Tekniskt krångel på träning

Ja här lyser inte flitens lampa. Min blogg ger ingen sann bild av mitt liv direkt men det har en del faktiskt trott genom åren.
Tränas det nåt? Undrar den stora massan.
Jo i måndags kväll satte jag mig på klubbens testcykel efter ett långdraget möte. Körde 15 + 10 min på watt som kändes bra men ändå är för låga att jag skall kännas mig som en bra cyklist. 260w ungefär under intervallerna.
Svetten kom krypande och man kan förmodligen se på min pulskurva när dom bästa låtarna spelades för då spelades det lufttrummor där inne :-)
 
Igår blev det vila. När det vilas här hemma så leks det en hel del med Nora för saknaden efter henne när man är på jobbet är ju jättestor. Älskar henne. Hon är rolig och när allt det där pladdret blir till ord och meningar kommer hon säkert att vara rolig att lyssna på oxå.
När hon somnar så kommer lugnet som fylls med att plocka undan 7ooo leksaker och diska. Sen blir det tv-soffan. Där somnade jag någongång under Aktuellts första hälft.
 
Idag hann jag träffa Nora i ca 30 min efter jobbet innan jag åkte med Saras farmor & farfar som guide ut till min far och hämtade upp den hjort som han hade skjutit till dom. På vägen hem blev jag avsläppt i utkanten av stan och sprang intervaller hem. På schemat från förra numret av Runners World stod det 3x2000meter. Fart 4:15-4:20/km.
Första intervallen gick bra och jag höll ett 4-snitt. Ca 3 min vila sen skulle jag igång igen. Tyckte det gick tungt från start och slängde ett öga på klockan som visade 4:34/km-fart. Va fan! tänkte jag och tryckte på ännu mer. Känslan av fart kom och jag tänkte att ja så här ska jag köra. Ny titt på klockan som visade 4:28 fart. Men va fan!! Mosade på ca 100 meter till, ny titt på klockan som då visade 3:46/km vilket kändes mer rätt med tanke på flås och känslan i benen. Slog av lite på farten och hamnade så småningom på 4:05fart.
GPSen måste ha krånglat lite och då hjälp mig själv att spränga mig för den intervallen blev bara 1500m. Efter den så blev det bara en tusing pga trötta ben. Då hade jag mycket svårt att köra snabbare än 4:15 som hade varit så lätt på den första intervallen.
Slängde in några snabba, korta intv på vägen hem. 
Inget pass att komma ihåg men det är iaf ett genomfört pass.
 
Söndagarna blir mina nya tv-kvällar denna höst. Dels har säsong 2 av Allt för Sverige börjat och jag gillar den produktionen. Starkt! Kommer att grinas även denna höst känner jag. Därför är det toppen att timmen efter det så kör ju kanal 5 sitt partaj. De är ju strålande med sina imitationer.
 
Imorgon skall vintersulorna på volvon på. Väntar ett tag till inna cykeln får sina. Living on the edge.
 
 

läggdax

Snorig dotter, klockan är mycket, jag måste bajsa. Får blogga mer imorgon för då är det väl ändå vilodag. Satt som vanligt och plågades mentalt och fysiskt på testcykeln idag. Sällan man njuter där.

God natt

Trötta ben som sig bör

Mitt nya jobb!
Gissa vems gamla namnskylt jag tagit över då?! Dieter Wolf förstås :-)
 
Igår provcyklade jag en hel del i bergen. Upptäcker mer o mer nya stigar alldeles intill stigar som jag kört i flera år. Häftig känsla på nåt sätt att hitta guldkorn som ligger i närheten av andra fina stigar.
Ta den här t.ex:
Där denna härliga backe börjar så går en schysst cykelsträcka på Bergslagsleden men aldrig har jag vikit ner här. Kanske är denna sträcka tråkiga under sommaren för då växer det nog ganska mycket gräs på den.
Ännu roligare blev det när jag chansade in på en stig nedanför denna backe. Där visade det sig att någon (kanske A.K.) kört enduro för flera år sedan så det är härligt uppkörda stigar men ändå hårda. Ett parti var som en naturlig BMX-banan och jag hade så roligt så jag tog om just det partiet. Det skall jag försöka få med i nån av mina ledförslag.
Lite senare på dagen så provade jag en stig som stig-gurun Thomas J sagt att han brukar springa med lite skidåkare ibland men den är nog för teknisk för att cykla på. Jag var ju tvungen att prova den :-)
Viss var det lite branta och tekniska passager men jag cyklade hela stigen. Inte får man utelämna ett sånt här fint parti från mtb-cykling. Bäck och bergvägg på samma gång.
 
