Bästa uppladdningen någonsin

MMS

Bästa uppladdningen någonsin


testat startbacken... Fy fan!

MMS

testat startbacken... Fy fan! Den e rejäl. Har bra glid o lagom fäste. Ouf..


På plats. Underbart rörigt, st

MMS

På plats. Underbart rörigt, stressigt och galna fiskblickar.


Har ja med allt? Skidor, kropp

MMS

Har ja med allt? Skidor, kroppsstrumpa o glykogener.


Nu är det dax!

Har nyss vaknat efter en lite väl lång power-nap. Ska ju packa inför morgondagens resa mot Sälen. Kolla in Lets dance samt lägga mig i tid. Har nog tänkt en massa blogg-alternativ men nu känner jag helt tom.

Skulle jag köra vasan imorgon skulle jag bli lite orolig då det finns ett pirr i benen. Ett pirr som jag nog tror kan vara en viss nervositet. Inte för 90 km längdskidor utan att det är helt nya jaktmarker. Jag har verkligen inga erfarenheter av vasan så jag tror jag frågat en hel bunt människor om de har kört, lyssnat sen lagt det bland alla andras erfarenheter. En del säger att det är underbart, en del ett helvete.
Vädrets makter kan avgöra mycket om karaktären på loppet. Jag tror personligen på -4 grader och mulet. Inget snöfall så min målsättning på 5: 46h står kvar.
 
Känns fan konstigt... Fick detta äventyr i present i maj förra året, började i höstas med att jogga med stavar, styrketräna triceps lite extra. Har kört mera skidor än vanligt nu i vinter och ändå kommer det lite plötsligt att det nu är vasalopphelg.

Blir nog några MMS bloggningar i helgen men vi får väl se om det går in.

Hade bra och håll tummarna för Nr 11324 på söndag.


Glykogeninlagring har börjat.

MMS

Glykogeninlagring har börjat. Provade Saigon med MVG i betyg.


En redig fylla

Jag fick idag reda på att jag har en läsare i Åre. Kul. Extra kul att man inte känner människan utan det är via kontakter kan man säga. Hej hej Åre. Är du i krokarna nån sommar så kan du få träningssällskap.

Jag har tagit en sak för givet. Att ni vet om att ni ska klicka på de direktlänkar jag ibland lägger in. Det är kanske inte alla som har sån datavana som Martintrampar ;-)
Här nedan kommer en länk som jag spelade in i december på ägaren till det playstation som jag lånat ibland. Han är hyffsad på Guitar Hero va? Visst har man sett en del tokigt duktiga klipp på youtube men detta fick man se med egna ögon. Klippet blir lite mörkt i mitten men det bevisar väl bara att mobiler är tänkta att ringa med...
Klippet.... Klicka på det om du vill.

Inget går upp mot en bra fylla efter ett träningspass. Idag tog jag inom 10 minuter från avslutad stretch: ett ägg, en shake Vitargo Gold, 3 dl proviva återhämtningsdryck och efter duschen blev det kaffe och ett äpple. Udda kombo jag vet.
Intervallerna gick något sämre än i tisdags vilket är konstigt då jag i måndags styrketräna och det kändes dagen efter. Igår vilade jag så dagens borde ha gått bra. Detta stärker ju bara tesen att Vila är livsfarligt.
Det var dax för 3or igen och då den sista skulle köras så signalerade benen trötthet och jag vill ju bara träna flåset inte bryta ned benen inför söndagens lilla äventyr.

På sidan vasaloppet (klicka på den :-)) kan du via SMS få uppdateringar var jag är, hur fort jag åker, om jag ser snygg och fräsch ut, och min beräknade åktid. Vilket förstås är 5:45 men datatekniken kanske slår fel lite...
Mitt startnummer 11324. Du kan ju även kostnadsfritt på webben följa mitt äventyr.

Hej hej. Näst sista chansen att gissa min tid....Deadline imorgonkväll.
haj


ett snabbt uuuu-tuuub-tips

Tack Wackojackomaria för detta sköna tips.

Länken nedan var ett PR-trick för att marknadsföra Åre och Östersund utonlands. En kort rolig dokumentär om Björn. Bakom den står tydligen ett holländskt team.

Se och garva.

youtube-tipset!

Vart på Lindells och sett och hört vsaloppsåkare bli pålurad en jävla massa carboloaders, kakor, gel, vallor mm.
Men jag var ju oxå där så.....

Skidorna ser blixtsnabba ut nu iaf....

Vad har du gjort för fel?

Wengelin, Carlsson, Karlsson, Andersson, Lundkvist, Bergkvist och Nilsson. Grattis till er för att ni heter Mattias idag! Sen cyklar ni allihopa och det är ju bra oxå.

Jag ser ju hur många som dagligen läser den rappakalja jag skriver här så har ni någon arbetarmiss som ni kan delge här så skulle jag bli glad. Fick ett stöd idag från en som för några veckor sedan backade omkull en flaggstång på torget i Ludvika med sin firmabil. TACK! Det hjälper mig i mitt jobb då jag även idag kände mig värdelös i Lundbergarn när jag förstörde en parkeringsplanka mellan Storgatan och kraftmåleri. Den var  gömd någonstans inne i den stora snöhög som skulle bort, det visste jag men inte exakt var.
Chefen har fortfarande förtroende för mig då han nämde nått om att jag skulle frakta snöhögar även imorgon....

Idag på inomhusträningen så började Den ena halvan av sportklungan.se med att klämma en energidryck. Ja vad säger man om det då den börjar verka lagom tills han kommer hem. Självklart fångades det på
film då jag nu har upptäckt glädjen med det. Voight gick även ut ur lokalen några gånger..Kanske kompleterade han groggvirket med vodka ute i omklädningsrummet....
Jag körde 3 minuters för att öka syreupptaget och det funkade rätt bra men jag har nog dålig förmåga att få bort mjölksyran då jag efter 3-4 intervaller måste ta lite längre vila för att fixa nya intervaller. Fick fram ett fågelholksutseende flera gånger iaf och är rätt nöjd med passet. Som det känns nu så blir det samma sak på torsdag för att sedan bara göra ett skidtest på fredag men som vanligt ändras säkert mina träningsplaner.

Nä nu ska Sara få datorn, de e ju trots allt hennes...
Innan det bara....Jävla tjat om Daniel och Vickan idag... Vem bryr sig?? Det är ju Madeleine man vill sätta på ha...
Hej

Nedräkning

 1. H.Öijer 7:13
 2. Patrik P 6:45
 3. Jonas V (1) 6:41
 4. Maria W 6:33
 5. Niclas N 6:32
 6. Dennis 6:29,14
 7. Janne J 6:10
 8. Jonas V (2) 5:51
 9. Martin Trampar 5:47
 10. min egna önsketid 5:46
 11. Niclas A 5:34 (placering 888)

Ja så där ser listan ut nu alltså på er som har gissat min tid på söndag. Bara en har gissat snabbare än vad jag själv hoppas på. Tack för det förtroendet Niclas. Och Öijer....Jag hoppas du har tokfel. Jonas har två gissningar... Vilken är det som gäller ??

