Thè eller whiskey?

Tack alla läsare för ni stannar kvar här trots avsaknaden av bilder. Jag ångrar verkligen att jag inte fotade massor igår när vi var klara med intervallerna på den leriga, uppkörda crossbanan. Vid fikat vid Ljungstugan såg det ut som de flesta hade på sig gråa tights :-)

Något som inte var så roligt var att jag tidigt imorse vaknade med en svidande hals och drack därför thè med honung till frukost. Standarden är alltid kaffe annars. Som många gånger tidigare denna sommar så har min kropp gett svidande hals som signal när den varit stressad/pressad/sliten eller bara jobbat med en påbörjade infektion. Alla gånger tidigare så har kroppen slagit tillbaka det och något dygn senare har symtomen varit borta.
Tyvärr så har symtomen blivit lite lite värre under dagen så just nu under bloggandet åker det ner thé med honung (som den otroligt duktige cyklisten Cristian Bertilsson ligger bakom) men jag tror att det även kräver en sängfösare från Irland. Ja nån slags rökig sådan.
Jag vill verkligen vakna upp helt fräsch imorgon för att på fredag startar ju Svanesunds 3-dagars.

Ni kanske inte känner någon som är handikappad och sitter i rullstol/permobil. Jag gör det inte. Men om jag gjorde skulle jag direkt informera denna person om vad
zoomcamp var för något. Det är ju den där elektriska 4hjulingen som Sara och jag var med och filmade lite för. Nu har killarna bakom själva uppfinningen lagt upp ännu en film om maskinen men denna är från GBB dag 2 där den forne rallyföraren kör igenom de 4 delsträckorna.

 

Sara och gick på stan i så där härlig romantiskt mode efter jobbet. Träning var det inte tal om. Vi åt på vår favvorestaurang Saigon, shoppade lite och nu håller vi på med romatikdödaren TVÄTT-TID!


Vuxenträning blev lek i leran

Vilket parkeringskaos det var idag. Jag tror alla, och några till, började vid Örebro universitet idag samtidigt som jag och en kollega hade spärrat av vissa delar av en parkering för att kunna sätta upp parkeringsplankor. Folk parkerade överallt mellan kl 08:00 och 9:30. Sen dog det verkligen och kaoset försvann.
På en annan parkering vid universitetet jobbade två andra kollegor med en grävare och lastbil. Undra hur dom hade det ? :-)
Fick höra av en arbetskamrat att jag och sara hade synts på SVT i helgen. Landet runt hade tydligen sänt det där från Östnytt som spelades in dagen innan Gotlandbikebattle. Här har du länken igen om du inte har sett klippet.
http://svt.se/2.33686/1.2113019/forlamad_rallyforare_kor_igen?lid=puff_2113024&lpos=rubrik


Upptäckte nyss en konstig sak med suuntoklockan. Idag körde vi 4x4 minuters på vuxenträning och jag tog verkligen i så mjölksyran sprutade ur öronen men ändå visar TrainEffekt bara 3.2 på klockan. Lite märkligt tycker jag men förmodligen var jag inne för kort tid i den högintensiva zonen.
Jag blev glad då det dök upp 18 pers idag trots att jag var medveten om många bortfall pga sjukdom. En helt ny kille/gubbe var bara ute och testade sitt nya bakdäck på hans nästan sprillans nya hoj då han passerade Ljungstugan vid sex-tiden och jag fick med honom på hans första träningspass. Han är föresten ett skolexempel på hur folkhälsan borde fungera. Han berättade att han egentligen skulle köpa en tv och fick då se en spegelbild på sig själv ( lite "normal" överviktig) och beslöt sig för att köpa en mountainbike istället.
Jag lurade iväg samtliga till den lilla kompakta crossbanan och körde intervallerna där. Omvänd startordning där de snabbaste startar längst bak så alla får jaga och kriga om placeringarna. Det blev verkligen lerigt och uppkört så det blev snabbt en kö vid cykeltvätten när vi som vanligt samlades vid Ljungstugan efteråt för att fika.

Vi fortsätter att köra vuxenträningen några måndagar till innan cykelcrossträningen får ta vid och den kör vi väl/nog på söndagar??? (niclas, Tobias..?)

Tjing


Finnmarken. På vilja men av tradition. Nu med bilder

Ouf vad Finnmarken är jobbig om man inte riktigt är tränad för den. Jag har ju verkligen tränat för korta xc-race i sommar och har inte kört ett enda långlopp i år. Finnmarken måste dock köras. Tror att årets upplaga kan ha varit min 15 tur.

SupersnällasilverSara har varit guld idag och hjälpt till med langningen men det första stället var inte bra valt vilket jag var snabb och påpeka. Dessutom hittade hon inte min sprillans nya flaska som jag slängde. Men det gör inget i det stora hela.

 Stålhenrik idag får nog vara Henrik Öijer som jag , med flera, trodde skulle komma ramlande genom fältet efter ca 7-8 mil men icke. Han körde jättestarkt idag och bevisar hur mkt nytta man kan ha av att cykelpendla till jobbet.

Racerapport
Sara frågade mig innan start vad jag siktade på. Siktar mot 4h 30 min svarade jag men jag tror inte jag fixar det.
Jag går ut lite lagom hårt och sliter inte särskilt mkt de första 7-8 km men vid 10-11 km händer nåt. Jag stumnar och ramlar neråt i fältet som ungefär där delas upp i elit/elitmotionärer och vanliga dödliga motionärer och som vanligt hamnar jag mitt i mellan. Jag lyckas stöta ikapp den större gruppen framför och de nästkommande 35 km jagar vi mkt bra. Kan inte säga vilka jag körde med för det varierade. Min grupp bestod av ca 4-5 cyklister men de byttes liksom ut.
Vid 45 km var det väldigt tydligt att jag inte tränar för längre lopp än så. Därifrån handlade det bara om att komma i mål.
En sak som oxå var tydlig var att jag sliter skitmkt för att hänga med på vägarna med i skogen, och framförallt utför, har jag det desto lugnare. Ser jag en cyklist en bra bit framför mig på en grusväg så vet jag att jag lätt tar igen det i skogen. Särskilt om det är branta utförsåkningar. Crosscountrycyklist var det ja.