När jag insåg att jag inte skulle hinna kontrollmäta så många sträckor som jag först tänkt så fick jag avbryta och avsluta dagens cykling med att klättra Mattsabacken. Det var då jag kom att tänka på att jag skulle springa långa terräng-DM idag lördag. Nåja...
 
dagens tävling
3 varv på en kuperad 4kms-bana skulle avverkas. Det var jag och en massa löpare :-) Tack vare min timex-klocka så bromsade jag ner mig själv under det första varvet för att inte (göra som vanligt) o spränga mig.  Det lyckades och jag höll väl hyffsat jämn fart. 17:10 på första varvet, 17:35 på andra och 17:43 på sista. Det ger en sluttid på 52, 28 med ett snitt på 4:27/km. Enligt min klocka så klättrade vi ca 80 m/varv. Låter inte så mycket. Jag kände redan på uppvärmningen att gårdagens mtb-cykling satt kvar lite. Om jag varit piggare så tror jag ändå inte att jag kunde ha sprungit så mycket fortare idag. Kanske lite.
 
Efter tävling har familjen gjort stan. Då den senaste löningen varit gynnsam så blev det present åt mig, Nora och Sara men den sistnämda vet inte om sin än så länge..
 

Möten, nämnder & grupper

Försökte mig på en blogg från TV-soffan igår när Sara ockuperade datorn men som ni såg så funkade det inget bra.
 
Jag har aldrig gillat att sitta i möten men man kan verkligen säga att det har brakat loss den senaste tiden. I och med mitt ordförandeskap i Almby så har bara där mötena fördubblats och nu med det nya jobbet så dräller det av stillasittande på röven. Jag är verkligen en mer handlingskraftig man som hellre GÖR än PLANERAR.
 
Gårdagens träning
Jag följer sporadiskt ett schema från tidningen Runners world där man skall komma under milen på 40 min. Jag kör väl inte alla distanspass som står där men intervallpassen ska jag försöka köra. Sen kommer nog själva testet på milen att ske ganska snart pga vintern.
Igår stod det 5 x 1000m i 4:00-4:15 fart. 2 min vila emellan.
De första 4 intv hade nog ett snitt på 4:05 och det kändes ganska okej i benen. När jag tidigare har kört högintensiva 4or så har jag sprungit fortare men så har jag ju tagit längre vila då oxå.
Den sista intervallen körde jag i fri fart och då blev det 3:53 så det är inga stora skilnader direkt :-)
 
ikväll är det ett kort möte i Klubbstugan och kanske kan det kombineras med nån slags träning. Vet inte än. Med saras nya plugg i form av C-uppsats så har vi inte landat i några rutiner än.
 
I projektets plan stod det att jag skulle få ihop ca 150 km leder. Jag har inte kontrollmätt dom i verkligheten men när jag gjorde det med hjälp att kommunens kartprogram så visade det sig att jag nu har förslag på 234 km ! :-)
 
 

kontorskaffe .

 

Länkage? 77km solsken idag!

Oj vad besökare jag hade här igår. Undrar om det beror på två bloggdagar i rad eller om det är nån välbesökt hemsida som länkat till mig. Kul att så många hittar hit iaf.
 
Mitt nya jobb

Ja det är pga det som jag sitter uppe på övertid och jobbar vid datorn. Min bättre hälft och jag har väl olika åsikter om hur/när det skall skötas. Det märks iaf att det har intensifierats lite och det är inte bara sitta och glo på kartor och cykla.
Fast idag blev det så:
Imorse stack jag ut strax före kl 8 och då var det inte mer än ca 4 grader. Bilden ovan togs vid det sista grustaget innan Kil. Det syns att solen ännu inte stigit så högt.  Lite kallt men så vackert och nästan vindstilla.
 
Då det är blött ute i markerna och jag brände sönder mina tjocka sealskinz i Falun så äger jag nu ett par tunnar vattentäta strumpor. För att kompensera den mindre värmande effekten på dom klämde jag på mig ett par tunnare strumpor under de nya sealskinzen. Det blev lite väl trångt i skorna så det dröjde inte länge innan mina små tår klagade och det blev några joggingturer i en del backar för att få igång cirkulationen i dom.
Senare på dagen värmde solen betydligt mer
 
Proffsigt att min skuggbild syns :-) Extra proffsigt att köra med camelback och skärm. 
 
Det finns inga små bäckar i Kilsbergen just nu. De små bäckarna är stora, de som var stora innan är större och där det innan var grusvägar är det nu blaskigt. MEN!!! det finns guldkorn ändå.
 