2a på listan körde öppet spår idag på tiden 6:11, hans tjej Maria W körde den på 6:55. Bra jobbat båda två. Det snöade mycket igår har jag läst och Patrik skrev i ett SMS att det även snöade under loppet.
Idag har jag skrapat bort mera parafin under skidorna då jag var lite slarvig sist. Nu ska det gå väldigt fort. Tejpen skall bort och ny skall läggas på. Känns lite så där att provköra allting på lördag. dagen innan alltså. Man ska ju aldrig meka  med hojen dagen innan tävling så om skidorna känns skit på lördag...Va fan ska man göra? Panikmeka?

Har städat akvariet och spelade in en
kortis :-) Nångång ska jag ta mig tid och redigera och lägga till musik mm. Kanske ska be datageniet Martin om hjälp :-)
 Blir mycket roligare (för mig iaf) att delge er filmer istället för bara bilder.
2 träningar har jag hunnit med oxå. Först ett hyffsat ben och armpass på Friskis och sen gjorde jag Sara sällskap under en lugn joggingtur där vi sprang förbi två jobbställen där jag förstört lite saker. Jag har blivit en Demolition Man när jag kör Lundbergarn.
En tråkig sak under joggingen var att även om tempot var mycket lägre än det som jag och jobbarkompismats håller så kom de där känningarna i vänster knä efter ca 10 min. Om de dyker upp så tidigt kan man ju glömma löpning/jogging på ett tag. Synd då jag såg att det går en terrängmara i Laxå i slutet av april.

Imorgon blir den sista urblåsningen ur lungorna innan vasan. Tror jag iaf. Man vet aldrig. Känns det bra på vilodagen Onsdag så blir det kanske ett pass även på torsdag, båda i klubbstugan. Fredag & lördag är det vila iaf. Fredag är oxå spelstopp på tidsgissningen och korrigeringar är tillåtna fram tills dess.

Nähepp. Packa väskan och lägga sig kanske?


15 timmar snö och jobb-youtube

Jag har ju jobbat en massa och gjorde oxå en massa misstag på jobbet. Det är väl okej om det inte vore för att jag satt i en 6 ton tung maskin och far fram i närheten av bilar, postlådor, väggar och garageportar. Det började tidigt med att jag gjorde småfel som att köra in i små kanter och missa en eller två växlingar. No big deal.
Kruxet igår var att när maskinen inte orkade, eller högg tag i gammal, hård, snö så förflyttar sig hela maskinen i sidled som nån jäkla krabba. Det resulterade i jag till slut satte snöbladet i bakändan på en skoda. Inge bra och en liten repa/jack i kofångaren. Några timmar senare så slog jag till hörnet på en putsad vägg och resultatet kan ni se på webben :-) Jo jag filmade skadan för att kunna visa skadan för chefen och nu har jag lagt ut min allra
första film på youtube. Ingen oscarsfilm och heller ingen Oscar-film men ändå. (appropå oscar. Heath Legder fick en Oscar för bästa manlige huvudroll i Batman-The dark night. Helt rätt)
Nu blir det ju att filma istället för att fota på träningspassen. Visade Sara att jag laddat upp filmen " Va kul" sa hon. "Nu kan vi ju montera kamera i sovrummet oxå..." Hur desperat får man bli att ragga läsare till sin blogg ??

Förra helgen bodde Tomas från Södertälje här. Nu senatse helgen hade vi Patrik, Maria, Linus och Hanna här. Ska skaffa F-skattesedel och starta vandrarhem nu. Något slags idrottsboende för tränande människor på genomresa liksom.

Man kan inte tro att det pågår Melodifestivalen!

Jag tog ledigt idag. Inte från träning men jobb. Ska utnyttja mitt riskiskort för sista gången. Det går nämligen ut nu i veckan så en sista nedbrytning av triceps innan vasaloppet. Benen skall nog få sitt oxå. Magen likaså, ryggen oxå. Fan va grov jag ska bli.
Tack vare min insidekontakt från Risifruttigrottan kan jag avslöja att jag har en Ris-frutti XL i kylen. Utvecklarna på Ekströms kunde inte förstå hur cyklister som Bombarn Bergkvist kunde äta tre stycken vanliga fruttis efter en träning så nu har de utvecklat XL !

Ironi: Fan man måste ju bli sprickfärdig av en XL !!

Hej så länge

samma kreativa barn som sist?

MMS

samma kreativa barn som sist? Nu har d byggt n lykta runt n lykta. Ja har nu jobbat 14h. Trött!


kaffepause efter 10h skottning

MMS

kaffepause efter 10h skottning. Nu ska d sandas oxå. Får dock va ledig imorn! Tackar.


Mätt, trött men mindre belåten

Skidorna gick väl hyffsat. Inte rättvisst att göra en sista koll på banan vid Gustavsvik då den bara har en kort backe som är så söndersaxad att det inte fanns någon möjlighet till att kontrollera fästet. Vet inte vad felet var när jag lade på parafinet men jag måste nog ägna lite åt skidorna i veckan oxå.

O´Boy vad jag har slöat sen jag kom hem. Kollat skidor på tv, ätit, fikat med 86% mörk choklad och kollar nu på X-men då min Transformer-DVD inte vill fungera ordentligt. Jäkligt synd då jag har den på min top-3 lista på favoritfilmer. Sara är snart hemma från Sälen och lite efter det dyker väl
Patrik P upp med Maria + 2 till för övernattning.

På vasaloppet.se kan ni trycka in mitt startnummer (11324) och få löpande rapporter under loppet för chansen/risken att jag kommer att synas i tv är väl inte så stor. Men tänk om man åker brevid en sån där åkande reporter och vill titta in i kameran eller vinka och så slår man på en praktvurpa i direktsänd tv. Då hamnar man nog på youtube :-)
Mer info och länkar om detta när det närmar sig vasan.

nu ska jag slöa vidare
haj haj

Ger skidorna mig otur?

Jag fixade skidorna igår/imorse på precis samma sätt som jag gjorde när jag var i Sälen sist. Nu imorse när jag sicklade av dem så såg de flammiga ut. Det såg ut som parafinet inte var schysst. Ser jättekonstigt ut. Kanske beror det på att rutinräven Farsan inte var närvarande. Får väl testa skidorna om några timmar och se hur glidet är.
Farsan såg jag igår kväll på sjukhuset och då satt han i rullstol. Han gjorde ett spårbyte under kort-vasan igår men då smärtade till vid fotknölen och han tvingades bryta. Envis som han är så berättade han att han hade kunnat staka imål men även han kanske har blivit gammal och klok. Gissningsvis så har ett ledband gått av men igår hade han inte fått röngkensvaren. Skidor börjar bli ett spöke...

Tidningen jag lånade med mig från klubbstugan igår var Skogssport. Här är ett utdrag från Emil Wingstedt`s träningsartikel: "En grundprincip för mig är att en bra träningsvecka ska innehålla 3 intervallpass, 2 maxstyrkepasss, 2 teknikpass i tävlingspart och 1-2 långpass. Utöver det lägger jag till pass om jag orkar, men behöver jag vilar jag istället."
Hela artikeln var läsvärd och man förstår att vara i världstoppen i orientering är ingen dans på rosor som t.ex. golf, hästhoppning eller annan hobby :-)

Ikväll kommer det 4 skåningar (maria räknas nu som skåning oxå) som ska övernatta här för att imorgon fortsätta mot Sälen. Några av dem ska köra Öppet spår. HA ha är inte det för motionärer P? ;-)
Sen kommer ju Sara hem ifrån just Sälen oxå så idag är det verkligen slut på min lugna kvalitètstid med metalmusik och fötterna på bordet.

