPro nästan är ett stående inslag så här under mtb-säsongen. Nu har han klippt ihop ännu en film som jag tyckte var riktigt underhållande.

 

Mot crossbanan from Johan Fintling on Vimeo.

Idag skall vi hälsa på ännu fler bekanta. Via facebook har jag sett att de gift sig och köpt nytt hus. KAN finnas lite att prata om där :-)


prologlunga på 3x4

Hej och god morgon. Tog lite sovmorgon ända till 06:38 idag men det passade bra då tvätt-tiden började kl 7.

Igår var den "sista"vuxenträningen innan juli-uppehållet. Jag hade hoppats på att fler ur den ca 75 man stora facebookgruppen skulle kunna närvaro men vi blev bara ca 17 st vilket gav mer fikabröd åt varje deltagare då jag hade köpt lite extra. Jag ledde gruppen mot den lilla crossbana som ligger i Norra Bro som jag tyckte höll en perfekt patina (yta men det vet ju ni som kollar på antikrundan). Några vattenpölar som gjorde alla så där härligt leriga. Johan F hade ännu en ny montering på sin GoPro-kamera och idag tänker jag inte ens länka till honom för ni hittar väl dit ändå? Han filmade bakåt och då han nästan alltid ligger först så kommer nog alla deltagarna att bli med på filmen. Johan var fruktansvärt snabb att slänga ihop en trailer/teaser och nu steg mina förväntningar på slutresultatet (mest pga av musikvalet)

Konditionsträning - Teaser trailer from Johan Fintling on Vimeo.

Gårdagens träning
Som sagt, crossbanan, 2 varv tar ca 4 minuter om man tar ett snitt på gruppen. Jag, Bombarn Bergkvist och H.Eknor var de snabbaste och vi körde på ca 3:35. Vitsen och min tanke var att vi skulle stressa varandra och hjälpas åt att få upp puls och flås ordentligt. Vi delade på oss i två grupper, en vilade och en körde. Man startade på lite olika platser beroende på hur snabb man var. På cross banan finns det flera platser att köra om på och då får man/måste man ta i lite extra för i många kurvor så finns det bara plats för en cyklist.
Jag hade nog siktat på att vi skulle köra 4 upprepningar så passet nästan blev som ett cykelklassiskt 4x4-pass. Nu upplevde jag nog att det var den starka skidåkaren :-) som tyckte det räckte med 3 ggr. Jag var väl inte så svårövertalad efter 2 hårda omgångar heller för jäklar vad jag tog i igår. Jag låg på 96% av maxpuls på slutet av alla mina heat och senare på kvällen hade jag en lätt variant av prologlunga.
Ska bli så skönt med minst en total vilodag.
Förvaltar jag denna vecka bra så tror jag att jag faktiskt kommer att ha pangpang-ben på söndag.

Igår gick 2 beställningar iväg. En till tyskland och en till Karlstad. Båda leverantörerna tar lika mycket i frakt. Gjorde väl mest fynd på den tyska sajten bike24.com men tyvärr så hittade jag inte allt jag ville ha där så då fick de bli cyclecomponents.
Saker/prylar/lulllull
Sram kassett 980, XTR-kedja, TA-klingor 42-30, Rocket Ron-däck, 2 nya UST-ventiler, stans-gugga.
Nu var jag ju på jakt efter en ny minipump och bromsbelägg oxå men det fyndade jag tidigare på dagen hos Uno Forsbergs. Fick bra priser men det var säkert bara för att Sara var med :-)
Jag köpte även lite långloppskäk.

Nu ska jag slöa vidare innan det är dax att skifta plats på lite tvätt.


snusk i ottan

Jaha. Semesterdag. uppe strax efter kl 06:00. Inget inplanerat men satte mig vid datorn och fulsurfar massa cykelgodis på utländska sajter.

Detta tog fart efter gårdagens pass då jag inte hade toppenbra bromseffekt på bakbromsen. Hittade nya bromsar, lätta o fina. Verkligheten kom ikapp och jag får väl nöja mig med att köpa nya bromsbelägg och sen kanske jag (läs nån cykelhandlare) får lufta bromsarna.
Kom på att jag förmodligen måste köpa ny drivlina denna sommar (ganska snart) och så började jag spåna på det. Hittar så fina kassetter till bra pris. Häftiga kedjor i olika färger (!!) dock hittar jag inte drev som passar utan där får man helt enkelt beställa från cyclecomponents i Karlstad.
Vill ju sluta lånas Saras minipump så det kikade jag på oxå. Råkade ramla över ett billigt däck. Nya UST-ventiler va billigt. Behöver ju mer Stans-gugga...
Nu låter det som om beställningen har gått iväg men det har den inte. Jag är så sugen på att prova nya saker men samtidigt har jag ju inte råd att chansa flera hundra kronor på en kedja som ser häftig ut på bild men sen kanske inte funkar bra när man pressar på med min ursinninga kraft :-) Nej det blir nog att beställa beprövade saker.

Sara hämtade upp sin mtb från förrådet igår. Nu dröjer det inte länge innan hon tränar som hon vill. Hon tog min racer för att testa ännu ett cykelpass igår. Det är liksom inte benen hennes som man är orolig för. Nej mer fogar och underrede. Hon kom tillbaka efter ca 30 minuter och det hade kännts bra sa hon med ett leende men det hade visats sig tydligt att hon inte var i samma slag som förra sommaren men det var ju väntat.

Hittade några bilder i kameran
Grabbarna Mattias och Andreas fick för sig att kläd midsommarstången...


Sen hittade jag en bild från när jag sprang en sträcka för klubben i en 5-manna kavel. Framför mig går Anton och han är ganska stor, jag själv är ju inte så stor men fan det ser ju sjukt ut på bilden


Sen avslutningsvis så hittade jag en (av de 7000 bilder Sara tar varje dag på det lilla mongot Nora


Nu skall jag fulsurfa vidare9 mil senare

Ett nästan perfekt pass idag. Vi var 7 st som startade från stan strax innan kl 9 med siktet inställt på Pershyttan. En på cross och resten på mtb. Crossföraren Andreas skötte sig bra på stigarna men gav sig hemåt alldeles för tidigt tycker jag. Skidåkaren Henrik Eknor verkade ha pigga ben och tvekade aldrig för stressa i backarna.
Niclas hade broms-strul och lämnade oss efter vi hade kört Bäverslingan på 10 km. Vi lade till slantanrundan på 20 km innan vi begav oss hemåt. När Henrik svängde av hemåt sa skrek jag "ses imorgon med pigga ben". Han svar lät typ så här " ja men det är ett pass kvar idag. Ska springa löpintervaller senare" Inte konstigt att han är starkare i år om han kör så hög träningsbelastning. Synd att han inte skall köra Ränneslättsturen så man kunde fått mäta sig med honom där.