En bäck med mjukglass!! Dock blev besvikelsen stor för det smakade inte som jag hade tänkt.
 Denna stig kollade jag upp efter ett tips från MartinTrampar men jag fick dock vända här för jag hittade inget smalt ställe att hoppa över.
Hur många år har man inte trampat omkring i Kilsbergen? Jag har nog tränat där sedan 2001 eller 2002 och tycker jag hittar hyffsat. Jag har tränat på många stigar där uppe och därför blir jag lika glad och förvånad när jag hittar något nytt. Idag testade jag en stig som jag har sett båda ändarna på så att säga. Jag visste vart den började och slutade och när jag såg en orienteringskarta igår så tyckte jag det såg lovande ut. Det var den!! En riktigt tuff backe och pga blötan så var den svårcyklad i ca 20 meter men shit vad sugen jag är att prova denna utför i sommar. Den går mellan bergslagsleden och botten på Mattsa för er som hittar där uppe.
Testade oxå en stig som jag körde ganska mycket när jag började upptäcka Kilsbergen men de senaste åren har jag helt enkelt inte kört där. Den var lika bra som jag mindes den och hittade dessutom en sidospår där. Nice!
Tog en snabbfika på konferens & Logde. 50cl cola och en slags morotskaka + en liten japp. Känns som det behövdes efter då ca 50 km. Styrde sen hemåt och märkte hur allt socker gjort mig riktigt pigg så tempot var högt hela vägen hem. Hann med att testa lite runt Filipshyttan på vägen hem. Halvnice.
 
Efter att ha varit hemma ca 30 min, ätit mat och spolat cykel mm. så väntade jag på att tårna skulle tina upp. Så här såg de ut när det bara var en vit tå kvar
När strumporna åkte av i hallen så var det bara stortån som hade färg så det här är på slutampen innan jag äntligen kunde kliva in i duschen. Har ni gjort som jag när ni varit frusna och haft för bråttom in i varma duschen? Fasiken vad ont det gör.
 
Imorgon väntas möte och förmodligen lite datajobb. Just det...Måste ju sitta i massagestolen oxå :-)
 

The office, my office

Idag fick jag "mitt" kontor på nya jobbet. Det står tillfälligt tomt då en gubbe gått i pension. Kanske den gubbe med det coolaste namnet på Örebro kommun, Dieter Wolf. Jag har aldrig träffat honom men jag har förr i tiden budat ritningar till honom.
När dörren till mitt lilla kryp-in öppnades möttes jag av en positiv syn. En massage-stol!
Den brukar tydligen flyttas runt lite men för mig får den gärna stå kvar. Var ju tvungen att testa den idag och den knådar riktigt skönt men det var lite svårt att sitta och studera en karta samtidigt :-)
Då jag inte fått nån inloggning till datorn än så blev det inte så mycket vettigt gjort utan jag fick planera, skriva på det gamla sättet samt förbereda mig inför eftermiddagens möte.
 
Någon träning blev det inte idag men jag vilar efter gårdagens distanslöpning och vilar dessutom inför morgondagens arbetsdag. Ska cykla från typ kl 8 på morgonen tills ca 14:30. Test av nya stigar, test av nygamla stigar, mätning av ledförslag mm.
Har jag bloggat om mitt nya framdäck?? Om inte så testade jag ju ett däck under cykelcrossen i Falun från continental som heter speedking. Jag hittade tyvärr inte mitt favvodäck från schwalbe som heter Rocket Ron men jag behövde ju ett nytt däck och speedking såg lovade ut. Under uppvärmningen så provocerade jag fram ett framhjulssläpp på gräsunderlag för att testa däcket. Det släppte lite väl snabbt tyckte jag och släppte därför ut lite luft. Då blev det skillnad. Under ett tillfälle under tävlingen i Falun så hade jag ett dubbelt hjulsläpp så då låg jag verkligen på gränsen men det gick bra. Gillar speedking på gräsunderlag men när det gäller skogsterräng så vill jag ha tillbaka mitt Rocket Ron. Jag upplever en mjukare gång med det.
Undra vad det sitter för däck på min nya hoj? Den skulle visst ramla in under november månad... :-)
 
Länge sen jag fiska fram nån Nora-bild så jag bjuder på en liten film istället. I söndags fick Sara vara ifred för att plugga medans jag och Noris gjorde Marieberg. Filmen tog jag på Bauhaus där Nora verkligen gjorde hela varuhuset. Det fanns väldigt många saker att inspektera och det mesta är ju hårda, okänsliga saker som hon fick dra i.
 

taskig ekonomi, både här o där

Tänk om man haft någon häftig pryl som kunde utvärdera om jag fått bättre löpekonomi senaste året. Förmodligen har jag det för jag kan nu ligga i 4:35 fart och ändå ha flera slag upp till cykeltröskelpuls. I löpningen borde den nog ligga ännu högre.
I fredags när jag joggade till och från jobbet märkte jag hur seg kroppen är kl 5:45 på morgonen. Tyckte jag slet för att hålla 5:20fart men så var ju camelbacken lite tyngre lastad då än kl 13:30 när jag joggade hemåt i 4:40-fart. Jag körde dessutom 3 st 1000 metersintervaller i 4-fart oxå. Gick väl hyffsat och pga senaste numret av Runners så ska jag i höst försöka mig på 10km under 40 min. Tror aldrig jag klarat av det tidigare men men lite intervaller under 4 min/km så ska det nog gå.
Dagens träning
12 km, 4:40-fart. Njöt av tillvaron att jogga utan joggingvagnen. Rensade tankarna lite.
Gårdagens träning
ca 9 km i spöregn med Nora, Sara, lillasyrran Anna och hennes kompis Elo. Backintervaller runt sörby slalombacke. Blev hälften så många backar för mig och Sara för en fick ju skippa backarna pga joggingvagnen. Lillasyrran berättade förresten att hon dejtade en f.d. elitcyklist. Han och jag har mötts några ggr genom åren i mtbspåren. Ska väl inte hänga ut honom här då man inte vet hur dejtandet utkristaliserar sig men en ledtråd är väl inte fel? :-) Han kom väl aldrig riktigt tillbaka efter att han bröt båtbenet.
 
