vägen tillbaka

Oj när skrev jag här sist egentligen?
Kan nog inte summera allt som har hänt sen sist men jag har haft en ganska lång period med lite löpning och jag tänker inte ropa hej än att jag är smärtfri och hel. Nä jag tänker inte vrida på gasen än. Ska föröka vara klok ett tag och göra två saker: styrketräna och springa i terrängen. Utöver det så är det stakmaskin/rullskidor som gäller. Lägg dessutom till dränering och isolering av husgrund så skall nog denna höst kunna passera oxå :-)
 
I lördags sprang jag en kort runda i vemdalskalet. Nora och jag gjorde en 24 timmars utflykt norrut för att spana in Vemdalen. Blev ett matstopp på ett litet ställe inne i Vemdalen. En pizzeria som heter Bageriet. Kan verkligen rekommenderas.
 
Nu ikväll så sprang jag och jobbarkompismats SVART 2 vid Lekhyttan. En mtb-led som jag aldrig har cyklat men däremot sprungit 3 ggr nu. Idag var dock första gången i mörker. Sista backen är en riktig pulshöjare vare sig man vill eller ej. Idag markerade jag den på klockan och gasade på hela vägen upp. 5;52 tog det och så här i efterhand så såg jag att det "endast" var 100 höjdmeter man tog då. Och då kan vi direkt gå över på mitt nästa ämne...
SUUNTO
Jag var ju en sååå helnöjd suunto-ägare när jag hade min ambit peak 3. Så när deras nya skapelse spartan ultra kom blev man ju sugen på nåt värre. Men så här några månader senare är jag inte lika nöjd. Klart klockan är bra men jag verkar ha strul eller så är den så okonsekvent i sin höjdmätning. Jag har tidigare på denna slinga vid Lekhyttan fått ca 478 höjdmeter och idag visade klockan 319 hm. Rätt stor skillnad samt att jag nån gång sprang från stan och hem hit och tog väl 400 hm. I verkligheten är det väl 40-50 hm. Där var min ambit peak mkt mer nogrann. Lägger man där till att pulsbandet nu verkar krångla så är jag inte så nöjd. Men supporten är ju bra så jag kan väl skicka in pulsbandet men själva klockan är inte imponerande.
 
Nåja. Vad är livet utan träning? JApp. Direkt värdelöst :-)
Imorgon blir det sovmorgon för jag skall åka till tandläkaren med lillan.