Ca 9 mil fick jag ihop iaf och stundtals var det kanske onödigt hårt för ett distanspass men nu följer en lugn vecka så tills nästa helg ska det förhoppningsvis finnas pangpangben. Vi klarade oss nästan helt ifrån regnet oxå. Det var en hel del mörka moln på himlen.

Johan Fintling hade sin GoPro-kamera monterad så det dyker väl upp en film på hans blogg inom några veckor dagar.

Trött midsommar

Det finns säkert många där ute som festar på midsommar så hårt att halva dgen efter sovs/slöas bort. Ja det är nog så varje helg för många. Jag själv spottar inte i glaset men igår hade man tänkt till lite och höll mig till öl som det stod 3,5% på. I säng vid ca 23:00 och upp lite onödigt tidigt vid kl 05:20. Jag hade faktiskt ställt klockan på 7 men Nora gnällde så att det var lika bra att gå upp. Startade första tvättmaskinen innan kl 6 och sen dess har det rullat på.
Dagens träning
Hade bestämt löparträff med
Malin & peter kl 10 i Karlslund för lite träningssällskap. Malin sprang 10 km själv medans peter, jag och två till från AIK sprang 15 km-spåret. Det började lungt. Ja nästan jättelungt. Tränade löpare som dom är så sprang de o snackade löpfarter mest hela tiden på tävlingar och träningar. I början höll vi t.ex ca 5:15 fart ungefär men jag önskar att jag kunde klippa in pulskurvan här för den är som en enda lång slakmota. Den ökar o ökar o ökar. Det gjorde farten oxå för lite mer än halvvägs så höll vi 4:30 fart. När vi kom ut på det bredare, avslutande karlslundspåret med ca 3 km kvar så ökades det lite till. Jag hörde nåt om 4:19, låga 4 sen gick visst sista km på under 4 men där var det mycket utför och sen höll vi inte ihop heller utan var och en tog sig fram för att överleva :-)
I den sista svaga uppförsbacken med ca kilometern kvar så gjorde Fredrik (duktig trialhlet) en ordentlig fartökning och jag försökte gå med. På krönet noterade jag 179 i puls och mitt max uppskattar jag är mellan 180-182. Inte så konstigt att summeringen av passet såg ut så här:
 
Varaktighet
1:11'18.8
Högsta puls
179 bpm
Snittpuls
151 bpm
Minimipuls
114 bpm
EPOC-max
290.7 ml/kg
Träningseffekt
5,0 - Tar ut sig
Kalorier
1004 kcal
VO2
57 ml/kg/min


1:11 är förresten med en pissepause och lite nervarvning (stappling gång med mkt mjölksyra).

Vår matbebis här hemma vill mest sova och äta. Men det är väl bra för hon hade ju inte gått upp så mkt i vikt som barnmorskan ville. På den här bilden ser hon dock jättefet ut :-)


Igår förresten så fick jag äntligen prova sånna där rislyktor som man skickar iväg. Tycker de är effektfulla och jag tror nog samtliga på festen igår höll med.
Glad midsommar

Det var väl ett år sen som Henrik Öijer lade upp denna sköna hemgjorda låt/video. Idag gjorde han det igen och den ger mig ett stort flin varje gång jag ser/hör den.
Träningssnack
Kollade närmare på min löpfart när jag lånade Saras Garmin. I första intervallen sprang jag i 3:31 fart i intervallen. Det är fan rätt bra tycker jag för det motsvarar ju milen på 35 minuter. Det skulle jag aldrig klara så jag kör ju garanterat över tröskeln i intervallen. Sen sjönk tempot lite för varje intervall men den långsammaste gick ändå i 3:58-fart men då var det en 180 graders kurva samt savgt uppför på slutet. Ja för det hade ju inget med att göra att jag var trött :-)
Igår satt jag inomhus och tränade i det finfina vädret. När jag planerade min träning nästan ett dygn innan var jag säker på att det skulle vara pissväder men det sprack ju upp men jag hade inte tid eller möjlighet att planera om.
Jag körde 3 x 10 min på/runt tröskel vilket är effektivt. Inte just 3x10 kanske men vid en träningsintensitet vid tröskeln är det mycket pang för pengen så att säga.
:10'00.1 0:10'00.1 141 123
2 0:20'00.7 0:10'00.6 161 159
3 0:23'00.6 0:02'59.9 120 131
4 0:33'00.9 0:10'00.3 164 158
5 0:35'53.6 0:02'52.7 126 132
6 0:36'01 0:00'07.4 143 135
7 0:46'01.4 0:10'00.4 168 163
8 0:51'26.4 0:05'25 153 133
Nu ser ju snittet lite lägre ut i varje intervall för det är ju lite accelerationstid på detta långsamtslående hjärta som jag har. Låg större delen av varje intervall på 90% av max vilket jag tycker verkar högt men det funkar bra. Onsdagens hårda löppass satt kvar ganska mycket i både ryggen och benen men det var bara att kötta på. Det blev 4,3 i TrainEffekt på klockan vilket får anses vara grymt bra på ett pass under timmen.
Sen åkte jag hem och kollade in en ung söt tjej som låg och visade brösten. Lilla Nora låg o sov sött oxå :-)
Lite omplanering på schemat som jag nämde häromdagen. Vila idag och förmodligen ett löppass imorgon igen.
Nu skall jag gå in och kolla hur mina tjejer har det. Sara klarar av mammarollen så jäkla bra. Det slog mig häromdagen vad duktig hon faktiskt är, trots att det då och då krashar men hon är alltid tillbaka till sitt normalstörda :-) inom nån timme. Undra om jag (som vanligt) skall fixa fram lyxfrukost. När det får epitetet "lyx" här hemma så betyder det att vi har köpt juice. Annars är det gröt och fullkornsbröd och kaffe som vanligt.
Trevlig midsommar. Varannan vatten. har jag hört..


stödstrumpor på!

En barnmorska var här idag. Nora går upp för lite i vikt. Jag fick en kommentar av en kompis häromdagen att jag såg smal ut och det stämmer. Har tappat lite vikt men mår toppen. Den enda som de typ senaste 9 månaderna har gått upp i vikt är Sara. Då vet ni vem som äter upp all mat här hemma :-)

Lånade Saras Garminklockaa på kvällens löppass. Riktigt kul klocka det där Garmin 305. Vi stack förresten ut alla 3 samtidigt och så provade vi att jogga med vagnen. Det gick riktigt bra och Nora sov som en klubbad säl. Hon och Sara tog dock en lugn sväng och var hemma före mig.