Innan det passet så hade jag hjälp till på klubbens arbetsdag. Tack även till de 5 andra cyklister som hjälpte till med diverse jobb.
 
Sitter och summerar lite efter Kumlacrossen.
Det är ett populärt arrangemang bland cyklisterna och en stor del i det är väl min insats och höga krav. Jag vet hur jag vill ha det och är säkert ganska jobbig att samarbeta med pga just detta MEN vår tävling skulle inte ha blivit lika bra om vi blev slarviga och sket i att tänka som cyklister. Visst, området vid Djupadalsbadet är ju som klippt och skuret för cx med parkering och dusch på området men det är så många smådetaljer som skall till oxå. Jag försöker att ta med de bra personerna från varje år samt de bra sakerna och upprepa året därpå. I år tänkte jag att det vore bättre för mig om fler fick ansvar över olika områden men årets lärdom blev att verkligen överväga vilka som ska ha ansvar.
I år är det första året som vi verkar ha gått back ekonomiskt. Så ser det iaf ut nu men så saknas en del sponsorpengar förstås som förhoppningsvis kan räta upp det lite. Grunden för varke idrottsförening borde vara att få in pengar på egna arrangemang. Då det är svårt så säljer ju många ullmax, lotter, kakor osv men det är ju ett nödvändigt ont. Detta är den tråkiga biten att behöva jobba med sånt här även efter ett arrangemang för det kräver ju en hel del även innan. Så här i efterhand skulle man bara vilja sitta som Joakim von Anka och räkna in tusenlapparna och vara nöjd men allt för många verkar vilja spendera/konsumera men inte betala/engagera sig.
Pengarna är inte det enda som gnager mig:
*Hur skall det någonsin kunna gå att fixa ett långlopp när det inte ens går att fixa ett cx-race?
*Personer som kommer med löften och bra idèer men som inte fullföljer dom
*Ska jag behöva kontrollera vuxna människors arbetsbördor?
*hur skall jag agera som ordförande? Ska jag göra mest eller hålla mig mer i bakgrunden och ta avgörande beslut?
 
En sak som förvånar mig nu den senaste regniga tiden är hur dött det har blivit i facebook-gruppen. Mtb-intresset verkar ha försvunnit. Förr om åren har det ju planerats mörkerturer hela tiden tycker jag. 
Imorgon bitti skall iaf jag ut och testköra lite fler stigar men jag hinner bara med en kortis för kl 13 har jag ett ganska viktigt möte. Det kommer 3-4 möten nu i veckan som blir lite avgörande för de kommande mtb-lederna. Det största "hotet" kanske ändå blir alla markägare sen.
 
Skrev jag inte om mitt höjdarjobb i skylift för några dagar sedan? Varför klaga på det? Vissa servicetekniker har det värre
 

höjdrädsla och rosslig cx-hals

Här bloggas det dåligt! Varför det har jag ingen bra förklaring på men nu sitter jag iaf här. Sara kollar på Kockarnas kamp. Hon o matlagning är som jag och godis hälsokost.
 
Igår på jobbet skulle vi ta ner en ca 25 meter hög pelarpoppel som stod alldeles intill ett hus. Till vår hjälp hade vi förstås en skylift som nådde ca 22 meter och det börjar pirra i knäna när man kommer över 15 meter tycker jag. Nu  hade jag sällskap i korgen och allt var ganska lugnt trots att det blåste ganska mycket. När vi närmar oss maxhöjd samtidigt som vi kapar med oss grenar uppåt så börjar kollegan bli lite shitty som vi säger. Han tyckte det var otäckt när både korg och träd gungade. Jag skulle ljuga om jag sa att jag var opåverkad men jag försökte kaxa upp mig och intala mig att korgen stod still och det var trädet som gungade. 
Helt plötsligt säger han "nä nu åker vi ner". Jag svarar att vi kunde väl ändå kapa lite mer när vi ändå var där uppe. Då stänger han av sågen och säger igen "Nu åker vi ner". Och så blev det. Kanske var det lika bra då blåsten oxå låg på åt fel håll så det vi kapade ville åka ner på huset nedanför men jag trodde inte att just han skulle bli skakis.
Idag fick jag höra på omvägar att han nästan mådde lite illa efteråt och tyckte att marken gungade när han satt och fikade i bilen.
Krämarens två hus syns tydligt men svampen till höger i bild är lite svårare att hitta.
 