Åhh vad såg jag inte i NA häromdagen...Hammerfall spelar i Örebro den 9 maj. Ska allting vara just den 9 Maj?? Det är ju den 8e som är den viktiga dagen för då fyller jag.....27-28 nånting...

städarmusiktips

Nu vet jag hur skidåkningen gick. Jag var nära med Lukas Bauer som etta...

Håller på och städar till hård musik. Det är enda anledningen till att jag fortsätter...Vill tipsa om Scar Symmetry. Sångaren där imponerar med sina två röstlägen. Jag förstår om du inte tillhör den som gillar denna musik då den inte riktigt är maystream men lyssna minst 45 sekunder in i låten så förstår du vad jag menar...
Scar Symmetry

Ska fixa skidorna nu så de går lätt och snabbt imorgon på genrepet...

Gammal och nytt

I brevlådan idag låg en inbjudan till återträff med min gamla klass 9a." Åh va kul" tänkte jag,  5 sekunder senare kände jag mig gammal. "Brukar inte sånna träffar vara X antal år efter examen??"
Blir bra och rätt med gubbklass i år.

Enda negativa med det är att det krockar med en av mina favvotävlingar, Högaliden race. Jag kör alltid bra där förutom i fjol då jag var för sjuk för att egentligen starta men det gjorde jag ju ändå.
Jag kör intervaller nu när jag bloggar. Mellan köket och datorn. Lagar konditionsmat. BLODPUDDING. Det är järnrikt och bra. Till det tar jag nog en öl, ja för B-vitaminerna förstås. Hårt bröd för fibrerna och slutligen lingonsylt för de andra vitaminerna. Perfekt uppladdning inför Lets Dance ikväll men innan det ska jag se reprisen på dagens skidor från VM 16:55 går det och jag har klarat mig från att se hur det gick för Olsson och Södergren men jag gissar på Olsson på silverplats efter Lukas Bauer. Södergren 7a.

Kondition, järn och intervaller för in mig på nästa ämne... Jag har stulit lånat en tidning ifrån klubbstugan idag. Tänkte först bara läsa den under toalettbesöket men jag ska lusläsa det
Emil Wingstedt skriver om sin träning. Han berättar om då han körde 9 intervallpass / vecka i 2 veckor och ökade sitt syreupptag från 73,5 till 77,5 ml/kg/min. På 2 veckor! Han lade in en till sån period och fick till slut upp sitt upptag på en och en halv månad till 80 ml/kg/min. Återkommer med mera när jag läst artikeln.
Själv körde jag 6 minuters intervaller på testcykeln idag men det inser jag ju nu hur värdelöst det är...
 Det är snart Vasaloppet så man kanske skulle ta och träna lite inför den. Det gör jag genom att fixa till skidorna ikväll. Det får räcka, de är ju bara 90 km.
Du har väl gissat min åktid? Närmast vinner pris.

Måste ju ladda upp er inför morgondagens melodifestival men det får bli senare det med.
Ciao
PS. Grattis Rihanna. Vad fick du av Chris Brown? En örfil?? DS.

Risigt jobb man har, får dessu

MMS

Risigt jobb man har, får dessutom jobba för 2 :-)


dagens 2 u-tuub-tips

Tänkte imorse dra ett gympass idag. Vad jag egentligen har dragit är ris. En jäkla massa, krånglande, piskande, jävlandes ris. Det är jobbigt.
Började dagen med att sanda små små stenar på is och snö, Fick sen jobba med trä (ris) och vid hemkomst skulle jag tända lyktan utanför dörren och brände mig på eld. Saknas det något element? Japp. Whiskey!

Tar min vila idag och har suttit en timme vid datorn och kollat in klipp på en av mina favvoserier, Family Guy.

Här är en kortis som egentligen inte är så mkt Family guy men ändå. Ni minns väl muppen kakmonstret? Han fick sånna problem att han hamnade på avgiftning...

klippet
 klipp 2 som stort Star Wars-fan måste jag ju tipsa om denna oxå..
mycket nöje.

Siktar imorgon på watt i klubblokalen och sen hem och städa.
PS. sara hälsar från ett snöigt Sälen

Först matlåda me pasta sen sup

MMS

Först matlåda me pasta sen superstar!


pajade slangar på "min" maskin

MMS

pajade slangar på "min" maskin tvingar mig t willen. Inte lika bra stereo :-( Dessutom har ja trötta ben.


Nästan lite kräks & mode

Har tränat lite på testcykeln,  så kort och intensivt så man mår illa. Har gjort det tidigare och mådde då lite illa pga. den höga mjölksyrahalten i kroppen blir man ph-mässigt lite sur. Idag kände jag känslan i slutet av passet men det var först efter den sista intervallen när jag skulle stänga fönstret till träningslokalen som spykänslan kom. Det var när att jag spydde ut ur fönstret men icke. Jag satte mig på hojen för att trampa ur lite till och fick upp en liten rap. Då var det jävligt nära att pizzan hamnade på en spinninghoj brevid mig. Ahhh...Det är skönt att träna.

Blev inbjuden på mat hos "svärmor" nu ikväll. Jag och tre kvinnor i nyktert tillstånd var inte bra. När klädeskataloger och modeprat tog vid kände jag att lusten för att åka hem ökade drastigt. Jättegod mat och lagom med efterrätt gjorde kvällen bättre ;-)Arbete imorgon och med världens mest varierande jobb vet jag inte om det blir med jord, snö eller trä men det visar sig..
Hej hej
Just det..dagens youtips är en favvo från Family Guy. titta och njut
http://www.youtube.com/watch?v=KJCfUm21BsI

Svett, lera & blod....värden

Har börjat lyssna på musik via mobilen när jag går/cyklar nånstans. Har upptäckt att AC/DC har bra promenadtakt. Låtarna TNT och Thunderstruck gör att man går bestämt och ganska fort.

För några år sedan fick skidåkaren Mats Larsson tävlingsförbud pga för högt blodvärde. I dagarna även Britta Norgren och man sa i båda fallen att båda har naturligt höga värden men att nu magsjuka kunde ha skickat upp Brittas lite extra så hon passerade maxvärdet. Tänker ni doping? Nja... Jag gör det inte men då är jag väl typisk svensk oxå. Inte dopar sig svenska idrottstjärnor?
Samtidigt skickas den ryska skidskytten kruglov hem för att han, enligt rysk press "fått halsfluss" och direkt tänker man att han är dopad men inte än är avslöjad.

Har haft ett lyckat möte med politikerna i Kumla. Underbar kommun det där... Vi siktar på ett ännu mer lyckat arrangemang den 18e oktober i år. Skickade ett sms till cupsamordnare
Öijer för att dubbelkolla. Fick följande svar:
"Det ska gå en världscup samma helg som Norberg/Kumla. Så Wellens, Boom, Albert och Nys missar den världscupen. UCI var lite sura men det får vi ta." Ett startfält av högsta klass lovas alltså :-)
Jag tänker göra banan lite, lite mera publikvänlig så snart ska jag sätta mig och rita in ändringar digitalt och maila till Kumla. Gick en kort promenad genom tävlingsområdet oxå. Tankarna skenar iväg till ihöstas men även fram emot nästa höst. Fasiken den "riktiga" tävlingssäsongen är snart här och här går jag och längtar emot cykecrossandet.
Ett träningstips är ett område mitt emot Carlbarks i Kumla (heter det skogstorp?) där Kommunen har talat och pushat Kumla Ca för att fixa en cx-bana. Det blir en bana om man bara cyklar där så.... Martin, dräparn m.fl. till sensommarn blir det väl några pass till Kumla för att testa både den banan och tävlingsbanan? 

