lätt frustration

Vad svårt det skall vara att planera!! Blir det ännu svårare? vem vet. Sara och hennes far har fixat med skrotis även denna kväll. Våran gamla OPEL från -85 skall ju säljas så vi vill ju ha den i ett säljbart skick. Sen använder vi ju den fortfarande så det är väl bra om den funkar för vår egen del oxå.
Nu är det inte det som stör mig utan att min planerade träning sket sig. Nä jag vet att den är väl inte mkt värd jämfört med dotter, sambo och att vår bil ska fungera men jag har för första gången sedan 2002 bara ett mål denna säsong. AXA fjällmarathon. Nu är det ca 1,5 vecka kvar och jag är inte där jag vill vara.
Synd och det är inte mycket att vinka på nu heller. Kan inte börja nu att träna hårdare för det ju typ dags att lätta på träningen. Detta stressar mig.
Vila igår och idag alltså vilket gör att imorgon blir det ett dyngpass med salomonskor och camelback.
Skall spana in några sköna filmer nu så motivationen är på topp inför imorgon.
 
Hinner jag så kanske man skall glida förbi löpex och löparlabbet på vägen hem oxå. 

motivation & lördagsmys

Jodå, bloggen lever. Vet inte varför det uppdateras så dåligt här men nu sover mina brudar så det är väl bäst att passa på o blogga.
 
Klippte ju häck på jobbet...
Här är det liite lite kvar av de största och längsta häckarna som vi har hand om. Ni ser även bort mot det vita huset avv det är några där oxå. Man måste gå inne i häcken, inge skugga och man måste ha långbyxor på sig. Varmt!
 
Provade häromdagen att sätta en bra tid i Markaspåret (nu pratar vi mtb). Blev väl en okej tid på 19:06. Hade bra flyt första hälften men orkade inte trycka på i trebackarna och de resterande backarna på slutet. Topplistan är att de tre snabbaste tiderna är: 19:00, 19:06 och 19:07. Dröjer inte länge innan någon är nere under 19 alltså.
 
OS
igår såg jag ganska mycket av herrarnas linjelopp. Har läst på några håll att det var ett sömnpiller men det tycker inte jag. Det attackerades ju ganska friskt och när Gustav Larsson gjorde det så studsade jag i soffan. Jäkla otur (eller klantigt) att han missbedömde den där kurvan för så här i efterhand var det ju helt rätt läge där om han hade kommit ikapp gruppen framför som låg ca 1 minut före.
När Vino vann så kände nog jag och Vacchi likadant. Det var ingen person man ville glädjas med med tanke på hans förflutna (Vino inte Vacchi). Ni som hörde Roberto kommentera hörde att han blev gladare för Norges tredjeplats än att Kazakstan vann guld.
Idag väntar damernas linje. Hoppas det blir spännande oxå.
 
Gårdagens träning
Jag är fortfarande väldigt nöjd efter gårdagens pass. Inte pga distans, hårdhet eller hastighet utan den känsla jag hade i kroppen under passet. Jag njöt att terrängen och naturen. Tror jag börjar få fram den känsla som riktiga traillöpare pratar om. Jag blev visad lite nya stigar av den rutinerade orienteraren Håstlund, tillika klubbkamrat.
Han ville dock inte springa lika länge som jag så först släppte han av mig vid storstenshöjden så jag fick ca 5 km uppvärmning innan vi sammanstrålade på andra sidan Ånnaboda.
 
Sen bar det iväg mot ett litet område som heter trolldalen. Trodde jag hade varit där men jag blandade ihop det med trollporten.
 
Vad kan man säga? Nog blev det teknisk löpning alltid. Men även detta förstärkte min trailkänsla när man ibland blve tvungen att gå pga terrängen. Att vi dessutom ibland stannde för att kolla utsikten eller snacka om geocatching så gjorde det inget. Jag tänkte inte att "nu tränar vi ju inte" utan jag njöt av att vara ute i naturen.
 
Trolldalen. Syns inte men det är branat bergväggar på sidorna.
När vi sedan var ovanför denna dal såg det ut så här:
 
 
 
 
Lite senare på passet så passerade vi den plats där Sara och jag förlovade oss. Försökte få till lite lördagsmys med Håstlund men då ville han plötsligt börja springa igen :-)
Fick dock lördagsmys senare på kvällen av min älskling.
 