4x4 + en 3 minuters innan jag var hemma. Inga problem med att få till andning och pulsen. Låg fint över 90% av maxpuls men den steg alltid upp mot 94-95% på slutet av intervallerna.
Benen funkade väl oxå ganska bra men när det gäller löpintervaller måste jag ha ordentlig vila emellan så slaggprodukterna hinner försvinna.
Träningsplaneringen ser ut följande (med familjereservationer förstås) Tors: tunga intv på tröskel på spinninghoj. Fredag: Längre löpning (kanske med barnvagn) lördag: vila Söndag: distans mtb till härliga Pershyttan.
SEn måste jag förvalta nästa vecka bra då jag ser fram emot Ränneslättsturen. Kroppen har kännts riktigt bra på slutet. Och innan tisdag måste jag väl bestämma mig om jag vill köra SM på en bana där det alltid har gått ganska bra....
Omkastningar i vardagen

dagens tips
Är ni i en osäker relation och tror att ett barn för er närmare varandra ? Glöm det. Det är en tuff värld. Nu har jag oftare och oftare två gråtande tjejer här hemma vilket naturligtvis påverkar även mig.
2 arbetsdagar kvar sen blir jag hemma en semestervecka vilket blir skönt för oss alla tror jag.
Idag när jag kom hem så blev kombinationen: Barngnäll, ledsen Sara, jävligt skitig lägenhet, hungrig, skitig och muskulärt trött en plåga som nu håller på att lugna ner sig. Tur man inte har lika mycket träningsångest som förr i tiden för då hade väl samvetet gnagt i bakhuvudet oxå.
Dock var det cykelstyrelsemöte idag men nu prioriterade jag familjen istället. Take that ni som bara tror jag tänker träning o cykel fortfarande.

Gårdagens träning
Det stod backträning på schemat och i sista stund ändrade jag mig från att ta med vuxenträningsgruppen mot Ekeby-Almby och köra tröskelträning och istället ledde jag dem mot Sörbybackarna och började lungt i snälla backar för att sedan tuffa till det och avsluta med 20 minuter intensivare träning i brantare backar. Det var 4 !!! tjejer där vilket nästan är rekord och jag noterade nyss på fejjan hur en har satt upp ett mål att innan den 1/9 kunna cykla upp för slalombacken. Ett tufft men realistiskt mål. Appropå facebook så är det väl snart nästan 70 medlemmar i gruppen Mountainbike i Örebro-gruppen. Jättekul. Bra initiativ där
Johan. Snart kommer det kanske upp en film från gårdagen på hans sida då han likt Oscar Byhlinder fäst sin GoPro på ramen under träningen.

Nähe. Rakning & tvagning står på schemat. Imorgon vet jag inte vad jag skall göra men en sak är säker. På arbetstid får jag fälla ett stort träd. Det är alltid kul.

sova eller inte sova?

Igår kväll hörde jag att grannen ca 2,5 våning nedanför återigen hade fest. Han har en speciell lägenhet på gaveln på detta hyreshus så därav benämningen 2,5 våning nedanför. Han har dessutom lyxen (?) att ha en liten veranda. Att det är fester på kvällen är inget ovanligt men imorse kl 04:38 vaknade jag av att det festades ljudligt fortfarande. Jag gick upp, lite mot min vilja, och åt frukost. Kl 6 började en del gäster lämna min granne men inte alla. Jag själv lämnade huset för en morgonjogg medans mina två blondiner sov.

Dagens träning
Jag är inte 100% nöjd med hur min suuntoklocka beter sig. Ibland tappar klockan pulsen och ibland tappar den kontakten med GPS-poden på armen. Ca 3 minuter är borta idag men pulsen funkade nästan hela passet. Ska nog lämna in den en gång till annars får jag nog överväga att byta märke.
Morgonjoggen blev dryga 14 km och det tog 1h 12 min. Dagen till ära hade jag camelback på mig så jag fick med mig lite vätska. Tur var väl det för jag var lite för varmt klädd så vätskan behövdes. Jag joggade bort till venaspåret, körde sen över till Lillåspåret. Ett varv där med en extra sväng på avslutningen på Klockarängsleden innan jag återigen kom tillbaka på Venaspåret.
En snittpuls på 147 och jag låg aldrig över 160. Nu är benen skönt varma och samvetet mår återigen bra efter lösgodis och pizza i helgen.Det är minst två träningspass som jag inte skrivit om här. Ett i fredags förmiddag då jag körde ca 30 min på tröskel på en av spinninghojarna på bilden ovan. Sen slängde jag in lite övningar i klubbens lilla gym. Det andra är det som hela familjen gjorde igår i klubbstugan. Jag firade av 6 st 30 sekunders på spinninghoj och under tiden var det tänkt att Nora skulle sova så Sara kunde träna med vikterna. Hon fick dock amma, byta blöja och sen amma ännu mera. Ungefär lagom när jag var klar på hojen så kunde Sara börja träna. Hon är så motiverad att köra hårt igen men jag är med och bromsar. Inte för att vara dum naturligtvis men hennes kropp måste få återhämta sig från foglossningen och graviditeten och Sara vill så gärna köra sånna där hårda, plåga sig själv-pass. Dom kommer hon att få köra längre fram.

Appropå träning så ska jag sätta mig och skriva ett dokument i ämnet så får vi se om den hamnar på nätet nånstans. Igår efter cyklingen i Pershyttan så dök det upp lite frågor om just träning. Man kan ju ge hur enkla och hur svåra svar som helst i ämnet. Kört hårt och pressa dig själv är väl ett enkelt svar. Sen går det att krångla till det rejält med  sjutusen sorters olika intervaller som alla påverkar olika energisystem och periodisera träningen och fart, styrka, platten och backträning osv. osv.
Jag själv måste nog få till lite längre hårda pass inför Ränneslättsturen. Typ åke upp till bergen och gasa lite. Sen tänker jag flera gånger per år att 1 minuters, 15/15 eller kanske 20/40 vore bra men de blir liksom aldrig genomförda.


pizza & film

Ja idag var vi ett gäng från Almby Ik + en del klubblösa som sågs vid Digerberget, Pershyttan, för att njuta av de fina mtb-lederna där. Borde väl ha tagit lite bilder eller filmat men jag koncentrerade mig väl för mycket på att cykla. Gruppindelningen funkade väl så där när jag inte tog tag i det men så vitt jag vet så körde väl ingen vilse. Är du nyfiken på dessa leder så kommer det snart att finnas kartor till försäljning på Norra cykel samt hos Uno Forsbergs cykel. Köp nu en för 60 kr och stöd Bergslagstramp så det kan fortsätta att underhålla stigarna så bra som de gör.

När jag kom hem var jag pizzasugen och ibland är det bra (kanske dumt) att ha så nära till pizzerian. Efter det så  diskuterade vi träning när Nora sov, jag servade cykeln och Sara satt och surfade nya cykelprylar vid datorn. Vi blev nog så peppade av allt det så snart är vi på väg till klubbstugan för ännu ett träningspass. Ja för mig alltså, för Sara blir det ju dagens första.