Senare idag blir det nog wattpresterande i klubblokalen då jag håller en nybränd skiva i mina händer :-)
Hej hej

Mästarnas Mästare & Vem vet mest

Idag har jag lärt mig massor av träiga saker. Det var kul att jobba en dag i snickeriet där kunskapen och en massa specialmaskiner finns. Både roligt, lärorikt och lite långtråkigt... 

Undra vad kaffe & kanelbulle har med träning att göra? För varje gång jag äter den kombinationen ca 30-50 min innan träning så går det skitbra att träna. Det är emot den läran jag har läst att höja upp blodsockret innan fysisk aktivitet. det kanske är Statoil som har i någe knark i bullarna? Vem vet. Jag tänker iaf inte byta mack eller snack.

Körde 3x5 min och 3x4 min idag på spinninghojen.  De första med hög kadens, de andra med lite lägre men mer motstånd. Imorgon är det ledigt från jobbet men lite jobb inför CX-tävlingen på fm men eftermiddagen blir det nån slags träning. Vad ska jag inte skriva ner eller ens planera för då skiter det väl sig?

Missa nu inte Mästarnas Mästare på tv för min gamla idol Per Elofsson ska få lite ego-tid i dagens program. Jag var i Ånnaboda då SM i längdskidor gick där då Per var på topp. Han diagonalade upp för varenda backe där de flesta andra var tvungna att saxa.
Ett annat favvoprogram är Vem vet mest med Rickard Olsson. Jag tycker det sänds jämt och en Rickard på bra humör gör programmet riktigt roligt.
hej hej

Lär mig nya saker i snickeriet

MMS

Lär mig nya saker i snickeriet idag. Känns som träslöjden i plugget, fast utan mobbingen.


sara har sportlov o va hittar

MMS

sara har sportlov o va hittar man då i soporna? Dagens ungdom!


Knäad

Lyssna på kroppens signaler, träna inte med infektion i kroppen, avbryt vid smärta. Kloka ord som man både har läst och hört genom åren. Idag sket jag fullständigt i ett av dem och smärtan avtog. Eller var det jag som vänjde mig??

Igår eftermiddag planerade jag försiktigt träningen för mån, tis och onsdag i huvet. Sen ringde chefen om jobb idag så då planerade jag om. Siktade på intervaller i klubblokalen efter jobbet men.... Sen skulle jag få vara ledig imorgon så då ville jag ju passa på att jogga med "hanpåjobbet" idag och köra ordentligt på hojen ute imorgon. Han bara hem så ringer chefen och vill ha mig imorgon oxå. NY PLANERING...intervaller imorgon då... Onsdag ska jag vara ledig iaf. Det är bestämt för då har jag möte med politiker. Snacka om vuxenpoäng!! Jag har själv bett om mötet med dom.

Jogging med jobbarkompismats.
Jo så var det ju tänkt. Vi vill ju båda hålla igång joggingen/löpningen om vi ska ha en chans att fixa en fjällmara till hösten men nu ser det mörkt ut på Kameruns avbytarbänk. För andra gången kom känningarna i vänstra knät. Det kommer smygande efter ca 20 minuters jogg och går snart över till smärta i varje fotisättning. Känner inget när jag går eller gör spänsthopp utan bara vid sjjälva landningen. Fick gå en bit när det smärtade som värst.
Ville ju inte gå ända hem så jag ignorerade smärtan (var det inte så man skulle göra?) så på slutet kändes det inte så mycket. Eller smärtade det mindre? Förmodligen inte men hjärnan blev väl avtrubbad...
Jävla skit iaf.

Den 10 April är det 6 rockband som spelar i stan. Vart vet jag inte än men Mustasch och H.E.A.T är väl de mest kända just nu. Ett annat som ger mig barndomsminnen är Dia Psalma... Mer info kommer

Hej så länge

stod n tårta på jobbet. Ingen

MMS

stod n tårta på jobbet. Ingen tallrik men dagens Metro funkar.


Från gårdagen. Första tanktömn

MMS

Från gårdagen. Första tanktömningspausen.


Sitt inne och få en örfil!

Har idag fått medhåll av tre oberoende personer om att om man har suttit inne denna helg borde man få en örfil. JA det har varit kallt. JA det har bitit i kinderna. men fsaiken vad vackert det är ute när himmeln är blå, snön gnistrar i starkt solsken.

Jag har sedan fredag eftermiddag varit proppis! Mätt alltså. O ändå äter jag regelbundet trots att magen säger nej. Överviktigt Här kommer jag. Droppen var igårkv'äll när Tomas och sara röstade ner mig att vi skulle laga mat samt äta innan melodifesstivalen. Jag sa att jag kunde socialisera men äta skulle jag inte. Jag, mitt pucko, åt mig ännu mättare, sen kaffe, sen lösgodis samt en grogg för att fira Måns framgångar.
Vaknade imorse och var inte sugen på frukost, det är inte ofta. Jag och Tomas åkte upp till "korset" där Örebrocyklisterna brukar samlas. har man tur kan man få se något proffs. INTE EN KÄFT! Helt själva stod vi där och undrade var alla var. var de utomlands, var de klena för den sköna vintertemperaturen eller hade de bara annat för sig?? Vem vet.
Vi körde iväg själva. Täby, Fjugesta och Kumla. Inte den längsta svängen men farten var högre än igår. Kaffe & biskvi som ni redan har sett och sen mot Ekeby och hem. Hälsade på Zacke, Hipp och Marika på vägen. Hipp kände nog inte igen mig då jag slapp skäll :-)

Hem och slöade lite. Åt ännu mera :-( Det är ju viktigt att fylla på efter träning men snälla...

Tomas åkte hem till södertälje och jag och
Sara åkte till Mässan. Hon för att testa sin nya hoj och jag för att hjälpa till med ungdomsträningen. Idag tror  jag bestämt att det var fler vuxna än cyklande unga. Hjälp behövs oxå till våren då det är garanterat fler cykelgalna små....
När jag höll på med tidtagning på en liten rackare så ringde chefen som undra om jag kunde jobba imorgon. Eftersom eventuell ledighet skulle ha minskat min övertidsbank, dvs minska min chans till nytt vevparti så tackade jag ju JA. Upp i ottan imorgon och trampa iväg. En dag med rock i Lundbergarn.
Hej hopp


En stunds belöning. Sveas i ku

MMS

En stunds belöning. Sveas i kumla e bra cykelhak.


Bögkvällen är över.


Sara har gått ut på lokal. Här sitter jag och Tomas har delat lite rödvin och kollat på Melodifestivalen.

Hårdrocken fick sitt stöd genom H.E.A.T och hårdrockarna röstade nog för de gick ju till final. Jag recenserade dessa grabbar i höstas som bilåkarrock och jag står fast vid det. Lättlyssnad rock som ska spelas på radion. De såg ju faktiskt ut som fejkrockers men vaddå? De lyckades. Men killen med vita tajts... Vad tänkte han på`??