 
 
 
 
Är jag nöjd över min telefon? JAPP. Behöver inte oroa mig för väta eller stötar. Perfekt.
 
När jag kom hem var det tyst och mörkt i lägenheten. Sara satt och kollade på en miniserie på SVT-play, Nora sov. Efter lite mat satte vi oss på balkongen och kollade in ett åskoväder på håll. Vackert skådespel. Vi njöt av varandra och lade oss vid midnatt. Fasen vilken go lördag jag hade igår.
 
Idag söndag är det bara 3 saker inplanerade: Handla mat, kolla OS-cykel sen är det ett framtidsmöte gällade cykel i klubben ikväll. Ett möte där jag känner på mig att det blir mer skitprat och skratt än seriösa grejer men det är ju fint det med.
 
 
 
 
 

pissben i mossen

Då har årets andra mosslöpning genomförts. Fick sällskap av den imponerande starka jobbarkompismats. Han var starkast även idag. Sen klubbkompisen Håstis som bubblade av ursäkter och viktökningar hela bilresan dit men höll hyffsat jämna steg med oss andra.
 
Här står vi efter det första varvet av 4.
Jag hade verkligen pissben på den första intervallen. Fick gå flera bitar samt ställa mig och strecha vaderna en gång. fattade inte varvför då vi värmt upp ca 20 min och allt kändes bra då. Tänkte om det var den kassa lunchen eller om dagens arbete ( 8 h häckklippning) kunde vara orsaken. Som tur var lossnade det på resterande intervaller.
Ingen vet hur långt varvet var men det tog oss ca 13 min/varv. Jag snittade runt 90% av maxpuls på varven.
 
 
Här ser ni det irriterande avstånd som mats skaffade sig i början av varje varv och det var bara på det fjärde varvet som jag lyckades täppa luckan på slutet.
 
Hoppas jag hinner upp dit och köra ett sånt här pass till innan AXA.
 
Nu skall jag förbereda väskan inför morgondagens arbete. Direkt efter jobbet skall jag besöka mitt favoritfik nämligen plasmagivningen på USÖ.
 

snabbis på gymet

Här går jag o klagar på kvarntorpshögen. Läs emelies berättelse från Sky race i Dolomiterna HÄR!
 
Hon hade lite träningsvärk efter den här backen
 
 
helt sjukt.
 
Själv så hann jag med ett ca 30 min långt pass på gymet ikväll. Koncentrerade mig på bålstyrka. Imorgon väntar intervaller i mosse.
 
Hej hopp

tangerad maxpuls

Förs tar vi två sportnyheter:
Såg ni Mark Cavendish långspurt? Vilken kille, vilken raket. Häftigt. Hoppas Kekke har kört till sig ett bra kommande kontrakt då hans går ut vid årsskiftet.
 
Nr.2 Mina två "idoler & förebilder" (halvtseriöst) Killian och Emelie vann och satte banrekort i Dolomites skyrace.
Foto: Sky Running series leaders
Grattis. tror jag INTE hänger på dig Emelie på AXA fjällmarathon.
 
Annars idag:
Jag och Nora tog en promenad och provlekte inte mindre än 3 lekparker under tiden Sara cyklade mtb. Vi testade även ett nytt utegym som kommunen fixat längs ett fint prmenadstråk vid Alnängsbadet.
 Miss Närke
 
Bra övningar och de flesta fanns med två olika vikter.
 