Jag har svårt att välja vad jag skall se för film med den biobiljett jag har liggandes här hemma. Vad tycker ni om denna trailer?

 

Rosè

Försökte njuta maximalt till Jönssonligan på Mallorca nyss med ett glas rosèvin men Nora har blivit så gnällig sista dygnet. Det är inte riktigt Ola-style att numera lägger ner huvudet och somnar utan det skall vaggas, pysslas och trycka in nappen 17 ggr innan det somnas. Misstänker att jag inte ska gnälla mer för det finns nog otaliga föräldrar där ute som har/har haft det värre.
Dagens Sara Träning
Jo nu kommer hon snart igång ordentligt min lilla Sara. Hon såg skitnöjd ut bara hon fick på sig löpartightsen. Sen skulle hon ju få testa sin nya leksak Garmin 305 oxå. Inte gick det skitfort eller blev skitlångt men jag förstår hennes sköna känsla att faktiskt kunna röra på benen igen.
Dagens träning
Jag klämde in en kortpass idag där jag återigen körde backintervaller i sörby slalombacke. Åkte via klubbstugan och fick med mig Jesper från ungdomsträningen. Jag körde 6+6 gånger i backen. Det skulle inte gå att köra 12 gånger på raken med den korta vila som jag tar mellan klättringarna. Jag kände mig ändå illamående efter passet vilket tyder på en ganska hög mjölksyra-ansamling i kroppen.
jesper körde 8 gånger vilket oxå är skitbra jobbat.
Har lästa att några av sveriges elitcyklister klämmer in morgonpass innan jobb eller familjetid. Imorgon tänkte jag oxå göra det. Brukar ju inte ha problem med att gå upp tidigt. Imorse t.ex så tog jag med mig Nora och satte mig vid datorn vid ca 06:45 och kollade på partiledardebatten från igår. Hon somnade men inte jag. Barn tycker väl att politik är så tråkigt i den åldern. Sen kommer det ju att dröja 5 val innan det blir hennes tur att kunna påverka så det är väl okej att hon sket i dagens budskap från de där lögnarna i riksdagen.
En sak kommer jag dock ihåg tydligt ifrån debatten. Efter alla ledarna hade fått möta Reinfelt i sina startplediringar så var det bara en som efteråt gick och tackade Fredrik R med ett handslag. Det var Gustav Fridolin. Moget, respektfullt och artigt tycker jag.

regn på lilla julafton

Sara håller på att öppna sina paket. Hon ler o leker som ett barn på julafton med
och sin nya
Själv så leker jag med ...Större leksaker. Önskar att jag hade en sån här
http://video.se.msn.com/watch/video/alla-pappors-drom-radiostyrd-barnvagn/1jjyc2lx3?cpkey=a32a42c0-da33-4dfa-88bd-e557da034ce5%7C%7C%7C
I dagens inlägg blir det inget Dagens träning för dels spöregnar det och sen har jag fortfarande betongvader sen igår. (tack så jäkla mkt Mats :-)) Nä istället siktar jag på backintervaller av den kortare typen i sörby slalombacke imorgon eftermiddag. Jag siktar dock ännu mer mot Pershyttan på lördag. Hoppas det inte spöregnar bara. Lite lätt duggregn kan jag ta men inte mer. För er som inte är med i facebookgruppen Mountainbike Örebro så kan jag meddela att vi ses vid Digerberget kl 10 på lördag. Det kommer finnas möjlighet att köpa kartor för 60 kr där alla lederna finns utmärkta. Vi delar nog upp oss i olika grupper. (ni vet rökare för sig osv. osv.)
Känner mig glad :-) så jag vill sprida lite glädje med hjälp av naziathumor à la Family Guy

orättvisa & ojämnhet

Vi diskuterade det här med barn och vår nya livsstil förut. Sara tyckte att hon gör mer än mig och det är nog sant att hon tröstar mer och av naturliga själ ger mer mat än mig. Jag känner mig otillräcklig många gånger då jag försöker trösta o trösta den kinkiga, skrikande Nora innan det går upp för oss att hon vill ha mat från mamma. O det är ofta detta lilla matvrak vill/behöver käka. Känner mig underlägsen. Diskution om mjölkersättning o bröstpump pågår.
Dagens träning
Ringde jobbarkompismats idag o sökte löpsällskap. Han var på. Jag hade väl typ 7 st intervallförslag men mentalt svag som jag är så blev det hans (8e) förslag som fick gälla. Han tyckte vi kunde jogga (värma upp) till Ljungstugan och sen köra 5 km-spåret på tid. Sagt o gjort.
Jag gick ut fort men ändå i en fart som jag tyckte kändes behaglig. Som vanligt när det gäller mig så var det FÖR fort och efter ca 2 km så stumnade jag. Då hade jag en lucka på kanske 20 sekunder till Mats. Jag fick sänka tempot rejält och jag kände hur mina gigantiska vader betedde sig som tegelstenar. Till slut så funkade de inte längre och jag fick ställa mig och stretcha ut. När Mats kommer ikapp försöker jag hänga på men benen vill inte så jag får släppa honom ganska omgående. Försöker nån minut senare att öka lite och märkar att avståndet emellan oss krymper lite men då märker jag återigen hur jag inte är återhämtat. Avståndet ökar något en stund.
När det sedan började gå svagt utför ner mot banvallen (ca 1,5 km kvar) så krymper avståndet ganska fort och ni tävlingsmänniskor där ute vet ju hur mycket det mentala spelar in. När man vid banvallen svänger uppåt så är jag i rygg på Mats och vi gör sällskap till där motionsspåret passerar droppet på mtb-spåret ungefär. Där det går utför mot den sista svinbranta backen upp mot grillplatsen så släpper jag på utför vilket inte är skönt med skittrötta ben och sen följs det upp med somsagt den där branta backen. Jag märker att han inte kan kontra i backen så detta 5-kilometers urblåsning har varit som en berg o dalbana. Jag klockar mig själv på 21:30 och Mats är ca 20 sekunder efter. Skönt att ha en jämn träningskompis för det gör att man pressar sig lite extra. Hade han inte varit med idag så hade jag nog bara gett upp när benen blev för fulla av mjölksyra.
Den dag (blir ungefär när elefanter kan flyga) jag går ut lagom hårt på denna 5a så kommer det att bli en bra tid men än så länge har jag inte lyckats. Mats har fortfarande rekordet på 19:48.
Vi blev båda jäkligt trötta av detta pass så det var nog nyttigt :-) Blev ca 1 mil innan vi var klara.
Nu: blöjbyte och sen Family guy

sömn!

Gällande småbarn är det okej att samtalen rör BAJS!