Sen får jag numera katigorisera mig till den skara människor som får tjejpisk. Jäklar vad stark Ann Berglund var idag när hon körde förbi mig. Jag hade blivit en finfin (men maskulin) trea i damklassen.

I Grängesberg, 30 km kvar) stannade jag vid kontrollen med kommentarerna " Åh du är den första som stannar"
"Japp, jag vill nog ha en varmkorv
sa jag. Och en kaffe! När jag stod där och mumsade varmkorv så frågade jag hur många som hade passerat. "Ja det är nog inte fler än 20 stycken" svarade kvinnan bakom bordet.
"VA!? svarade jag. Då har jag ju inte tid att stå kvar här. Tror att hon hade missat en del för jag kom sedan i mål någonstans mellan 40-50e man.
Min Suuntoklocka visade tiden 4h 30 min 8 sekunder :-) Klarade mitt mål ganska exakt alltså. Den visade ett snitt på 24 km/h och en maxhastighet på 283 km/h. Jag tror jag minns vilken backe det var :-)

Nu skall vi verkligen slöa resten av kvällen för både jag och hjärtat är jättetrötta.

2 dagsfärska bilder:

 Titta var du åker, annars kan du få punka.
Ola med focus


dagen innan Trampa på-låten

Har ikväll druckit ca en liter carboloader, ätit kebabtallrik från svampengrillen samt ätit en taragona nyss. Får jag inte bukras nu får jag det aldrig.
Ligger Sara kvar under samma täcke som mig imorgon bitti är det verkligen något att sattsa på det här.


Putsat hojen, packat väskan och pratat med Sara om vart hon ska langa. Det blir perfekt imorgon oavsett väder.
Nu ska jag ta hand om kvällsdisken och sen natta kudden.
Imorgon väntas Finnmarksturen. 112 km. Härligt grusiga kilometer.


skvaller och cykelcross

Igår testade jag benen i klubblokalen. Nu känns det kul att gå in där och träna med i slutet av varje vinter börjar det kännas tradigt. Hade planen på att ligga och mosa runt tröskeln ganska länge men benen var fortfarande mosig från GBB så jag låg ca 3-4 slag lägre än önskat och ändå sved det duktigt. Nu var det inte längden 42 + 42 km som kändes utan att jag körde de 4+4 specialsträckorna som 8 stycken temposträckor.
Passet igår blev heller inte så långt då vi skulle ha möte i cykelstyrelsen efteråt.
45 minuter lång med 150 i medelpuls och 4,4 i TrainEffekt vilket ändå känns (ÄR)bra.

Under mötet handlade det mesta om höstens cykelcrosstävling som vi arrangerar. Jag glömde att meddela att den nu har en facebook-sida men det är de snart varse om. Inbjudningarna gick nyss ut på nätet. Jag tycker att jag är ute i god tid men det är tydligen inte de som har hand om hela cupen. Cupens pappa Öijer får nog sträcka på sig för under hans diktatur var det bra men inget är så dåligt att det inte kan förbättras eller hur är det nu man säger?
Sen skrockades det en del och snackades en del dynga och en bomb släpptes oxå. Ibland har man ingen kolla på sina nära och kära.

Idag blev det visst vilodag som för min del nästan bara har spenderats vid datorn. En massa mail har skickats och jag är supernöjd över webbradion P3 rockster. Den är faktiskt bättre än Bandit och det beror inte bara på att den reklambefriad.

Nu kom älsklingen med nybryggt kaffe oxå... :-)

Jag skall erkänna att jag har smygsurfat oxå. Drömmer mig bort lite med lätt beslutsångest. Vilken skall jag välja?
Suunto t6d Black FusionSuunto t6d Black SmokeSuunto t6d Black FlameÄr så svårt att bestämma sig...


1180kg x 4

Eftersom vår katt Neo har lärt sig att öppna skåpen i köket och under semestern hade fått upp det där kattmaten står, huggit sönder påsen, spridit mat över köksgolvet och förmodligen ätit sig proppmätt har vi nu ändrat om lite.
Sara hällde över den resterande maten från den trasiga påsen till en plastburk och ställde den högre upp i ett annat skåp. Nu till risken med det:

I samma skåp står musli & flingor så en riktigt trött morgon kommer det icke roliga misstaget att ske.

Idag var man tillbaka på jobbet och det var skönt att överkroppen var utvilad för jag och Martin har lagt en massa marktegel. Minst 4 pallar har jag lastat av och lagt fram till han som i sin tur har tagit sten för sten och lagt dem på plats. Sen slet jag naturligtvis ut de sprillans nya handskarna på en arbetsdag oxå.

Igår var det som utlovat mountainbikeorientering på vuxenträningen. 3 utav 13 deltagare kom dit med förmonterade kartställ på styren. Jag släppte iväg dem på den 4,6 km långa med en minuts mellanrum. Orienteraren & elitcyklisten Mattias Jansson fick gå ut sist då jag tänkte att om han skulle jaga ikapp allihopa kunde de ju försöka gå med och släppa själva kartläsarbiten. En del körde i par och en grupp om 4 körde ihop.
7 minuter efter förste gubbe stack Mattias ut och döm av min förvåning när han efter 19 minuters körning kom tillbaka och endast hade sett en person längs banan. Då började jag bli lite orolig...
Men alla hittade tillbaka och den härliga traditionen med fika efter träningen togs upp igen. Igår hade vi dessutom sponsring på fikabrödet (tack Mattias F)
Nu hoppas jag på ett stigande antal på kommande måndagar. Vore kul att nå den där tårtnivån på 30 deltagare (eller 6 st tjejer)
Nästa måndag blir det intervaller och självklart fika.