Nu ikväll så sprang jag och jobbarkompismats (+ hans granne) en stigsväng med utgångspunkt från klubbstugan. Vi blandade lite schyssta mtb-stigar och höll tydligen bra fart. När Mats kommenterade att jag höll bra fart så tog jag det som en komplimang för mina ben har inte riktigt återhämtat sig sedan Kvarntorpshistorien i torsdags utan de gör ont då och då. Pulsen visade att tempot var ganska högt men benen liksom flög fram på stigarna. Kanske var det glädjen över att springa terräng igen eller så var jag bara så motiverad att träna för fasiken vad kul det var att springa.
I sista krönet mot Ljungstugan, om man kommer mtb-spåret, så hörde jag Mats säga längst bak i vår trio " nu mosar vi på hemåt". Det var alltså ca 400 meter kvar. Jag var inte sen att maxa över krönet och hålla i så gott det gick i det svaga utförskörningen på slutet. Noterade ett rekord på pulsklockan: 184 bpm. Det har jag inte sett på sjukt länge. Tror jag noterade 180 för ca 1,5 år sedan. Kul men detta ställer ju till det när jag skall köra pulsbaserad högintensiv träning i fortsättningen :-)
Ännu en positiv sak: Mats hängde inte med mig över krönet och det kändes gott eftersom han slog mig i varje klättring i kvarntorp när vi var där. Skrivet med kärlek, han är så bra att träna med.
 
Angående jobbet... 
det senaste året har fler o fler på jobbet köpt sig nya cyklar. Tyvärr inte de lataste och tjockaste personerna som mest skulle behöva röra på sig men ändå. Kul att fler börjar cykla. En person köpte en streetracer för ca 1,5 månad sen och köpte förra veckan sin första mtb. Riktigt kul.
En vanlig syn på firman numera.
 
Nähe..Lite mat på det här.

jäkla Z-band

Igår var jag flytthjälp åt en kollega. Gick 3 våningar (i trappor förstås) och bar ner saker som sedan skulle upp till 2a våningen i ett annat hus. Detta hade varit lätt om det inte hade varit för den grymma träningsvärken från i torsdags. 
 
Jag har fortfarande grym träningsvärk i vaderna och det pissiga med det är att det förstör denna veckas träning.
 
Efter flytten blev vi som agerat flyttkarlar bjudna på mat på en resaurang som heter Monza. Kanske kan kalla det finare pizzeria men ändå. Den ligger i Almby brevid Ronnie Pettersson-statyn. Inredningen inne på pizzerian har de inrett och hyllat Ronnie. Jättefint tycker jag. Dessutom heter många pizzor lite annorlunda som slottet, monza och just Ronnie Pettersson. Den sistnämda tog jag.
Högtbetyg på den!!
 
Flytten var klar vid lunchtid och Sara o Nora var ju i Linköping så jag tänkte lufta mtb-hojen. Mina ben ville inte riktigt cykla heller. Lugnt tempo på väg gick bra men så fort jag ville pressa på lite så smärtade hela benen. Gjorde ett ärende till klubbstugan och hämtade lite papper som vår kassör ville ha så jag cyklade ut dem till honom och lagom då så blev det fika med äppelpaj.
 
Tog en sväng på halva Markaspåret men de trötta benen gjorde att motivationen sjönk som en sten. Jag rullade hemåt och halvsov till Touren.
 
Idag sköter jag tvätten så här i ottan. Lite skönt när damerna sover. Vi siktar på att göra en utflykt till barnens trädgård i Karlslund sen och jag siktar på att kunna springa ett pass i em. 
 
Slänger in en länk till en spontanvideo. Rolig och imponerande, på happy. Längtar till Åre...
 

http://happymtb.org/video/37812/

jag som besegrade trappan onödigt många ggr.

 
 
Ingen Voeckler eller kekke direkt men jag gjorde det. Körde "vi som besegrat trappan" idag. Ingen tävling utan mer ett jippo men va fan. Nummerlapp och mjölksyra iaf. 10 ggr upp för trappan vid Kvarntorpshögen och sen vägen ner var det som gällde.
 
Idag på jobbet har jag klipp häck. Hela dagen. Det kändes i ryggen på slutet så uppladdningen för att mala trappa var inte optimal men så tänkte jag på Tomas Wassberg som jobbade i skogen och körde skidor på världsnivå :-)
Ska göra en lite summering av loppet:
Kort uppvärmning på platten innan jag fick starta.Folk fick starta när dom ville och de något stressade personerna vid starten höll koll på varven. Jag stressade iväg i trappan på första varvet och höll bra fart. För jag var ju fräsch och stark och så var det ju motiverande att springa om de som kört flera varv innan. 
Varv 1 gick på 5:50 vilket var lite onödigt snabbt men va fan, jag visste ju att jag skulle bli trött oavsett.
Varv 2-5 finns inte så mycket att säga om. Jag joggade första tredjedelan av trappan, gick sedan resten med bestämda steg. Allt kändes bra. Sara och Nora hejjade på mig vid toppen.
 