Igår kväll gav vi (mest Sara :-) lilla Nora mat vid ca 23 tiden. Sen var det inte dax förrens kl 4 imorse. Vore ju perfekt om det fortsatte så här bra. Igår skulle vi bada henne för första gången i badbalja. Sara hällde upp vatten i rätt temperatur medans jag klädde av Nora och tog bort en blöja med lite bajs i. Jag bär in henne till badrummet med en hand under rumpan och en bakom huvudet/skuldrorna. Precis när jag kommit över tröskeln så säger Sara " nu kissar hon" och mycket riktigt. Mitt i min handflata så strilar kisset o sen ner på golvet. Ingen större fara tycker jag men då släpper Nora artilleriet och slår på en högtrycksbajs oxå. I handflatan.

Välkommen till min vardag.Gårdagens träning
Det var mindre kiss o bajs på gårdagens vuxenträning trots att både Martintrampar och Petter Jorman var med :-) Vi skulle ju köra distans och började fint runt Rynningeviken för att dels värma upp men oxå för att få lite mer cykeltid. Strax innan vi vek in på stigarna vid venaspåret så delade vi upp oss i 2 olika hastighetsgrupper. En superblixtsnabbgrupp och en trivselgrupp. Jag och andra vältränade åkte förstås i den förstnämda medans rökare, tjocka och otränade åkte i den andra :-)
Vi han inte långt innan Martin provocerade sitt framdäck så mycket att han krängde av det lite granna så det släppte ur luft. Medans vi andra stod och viftade mygg bytte han till slang och snart kunde vi åka vidare. Lite senare på turen hör jag skriket "Punka eller krash" bakom mig. Vi är några stycken som vänder tillbaka på stigen och några hundra meter bakåt ser jag tyvärr hur någon ligger ner. Dagens födelsedagsbarn Daniel har gått tungt i backen och landat med bröstkorgen på en sten. Lite tur i oturen hamnade hans hand emellan vilket kanske dämpade fallet lite. Han kan med smärtor trampa vidare men jag undrar hur han kände sig imorse. Det är då det brukar vara värst tycker jag.

Nu har det blivit ganska mycket mtb på sistonde och jag har ju haft ett sug att prova ett långlopp så igår anmälde jag mig till Ränneslättsturen i Eksjö. Det går om knappt en månad så det är väl bara att hålla ångan uppe. Lite backträning måste jag nog slänga in men när det gäller stigåkning i högfart så känns det grymt bra och minns jag rätt så är det väl ganska mycket stig på Ränneslätt.
Men nu är det ju inte bara mtb som gäller. Nä löpmuskelaturen måste ju ha sitt så idag blir det nog löpning.

Men först ska pappaledigheten utnyttjas på rätt sätt. Fika på lämpligt ställe. Kanske blir det svampen idag. Matchvikten är ändå lägre än på länge.

Ännu en sovmorgon

Inatt känns det bara som jag har bytit blöjor. "Ola kan du byta på henne?" Jag kan/vill ju inte säga nej för Sara gör ju liksom matningen hela tiden. Det märktes nog att jag "jobbat" under natten för jag fick gå upp vid kl 4 och äta en förtidig frukost och sen gå o lägga mig igen.
De här 10 dagarna man får i samband med förlossningen är rätt bra för att få någon slags rutin samt vänja sig vid avbruten nattsömn.

 
Igår var jag, Magnus P, Mattias F och Emil i Pershyttan och körde mtb. Stigarna var inte riktigt lika fina som för en vecka sen pga mycket regn dygnen innan men ändå. De sitter på en mtb-guldgruva där uppe. Jag och Emil var där uppe en stund innan gubbarna dök upp och vi fick bevittna vad de har för söndagsnöje i Pershyttan. Hela ytan nedanför Digerberget var fylld med bilar så körde de bil-bingo. Alla satt i sina bilar med bingobrickor och se ropades nummren ut i en kraftig högtalare.
Vi deltog inte i det utan cyklade naturligtvis lite schyssta stigar.
Dryga 2 h mtb blev det för Emil och mig medans de andra två säkert fick mer för de skulle cykla över berget hem. Vi var lite nervösa för punkteringar då vi 4 hade med oss 2 extra slang men endast en luftpatron o ingen hade med sig pump. Lite amatörvarning på det rutinerade gänget.

Idag skall vi nog göra en utflykt. Inte för att Nora vill eller kommer att fatta det. Nä det är nog mest för vi vill. Shit vi kommer att dra iväg vår dotter på massor av sånna här miniutflykter. Sara tjatar om Stora Holmen men ja tror inte Nora får ut så mycket att kolla på djuren eller bli rodd i en båt över till stadsparken. Inte än.

Missa inte vuxenträningen ikväll. Samling bakom Norra kl 17:30. Blir avslutningsrundan i 2 olika fartgrupper.

En början och en avslutningsrunda

Idag har Nora fått en helt korrekt invigning av Örebro. Hon och jag + en kompis gick till Triumf Glassbar. 4 kulor, en gammaldags nougat, en delicatobollsglass och 2 dammsugarglass.
Innan jag blev pappa så nämde några att det är så mysigt att "snuffa" bebis. Nu vet jag vad de talade om :-)


Dagens träning
Jag stack ut på förmiddagen när de andra brudarna antingen åt eller sov. Jag körde den så omtyckta avslutningsrundan som sträcker sig från Venaspåret här på Norr, via slätten, bort till Kvinnerstaskolan,  klockarängsleden innan man kommer till Lillåns motionscentral. Jag startade klockan när jag passerade under motorvägen mellan Venaspåret och lillåspåret. Där började jag gasa och ca 15 minuter senare fick jag slå av på farten för jag hade som vanligt gått ut för hårt. När jag analyserar pulsfilen efteråt så har jag ändå lyckats bibehålla en ganska hög intensitet trots att benen sen aldrig ville vakna igen ordentligt. Låg nästan hela tiden under mjölksyratröskeln och jag har ju tidigare bombat nästan hela rundan fast då har man stannat och väntat in hela vuxengruppen. Jag har aldrig kört den i min egna fria fart tidigare och när benen var lite rökta idag så kändes det som om det gick långsamt. Trots den känslan så blev det en 5,0 på TrainEffect i suuntoklockan. Tiden till Lillåns motionscentral blev 49:45 min och GPS:en visade 17,6 km.

På måndag är det ju vuxenträning igen. Samling bakom Norra kl 17:30 och jag tycker att avslutningsrundan är så jäkla fin så det blir nog den med lite extra körning runt Rynningeviken innan för att få lite distans.

Vi kom på idag att vi inte har vaggat in Nora i rätt musikväg än. Vi poppade ju en del när hon låg i magen men senaste dagarna har det blivit dåligt. Ända tills idag. Började med Bandit 5 men då gick hon o Saris in och diade (de heter väl så?) men nu ligger hon här på golvet och lyssnar på Amaranthe. Det ska nog bli männsika av henne med.