Imorgon har dessutom cykelstyrelsen möte. Har du någon fråga du vill ventilera?


scoop-ola?

Vi njuter nu av de sista timmarna här på Gotland. Det har varit en tuff helg med ostabilt väder och blandade cykelresultat. Tidigt imorgon bitti åker vi hem till katt och vuxenträning.
Först de utlovade bilderna från de svindyra stenugnsbageriet.

 

GotlandBikeBattle 2010

Jag skapade mig igår ett försprång ned till konkurrenterna på 4 min 26 sekunder så idag kunde jag köra mkt mera avslappnat och taktiskt. Den mkt tajtare fighten var mellan 2an och 3an där det skillde dryga minuten bara. De tampades mkt under de 4 specialsträckorna och bytte faktiskt plats i resultatlistan under dagen. Jag själv kunde inte hålla mig lugn för jag åker med den ständiga nojjan att jag skall punktera och då kan det vara bra att ha några minuter till godo.

En helt ny erfarenhet "drabbade" mig vid målgången nere vid Almedalen i Wisby. Direkt när jag stannat hojen stod det 4 reportrar runt mig med en massa frågor. En var från radio Gotland, de andra tre var från olika tidningar. Kändes ovant. Väldigt ovant. OrmMicke: Om du läser detta så hyllade jag dig i Radio Gotland :-)

En av de otroligt snälla sponsorerna på GBB är Klockia. Som vinnare får man en svindyr Certinaklocka som i år var snyggare än den jag vann 2008. Svart carbonbotten och blåa siffror och värd ca 4000 kr.


Jag lämnar dock ön tomhänt och skall nog få något annat från klockia då jag är så nöjd med min "gamla". vet att Klockia jobbar med suunto oxå...

Förra året punkterade Sara bort sig på SS5, d.v.s. första etappen på dag 2. Samma sträcka startade vi med idag och kära lilla Sara han bara köra ca 2-3 km innan hon fick sällskap vid framväxeln av sin bakväxel.

Klok och lugn som hon var så skruvade hon av resterna, kapade kedjan och gjorde om hojen till en singelspeed och trampade vidare. mekandet tog dock så lång tid att de ute på en sträcka han plocka bort banmarkeringarna så hon fick leta sig in till Wisby på egen hand. Glad och leende ändå.

Hej hopp


after-party

Nu skall vi alldeles strax gå iväg till en 80-tals-show och äta pasta (förmodar jag). Kanske får jag o S ledartröjor oxå.
Ni kan följa tävlingen live
här Eftersom alla har ett litet chip runt foten så kommer mellantiderna upp direkt. Just nu kan du läsa alla sträcktiderna från dagen mm.
Dagen började med regn, uppehåll när motionärerna startade men 1,5 h senare när vi gav oss iväg så började det regna en kort stund vilket gjorde att de drygt 200 motionärerna gjorde stigarna till smala rodelbanor. Det var bara att acceptera hur cykeln rörde sig. Vid depåerna spolade jag glasögonen samt drivlinan med vatten. Nu ikväll har både jag och Sara fått byta bromsbelägg :-)

Efter dagens prövningar gick vi iväg till ett megatredigt stenugnsbageri. En limpa kostade 95 kr. Inge konstigt med det. Det var verkligen jättefint i omgivningen men 95 kr!!!! Bilder kommer imorgon.
Nu måste vi gå.

Bollen är i rullning

Idag har det verkligen varit en tuf dag för tävlingsarrangörerna. Jag vet inte riktigt om jag ska räkna in mig till dom för jag är ju mest här för att hjälpa till. Känner mig utan ansvar men jag hjälper ändå till så mkt jag kan.
Jag och Sara provcyklade en sträcka i förmiddags så hon helt plötsligt skriker till " Ola!! Kom, kolla här. Kolla. Kolla" Det visade sig att hon bara fått syn på salmbär. De ser ut så här:

Det var ikväll ca 280 st anmälda till GBB 2010 vilket är riktigt kul. Den korta prologbanan var ganska utslagsgivande med både höjdmeter och teknik. Vi är 4 cyklister från ALmby IK här nu och jag var snabbast. Snabbast av alla faktiskt men jag hade ju provkört den några gånger oxå. Jag hade 4:33, Stefan P hade 4:50, Sara hade 5: 23 och Tina 5:30 men det är imorgon det sätter igång på allvar.

Vi har oxå blivit filmade en hel del idag för SVT Östnytt om ett en gammal rallyförare som ska köra GBB på ett annorlunda sätt. Kolla in denna länk där jag och Sara är statister
http://svt.se/2.33686/1.2113019/forlamad_rallyforare_kor_igen?lid=puff_2113024&lpos=rubrik
Hörs imorgon


Regn, rusk men semester

Igår morse vaknade jag med ett ryck kl. 08:15 och tyckte VERKLIGEN det var dax att stiga upp i vår lilla stuga här på Kneipbyn. Idag tog jag igen det. Klockan är knappt 6 än men här sitter jag och bloggar. Min bättre hälft ligger och sover naturligtvis men hon kommer väl snart runt hörnet och skrämmer skiten ur mig då jag sitter med hörlurar och lyssnar på webradio.
Sara som igår kväll gjorde något roligt utan att veta om det. Det lilla stugområde vi bor i har stugorna ganska nära varandra och de ligger i olika höjder och inte särskilt symmetriskt. Man får liksom inte gå omkring naken utan att riskera att flasha sig. Sara skulle in i duschen men kom naken ut till köket för att plocka ur linserna. Då kollade jag mot grannhuset där de blev väldigt nyfiken på Sara :-)

Annars så har vi lite otur med vädret detta år. Stenarna här på gotland har en förmåga att bli väldigt hala i regnet så jag hoppas vi klarar oss från krasher. Jag har inte sett mer än sträcka ett heller för den har vi fått göra om på grund av en sur (väldigt uppjagad) markägare. Lite synd då det var en väldigt fin stig men istället så blev det flera höjdmeter så GBB startar ganska tufft i år.