Idag hade jag en ny liftkompis och det blåste mycket mindre så idag tog vi ner träden. Det höga trädet som är ovanför kepsen på kollegan på bilden var ett av de träd som togs ner idag.
 
Träning?!?
Jag läste på diverse bloggar efter Branäs-helgen och Kumla-helgen att folk blivit rossliga i halsen. Nu efter Falun-helgen så har jag blivit rosslig. Är det nåt slags cx-rossel som sprids på tävlingarna? Jag känner mig inte särskilt nedsänkt eller sjuk men ibland hostar jag lite och känner att det finns nåt skit i halsen.
Joggade till o från jobbet igår och är sugen på att göra samma sak imorgon. Blir en slags pendlarträning vilket kanske är den bästa kvalitèten men det är väldigt tidseffektivt.
 
Lördag: arbetsdag i klubben och springa med min galna syster som ska köra en ironman nästa år.
söndag: ja säg det...Ska fira en gubbe som fyller 74 år på eftermiddagen men vill ni bjuda oss på fika så har vi förmiddagen ledig.
 

Hotellbrand och cx på Lugnet

Hemkommen efter en lyckad helg i Falun om ni frågar mig. Sara har dock inte varit road över att vara där. Orsak okänd men redan innan vi åkte dit så visste vi ju att det var för min skull. Jag skulle tävla och jobba. Men dygnet har ju så många timmar så visst har vi umgåtts oxå.
Jag tänker inte skriva mer om dessa två leder än så här: Har du mtb med dig till Falun så kör Lugnets blåa 7 km. Du kommer att tycka det är roligt.
 
En sak som är rolig så här i efterhand men kunde gått åt helvet är att vi kunde ha eldat upp First Hotell i Falun. Jag hängde upp en del saker så de skulle kunna torka mellan lördagens och söndagens race. Jag hängde två hanskar och mina två sealskinz-strumpor över en lampskärm. Luftigt och bra tänkte jag och jag tänkte faktiskt på att lampan var släkt pga av värmen den kunde avge om den varit tänd.
Senare på kvällen när Nora, jag och Sara sitter på O`Learys som ligger i samma hus som hotellet så skall Sara gå till vårt rum för att förbereda nappflaskan till Nora. När hon kommer tillbaka så berättar hon att lampan var tänd, det luktade rök i vårt rum och att min ena strumpa såg ut så här;
Syns kanske inte så mkt men den hade smällt ganska mycket. En öl till på O`Learys så kanske brandlarmet hade gått. Hade ju blivit pinsamt. Särskilt när puben var till hälften fylld med tävlingscyklister.
 
Tävlingarna då?!
Jo jag har haft kul iaf och det är väl det viktigaste nu för tiden. När lördagens start gick trodde min kropp att jag fortfarande var en vältränad cyklist. Det upptäcktes dock efter halva första varvet av 4 att det var jag inte! Knäna stod utåt och syran pumpade i låren. Fick vika ner mig duktigt men kom till baka lite på slutet och försökte utmana om 2a platsen. De tekniska bitarna är inget problem men shit vad jag har tappat trycket i pedalerna när det börjar luta uppför.
När jag sedan efter racet skulle provcykla Biking Dalarnas leder så gick det verkligen långsamt uppför. Jag hade maxat under cykelcrossen för jag var sliten flera timmar efteråt. Ja det mattades något när jag fick min stora påse med lördagsgodis :-)
 
Dagens race

Jag och lördagens segrare Jonathan Steen var mycket jämnare idag. Banlängden var justerad till 3 varv och på så kort åktid så finns liksom inget utrymme för taktik. Det är bara att vara med från start och köra så hårt man orkar i ca 25 min. 
Jag fick en strålande start men i en av kurvorna ska en fjortis, ungtupp, orutinerad åkare promp åka om där plats inte finns. Dessutom sätter han ner foten i en tight kurva, jag kör på foten och krashar. Jag tvingas jaga en knappt halft varv innan jag kommer ikapp täten och jag märker (till min förtjusning) att Jonathan inte är lika stark som dagen innan och jag utmanar i de tekniska partierna men han gör det samma där det är mer lättåkt. Jag gör vad jag kan men han är stark och med ca 300 meter kvar till mål skiljer det inte mer än ca 5-8 sekunder men det är inget att göra åt honom. Han 1a, jag 2a men shit alltså..Så här skall race vara. Ni som var där såg det ju.
 
Imorgon väntar trädgårdstjänst. Ska bli kul det oxå. Känns rätt bra att skifta mellan mina två jobb :-)
 
Tjing

i bilen med drive-in mat

Tävlat och jobbat i Falun i helgen. Satte mig i bilen ca 15min efter min målgång då Sara men framförallt Nora tröttnat på cx. De har inte jag. Vilken rolig tävlingsform de är. 3a igår, 2a idag men de spelar ingen roll. Ja har haft kul. Mer blogg ikväll eller imorgon. Med bilder.