Varv 6 - 7 var de tuffaste då mjölksyran gjorde sitt för mina feta lår. Man är ju inte byggd som en bergsget direkt. Jag peppade mig själv att skrika till Sara på toppen att typ " Nu är hälften gjort" och efter 7 var så visade jag tre fingrar och skrek " bara tre varv kvar". Jag vet att det kan vara svårt att räkna antalet varv på tävlingar när man kämpar och sliter men jag var ganska säker på mina varv.
Varv 8-9 gick förvånansvärt bra men det 10e var tufft. Då märktes det hur trötta mina lår var.
När jag efter mitt tionde varv stannar vid det lilla seketariatet och säger "målgång" så kollar han i sina papper och säger "nej... jag har bara 8 varv på dig"
-"aldrig" svarar jag.
" jo ett kan jag ha missat men inte två. Du måste ha minst ett varv kvar"
Tankspridd och trött ger jag mig ut på ännu ett varv och tänker att om jag har snittat 8 min per varv så stämmer det ju. Jag sliter mig runt det jobbigaste varvet av alla och går sen i mål.
Målkillen säger att du ser ju det rätta när du tankar upp din klocka mot datorn.
NU HAR JAG GJORT DET. jAG SPRANG 11 VARV!!

Jag hade varit nöjd med 10. Ska maila dom så rätt blir rätt. Jag hade 1h 12 min 35 sekunder vilket ger ca 7;20 per varv.
 
Uppför mot toppen på varv 2.
 
 
Utför på mitt 10e varv.
 
 
 
 
 
Sen när ändå kameran är inkopplad så slänger jag in lite bonusbilder från medeltisdagarna som var i wadköping för några veckor sen.
 Bilderna är klickbara.
 
Imorgon väntas nog träningsvärk :-) Bästa smärtan som finns.
 
 
 
 
 
 
 

laddar inför 1000 höjdmeter imorgon

Synd att man måste jobba för det är spännande i Touren nu. Önskar jag sett dagens mördaretapp och även imorgon då jag hoppas Fredrik har pangpangben och kan ro hem polkatröjan. Idag hände tydligen följande:
 
 
Imorgon ser det ut så här. Ganska tuff sträcka. Kort men tuff, som Nora :-)
Stage profile 5 bergspris!!
 
Jag själv tränar inte mycket. Faktiskt inget alls denna vecka men helgen tog hårt och sen har jag väl antagit en utmaning imorgon kan man säga. Jag skall bestiga kvarntorpshögen 10 ggr och jag har 5 timmar på mig. Jag siktar dock på att klara det på ca 90 min. Jag gissar tiden grovt då jag aldrig gjort något liknande. Man skall ta trappen upp, fortsätta mot toppen sen ta vägen nerför.
 
Mer info hittar du på: http://www.quiteright.se/trappans-strackning/
 
När vi var och handlade idag så köpte jag mig en belöning som jag skall ha efter jag klarat av denna utmaning. Äter det nog även om jag misslyckas
Om ni undrar om boken i bakgrunden så var det Saras inköp från ICA maxi. Hon har fastnat för de där med drinkar. Varningsflagg!!!!!!
 
 

långloppsträning på hemmaplan

Vi pressar in så mycket på helgerna så vi är helt slut. Kanske borde testa det här med att slappna av på helgen. Göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.
 
I fredags, under slutet av vår tvätt-tid, beslöt vi oss att åka och hälsa på min far som bor ca 5 mil söder om Örebro. Där blev det en kvällsbastu med Sara nere vid sjön. Så otroligt skönt att slänga sig i sjön och sen in i bastun igen. Satt uppe och pratade tills midnatt och sen sov vi gott. Det gör man nämligen ute på landet för det är knäpptyst. Inne i stan är det ju alltid ventilation, tåg och trafik som låter.
 