Har inte tagit ett enda foto igår. Förlåt!

Vi han med en kort shoppingtur i underbara Wisby igår oxå. Hittade likadana muggar som vi har hemma så vi kompletterade lite. Sen har vi hittat en fin present till förmodligen en av er läsare så jag kan inte avslöja mer. SEn ska Micke Salomonsson få en tidning av oss.

Ikväll kl. 18 startar prologen i Gotlandbikebattle 2010. Välkomna


mountainbike i regn. Igen. O igen, o igen..

Tidig dag idag trots semesterdag. Blev väckt av Neo strax innan kl 05 och inte långt efter det var vi igång och busade medans matte sov/snozade.

Bilresa, båtresa och incheckning så vipps så var vi här på Kneipbyn igen då. Jag och Sara bor i en 18 kvm stor stuga som har sin charm. Liten men det är ju vi oxå.
Vi böt om och stack ut och provade sträcka nummer 1. Det är ju 4 sträckor på lördag och lika många på söndag 42 195 meter varje dag. Sträcka 1 behöver förbättras lite men det gör vi imorgon. Hade det dock varit en fin sommarkväll så hade vi kanske gjort det idag men som vanligt när jag sitter på mtb-hojen så började det spöregna när vi var som längst bort. Vi hade tänkt att träna lite hårdare efter att vi hade testat SS1 men genomblöta så körde vi direkt korta intervaller. Först lite fram och tillbaka på en lång grusväg och sen på vägen hem.

Nu har vi lagat mat, druckit gott, ätit lite sött till kaffet samt glott på tv/dator. Upptäckte via facebook att nu har äntligen Sabaton släppt sin senaste video. Den absolut dyraste som de har gjort och det märks att det är en lite större produktion. En känd svensk skådespelare dyker upp oxå.
Imorgon skall jag försöka ta lite bilder från denna härliga ö och den terräng som väntar deltagarna i GBB 2010

Ahhhh...JOBB!

Då var man tillbaka igen på jobbet men det gör inget för det är bara en dag till så är jag iväg mot semestermål Nr.2. Gotland!

Jag är dålig på att ge er utförliga tävlingsreportage. När jag väl sitter vid datorn och ska delge er loppen så är det precis som jag skippar hälften. Tänkte på en annorlunda grej vid starten igår som inte hände när jag tävlade i elitklassen. Jag, Gunnar, Johan A, Fredrik L och Per K stod i ledet längst fram med ca 5-6 minuter kvar till start. Vi pratade om Pers resa till Kanada,  semestrar, tävlingar mm. och hade någon sagt att det var 30 minuter kvar till start hade nog ingen brytts sig särskilt mkt för vi gamla gubbar har så trevligt både innan och efter loppen. Snart turas vi nog om att baka kakor och bjuda varandra på oxå (eller var det bara önsketänkande?)

Idag var det vuxenträning men det är fortfarande ganska snålt med deltagare. Synd men jag tror de kommer snart. Vi bestämde att vi skulle köra ett försök med mtb-o nästa måndag men kan du inte orientera så gör det inget. Då hänger man bara med någon som kan så får man trampa mtb iaf.

Imorgon efter jobbet är det ännu en dag som jag vill få massor gjort. Via stan hem för lite snabb shopping, kolla om det finns ett växelöra hemma, träna ett kort men bra racer-pass, packa inför GBB, tvätt mellan 19-22, fixa nytt slanglöst bakdäck. Lägga mig innan kl. 23 för på onsdag så åker vi kl. 06:30

Så räkna inte med någon blogg imorgon.
Tjing

I hamn!

Jag ville ha ett bevis på vart jag stod. Jag fick det. Benen kändes bra idag men under uppvärmningen så skar jag upp en liten reva i sidan på däcket så stans-guggan sprutade. Den täppte tillfälligt men jag vågade inte starta dem det däcket utan åkte panikartat in i depån med 15 min kvar till start. Då kom en mekaniker ur cyklotekets team och hjälpte mig snabbt med att slänga in en slang. (jag som egentligen hatar slang)

Starten gick. 6x5 ganska tuffa kilometrar skulle avverkas. Jag gillar banan som Södertälje har hittat. Inte många lugna stunder utan det går upp och ned hela tiden. Jag tog lite oväntat starten ganska lätt och höll mig i spets hela första varvet och lyckades bromsa mig så jag inte skulle gå mig röd på en gång. Kanske var det bra att kedjan hoppade en gång så jag fick kliva av i några sekunder.
Ute på varv 2 så hade jag fått Gunnar Töjren på hjul och i början av startklättringen så kastade cykelj-veln av kedjan igen och jag vinkade snabbt förbi GT för jag ville inte vara ivägen. Kände sen att jag trots allt dragit lite väl hårt på det första varvet för benen ville inte använda samma växlar som jag mosat på under startvarvet.
Släppte av på farten och då kom naturligtvis Johan A ikapp. Vi gjorde sällskap några varv innan jag gjorde ett taktiskt ryck på ett krön och kunde sen säkert ta andraplatsen.