Imorgon ska man äntligen få trampa i Pershyttan igen :-)


förnedring på film

Har hört att pratet går om att jag och Sara har lite smeknamn på en del i vuxenträningen. Det stämmer men jag har alltid haft svårt för namn och jag tror att Sara är snäppet värre. När jag säger ett namn så frågar hon direkt "är det xxxx (smeknamnet)?"

När jag nu försöker komma på alla namn så blir det följande:
Smeknamn                                               Förklaring
HUSET
                                      Han var med i en inredningsbilaga och visade upp sitt hus. HJÄLMEN                                   Han körde hela förra säsongen med sin hjälm på sned
   FLÅSIS                                     Ett namn som sitter kvar sedan några år då han flåsade ordentligt under en Happyride. 
FLÅSIS TJEJ                                Hon har oxå varit med på någon träning.  
HAN DEN GAMLE                        Sara har svårt att komma ihåg namnet på denna man som dessutom fyller år idag. Grattis Tomas :-)
DEN GLADE                                 Han har inte varit med i år och jag vet faktiskt inte heller vad han heter.
TV:N                                            Han som skulle köpa sig en tv men köpte en mtb istället.
STUDENTEN                                Ja han var ju inte ens student men vi fattar båda vem vi menar.

För några år sedan fanns oxå SURIS. Detta var en man som vi inte förstod först. Hans bestämda min, ironiska humor och stundtals tillbakadragna stil fattade vi inte först. Nu för tiden förstår vi honom bättre och vi har lärt känna honom så då kallar vi honom bara för Johan eller ibland Fintling.
Yes Johan..Det var du :-) 
vänner?

Gårdagens träning
Jag o jobbarkompismats toggade iväg på en av mina typiska långsvängar. Längs lillån, Naturens hus, Rynningeviken, Gamla soptippen, och så runt agility-banan, Venaspåret och hem. Dryga 11 km på 65 min. Väldigt behaglig fart och det var riktigt varmt och fuktigt ute så hela kvällen skrek kroppen efter vätska.
Idag blir det ingen träning då dagarna bara försvinner. Sen sover vi bort halva förmidagarna oxå. Ända tills klockan 9 blev det idag.
Längtar dock bort till Pershyttan igen och förhoppningsvis blir det en sväng dit nu på söndag och sen en till nästa lördag.
Appropå Pershyttan Suris Johan har klippt klart film nummer två nu från det material som jag spelade in med hans GoPro-kamera 

       

Bergslagstramp mtb-weekend för tjejer - del 2 from Johan Fintling on Vimeo.

Han är för rolig den där regissören. Vore han en superhjälte skulle han heta IRONY

Här hemma är det mest bajsfestival. Är det inte katterna så är det Nora.

vad vill ni?

Igår kväll blev det ett komprimerat pass. Var ute strax över en timme men hann bli rejält trött och det är väl det som räknas?? Jag åkte till sörby slalombacke och körde 10 ggr på samma växel, den näst lättaste. Det sved gött i benen de sista 3 ggr. Backen är tillräckligt brant så man får ta i ordentligt och sen måste man kompensera med överkroppen så inte framhjulet reser sig. En typisk xc-backe. Trampade sedan ur genom att köra halva Markaspåret innan det var dax att åke hem till mina sovande blondiner.

Natten har varit nästintill perfekt. Mycket sömn ända fram tills klockan 4. Senare på morgonen så sa Sara att jag skulle kolla bland bilderna på mobilen. Hon hade smygfotat mig inatt.


Här kommer oxå den snygga film som
Johan har klippt ihop från tjejlägret i Pershyttan. Alla skakningarna beror på mig. Jag är ju inte så följsam på cykeln :-)

Bergslagstramp mtb-weekend för tjejer - del 1 from Johan Fintling on Vimeo.

Måste man föda ett barn för att besöksstatestiken skall gå upp så här mycket? Trodde att det var cykel och träning som var intressant.


För varmt

Den här värmen tror jag att Nora hanterar bäst. Jag lider redan och sommaren har precis börjat. Får se om jag kommer ut på ett träningspass ikväll när det blivit lite svalare.

Gårdagens träning
Körde ett komprimerat löppass med lite tempo intervaller på 2 min. Hann bara med 5 st men det var väl bättre än att inte träna alls. Hade väl tänkt att sova ut efter förlossningsnatten men direkt fick vi erfara "småbarnserfarenheter" Det var en hel del skrikande inatt och jag minns det som ungefär en timme men Sara säger att det var mellan kl 00:00 och kl 03. Tiden går ju fort när man har roligt (?)

 Idag har det varit lite upp o ner med Noras humör och mitt likaså. Vi tog en kort promenad alla 3 och det fick bli ett panikstopp för att suga på bröstet halvvägs. Nu skriver jag alltså fortfarande om Nora.

Angående Nora...
snart kommer både bild o kanske film från tjejlägret

ett nytt liv, ett nytt äventyr

En bild säger så mycket.
Vi börjar med lite HipHop-stylish med mössan på sne. Hon kommer att lära sig allt om hårdrock med åren.

Nu kan det finnas en risk att denna tränings-och tävlingsblogg kommer att byta inriktning lite grann. :-) Bilder på kräks, bajsblöjor och ett småbarns framsteg är mycket möjliga.

Jag tänker inte göra någon slags "racerapport" om förlossningen men jag och Sara har nyligen kommit hem, ganska trötta, och båda är nöjda med förlossningen och vi tycker den gick som förväntat. Tror vi hade förberett oss bra.
En rolig sak som jag iaf vill delge är när vi var hemma igår em och klockade alla värkarna. Det sägs att man behöver inte åka in förrens det är 3 värkar på 10 min. Igår rörde vi oss i kvarteret och hade ungefär 7-8 min mellan dom. En värk gör att Sara (kanske alla kvinnor?) måste stanna upp, fokusera andningen och uthärda smärtan när livmodern drar ihop sig. Jag kunde både se och höra på Sara att det gjorde hyffsat ont. När detta pågått nästan 1,5h fäller hon en underbar kommentar på min fråga "Gör det mycket ont?"
Hon svarade " jag har haft ondare på både träning och tävling"
Detta gällde alltså inte själva förlossningen för då tror jag inte att ens sara har haft så ont på träning. I slutskedet av en förlossning så tror jag att det är någon slags ur-kraft som tar över. Den alldra sista krystningen var mäktig.
 
Och jag själv då?
Jo va fan jag grinar ju till dokumentärer på tv och extreme home makeover så vad tror ni? När Nora ploppade ut grät jag som en skolflicka.
Sen var vi i stort sett vakna från igår morse kl 02:50 tills idag på förmiddagen och det var väl som att ploga snö en hel natt. Man blir lite ovanligt dum i huvudet och hjärnan tar liksom små mikrosömnpauser. T.ex. när jag för 17e gången gick ifrån förlossningsrummet för att köra vetekudden i mikrovågsugnen. Ställde in mikron på 45 sekunder och satte mig i stolen brevid, somnar och vaknar när mikron piper 45 sekunder senare :-)

Nu ligger mina två blondiner i sängen här hemma och sover och jag skall nog ta mig en löparrunda. Blir en tidig kväll i kväll.