Måns zelmerlöv. Låten höll inte Cara mia-klass men han är i final. Inte så oväntat. Hans bakgrundstjejer var bjudna när jag fyllde 30 men Tina sa nej då...

Har ikväll ätit middag trots att jag var mätt. tryckt i mig massa onödigt lösgodis, druckit ett stort glas rött och en drink och nu lite coca cola. Det är verkligen en tjockis som vankar omkring ikväll så glöm tidigare inlägg om starkhet...

Fick nyss ett sms från kusin Linnea som har förfest med tjejkompisar med Guitar Hero....Va fan säger hon det nu för? Tjejer!!!

hörs imorgon


Ge killen n biljett t globen.

MMS

Ge killen n biljett t globen.


Nytt icke snusktips på tuben!


Vackert väder, motiven är...gamla och sega :-)
 Cykelrumpor i motljus. Ett favvoritmotiv hos jennie?
Lyckades få över bilder från mobilen!!! Lite 5-56 på kontakterna och sen hålla mobilen blixt stilla vid överföring funkar.

I förrgår kändes det bra att åka nästan 6 mil skidor. Idag kändes distanspasset minst lika bra. Tomas mätare visade 83 km, min visade 93 km. Vi körde dessutom skoterspår!!! Kul för oss med mtb-däck men mindre kul för han (tomas) med 28 tums, smala däck.
 Jag vill inte glorifiera eller höja min prestation på någe sett men det känns bra i kroppen. Tomas Pakanen ( CK valhall) är ju här i helgen och han sa efter passet att just då är det viktigt att man inte börjar tokträna en massa utan låter det kännas bra. Så klokt sagt. Tror jag börjar hitta en bra balans i träningen nu. Tog mig bara 30 år :-)

Sitter här i komalägenheten nu. Sara är sjuk och sover en hel del. Tomas blev nog trött på träningen för om man inte talar med han på några minuter så slår ögonen igen på han. Själv är jag exalterad för ikväll är det ju melodifestivalen.
Tomas sov så dåligt på soffan inatt för han sa att akvariet störde honom. Vi ska nu gå och inhandla öronproppar och jag hoppas inte det är inför kvällens tv-show...

Dagens u-tube tips
http://www.youtube.com/watch?v=eoE2cLSjUmo&feature=PlayList&p=CAFF7401BDAEA451&playnext=1&index=22

Jag gillar denne buktalare. Han heter Jeff Dunham och gjorde/gör bl.a den döde terroristen "I kill you..." ni vet..
Här har han en annan docka som jag gillar skarpt. Klippet är 2,5 min men det finns massor av han.

Nu skall vi ta en kort promenad sen kanske jag ska äta nåt av de två ätbara allahjärtansdag presenter jag fått.

Puss på er

Dagens Youtube-tips

Tog en kort fika med min kusse Linnea idag. Hon tipsade mig om denna och nu går staffettpinnen vidare till er.
http://www.youtube.com/watch?v=uXf43GqYYEc

Jag kan inte låta bli att fundera på om det är fejk eller inte...
trevlig dubbelhelg. lets dance OCH melodifestival med MÅNS!!!

Räknat lite på det här...

Tänkte på igår... Jag körde 35 km ganska hårt, 22 km lugnt och jag stannade två ggr o prata med andra åkare. Jag hade ju 3h och 12 min på 57 km. Säg då 60 km på 3h och 30 min. Det blir vasan på 5h och 15 min i samma tempo sen ska man ju stanna och äta och dricka en massa. Det ingår ju i priset :-)

Nån som vill ändra sin gissning för att vinna det åtråvärda priset??Imorgon är det deltävling Nr.2. Ni vet vad jag talar om...
MELODIFESTIVALEN!
Jag vet redan nu vem som går direkt till finalen i globen.
Denna man.
Hoppas även på att H.E.A.T gör en bra rocklåt som landets alla rockers gillar och röstar på. Länge leve hår-rocken!

Har nån sett jobbarkompismats?

Har lovat mig själv nu efter många år av träning att när jag känner mig i bra slag så ska jag vila. Inte träna hårdare. Det blir vila imorgon.

Träningen igår sög men idag skulle det köras hårt på längdskidorna. Jobbarkompismats och jag åkte upp till Ånnaboda och jag sa att ja tänkte gasa på i uppförbackarna för att få bra konditionsträning. Har svårt att staka så puls och andning blir tillräckligt höga. Sagt och gjort så efter några kilometer gemsamt körde jag på och den nya tejpen som jag lade på igår funkade fin fint. Fast nu ligger jag nog på gränsen på hur lite tejp jag kan lägga på. Jag kortade in längden lite granna för att ha maximalt med glid. Man måste ju prova lite innan The shit, Vasan.
Kom till stakadammen(17,5km) efter ca 55 min. Vände och han ca 1,5-2 km innan jag mötte jobbarkompismats. Eftersom det var i backarna upp emot skrikarboda så nickade jag bara med huvet och jobbade på. Teknik, stakning, skidor och den nya långärmade Almbyjackan funkade perfekt. Kom tillbaka till Ånnaboda efter ytterligare 55 min. Förvånansvärt pigg och fräsh.
tog några klunkar saft ur min termos innan jag satte igång igen för att möta ni-vet-vem. Hade räknat med att hinna några kilometer men när jag kom ut på myrarna efter ca 6-7 km så började jag fråga mötande skidåkare om de sett nån som krashat eller som stod och vallade nånstans men ingen hade något tips.
Jag kom till och med förbi Lisselängen med nån km innan jag gav upp. Jag vände då jag åkt 11km. "Fan nåt måste ha hänt" tänkte jag. Hans tjej är ju gravid i drygt 8e månaden och utan min mobil var jag ju inte lätt att få tag i. Han kanske hade fått ett telesamtal vid Staka och fått skjuts med nån annan. Mkt tankar gick genom huvet. Jag hade ju sett bilen och vi hade ju sagt att vi skulle köra till Stakadammen och vända. Hmmm..
Påvägen tillbaka blev tekniken långsamt sämre men jag är jättenöjd ändå med min skidåkning, framförallt att stakningen funkar så bra.
Tillbaka vid ruta 1, Bilen, så stod ju han ju där. Va fan! " ja tog vägen via Tomasboda"sa han. Nåja, nöjd över att han var där och allt var lungt och att dagens träning var över gjorde mig glad. ca 57 km längdskidor varav 35 i hårt tempo tar död på vemsomhelst.
Äggmacka, grönt thè, apelsin och en halv kexchoklad försvann nästintill direkt. Kaffe & fikabröd i resturangen, lösgodis i Garphyttan som nu med bloggandet snart är slut. Efter det ska jag nog äta mat. Finns inget stopp idag tror jag.

Imorgon skall jag nog kapa träd längs markaspåret. Man vet ju aldrig när Dr. vill ut och smygträna.
Hade kabeln mellan mobilen och datorn funkat hade jag bjudit på bilder men ICKE!
Hej hopp

Vem är din idol?

Har läst boken Den hemlige kocken. En bra bok som samtidigt ger lite skrämmande inside fakta om vad vi egentligen stoppar i oss via maten idag. Idag köpte jag färdig Aioli på flaska. Den innehöll bl.a. E 270 vilket alla träningsnördar borde veta vad det är. "Bör inte intagas innan träning/tävling" borde det stå på flaskan tycker jag.