Detta betydde att jag vet vart formen är och att den totala cupsegern är säkrad. Kan nu köra den sista cuptävlingen mer avslappnat än förra året då jag och GT stod på exakt samma poäng vid den avslutande tävlingen.


Imorgon är det vuxenträning kl. 18 vid Ljungstugan och jag hoppats att nu flera är tillbaka efter sina semestrar.


Vilken fredag den 13e. Skitbra faktiskt

Denna vecka har jag trampat ca 11,5 h. Förutom de där 22,36 minutrarna som jag försökte gasa i Marka så har resten varit lugna. Känns skönt och bra i benen. Igår körde jag 30 minuter åt Frövihållet innan svärfar hörde av sig och ville cykla. Jag vände hemåt så stack vi mot Fjugesta, Kumla, Ekeby. Blev bjuden på fika på Sveas i Kumla oxå. Ett fik som jag redan hade besökt tidigare under dagen när jag var där och jagade sponsorer.
 cykelfika

 sponsorjagar-fika. Var tvungen att fira lite.

 vi hamnade bakom ett ganska stort fordon ett tag.

Denna vecka har tankarna gått mkt till höstens stora lokala cykelarrangemang. Nämligen svenska mästerskapen i cykelcross vid Djupadalsbadet i Kumla. Det kommer att bli häftigt. Det är en del problem att lösa så jag är glad att jag börjat planera redan nu. Mer info kommer på den speciella facebook-sidan :-)

Sen längtar jag till Gotland oxå. Åker på Onsdag.

Dessa två saker upptar så mkt tid i hjärnan att jag knappt fattar att jag imorgon skall köra den näst sista deltävlingen i svenska cupen. Halvladdad. Fysiskt sätt ska det inte vara några större problem för en pallplats. Mentalt så känns det som alla konkurrenterna skött träning bättre och höjt sig och passerat mig men benen får väl bevisa huvudet fel imorgon.
Hittade en film från förra årets Kumlacross som triggar igång cykelcross-nerven ordentligt. Klubbkompisen Niclas hamnar ovetandes mkt i kameraögat. Filmen är lite tråkig i mitten men håll ut.


Dubbelt smickrad men ändå skuldkänslor

Blir en kort blogg innan jag ska ut och cykla mtb. Det betyder alltså att det snart kommer att börja regna.


Som ni kanske ser i inlägget nedan har (kanske ) någon ur bandet Scar Symmetry lämnat en kommentar. Detta kan ju förstås vara vem som helst men kanske kanske har de gett mig som ett litet fan (även en liten fan) en kamratlig flirt. Scar Symmetry och Sonic syndicate  är nämligen två perfekta band att ha i lurarna när man kör intervaller typ 4x4 eller tunga långa intervaller.
Här har ni ett gammalt smakprov

 

Smickrande sak nummer 2 är att jag alldeles nyss blev uppringd och tillfrågad om jag ville gå mannekäng i ett köpcentrum den 28e augusti. Både påklädd och halft avklädd. Roligt, smickrande och spännande men av tradition befinner jag mig i Ludvika och kör Finnmarksturen då. Sorry ladies

 

Här hemma stryker en knäckt Neo omkring. Jag och Sara har ju bestämt att han aldrig kommer att kunna bli pappa. han kastrerades i förmiddags och mår lite så där just nu. Stackars honom.

Nu måste jag byta om.


Gen-deffekt & bålgeting

I förmiddags pratade jag med min far i telefon. Han frågade hur det var med vristen. Jag förklarade vilken sena jag förmodligen har en irritation/inflamation i. Då sa han " jaså jaja...Det var den jag slet av när jag körde kort-vasan för några år sedan." Jag är alltså genetiskt svag i vissa delar i kroppen. Hitintills har jag bara skyddat mig för den där magen som jag vet att farsan har. " den kommer oxå" hånskrattade han. " ska jag berätta mer vad du kommer att få för skador?" avslutade han. Min framtid är mörkare än kameruns avbytarbänk.

De flesta cyklister kör bara racer när solen skiner. Det är smart för då slipper man rengöra hojen. Det behöver ju inte automatiskt betyda att man kör mtb när det regnar men det har jag lyckats göra 3 ggr i rad nu. Det som är skrämmande dumt av mig är att jag idag gav mig ut i regn med sikte på markaskogen för att köra hårt. Markaspåret är fullt av rötter och stenar som naturligtvis blir snorhala i regn. Innan jag hade kört mer än 2 km hade jag gått över styr 2 ggr och dessutom lagt glasögonen i ryggfickan för de gjorde bara min sikt mer suddig än de hjälpte.
Tid på första varvet (det enda varvet) blev 22:36. Vet inte vad jag ska säga om det för det hala underlaget gjorde att jag inte kunde gå på så hårt som det behövs för att göra en riktigt grym tid. Sen är inte benen 100% återhämtade efter helgens lilla Åre-äventyr. Jag minns Back in the days då man körde 3 varv under timmen i Marka.
GPS:en visade dessutom att banan nu bara var 5,88 km lång. Då saknas ca 500 meter. Undra om det är någon som kontrollmätt den på sistonde med cykeldator?

Idag köpte jag biljetter. Den 15 oktober får jag förhoppningsvis lite flashbacks från 80-talet.

Facebook eller inte?

usch vad jag saknade motivation i förmoddags. Skulle ha gett mig ut på racerhojen kl 10 men klockan han springa iväg till 12 innan jag satt upp. 7 mil senare var jag slut på kolhydrater. Eller åtminstonde väldigt låg på socker. Så där härligt svaagt väggad. Drack en liter vatten under turen men nästan hemma snikade jag mig in hos svärfar och fick en willys-snickers. Tack tack.