Rädsla för spysjuka

Idag när Sara lämnade Nora på Dagis så satt det en lapp på dörren. KRÄKSJUKAN härjar här! Då Sara har en viktig tenta imorgon så tog hon sitt pick o pack och drog till svärfar så jag fick hämta Nora och är nu ensam med henne tills imorgon kväll.
Själv räds jag inte magsjukan. Det är ju därför man har skräpwhiskey hemma som Grants t.ex. Nu sjönk det lite i den flaskan.
 
Då Sara är i behov av en dator till sitt pluggande så var det inga hejjarop som sjöd här hemma igår. Vår bärbara dator gav upp så vi åkte och spontanköpte en stationär dator. Det blev en Packard bell för ca 6400kr. Den funkar än så länge :-)
 
Tidigare på dagen hade jag varit ute och rekogniserat nya stigar. Älskar mitt nya jobb sånna fina höstdagar         :-) Började med att en eker gick av innan jag ens lämnat stan. Fick snurra den trasiga ekern runt en annan och höll tummarna för att inte en till skulle gå av.
 Letade mig återigen till ett ställe där det finns en härlig utförskörning.
 
Så här är den till en början men den blir lite brantare på nåt ställe. Brett och fint och bara att följa spåren ner. Dock vill jag ju inte skapa leder som kräver mycket jobb. Bättre att sno ihop bland de stigar och vägar som finns.
Har en del viktiga möten om två veckor som kanske kommer att påverka leddragningen en del.
 
Dock är jag inte nöjd med vägen till denna nerförskörning. Borde finnas större o bättre stigar dit. Strax efter en vändplan så stod det två bilar och jag gissade på jägare. När jag provade en smal, dålig stig som var omgiven av högt gräs och som dessutom letade sig ut på ett hygge började  jag bli nervös. Tänkte att de sitter där och och smuttar på fickpluntan och är ivriga att få döda nåt.
Jag vände.
Tog en annan väg och kom ut högre upp på en höjd och jag ljöd lite med skivbromsarna för att meddela min närvaro. Mötte blick med en jägare och jag hejjade snabbt. Fick iaf en vink tillbaka och jag tror inte jag var så omtyckt just då. (inte nu heller kanske)
Blev en 6 mila sväng totalt och jag bombade på banvallen hemåt. Det var ju lite motiverande då det var sned medvind oxå. Trötta ben vilket är ett bra tecken.
 
2 cykelpass denna vecka på totalt 13 mil. Det får räcka som cykelträning inför helgens dubbeltävlingar i Falun. Ska blåsa ur ben och lungor i sportklassen tänkte jag. Jag skall oxå kombinera lite nöje med jobb. Det blir ett studiebesök för att testa bikingdalarna Har ju sett en o annan bild och sprungit på nån av dessa leder.
Vi får väl se om det blir jag och resten av familjen eller om en spyende bebis bli hemma med Sara.
 
 

Film från Kumlacrossen

Då var den klar. Det intervjumaterial som jag spelade hade för dålig ljudkvalitè för att kunna användas men den blev ju rätt bra ändå. Tack Emelie & Gustav för erat jobb med det här.
 
 

Långloppsjobb o mer cx

Håller på att varvar ner efter Kumlacrossen. En konstig tomhet finns inombords. Lite som när man på julafton har öppnat alla julklapparna och man inser att julen är över. Alla förhoppningar och förväntningar är förbi.
Vi hade 122 startande på lördagen och 100 på söndagen, vi får massor av beröm på en massa olika bloggar och sajter, hoppas bara det ekonomiska går ihop sig oxå.
Här har ni det senaste programmet från cykelradion. Det spelades in på plats i söndags av Jennebo o Adamsson, delvis Oscar Ekstam.
Här har ni en film som någon i sportklassen spelade in i lördags.
Våra egna filmare, Gustav & Emelie, har klippt klart deras film och den kommer nog ikväll.
 