Idag stack jag ut på saltmoppen och den fick göra skäl för namnet idag då jag inte kan förstå varför det ska saltas överallt. Skönt att komma in på mindre vägar med helt fantastiskt fina vintervyer. En kan ni se på tidigare inlägg.
Hade tänkt att köra mycket backar idag, inte hårt men ändå mycket klättring. I backe nummer tre för dagen så började knät säga HEJ HEJ igen. Det är sant. Det skickade signaler om att det fanns där och att det inte ville få ont igen. Är det något som frestar på muskelfästen runt knät så är det djupa benböj och klättring så tre klättringar fick bli bra sen styrde jag hemåt. Har ju en biltemacykeldator numera så jag har lite koll på hastighet och distans. Vet inte om det stämmer till 100% men jag får väl kalibrera den med nån som har en bra dator. 85km visade den iaf när jag kom hem. Tror jag var nära någon slags hammare på väg hem oxå. Jag säger tror för jag åt och drack hyffsat under passet men det hela kan vara helt vanlig muskeltrötthet då skidåkningen igår tog rätt bra.
imorgon blir det mera av den varan. Skidor alltså. jobbarkompismats ringde och undrade om vi inte skulle åka upp dit igen. Klart att vi ska, sa jag. Lika bra att passa på med skidåkandet för om tre veckor lägger jag undan dom. Lååångt ner i källarn. 
Efter avslutat bloggande så ska jag lägga på ny tejp under skidorna. Konstsnön har ju slitit bort nästan allt. Skönt att slippa valla inför varje pass. Får ofta kommentarer om "..men på vasan ska du väl inte köra med tejp?" Jo tänk att jag ska det. Om det inte blir klister-före för då får nån av de rutinrävar jag samåker med hjälpa mig.

Imorgon skidor alltså. På fredag: koma-läge

Nu ska du få lite huvudräkning av mig...
Välj ett tal mellan 1-9
Multiplicera det med 3
Lägg till 3 till ditt svar och multiplicera det igen med 3
Du får nu ett tvåsiffrigt tal
Dela de två siffrorna samman, t.ex 43 blir 4+3 = 7

Läs dig till i listan här nere vem din idol nu är...

1. Hillary Clinton
2. Fabian Cancellara
3. Bill Clinton
4. Göran Persson
5. Nicole Kidman
6. Charlie Sheen
7. Brad Pitt
8. Charlotte Perrelli
9. Ola Hellström
10. Bill Gates

 Träna på gott folk!

Dagens bildfråga

Hoppas nån annan än JV kan var detta är taget.

tyngden på dalskidan


Så här vackert kan det vara i Kilsbergen. Pistmaskinen hade kört sträckan Ånnaboda-Stakadammen imorse. Jag och jobbarkompismats var nästan de första att provköra.

Först körde vi dock till Digerberget och vände. En sträcka där det är svårt att hålla sig på distanspuls då det är hyffsat kuperat. Efter de 20 km så körde vi på det då nästan nypistade spåret mot Ånnaboda men vi vände strax innan Lisselängen. Så totalt blev det 34km idag. Känns bättre o bättre med skidåkningen och det är först efter 30 km  som ryggen börjar signalera trötthet. Denna vinter har jag fått ihop ca 23 mil på skidor men så har jag inte tokjagat heller.
Har reflekterat över en sak som kanske någon skidkunnig kan svara på. När man börjar åka så upplever jag ofta att det är bakhalt men efter ca 15-20 minuter verkar det bli bättre. Beror det på åkteknik eller skidtemperatur då den ofta kommer från inomhusvärme eller bilkupèvärme?

Nu har jag lite skidåkarkoma och skall snart iväg och handla och hämta nya cykelkläder hos Martintrampar.

Imorgon är en annan dag...

Imponerande siffror

 • Fick ett sms av Sara igår. Det löd: " fått mina betyg hitintills-16 MVG och 3 VG. Visst är jag din lilla smartis?" Inte nog med att hon förnedrar min dumhet hon är söt oxå. Dumhet och fulhet är mina synonymer sedan mellanstadiet...

  Min planerade träning funkade igår. Jag sa klubblokalen och det blev klubblokalen. Vet inte hur många gånger jag satt mig på testcykeln och blivit besviken på wattsiffrorna den visar. Igår var ICKE en sån dag. Nej. testade de där intervallerna som Jonas verkar ha infört till sportklungan. Hade inga större förhoppningar men om jag klarade de intervallerna som Andreas & Voight klarar så skulle jag kunna gå därifrån nöjd tänkte jag. 6x 2 min på 360w med en kadens på 60. Började med en på 300w för att kolla benen. Inga problem. Ökade vikten. Körde 6 stycken på 360w med 2 min aktiv vila emellan och allt gick bra. Tänkte om jag bara ökar kadensen till 70 blir det ju 420 watt! Körde 5 stycken en-minuters och kadensen låg mellan 70-74. Fan!! Knät höll, musklerna höll, det mentala vann OS just när jag satt där. Soilwork gick i högtalarna.  Okej tänkte jag är detta en bra dag så måste jag ju dra ner tiden men öka watten ännu mera. 30 sekunders ! Ökade kadensen ytterligare till ca 80 och slängde på mer vikt på släden. Ett mindre gäng intervaller runt 600 w funkade men här kommer kaliumchocken i musklerna på tok för tidigt. På den sista sket jag i vad "låg kadens" heter. Nu skulle det maxas. Går ut med en kadens över 100 och dispalyen visar över 800w. Inombords skriker någonting " JAAA...hela vägen Ola"............I 8 sekunder funkar det sen dalar siffrorna. Lite väl hastigt och med 2 sekunder kvar till fullbordad intervall ser jag 608w på skärmen.
  Ett av de längre testcykelpassen för min del då jag satt 1h o 17 min där och vad är recpetet för dessa bra ben då? Jo förmodligen tvångsvilan i form av detta schema.
   
 • Fredag: Snöskottning
 • Lördag: Dykning sen lungn skidåkning ca 1h
 • Söndag: Snöskottning
 • Måndag: Promenad & datajobb.

Håller med Bombarn o Voight att det kändes bra efter dessa intervaller men jag vill nog prata med JV om syftet på dom. Jag är inte skeptisk men vill bara veta.

Efter passet hade vi möte i cykelsektionen och jag slog över mobilen till ljudlöst. Såg plötsligt under mötet att en av sveriges bästa mtb-cyklister ringde. (Låt inte stilen på bloggen lura er, precis som min :-)) Han och ett annat proffs var på väg hem till Falun från utlandet och ville ha tips om nån bra kebaberia i Örebro då de var på genomresa. Det här med kost är viktigt som elitcyklist :-) men då jag aldrig äter skräpmat ( visst ) så bad jag han ringa upp Bombarn istället. :-)

En fråga under mötet var: Vilka är köttraketen, dräparn, bombarn, Voight är? Det var Kommisarien som undrade. Vem Dr. var visste han. Så smeknamn (öknamn) är bra om man byter ibland så man kan hålla sig anonym på webben.

Nu är det snart frukost som måste bli rejäl för ett långpass på skidorna med jobbarkompismats väntar. Hoppas det känns lika bra som sist. Börjar känna mig bekväm på laggen. Tur det. Vasan är här när som helst.