Annars så har jag städat lite, förberett inför imorgon då jag skall iväg och träffa lite folk som påverkar SM i cykelcross, alias Kumlacrossen. Undrar om man skall starta en facebook-sida för SM? Ger det nåt? Det borde ha en egen sajt men det kan jag absolut inte göra. Någon som har lust?

Nu skall jag äta kvällsmat framför Family guy. Kan bara bli succè

En riddares k-k-historia

Jo det börjar nästan bli tradition att köra mtb-distans i regn nu. Förra helgen och sen idag. Det regnade när jag cyklade i stan men när jag kom strax utanför så slutade det. Sen körde vi vuxenträningen där nästan helt utan att få regn på oss.

Nu vet jag inte om det är semestertiderna eller om det var vädret som skrämde iväg alla deltagare men det var endast jag, jobbarkompismats och Emil & Jesper som dök upp där vid kvarntorp. Ingen av dem hade tidigare cyklat där så det blev mest lite guidning av området men eftersom backen är så jäkla brant åt båda håll så blev det fysisk fostran och teknikövningar trots allt.
Vi hittade ett downhill-stråk som vi körde 2 ggr. Det är en ganska cool, men ändå het, hög den där kvarntorpshögen. Jag kunde ha fotat och filmat mkt men det blev bara ett enda kort som Mats tog på mig.


Jag fick sällskap av Emil & Jepser hemåt där jag introducerade lagtempo för dem, visserligen på mtb men dock.

Totalt fick jag ihop 3,5 h med en TE (TrainEffekt) på 2,4 vilket med andra ord var ett skönt, blandat distanspass.
Imorgon hoppas jag på att kunna lufta racerhojen

Fortsatt semester

Ja denna vecka ska jag ägna lite tid åt SM i cx. Tycker verkligen du som icke-cyklist skall komma och kolla för det är en publikvänlig cykelgren.

Ja inatt kom vi hem till hemmets lugna vrå och den knakande dubbelsängen. Grannarna måste ha saknat oss när vi har varit i Åre ;-) Någon som hade saknat oss var Neo iaf. OJ vad han pratade med oss inatt. Han hade mkt att berätta. Öste däremot höll en tystare profil men simmade mot glaset trots att hon brukar ligga och sova på nätterna.
Tågresan gick ganska fort hem då vi såg två filmer på datorn, Fight club och x-men 3. Ska erkänna att det var första gången jag såg hela fight club. Japp, ja e lite efter men jag står fast vid mitt omdömme att den måste vara överskattad. Okej de slåss mkt. Var det banbrytande 1999 eller? Ett fåtal tänkbara repliker men om den har någe särskilt budskap så går det mig förbi.
X-men däremot...Det är högklassig film det :-)

Benen känner av de 27 km jag tog mig under fjällmaran, mer än vad jag trodde de skulle göra för efter mitt avbrutna lopp var det ganska okej faktiskt. Någe mer löpning blir det dock inte på ett tag. Måste kolla upp det här skiten jag har i vristen först. Rehab, smygstarta sen återuppta löpningen. Sara har fått en ordentlig tändning på terränglöpning. Hon söker efter bra tävlingar med ljus o lykta nu :-)

Angående mountainbiketräning
Jag skall få en del timmar idag på hojen. Lugna timmar hoppas jag det blir men det är väl upp till mig oxå. Vuxenträningen idag sker vid Kvarntorp. Samling nedanför slalombacken kl. 18. För de som vill cykla dit så kan vi ses vid klubbstugan kl. 17. Ta med förstärkningsplagg, käk, slang mm.

Bjuder nu på lite blandade bilder från Åre.
 Vid Copper Hill med skutan i bakgrunden.
Sara åter framför skutan
 Så här glad blir jag över att betala 90 kr för 2 våfflor på papp-tallrik med plastbestick. Fast vad skulle man göra? Konkurrensen på Åreskutans topp är begränsad.


brytit men inte brutet eller särskilt nedbruten

Jaha..Bara ett år kvar tills nästa chans då.Ja har den senaste tiden känt av "något" i min högra fot. Vet inte vad det är men nu är jag tillräckligt motiverad för att ta reda på vad det är. Det där "något" fick mig nämligen att bryta dagens Vertex Fjällmarathon.

Allt började rätt bra. Jag gick ut lite väl hårt och det kändes lite tungt de första 3 km. Kanske var det tempot, kanske var det den lite för sena frukosten.

Tog det lugnt nån kilometer och hittade min rytm. Gasade på ganska mkt in mot kontroll nummer 2 som låg vid 16 km och först där kände jag av min vrist lite grann. Då kom ett parti med ca 1,5 km grusväg och då blev smärtan mer påtaglig. Tankarna gick mellan att bryta loppet till att ändå ta mig igenom promenerandes. På de mjuka mossarna gick det bra att hålla en hyffsad joggfart men utför och framförallt stenig terräng så gjorde det sjukt ont i fotnedsättningarna. 2 ggr skrek jag till och höll på att gå omkull pga av just smärtan.

Vid 27 km hade jag tänkt klart. Där fanns Tord & Anna-lena som hejjat på mig så snällt längs banan och då visste jag att jag kunde få skjuts till Vålådalen oxå. Visst kunde jag fortsatt uppåt mot Ottefjällets topp då klättringarna gick hyffsat bra och den skulle ha ganska mjukt underlag, de visste jag sen förra året. Jag minns oxå hur det såg ut efter toppen. Mycket sten och hårda utförslöpningar så jag tror jag gjorde rätt och löd kroppens signaler. Visst är det tråkigt mentalt men då jag redan klagar på skavanker och krämpor nu vid 32 års ålder är det dumt att skaffa sig fler på grund av envishet.