Tack för alla lyckönskningar, grattis och frågor. Jag har inte svarat er alla men tack ändå.


Tjejlägret i Pershyttan

Av samma sorts glädje som jag leder vuxenträningen här i stan så har jag varit en av ledarna på den tjejweekend som Bergslagstramp annordnade denna helg i Pershyttan. Det har varit riktigt kul att se denna skara på ca 30 damer/tjejer/tanter bli mycket säkrare på mountainbike på bara 3 pass.
Det skall redigeras en film från allt det material som jag har filmat med
Johans hjälmkamera som jag fick låna under helgen. Just nu har jag inga bilder eller film att bjuda på men det kommer.
Kunskapen och erfarenheten hos lägerdeltagarna varierade mycket. Mest imponerade nog de damer som passerat 35-40 års strecket och och inte hade kropssformen som sa "jag äter hälsosamt och tränar regelbundet" Minns särskilt en dam som passade in på beskrivningen ovan, hade inte en riktig mtb utan mer en damcykelram fast med mtb-däck och så hade hon provat att cykla i skogen 3 ggr innan med sin man. Hon imponerade stort på lördagens teknikpass.

lördag
Deltagarna välkomnades, vi intsruktörer presenterades och alla delades in i 4 grupper. 2 snabba grupper, en medel och en nybörjar-grupp. Jag och Benny tog hand om varsin snabb-grupp.
Alla grupperna körde nästan samma slinga, den jag provade i fredags kväll, men de långsammare grupperna genade på några ställen. På slutet så passerade alla grupperna en fin höjd med vacker utsikt över Nora. Just där uppe hade ett par en romantisk picknick och det dom inte visste var att 3 grupper med nästan 40 cyklister skulle passera dom just då. Hörde att den största gruppen hade stannat och njutit av utsikten alldeles runt paret som satt där. Stackars par om det var första dejten :-)

Tror att de blev en lagom start och alla fick chansen att byta grupp om de ville. Några gjorde det och det blev nog bättre för alla parter.

Efter lunchen så var det 3 stationer som skulle besökas: cykel-mek hos Benny, bike-test hos Carina och Team Trek Abbas och sen teknikträning hos mig.
Jag hade byggt upp en kort rundslinga med olika övningar som t.ex. slalom, köra på bräda,  rycka upp framhjulet på SJ-pall, hoppa och köra över 3 st BMX-liknande bulor.
Detta visade sig vara en perfekt bana för tjejerna att få lite cykelkänsla och balans på hojarna. En del hade ju till och med hyrt cyklar bara för just detta läger.
Nästa övning jag hade förberett var en kort (ca 20-25 meter) brant backe med mkt löst grus där alla fick testa att klättra sittande med ett jämnt tryck på pedalerna för att komma upp. När jag själv hade testat denna övning när alla andra satt och åt så ville jag testa att göra fel genom att stå upp i denna backe. Då spann hjulet så klart, jag hann inte få ut foten och jag krashade ut i bushen :-) Tur ingen såg det.  
Efter det så blev det en kort, halvbrant utförskörning där bromsteknik och förflyttning av tyngdpunkten(rumpan) fick vara det som de skulle tänka på.
Då detta var det sista grupperna skulle få cykla på lördagen så avslutade jag med att få alla att cykla (alla kämpade iaf så gott de orkade) upp till toppen på Digerberget där jag sen bjöd på Ahlgrens bilar och lite fin utsikt. Sen kom överraskningen för alla. Jag ville att de skulle cykla liftgatan ner. Jag hade självklart rekat den innan och underlaget var fint och den var ganska jämnbrant hela vägen ner.
I första gruppen körde alla nerför. En tjej med V-bromsar skrek lite men fixade det galant. I grupp nummer två så bangade två stycken och körde ner samma väg som vi hade klättrat upp. Och i sista gruppen så tror jag det var 4-5 st som inte ville köra ner där men den damen som jag nämde i början av detta inlägg körde ner. Lägg oxå till att hon och många andra inte hade SPD-skor utan helt vanliga tennisskor.
Jag pratade med en av de andra instruktörerna som även han pysslar med lite cykelguidning i värmland och han sa " jag skulle aldrig ha kört så här tufft med några nybörjare" och det förstår jag, för detta var overkill. Men min tanke var lite så här. Allt annat som dessa damer kör efter detta kommer att kännas pissenkelt. Sen är det svårt att träna bromsteknik och tyngdpunkt om man inte kör i en backe. Sen fick jag ju dem att få en tuff uppförsbacke på dagens sista pass oxå. 
Sen kan jag meddela att den härliga, lyriska, uppspelta stämmning som var nedanför backen hos tjejerna efteråt var underbar. Flertalet var lite skakis men glada och lyckliga och förhoppningsvis stolta över vad de just gjort.

Söndag
Idag var det bara ett cykelpass men vi ledare rekade sträckan innan för att kunna ha lite koll på eventuella svårigheter. En sak som jag lade på minnet var ett litet dike men det hade en ganska brant V-form. Ett sånt där ställe där framhjulet kan stanna kvar längst ner och sen slår man över styret. När min lilla grupp kom dit i dag så stannade vi och jag informerade och instruerade hur man kunde köra och vad man skulle tänka på. Första tjej (inga namn) gör helt rätt men är inte beredd på kompressionen på andra sidan av diket så att säga. Så framgaffeln trycks ihop och hennes armar gör det samma och med en ordentlig framåtvikt slår hon över och hamnar med rumpan i diket. När hon väl ställer sig upp så grimaserar hon och det syns att hon har lite ont. En annan av deltagarna frågar "har du ont?" Då svarar krashdrottningen " ja men jag tänker inte visa vart" :-) Vi småskrattade allihopa för vi förstod vart hon fått en smäll av sadeln.
Nu har jag självklart massor av infallsvinklar att skämta vidare om detta men är mogen att låta bli :-)

När vi var tillbaka på toppen av Digerberget och endast behövde åka ner valfri väg så frågade jag min grupp om vilket spår ner de ville åka. Liftgatan, den lite lugnare serpentinvägen som vi körde uppför igår eller om de ville prova downhill-banan. Jag hade själv testat denna för första gången på förmiddagen och jag kan avslöja att jag blev lite pirrig på vissa partier. Nu skulle jag lura ner några kvinnliga nybörjare där. 2 stycken hängde på och den de fixade det men den ena hade ögon som tallrikar och var skakis vid nedkomsten men dom fixade det.