Nya jobbet

Igår skulle jag prova en del nya stigar och planera nya mtb-leder. Det är inte ofta nu för tiden som man kör stigar som får en att skratta högt och skrika Tjohoo!! som en fjortis. Men igår gjorde jag det!! Jag provade en slinga som Magnus & Mattias F upptäckte för nån vecka sen. Visst krävs det lite jobb i form av röjning med röjsåg innan man når den första utförskörningen. Den fick mina smilband att åka upp mot öronen. Inge särskilt egentligen men en fin stig ute i ingenstans.
Efter lite vanlig skogskörning så kom den, utförskörningen med stort U. Jag skrattade och blev glad ända innifrån hjärtat. Jag parkerade hojen och sprang upp en bit och tog en bild
Granskog med en skön grön matta, inga hinder eller grenar. Backen är ungefär dubbelt så lång som synes på bild.
Denna sommar har jag nog varit lite spydig mot några i klubben som kört punkteringar. Särskilt för att de skurit upp sidorna på däcken och inte bara kört klassiska snakebite. Det fick jag väl äta upp lite igår för strax efter denna utförskörning så betedde hojen lite konstigt. Det gick fortfarande utför så jag stannade, lyfte upp framdelen och snurrade lite på styret. Tänkte om det var någon kabel eller styrlagret som var dumt. Nej. Satte ner det igen och rullade nerför men samma känsla. Det var först då jag upptäckte punkan.
Pumpade, skvalpade lite på däcket så STANS skulle göra jobbet men skärskadan på sidan var för stor. Tog en fikarast och slog i en slang i däcken.
Då jag visste att jag skulle köra ganska lång så hade jag tagit med kaffe och några bullar i camelbacken.
Efter några timmar ringde Sara och påminde att jag ju hade ett möte på eftermiddagen. Tack för det för jag hade tänkt att utforska mer stigar men då blev det att bomba hem istället. Ca 7 mil var av de två sista i bra tempo så trapporna upp till lägenheten kändes högre och flera när jag äntligen var hemma.
 
Efter mötet inhandlades ett nytt framdäck. Lyckades inte hitta ett Rocket Ron i stan så jag chansar lite på ett speedking som verkar ha bra sidogrepp.
 
Nu skall jag planera leder :-)
 
 

Tomhet, trötthet och saknad

Då var det över. Kumlacrossen.
Ska man hårddra det så är det väl lite kvar som att kolla upp ekonomin och snygga till i vårt förråd efter det här och sen skall vår kassör få dela ut lite digitala prispengar. Men ändå; det är över.
Jag börjar med det det negativa
Vi hade lagt ut ganska mycket pengar på radioreklam i år. För att uppmärksamma 5årsjubileumet och dessutom locka folk till sportklasserna. Nu vet vi att det inte funkar. Cykelsporten är fortfarande liten i sverige.
Som tävlingsledare hade jag det jäkligt stressigt i lördags. Alla rykte i mig och det var många besluts som fick tas. En propp gick och den styrde högtryckstvättarna, damernas dusch samt gav el till vår servering. Anledningen vra troligen för att någon lagt en kontakt ca 50 cm från högtryckstvättarna. Smart!
En annan sak var att detta år var det svåraste året att få tag i tillräckligt många funktionärer. Vi klarade dock av vår tävlingshelg med bravur. Dock skulle jag vilja klona sånna i klubben som har mycket tävlingserfarenhet för det är de som har det där lilla extra. Blick för hur man drar banan, hur man snitslar, vad man bör tänka på osv. Detta tänker jag inte fördjupa mig i men vissa vet vad jag menar.
Sen har jag inte samma gnista för att stå som tävlingsledare i framtiden. Ja Kumlacrossen kan utvecklas ännu mer men det tar på krafterna. Som en ung klok man nyss skrev i ett sms " tävlingsledaren skall ju mest kolla så att de andra gör som dom ska" och det är sant. I min position kanske jag inte borde göra så mycket fysiskt utan mest dirigera o delegera. Tänker dock stå rakryggad och säga "Då hade det inte blivit så här bra" Jag kan faktiskt lämna ifrån mig uppgifter till andra men samtidigt har jag då vissa förväntningar på att det skall bli bra. Om jag inte tror att det kommer att bli det så gör jag det hellre själv.
 
Det positiva
Vädret, banan, alla tävlande. Vi hade 122 startande i lördags! Rekord. Vet inte hur många det var idag. Tack Kumla kommun för att vi får ha detta arrangemang vid Djupadalsbadet för det är perfekt! Vi får så mycket beröm av tävlande.
Har hört från flera håll att de tyckte det var mycket publik. Det tyckte inte jag men jag har väl rätt så höga förväntningar varje år.
Seketariatet! Några rutinerade, några nya = kanonjobb trots att de jobbar under stress nästan hela tiden.
Alla som hjälpte till idag mellan kl 14 och 15:45 :-) för på den tiden revs alla banmarkeringar, serveringen packades ihop, omklädningsrummen städades, alla packades in i kärror mm. Kl 16 var det jag, Sara och en sovande Nora kvar vid Djupadalsbadet.
Jag passade då på att cykla runt ett varv i den övre parken för att kolla in markskadorna men det är ju helt otroligt. Det kommer inte att synas mycket om en månad och absolut ingenting till våren. Det har varit MYCKET värre tidigare år.
 
Jag gillar cykelcrossformatet. Enkel bana, kort tävlingstid, bra gemenskap runt tävlingen. Borde byta bort racern mot en cx.
 
Borde gå och lägga mig nu. Ska cykla en del imorgon. I jobbet förstås :-)
 
Tack återigen allihopa.
 