Jag vill ju stå på fler startlinjer i framtiden och gärna här i Vertex Fjällmarathon. Fasen det är tuff och vacker.

Jag fick iaf min T-shirt, lite massage efteråt och fortsätter att avnjuta min semester i Åre med min kompis Carlsberg.
Uppladdning inför 43 km nöje & smärta

Ja då har hjärnan börjat ställa in sig på tävling. Jag vänder mig lite inåt och går igenom sakerna 1000 ggr i huvet. Upptäckte imorse att jag faktiskt glömt både 1a förband och kompass hemma. Något som man måste ha med sig annars kan man få 15 minuters tillägg. Tack vare ett samtal till tävlingsledaren och ett till jobbarkompismats polare här i Åre så har de sakerna löst sig.
 Imorgon kommer det att göra ont förr eller senare. Jag hoppas på det senare men det vet man ju inte än. Jag kommer att gå ut lite hårdare än förra året men samtidigt hålla igen lite. En svår kombination och jag är ju knappast känd för att kunna hålla igen. Tävlingsledaren sa att det inte är blötare än förra året vilket var glädjande att höra. Känner mig bra motiverad inför morgondagen.

 Fika i toppstugan där en våffla med sylt kostade 45 kr. En liten choklad med grädde 25 kr. Men det kan dom ju ta för vart ska man gå istället??

 

Igår spontanköpte jag en film som har velat sett ett tag. Beowulf heter den och jag har vetat att det skall vara en del specialeffekter men det som överraskade både mig och Sara var att HELA filmen var animerad. Snyggt gjord men det var ändå överraskande. Bra för mig att det följde med en extra disc med en massa lull-lull om hur de har gjort filmen. Det blir nog imorgon kväll som jag kan njuta av det för någon dans ute på byn blir det inte.

 


Toppenbra

Idag vaknade och hade inte mkt planer. Skönt. det är väl lite så det skall vara på semestern men vi är ju båda aktiva människor, jag och Sara, så vi ville inte slöa bort dagen.

Vi tog kabinbanan upp till toppen på Åreskutan. Eller nästan toppen då man måste gå de sista 800 m och de är inte handikappvänliga direkt :-)

Fast ett o annat mongo fanns ju där uppe...

 

Nu skall vi iväg och hejja på elitcyklisterna som ska köra bergstempo strax här bort. Skriver nog mer ikväll om uppladdningen inför maran.


en film t


natt-tåg & zipline

Hahaaa Jag har provat zipline och det har förmodligen inte du!!

Morgonen började dock med att snälla Maria Wiklund hämtade oss på Åre station och så bjöd hon på frukost hemma i sitt föräldrarhem. Sen fick vi en guidad tur i området och bara råkade passera Åre chokladfabrik :-) Mums. Fler fabriker borde ha gratis provsmakning.

Sen blev det zipline med de nya adrenalin-junkiesarna Daniel & Karin
Det var en häftig upplevelse och vi han klart med alla 4 vajrarna innan regnet kom. Jag filmade ett av mina åk men då man snurrar lite okontrollerat är det svårt att filma åt ett håll hela tiden.
Vi gjorde detta med bl.a. Daniel och Karin från Örebro oxå. Daniel var nog mest rädd under liftfärden upp men det syns inte på bilden :-)

 

Nu ligger vi och slöar i den fina lägenheten vi hyr. Hörs väl imorgon. Undrade om inte chokladfabriken stod på schemat då oxå...

Då åker vi snart..

vad är jag inne i för period nu när det gäller mobiltelefoni?? Gamla lade av ganska hastigt. Fixa ny igår som de senaste 12 timmarna stängde av sig 5-6 ggr. Gick in till butiken och fick en likadan som nu ligger och laddas. Hoppas nu att den kan funka hela semestern iaf.


Hur många gånger har jag inte sagt att det är livsfarligt med vilodagar? Det är både sanning och lögn i det uttalandet. Visst behöver man vilan ibland, både mentalt och fysiskt men shit vad dåligt det går efter en vilodag om man har tränat på bra innan. Med facit i hand skulle jag brännt av ett bra pass på racerhojen idag då det faktiskt varit bra väder. Istället tryckte jag in saker som fixa mobil, fika med favvokussen, småpackat och vilat.
Då blev det inte mkt tid över för träning så jag åkte till friskis och tänkte bränna av 4x4 min men jag kände redan under uppvärmningen att det skulle gå skitdåligt. De 2 första intervallern a funkade med nöd o näppe men den tredje avbröt jag. Istället för att skita i resten av passet så klickade jag fram TE på suuntoklockan, traineffekt alltså. Då jag ändå hade mosat på i ca 8 minuter totalt så låg TE på 3,4 så jag hittade ett motstånd som gav mig en ungefärlig tröskelpuls och lät mig peppas av nå nästa TE-nivå. Klockan visar hur långt det är kvar för att nå nästa TE-nivå som oftast är 0,2 enheter över den befintliga. Jag mosade på och slutade då jag uppnått TE 4,0.
Så de sista 10-12 min var som en lång tröskelintervall. Kör jag på en puls runt 150 så stagnerar TE på ca 3-3,5 men vid 170-173 så verkar den stiga mer och mer ju längre jag orkar hålla på.
Hela passet var över på 45 min.

ÅRE 2010!
Ikväll åker vi natt-tåg till Åre och imorgon bitti har en "Åre-tjej"(fast bofast i skåne?!?) lovat att hämta oss vid stationen med limousine eller hästdroska med 8 vita hästar för att sedan bjuda oss på frukost. Hur ofta händer det egentligen??
Sen skall vi ju åka Zipline oxå. Fasen vad kul. Här har man längtat hela året och nu är det dax. Kan knappt förstå att det är mindre än ett dygn kvar tills Sara äntligen får uppleva den vackra byn Åre.