Kramas i trafiken.


Snö, -10 grader och naken kvinna i parken


Kolla va fint. Den säger verkligen hur dagen är just nu. klarblå himmel, vitt puder överallt och en frisk luft. Borde åka skridskor, cykla eller åka skidor men icke. Vad gör jag? sitter vid datorn. har en del MÅSTE-GÖRA saker innan det blir klubblokalen. SKIT!!! Nu skrev jag det. Då brukar det ju skita sig...

Har tagit en promenad och kollat in lite snöskottning som jag gjorde igårkväll. Ungarna hade tydligen använt den hög jag skapade åt dom.
Den vänstra knuffade jag ihop åt dom. Det högra "huset" hade de gjort innan. I det lilla fönstret låg idag... I samma kvarter fanns den där jättelika snölyktan kvar.
 Kommentarer överflödiga.

Har för första gången i mitt liv varit på skatteverket. De accepterade inte mitt förslag om att jag borde slippa betala skatt. Inte ens om de fick en vetelängd varje fredag. Vad jag egentligen var där för var mitt nuvarande lyxproblem med en  massa övertidstimmar. (Har ju jobbat 24 h bara nu i helgen vilket ger en del.) Jag ville veta hur mkt man får skatta bort vid ett sånt uttag. Det var inte så farligt mkt mer så om jag kan ta ut det i cash så blir det ett nytt vevparti (o kanske lite annat lull lull)  annars så blir väl det så att firman vill att jag tar ut det i tid och då slipper jag arbete den närmaste månaden. Skönt tycker en del men jag blir ju rastlös så hellre cashen.
Laddar upp en bild som inte funkade igår. kanske har det med motivet att göra :-)


Nu ska jag jobba lite seriöst vid datorn, sen träna lite, sen möte, sen kanske en Lagavulin.
Hej shopp

Barn & snö. Som karlar och Clas Ohlsson

Det har de senaste dagarna inte blivit som jag tänkt en enda gång. Jag hinner bara tänka träning så händer det något helt annat.
Igår startade iaf melodifestivalen med ett blekt startfält men det var ju väntat att Alcazar skulle gå vidare iaf. Det var något väldigt bekant med deras intro... Hörde inte något av allt mellan snack av Petra Mede då jag och Sara var hos min Kusse Linnea. Där fanns oxå en sjuk Jonathan, en pratglad Frida, hamstern Puff och ålen Ålis. Stod lite i valet och kvalet av vilken av de tre sistnämda jag skulle ta med hem. Det blev ingen av dom tyvärr.
Efter avslutad tv-underhållning dök det upp singeldamer. (dras de till mig?) helt plötsligt satt de där och drack vin och kacklade. Jag och 4 damer. Oups!
Det toksnöade igårkväll och även inatt så att jag någongång skulle bli inringd till snöjobb var ju väntat. Jag han dock sova ut till kl. 0800 och vi kl.9 var jag på jobbet. Genomsvettig, då inte en enda plogbil hade varit ute då. Rena teknikträningen var det oxå att trampa i den tjocka sörja som låg där ute.

Som barn/ungdom gjorde jag mycket snöfigurer/skulpturer. Så när några barn i ett bostadsområde frågade mig idag om jag inte kunde ploga ihop en jättestor hög var det självklart att jag ställde upp. Det blev en schysst hög alldeles brevid deras nybyggda snökoja. I samma område såg jag en rekordstor snölykta oxå. Synd att jag inte fotade den.

Några andra barn som lockades ut av snön var 2 cykelpojkar på crossar som genomförde ett sladdpass. Martintrampar och Daniel. Martin skrattade till när han såg mig. -"fy fan vad du ser ut" sa han. Jag tycker fortfarande jag ser ut som jag gjort de senaste åren.

Okej jag kanske har lite trötta ögon nu efter 12 timmars körning av Lundbergarn men annars så..Fit for fight!

Det var tjockt med snö därute. Otäckt blev det oxå när det snedställda bladet ibland fick maskinen att gå i sidled då bladet högg tag i snön. Inge kul då man kör längs trottoarer med parkerade bilar brevid.
I fredags när jag skottade så backade jag in i en lyktstolpe. Idag backade jag in i en backspegel på en bil, körde in i ett räcke vid försäkringskassan så det lossnade. Samt förstörde några buskar i en plantering.

Hade nu tänkt att avsluta med lite träningsplanering men om jag skriver ner det här så skiter det ju sig bara så... NEJ.
Hej hopp.

När ja kom t jobbet idag hade

MMS

När ja kom t jobbet idag hade ja dischjul. Kul.


3-2-1 Nu smäller det. Schlagerbög!

Kortfattat innan man ska dra till kusin Linnea för barnalekar, fika men viktigast av allt. Melodifestivalen!

Framför ratten står en påse med...nötter, fruktnaturgodis, fregolit, logo, godis...ja säg det...
Igår snöade det så redan vid lunch blev man inringd för maskinell sköskyffling. Blev därför ingen träning igår.
Jobbade till nästan 02:00 och sov ut ordentligt idag. Ända tills 08:52!!

Anaerobt & aerobt
Att gå från ELIT till H30 var för mig ett sätt att inte skapa så mkt egen press. Att kunna träna mindre och inte känna tvång. Idag var en sån dag då jag först ville cykla, sen kanske gymet istället men tog till ett sociallt förslag istället. Jag plockade upp mina gamla fridykarsaker och drog med Sara till Gustavsvik. Vi dök, höll andan och dummade oss som vanligt. Lyckades till slut dyka i 1:43 min vilket är dryga hälften från vad jag klarade av när jag tränade på det. På den tiden åkte jag ensam till Eilat (Israel) och satte personbästa på ett djup av 23 meter. Sara lärde sig snabbt och kunde efter ca 15 min träning på 2-3 m djup simma, och vara kvar ett tag, på 4,5 m. Bra jobbat. En del fixar inte ens att tryckutjämna.
 De är längre o styvare, fridykarfenorna.
Nu hoppades kanske någon på bikinibilder?? Fick bara denna skönhet.
 "Blipp blopp blopp Take me to your leader.."
I kön till badet ringde jobbarkompismats och undra om jag ville med till Ånnaboda för skidåkning på eftermiddagen. Vasaloppsspöket börjar ju hohoa i hjärnan så tacka nej var ute ur bilden. Där har dom nu spårat Nora-Ånnaboda så man slipper glida (gnida) varv efter varv på konstsnöspåret. Vi körde dryga timmen innan mörkret tvingade oss att sluta.

Nu ska jag fixa och dona inför...ja ni vet.
Imorgon skall jag nog provocera knät genom att cykla. OM inte nu det vita som långsamt och glest faller där utanför fönstret sätter stopp för det.
Hej hopp

Melodifestivalupphetsning!

Jag brukar göra bort mig titt som tätt som tätt. Ibland bjuder jag på det, ibland skäms jag. Idag hände det sistnämda. Jag försöker ju få min oanvända, skitsnygga sadelstolpe såld. Har annons ute på Happy där jag säger att den är 30,9 mm i diameter. Det är den inte. Den är ju 31,8mm. Lite skillnad men avgörande för en eventuell köpare.
Har fått mail från en dansk och ett telefonsamtal från Umeå. Det var under det samtalet som jag kontrollmätte den med ett skjutmått. 31,8mm!