Jag brände av ett träningspass som blev 5,0 på TE-skalan i suuntoklockan. Farsan cyklade med brevid och jag sprang. Försökte hålla bra fart hela tiden och ibland lade jag in fartökningar. 48 min och dryga milen på grusvägar och 2 stigar.
Sen blev det Hjortkvarnsglass,  svennevadsloppis och en kortis på Marieberg innan vi åkte och hälsade på RW & CW.
Nora har börjat uppskatta grus och stenar. En del är så intressanta så de måste provsmakas. Vid Marieberg hittade hon oxå massa stenar...
 
Ni såg kanske filmen som jag slängde ut inatt (det förra inlägget) Nu blev det inget filmat när vi åkte men det var riktigt skojigt iaf. Alla mtb-kunskaper kom till nytta och idag känner jag lite i tricepsmusklerna vilket kanske kommer från crossåkandet.
 
Återigen kom vi hem vid midnatt men idag var morgonen lite tyngre för klockan ringde vid 07:00. En timme senare skulle jag ju bli upphämtad för vi var en kvintett som skulle provköra ett långloppsförslag i Kilsbergen. Det var väl bra att vi provkörde det för det blir några justeringar tills nästa provkörning. Några steniga stigar som skrämmer bort/retar upp motionärer skall vi komma runt med lite grusvägsåkning. Sen upptäckte vi hur svårt det är att göra ett "lätt" långlopp. Det går inte så bra i Kilsbergen för det går upp eller ner hela tiden. Dock verkar en sak fungera i den lilla planering av detta lopp: Det börjar tufft och blir lättare och lättare närmare målet. Vi  får se när detta blir verklighet men nu har vi iaf tagit tag i detta lite grann.
Dagens testslinga blev 66 km men det är inte från "start" till "mål" utan lite tillkommer. Sen blev det ca 1100 höjdmeter och jag vet inte om det är mycket eller lite jämfört med andra LL.
Dock känns det tungt att bo på tredje våning iaf just nu :-)
 
 

borde sova men jag har haft kul på hjul

Imorgon måste jag nog blogga mer för nu borde jag sova. Ska upp om 6,5 h och trampa massa mtb. Idag fick jag köra motordrivet. Det var kul!!!!!!!!!!!!!
Enligt min lärare så imponerade jag. Inte en krash men ca 7 "kärringstopp".
 
 
Hörs imorgon
 

6 hög

Blir lite kortfattat om allt möjligt idag. Mycket nöje.
 

Jag säger ofta att jag har ett så omväxlande jobb. Igår fick jag göra en sak som jag aldrig tidigare gjort. Ta bort en vass-dunge. I vårat röjsågsförråd hittade jag ett gammalt verktyg som tydligen inte hade använts på flera flera år. Den strartade på 3 ryck och gick sen klockrent hela dagen. Sen fick jag gå i sexypants (vadarbyxor) vilket aldrig är fel.
 
Efter jobbet så gick jag och Sara på stand up. Vi fick spontan barnvakt och så gick vi ut och skrattade åt Kodjo Acolor. känd från morgonpasset i P3.Han var rolig men jag tyckte inte riktigt om hans material. Men varför går man inte oftare på stand up?
 
Dagens träning
Jag och 3 andra skulle köra intervaller vid/på kvarntorpshögen idag. Två bangade ur så till slut blev det jag och jobbarkompismats. Han kommer hedan efter att kort o gott kallas Talangjäveln. Attans vad stark han är, trots sin LCHF-kost ;-)
Tack vare min nya smidiga mobil så kan jag numera filma och fota oavsett vart jag är och vad jag gör. Najs.
Tre korta filmer från dagens träning
 
 
 
 
På väg mot bilen efter våra intervaller så blev jag sugen på att träna lite brant nerförslöpning. Ser inte ut som jag har någon kontroll alls va? :-)
 
Målet för dagen var 8 ggr upp men shit alltså. Jag är inte i den form jag önskar. Talangjäveln (mats) imponerar och är jäkligt stark och Sara säger här hemma " det är ju du oxå" men det känns inte så. Sänkte ändå tiden i trappans 427 trappsteg med 10 sekunder. 2:44 är ändå ca 40 sekunder långsammare än den grymma orienteraren/multisportaren/cyklisten Mattias J. Vi körde 6 ggr och samlade dryga 500 höjdmeter.
Nu mår benen skit men det kan dom ha. Vila imorgon och sen på`t igen på lördag.
 