Hela detta projektet med bergslagstramp och tjejweekend var jättelyckat. Alla deltagarna fick nog testa sina gränser, vissa mer än andra. De har knytits konktakter ( jag höll mig till manliga kontakter inför cx-säsongen), skrattats och njutits en massa i cykelsadeln.

Fortsättningen verkar se ut så här: allt är inte klart med bergslagstramp så därför kan de inte släppa kartorna än men förhoppningsvis är allt klart om två veckor. Skyltningen är dock klar och jag har kört svart 4, svart 7, svart 8, grön 1 och sen favoriten röd 6.
Längre planer på att knyta ihop Ånnaboda med Pershyttan finns och det tycker jag vore skitfränt. Tänk att ha två nät med cykelleder som går ihop på mitten. Kruxet är att det är två olika kommuner har jag fått höra. Suck för byråkrati. Med stor sannolikhet blir det ett nytt tjejläger nästa år men då blir det garanterat fler damer där.

Som sagt: film är på G.

Imorgon är det vuxenträning som vanligt kl 18. Den heter Ola surprise. Vad har jag hittat på nu? ska det bli kinderägg till alla? Ska jag cykla naken? Ska ni cykla nakna? Ska vi inte cykla alls? Märks det att jag druckit sånt där manligt jordgubbsvin på 8%?

Tack o hej


Underbara Nora

Ställt väckarklockan på 07:15 idag. Vi vaknade båda vid kl 06:00 och låg o småprata. Nu är Saris i köket och jag sitter här o bloggar :-)
Morgonpigga var ordet.

Igår var jag uppe i Pershyttan strax utanför Nora och rekade, provåkte och samtalade med övriga ledare inför tjejlägret som börjar idag. Det är drygt 30 damer/tjejer som kommer att deltaga med varierande erfarenheter och minst 10% av dem har kopplingar till Almby IK har jag listat ut.
Jag, Benny Andersson och Carina Börjesson skulle provåka en led på 20 km igår som heter RÖD 6. Det finns ca 6-7 leder som är markerade i dagsläget och alla utgår från Digerberget. RÖD 6 är en väldigt väldigt fin led. Vilka stigar! De slår nästan alla stigar jag kört i kilsbergen och sen känns det som man kör mycket mera utför än vad man klättrar.

Benny & lite utsikt
Det finns 3 utförskörningar som är av den lite längre sorten. Alla tre är sånna som framkallar ett leende och får en att vilja köra dem igen o igen o igen. Benny tyckte det var lärorikt att köra bakom mig och han gav mig mkt beröm hur följsam jag var i utförskörningarna. Tänkte för mig själv att jag ändå inte släppte på särskilt fort men det gjorde jag på den sista utförskörningen :-) Då försvann han bakåt. Den sista svaga utförsåkningen på RÖD 6 har inte särskilt brant. Nej tvärtom får man trampa på rätt bra för att få hög fart och det gjorde jag. När man kör en stig för första gången kan man bli överraskad av stenar, tvära kurvor och kanske vandrare. Jag hade väl min sedvanliga tur för inget av det dök upp. Stigen pendlade från sida till sida och hade inga naturliga hinder större än Saras handväska (o den har ni väl sett allihopa?)

Hur som helst. Ni lokala cyklister MÅSTE ta er till Nora/Pershyttan och köra denna led. Jag vet nog mer om de andra lederna efter morgondagen.

Något annat? Ja o Sara hade dejt på Triumf Glassbar igår igen. Mmmm Dammsugarglassen e fin fin

paj i magen

ja hej igen.
Man tackar ju inte nej till att få sig en ordentlig genomkörare ibland. Det är så jag tänker på de träningstävlingar som körs här i krokarna. Det vore liksom ingen merit att kriga om placeringarna utan ett BRA resultat är ett TRÖTT resultat.
Gårdagens race var inget undantag.
Starten går iväg jäkligt lugnt jämnfört med de tidigare tävlingarna (ca 30-35 km/h) och efter ca 500 meter så går jag ur kolonnen och trycker mig fram i spets med en hastighet av ca 40-42 km/h. Detta för att stress igång tempot på övriga. Nästa gång jag vänder på huvudet har jag fått med mig skidåkaren E.Malm på rulle sen är det lucka bakåt. Vi turas om att ta vind (hur nu han kunde hitta vindlucka bakom mig?) och det dröjer inte länge innan det svider i mina ben då det är hyffsad motvind. Vi håller undan kilometer efter kilometer och det är först borta vid slakmotorna efter Filipshyttan som en duo svicshar om oss och när Ånnabodabacken startar så har nästan alla startande hunnit ikapp oss. Uppskattar att vi var loss 7-8 km Erik & jag. I backen så utkristaliseras de grupper som kommer att hålla ihop ända tillbaka till mållinjen. Nästan. Den grupp jag åkte med jobbade på ganska bra med dragjobbet men på slutet, i kombo med trötta ben på fler än mig, så blev det lite oordning. Jag hade jobbat klart för dagen och fick lämna den 8manna grupp som jag kört med men så var det bara ca 2 km kvar till mål. Under racet så imponerade nog gubben Håkan Larsson mest. Han klättrade jäkligt starkt men på erfaret cyklist-vis så mörkade han naturligtvis efteråt och berättade att han knappt tränade något nu för tiden :-)
Igår kväll hann jag knappt säga god natt till Sara innan jag sov djupt. Cykelfärden till jobbet imorse gick långsamt. Tog nog i jäkligt mycket igår. Men det är ju det som är meningen :-) Gött!
Inte bara för alla de jag känner i Falun utan på grund av alla underbar hårdrock: JAG VILL TILL FALUN I HELGEN
Ha en underbar helg alla som ska dit. Verkar bli grymt. 3 scener och en jäkla massa bra band verkar det som.
Tyvärr så har jag fått hoppa in för Magnus P på ett tjejläger i Nora i helgen. En massa damer som vill lära sig mer om mtb o sånt. Hur kul kan det bli jämnfört med rockstad Falun??
Kommer nog att bli urtrist.
Ikväll så började fritiden med att Sara hade gjort kaffe och paj lagom till jag klev in genom dörren. Sen åkte vi ut till Rynningeviken och åt nudelwok. Vet att det finns en massa paj kvar i köket...

lill-lördag?


Vid en parkering vid Universitetet så gjorde jag idag denna reklam för mig själv i betong. Får se om det påverkar statestiken här :-)

Laddar med Bandit rock 5 inför kvällens träningstävling. Har fått upp öronen för ett för mig okänt band som kallar sig skillet. De påminner rätt mycket om Amaranthe.
Kvinnlig trummis som dessutom sjunger!! Va?!!! :-) Här kommer då Amaranthe som jag gillat ett tag Lite för snygg sångerska va? Kan det vara det gamla Milli vanilli-tricket? Nu måste jag fixa till racerhojen. Tjing