Jag hoppas verkligen min gamla och slitna kropp håller för den tuffaste utmaning jag någonsin genomfört. Vertex Fjällmarathon.  Känner ju av både rygg och höger hålfot lite då och då. Försöker att inte tänka på det...
Ni har väl sett filmerna från fjolårets mara då jag och jobbarkompismats körde? Jag tycker det är kul att se och höra hur jag går från : Tjo och tjimm, glada miner, pigg och fräsch till en mera trött, irriterad och sliten Ola som i det sista klippet inte ens orkar prata något :-)


 
Nu skall jag packa. Först löparkläder för lite olika väder sen blir det vardagskläder. Datorn följer nog med så ni kan ta del av våra äventyr.

Tillbaks på banan

Innan jag for till Phonehouse idag sa Sara 2 saker: Inte 3 och inte nokia. Kom hem med 3 pott och en Nokia 6700

Lite sämre kamera än innan men resten blir nog bättre. Framförallt har denna ett metallskal och inte ett i plast som min gamla 6220.

 

Igår var det som sagt mountainbikeorientering som gällde för vuxenträningen. Jag hade varit ute och satt upp 8 kontroller som funkade i tre olika banor. De fick köra 2 och 2 och sen stressade jag grupperna emot varandra. Snart har jag fått tag i speciellt gjorda mtb-o kartor. De är mer lätt överskådliga än en vanlig orienteringskarta så minst en gång till kommer vi att köra det.

Vi pratade lite efter träningen att köra vid kvarntorpshögen nästa måndag men jag tror att det hela hänger lite i luften om det visar sig att det blir åska och drivis då men det ska det väl inte bli?? Man får ta bilen dit också om man vill.

Idag blev det spontant en vilodag då jag faktiskt trampat ganska bra lördag-mån. Sen passade det inge bra efter jag shoppat mobil heller så jag tänker nog dra ett stenhårt pass imorgon på min första semesterdag. Skall nu ha 1,5 veckas sammanhängade semester. När hände det sist??

 

To-do-list SEMESTERDAG: Tvätt 07:00, träna på förmiddag/middag, handla lite mat inför resan, förmodligen baka en överraskning till Sara, packa.

Imorgon kväll åker vi nämligen till ÅRE!!!!!


Ingen mobil

Mitt liv mobil ligger i spillror. Nu har den verkligen gått sönder så imorgon svänger jag förbi phonehouse och fixar en ny. Måste ju ha en till semestern.

Överraskade vuxenträningen idag med MTB-O. De skötte det imponerande och galant.

Nu skall 1000 andra saker göras..

rekat i regn

Ingen bild nu på eftermiddagen heller men det skyller jag på vädret. Stack ut strax efter kl. 10 i förmiddags då jag väntade ut en regnskvätt men innan jag nått klubbstugan så började det igen. Skalplagg på!

Sen har jag trampat 67 km på 3h 47 min i regn. Eller nej ca 64 km var i regn för när jag passerade klubbstugan påväg hem så sprack det upp så jag fick se solen.

Kvarntorpshögen
Här skulle man kunna göra ett tufft xc-lopp. Jag åkte omkring lite och hittade en bra slinga på ca 5 km. Hit tänkte jag dra vuxenträningen någon måndag.

Kumlacrossen SM i cykelcross
Ja den 13 november är det tänkt att det ska gå av stapeln. Kunde jag trolla med knäna så skulle jag dra banan på exakt samma ställe som ifjol men det går inte. De bygger ju ut badet så mkt vilket påverkar miljön runtomkring. Jag åkte och klurade och mätte och fick fram ett okej banförslag på 2950 meter. Det känns inge roligt att göra banan lite sämre än förra årets så oerhört populära bana men det måste nog bli så. Första året, 2008, körde vi en längre slinga på grus runt de där små sjöarna. Årets bana kommer nog att påminna lite om den men ändå inte. Sen bir det nog nån extrasväng inne i den fina parkavdelningen.

Har oxå hållt på en del med förberedelser inför morgondagens vuxenträning.


5a i betyg!

Igår var en slö-lördag. Ja förutom träningen då men annars så blev det lite städ, lite shopping på stan, lite rosèvin, en massa Family guy (det var FG-marathon på tv6). Kändes rätt gött faktiskt och hade det inte varit för att vi gick till friskisdär runt lunch så hade nog det tärt lite på samvetet

Gårdagens träning
 Satte mig i hörnet på den spinninghoj som jag oftast sitter på. Pluggade i lurarna i mobilen och lyssnade på Scar Symmetry. Jag körde 4x10 minuters med en låg kadens och mkt motstånd. Syftet var att bli starkare i cykelmusklerna naturligtvis. Trots den låga kadensen klättrade pulsen upp ganska fint och jag tror jag hittade det perfekta läget för jag låg inte många slag ifrån när jag kör 4x4. Alla intervallerna gick bra och jag lät pulsen stiga lite för varje intervall pga vätskeförlust och värme.
Suunto har (som jag nämnt tidigare) TrainEffekt på deras klockor. Skala 1-5 och man ser hur långt man har kvar till nästa nivå hela tiden. Igår blev resultatet 5,0. Då står det så här i manualen: "Extrem hög effekt på den aerobiska förmågan om tillfredställande återhämtning tillåts. Bör inte göras ofta." Nä det görs inte så ofta heller...Sist jag fick en 5a var på SM.

Idag måste jag ut på långpass. Eller måste och måste..Men jag vill.

 

Imorgon nystartar vuxenträningen och jag har nya idèer. Hoppas det kommer några stycken som man kan få testa dem på.

Är det någon som äger en gravyrpenna som ni kan låna ut nån dag? Har fått en rolig idé...