Duration
1:04'46
Peak heart rate
175 bpm
Average heart rate
146 bpm
Minimum heart rate
75 bpm
EPOC Peak
135.9 ml/kg
Peak Training Effect
3.9 - Improving
Calories
721 kcal
 
 
 

Tack Oscar Ekstam

Jaha, försov mig imorse. Det var länge sen jag gjorde det sist. Kollegan ringde och väckte mig 06:36 och innan klockan var 07:00 hade jag cyklat till jobbet och bytt om. Låg i tempoställning på cykeln nästan hela tiden. 
 
Annars så måste jag berätta en liten sak från den dag jag fyllde 25 år. Farsan hade fixat att jag skulle få åka rallybil på en kort specialsträcka utanför Hjortkvarn som två av landets bästa förare höll på och tränade på. Bilarna som de hade var dåvarande klass N som är bilar precis under WRC-nivå. 
DET VAR NÅGOT AV DET HÄFTIGASTE JAG GJORT!!!!!!!!!!!!!!!
Får ni chansen att göra det så tag chansen. Det pirrade i mina ben ca 45 min efteråt. På den kurviga, smala grusvägen såg jag aldrig att mätaren var under 80 km/h. Jag berättar gärna om denna upplevelse men inte här.
Sen den dagen är jag ganska så imponerad och fascinerad av rally. Jag följer det inte och håller inte koll på tävlingar och så men när jag för några år sedan fick se ett klipp på Ken Block på Oscar Ekstams sida så blev jag fett imponerad av vad jag såg.
Här om dagen hade samma Oscar lagt ut Gymkhana 5. 
 
Filmen publicerades 9 juli i år och har än så länge 3,7 miljoner visningar. 
 
Idag så blev det ännu en joggintur fast mamma Sara blev kvar hemma och "piffade" till sig inför utgång med vänner. Jag vet ju hur jag "piffar" till mig. Tar en öl.
Joggingturen var just bara en joggingtur för att få igång benen igen efter att svagheten(sjukdomarna) lämnat kroppen. Blev väl ca 5-6 km.
 
Nu skall jag ringa lite med min gamla telefon innan jag börjar lära mig min nya som jag införskaffade på väg hem från jobbet..En sån här.
Hoppas den skall hålla för min aktiva livsstil. De senaste telefonerna har ju gått sönder.
 
 

första löpstegen på typ 12 dagar

 
Nytt spelschema på rockstad Falun. Torsdagen blir det största bekymmret att ordna då vi inte har barnvakt till Nora då.
 
Mer info på rockstadfalun.net
 
Igår blev jag bara mer o mer sugen på att kolla på sammandraget på eurosport ju mer jag läste om gårdagens etapp. Dock upptäckte jag efter bloggandet att vi bara kunde kolla på svt 1 & 2 och tv4. Alla andra kanalerna strulade och gav ingen bild. J-vla piss och sk-t var ord som flög ur mig. Tele2 (pissbolag) har idag ordnat felet som dök upp det dygn då jag absolut ville kolla på eurosport. Tackar!!!!!!!!!!!!!!
 
Blev lite gladare på jobbet när en kollega sa "god morgon Kapten" kl 06:25 imorse. Han hade läst reportaget i NA :-)
 
Träning
Efter två lugna pass i cykelsadeln så togs de första tunga löpstegen på 12 dagar. Nora i joggingvagnen och Sara brevid. Ja hon testade nämligen sin skadade häl på sjukt många veckor (vart tar tiden vägen?) Vi gick kortare sträckor och tillbaka vid huset så tog jag en egen runda på ca 2-2,5 km. Skönt att få sträcka ut stegen tänkte jag när jag blev av med joggingvagnen. Dock kändes som jag skönt den framför mig hela tiden för lätt kändes det aldrig.
 
Blev tipsad via MMS om ett marathon i slutet av augusti...
Viss kan man inte tro att det är i sverige!! ser mer ut som en pampasslätt i argentina eller nåt.
 