Sabaton är min livboj

Nora, det lilla charmtrollet, hade slagit sig på dagis igår. Hyffsat ordentligt och jag ångrar att jag inte tog en bild på henne då. Nu ser det inte lika blodigt ut och särskilt inte om man mosar upp mat i ansiktet heller
 
Som traditionen följer så har det blivit ganska mycket inför kumlacrossen så jag plockar ut en semesterdag imorgon som bli allt annat än semester.
Jag sitter nu och försöka få ner alla saker som florerat i huvet på mig de senaste dagarna om vad som behöver/måste göras imorgon.
Fick en otrevlig nyhet igår om att det bygge som pågår vid Djupadalsbadet i Kumla har krånglat lite så vi måste dra om banan lite. Kanske blir det till det bättre men det vet ju först efteråt. Gillar dock inte att ändra planerna så här nära inpå.
Skall infinna mig kl 8 i Kumla imorgon och klockan blir säkert 8 på kvällen innan jag åker därifrån oxå. Dock skall jag vara inne i Örebro mitt på dan.
 
Några som imponerar är dock alla samarbetspartners i Kumla. Kommun, företag och andra. De har koll, de bryr sig, de kommer ihåg. Blev uppringd av parkansvarige idag och det ska fixas lite för oss imorgon. Han som har koll på badet är ledig men sa att jag kunde ringa närsomhelst om det hände nåt så kunde han guida mig på telefon, kommunfolk som sprider vårt budskap om cx på egen hand och mycket mer. Kumla är bra och vår cx-tävling kommer nog aldrig att hamna i Örebro.
 
Har suttit vid datorn några timmar nu, Sara har kollat på matlagningsprogram på tv:n. Märker hur lugn jag blir när jag har klipp från sabaton på samtidigt. Längtar som fan till 15e december då de gästar Örebro
 
Jag längtar verkligen efter Kumlacrossen, tro inge annat. Jag gnäller inte här för jag brinner ju för denna tävling även fast den är kämpig emellanåt.
Imorgon kväll skall jag ta en fet whiskey och kanske bjuda Oscar på en oxå då han kommer hit och skall sova hos oss inför sitt speaker-uppdrag.
 
Nähe. God natt. Hörs på söndga kväll eller möjligen på måndag.
 
Ps. startlistor ligger ute på almbyik.se

Nora är min livboj

Igår var det en ganska lugn kväll. Vi tränade ihop hela familjen. Vi joggade en sväng och turades om att fira av 30 sekunders intervaller. Den som joggade vidare fick köra joggingvagnen medans den andre gav järnet. Jag har i efterhand sett att jag höll ca 2:33min/km under intervallen. Kort intensivt pass på dryga 5 km men båda var nöjda iaf.
 
Idag däremot har det varit lite tyngre. Inte träningsmässigt men på jobbet så kör jag med motorsåg, drar ris mm och det tar på ryggen rätt hårt alltså. Sen eskalerar det nu i 4 dagar inför Kumlacrossen. Kul med så många föranmälningar! ca 115 st har vi föranmälda till lördagen. Då är ca 20 st i företagscrossen men vi har inga i knatteklasserna och väldigt få i sportklassen och där vet jag att det kommer att ramla in en del.
 
Radioreklamen går för fullt i två kanaler och ikväll skickades det en press-release oxå. Tror på mycket folk, deltagare och fint väder.
tror dock knappt på nån mer bloggning för hjärnan går på högvarv. Hade lite svårt att sova igår kväll så frågan är om jag ens kommer att sova nåt mellan fre och lördag :-)
Hoppas på en underbar helg med mkt cyclocross-gemenskap.
 
Tycker dock det är jobbigt att så många väljer att inte ställa upp och hjälpa till nu under det enda cykelarrangemang som vi annordnar i Almby IK. Saknar fortfarande två-tre gubbar. Det löser sig nog. Det brukar det göra.

jobb & cx

Mycket i huvudet nu. Cx till 99% men den där sista procenten innehåller sex, sprit och brudar. Precis som vanligt då.
Hann med ett kort löppass idag. Jag tog löparskorna till styrelsemötet ikväll medans Nora och Sara tog bilen. Försökte mosa på runt 4-fart och det höll i 3 km. Sen efter en lugnare period så skulle jag öka igen men då höll det knappa kilometern. Kul med nya klockan men igår upptäckte jag på XXL att jag inte hade behövt köpa den från USA. Nä jag kunde ha köpt den på det prispressande företaget och dessutom tjänat tid o pengar på det. FUCK!!
 
Blev ett rekordkort styrelsemöte, dryga timmen tog det.
Lutar åt riktigt stora startfält även i år i Kumla. Najs!
 
En annan sak:
Jag anser mig vara hyffsad på att jobba med motorsåg. Men när jag jobbar med Patrik på jobbet framstår jag som en lärling. Idag gjorde han detta:
 
Ännu roligare är att vi lyckades få ett träd till att ramla mellan containrarna. Men då hade vi tur.
 
Nu skall jag maila lite till. Tjing