Härligt !!!! Får se vad plånboken säger och om man får sällskap av nån erfaren löpare, typ bilresa, en natts övernattning sen hem. En tuff weekend med pruttar,öl och dåliga skämt.

Grattis Kekke

Jag har sett ganska mycket av Touren i år. Var ju sjuk tidigare i veckan och så igår var tv:n på och jag hoppades att Kessiakof skulle vara starkare än vad han visade igår.
Idag smällde han tydligen till och jag såg inget av dagens sändning.
Lite roligt om man läser Öijer sida/blogg och på Kessiakof egna sida om vad de skrev igår. Öijer vill att någon svensk ska satsa lite och Kekke skriver att han vet vad som väntar för han körde delar av dagens sträckor under sweizch (jävla land o stava) runt.
 
Jag skall dock ställa klockan på 23:30 och se sammandraget för det här händer inte ofta. SVT visade lite på sporten men det blev inte helt glasklart där för dom pratade om en kristoffer Kessiakof :-)
 
Annars så har jag cyklat en trevligt och lugnt mtb-pass idag. NA var på plats och jag hoppas det inom några dagar kommer ett bra reportage om Almby IK och mountainbike.
Effektiv tramptid blev väl dryga 2:20h och jag är glad att inte klubbens snabbaste veteraner var med för då fick jag mig ett lugnt pass. När man cyklar med dom så skall det alltid mätas krafter och sånt kan jag inte motstå. :-) 
 
Nu har jag kört 2 lugna dagar och tänkte köra 2 lugna dagar till fast nu blir det att få igång löpningen igen. Hårt pass på onsdag eller torsdag. Så jäkla skönt mentalt att komma igång igen.

På`t igen. Försiktig träning

Idag smygstartade jag lite träning. Hade ju tänkt att cykla mtb imorgon men ett besök till klubbstugan idag kombinerades med träning på monarken samt lite kastande och flängande med de vikter som ligger där. Körde 30 min på 200watt. Lite lagom svettig men fruktansvärt nöjd klev jag av och körde sen lite mage, bål och benböj. 
Nöjdheten kom eftersom det är så jäkla skönt att kunna träna igen.
Nu berättar jag som vanligt baklänges men va fan... När jag cyklade upp emot klubbstugan så lossnade det ganska mycket snor och skit (inte bokstavligt) från näsan. Jag åkte och snöt mig åt både höger och vänster. En del kanske tolkar det som sjukdom men jag tolkar det som restprodukter som lämnar kroppen när ventilationen ökade. Under träningen så fanns inte dessa produkter kvar.
 
Jag blev ståendes och prata cykel med en klubbmedlem efter träningen. Vi pratade bl.a. om Kumlacrossen. Det verkar som det blev en liten sponsring av kravallstaket dit. Perfekt. Annars så är det hög tid att börja jobba med den tävlingen nu eftersom det är 5 års jubileum så är det lite extra saker som skall fixas.
 
Åh vilka fina gamla minnen. Snökaoset 2010 och när Darvell såg en guld-tia i starten 2008 och kastade sig efter den.
Mer på klubbnivå så lutar det väl åt att vi gör en mörkertävling i november. Eftersom inbjudan inte ligger ute än så säger jag inte att den blir av till 100% men ändå. Hamburgare och bastu är väl två saker som garanterat blir i samband med den i så fall.
Sen har vi redan planer för våren 2013. Samt har jag ett förslag till säsongen 2013 oxå men det tar jag upp senare i vinter på nåt cykelmöte.
 
Visst har det varit dålig uppdatering här på bloggen på sistonde? Håller fullständigt med. Mitt fel! Tror det hänger ihop med att jag inte har tränat så mycket. Sjukdomen har ju tagit på psyket men nu är det 100% fokus på AXA Fjällmarathon. För att lyckas där kör jag imorgon mtb :-) Men sen skall det löpas. Skall nog ta kvarntorpshögen som första hårda pass. Kanske onsdag eller torsdag blir bra.
 
Har en del mail som skall ut ikväll oxå. Hyresvärden, tre sponsringsmail och ett än så länge hemligt mail med några frågor i. Det hänger ihop med det telefonsamtal jag tror jag nämnde här för nån vecka sen. Jag har fått höra så mycket positiva kommentarer om mig själv från så oväntat håll på sistonde. Att jag skulle göra så mycket för klubben och för mountainbike. Själv tycker jag bara att jag gör det som jag gillar och tydligen är det fler som gillar det oxå vilket är bra. Kanske skulle man jobba enbart med cykel men jag går ju fortfarande och väntar på att min lottorad skall gå in så jag vinner 242 miljoner kronor.
När den går in så har jag redan planerat drömbrölloppet :-) 2 liveband, hela efterfesten på slottets innergård, ca 80-100 gäster. Inget särskilt alltså. helt vanligt bröllop.
 

vård av mig själv

hemma från jobbet igår och idag. Gör ont när jag sväljer och snyter mig. Pratar mindre än vanligt för det känns oxå i halsen. Att vara anmäld till tävlingar och sen inte kunna genomföra dom pga sjukdom är inget roligt. Har nu hänt mig två ggr på kort tid. Lördagens halvmara och morgondagens terrängmara. Båda skiter sig alltså. Upptäckte sen att det bara är 5 veckor kvar till AXA-maran.
Friskna till och sen bergslagsleden, kvarntorp och mosslöpning. Blir verkligen inte särskilt mycket mtb framöver.
 
Bjussar på två videoklipp som piggar upp åtminstonde i nästan 40 sekunder.
Häftigt att Peter Sagan gör nåt sånt här under tävling :-)
 
 
 
Har tagit en varm och solig promenad med Nora nyss. Tillräcklig träning idag. 

Fysisk nivå åt helvete

Men fan!!!!!!!!!!!!
Igår när jag skrev här kändes det okej. Inte mycket snor och tänkte att "japp, det är lugnt med Vansbor maran.
 
Sen hände nåt.
 

På 24 h har halsen svullnat igen och det gör ont när jag typ pratar och sväljer. Det har eskalerat i en rasande fart och jag trodde jag var på väg att tillfrsikna. Det måste ha kommit nån annan jäkla bacill. Jag har inte gett upp hoppet än men då skall det gå ner lika mycket på de nästkommande 24h. Sen vill jag känna mig okej på onsdag. Då kör jag men vad är oddsen för det?
 
Vansbro terrängmarathon var/är ett delmål för mig inför AXA fjällmarathon den 11e aug så visst är den viktig men samtidigt betyder den ingenting. Bara det att jag o S har sett fram emot den så länge. Sara förresten har kastat in handduken. Hennes hälsena kommer inte att fixa den och SÅ mycket är det inte värt att riskera framtida hälsan.
 
nä nu går jag och deppar ännu mer. Hepp

Starka tjejer

Vaknade upp i en utbäddad soffa idag. Utvilad trots att klockan blev midnatt innan whiskeyglasen var tomma (tur inte flaskorna blev det). Att Pershyttan var fint visste vi men nu har i lärt känna några "locals" lite bättre. Trevliga de där skogsborna. :-) Den fina morgonen toppades med frukost ute i morgonsolen i trädgårdsmöblerna.
 
På eftermiddagen så drog vi till klubbstugan där sara trimmade några korta partier innan trimmtråden tog slut. Otur men jag tror de värsta partierna fick sig en omgång iaf.
Jag (med Nora på ryggen) högg oss fram med min machete och rensade lite. Blev sugen på att dränera vissa partier oxå men tid, ork och möjlighet gjorde det omöjligt denna gång.
Sen hann jag precis med att inventera klubbens klädförråd.
Sen kom Sara tillbaka och vi åkte hem. Sara må vara ung men hon besitter grymma kunskaper och erfarenheter i köket tycker jag. Koka soppa på en spik är lite av hennes melodi. Idag blev det en grym rätt som man lätt skulle betala 150 spänn för på lokal.
 
Snoret börjar avta och jag känner mig lugn inför Vansbro marathon. Absolut inte frisk än men lugn.
Sitter och lyssnar igenom lite okända band inför rockstad falun. Här har ni 5 hårda brudar t.ex.