Hmm..Ska jag träna eller inte. Hjärnan vill, som alltid, träna men jag frågar o frågar knät men får inge svar. Måste nog trampa lite och får lyssna på kroppens signaler. Det är jag bra på. Jag är oxå bra på att ignorera signalerna :-)
Tar nog med min senaste skiva (soilwork) och drar till träningslokalen. Även om det inte går att köra någe kvalitativt så blir det en cykeltur dit o hem vilket blir en mil i snö.
Sen glida över stan för att köpa mera kaffebönor då det börjar sina i förrådet.

Pratade nyss med chefen och det blir med stor sannolikhet snöjobb ikväll/inatt. Så att slöa och vila i eftermiddag låter rimligt. ATTANS!!! jag kanske missar Lets dance ikväll då.... men det viktiga är ju imorgonkväll. Melodifestivalen börjar. Ingen i morgondagens startfält kommer att reprensentera Sverige i Eurovision kan jag avslöja. Det är ett för tunnt startfält....

Fick följande historia av en cyklist från Södertälje..

En dag var Hönan och Hästen ute på promenad. De gick där i solen på en grusväg och plötsligt föll hästen ner i ett hål i marken. Hästen bad:
- Kan du springa hem och hämta bonden, så jag kommer upp ur hålet?
- Det fixar jag själv, sa hönan och sprang hem och hämtade bondens ferrari.
Hönan tog med sig ett rep, band ena änden runt hästen och andra änden i ferrarin. Så tryckte hönan på gasen och hästen drogs upp.
Nästa dag var de ute på promenad igen, då hönan föll ner i ett hål.
- Spring hem och hämta bonden, så jag kommer upp! bad hönan.
- Det fixar jag själv, sa hästen!
Han ställde sig över hålet och sänkte ner.. hrm.. apparaten.
- Hugg tag ordentligt, sa hästen och drog upp hönan.

Vad blir då sensmoralen av denna fabel?

If you have a big dick, you don't need a fancy car to pick up chicks!


Jag är inte, har aldrig varit, bilägare...
Hej hopp så länge..

Smärta, smärta. Alltid denna smärta.


Som trädgårds utbildad har jag kunskapen om vad stenfrukt är men det här är ju löjligt.
Såg det på dagens pass. Skulle tro att det var någon skogsjobbare som hade för mycket tid över.

Kände ju i knät under gårdagens joggingpass. Tyvärr så gjorde det sig påmind under dagens cykelpass oxå. Värst i början för att bli bättre och bättre och på slutet tänkte jag inte nånting alls på det. Ända tills jag klev av vid dörren hemma. Satan! Jag haltade in i cykelförrådet och sen upp i lägenheten. Känns det imorgon bitti så får det väl bli vila då för bövelen (mot min vilja)
Tog Olasvängen. Frövi-Fellingsbro men chockade mig själv genom att köra den åt "andra hållet" d.v.s. käglanbackarna först. Innan avfärd hörde jag av mig via sms till
Jenny om de var hemma för att eventuellt fylla flaskan där och kanske få en kram. Till svar fick jag "vi har magsjukan" så det fick bli att vinka till dem från gården.
 Tittar man noga kan man se 2 ansikten i fönstret. Grattis Emma i efterskott på 3 årsdagen. 
Magsjuka är inget man vill ha i onödan även fast det får en snabbt att tappa några extra kilon. Dessvärre blir man inte snabbare i uppförsbackarna utan bara snabb till toaletten. Skit-kul.

Väl hemma med smärtande knä så upptäckte jag ett paket i lådan. Snacka om nyfikenhet..
 jag hade mina föraningar om vad det var.. 
En skitsnygg korkskruv. Detta var tacken för att jag gett ut numret till en del av er läsare. Ni som blivit uppringda av watersystem vet vad jag talar om.

Har tagit en ordentlig fika på eftermiddagen och nu slöar vi framför Analyzera mera med Bill Crystal och Robert De Niro. De Niro är ju perfekt som maffiaboss och Billy...Han är ju bara rolig att se och lyssna på.
Blev nyss uppringd av Kumlapolitiker angående cykelcrossen.... Långt kvar men mycket att fixa.

Fredag imorgon, hoppas det betyder träning.

Ännu en utmaning. Först vasan sen...

Risifruttimannen dyker inte upp förrens imorgon så jag och jobbarkompismats joggade ut själva och jag var lite, lite snorig innan men nu känns det klockrent i kroppen. Skööönt! Benen är dock lite sega... Skööönt!

Jobbarkompismats o jag har de senaste halvåret pratat om en sak vi skulle vilja testa (nej magnus P o Martin..Inte de..) utan
detta. Efter vasaloppet så kommer jag nog bara att fokusera på cykelsäsongen men jag ska försöka hålla kvar löpningen. det har jag sagt i tre år nu och jag har aldrig lyckats men om vi siktar in oss på det nya äventyret så känner jag nog mera press att göra det. Vi väntar dock med anmälan då det fortfarande bara är en allvarlig idè.

Vi tog en omväg under joggingpasset för att det inte skulle bli för kort. Sen tog vi ännu en omväg för att kolla in ett jobb som han hade gjort. Vi var ute i 1h 15 min så vi blev hungriga båda två och jag kände av knäna. Inte bra. Måste springa oftare.

Nu när jag skall stå i startled 3 på vasan kanske några vill ändra sina tidsgissningar eller ni som inte gjort några än. Hosta ur nån gissning på min sluttid på vasaloppet för att vinna det fina priset jag köpt i Sälen. Ett hantverk!!
 
En apelsin är ju aldrig fel att vinna...


Era snuskhummrar!!

Blir ett inlägg helt utan bilder. Fanns en del intressant att fota på gymet i förmiddas men de hade nog inte uppskattat det. Tror dock att den typen av bilder lockar läsare. Efter gårdagens "rumpshock" så steg besökarantalet här på sidan. Verkligen dax att börja använda ord som skandal och shock nu när det närmar sig melodifestivalen. Ni glömmer väl inte att rösta på årets rockbidrag?? H.E.A.T.  De spelar lättlyssnad rock men jag har ju iofs inte hört den låt de har som bidrag.

Körde ett halvdant benpass idag. Kände ingen större motivation på gymet. Det kanske berodde på att klockan var 09:15 när jag började styrketräna. Körde lite extra för stakträningen. I cablecross-maskinen satte jag fast rep i en av de övre krokarna så det blev ganska likt att jag stod och stakade. Kollade nyss in på vasaloppets hemsida och såg att för att få stå i led 2 så skulle jag ha kört Wadköpingsloppet 7 minuter snabbare vilket jag inte kunde ha gjort. Nu hamnar jag i trean och om jag skulle ställa mig allra sist i det ledet så har jag "bara"  1650 åkare före mig. Känns ju bättre att ha nästan 16 000 åkare bakom  mig :-) Det är ju mindre än en månad kvar så det är inte så jäkla mycket att spela på nu eller ändra i träningsupplägget. Hålla mig frisk, träna triceps och sen fokusera på cykelträningen. Det verkar ha funkat hitintills.

En annan träningsform blir det ikväll ( nej magnus & Martin..Inte det...) då risifrutti-Patrik kommer upp från Skåne så blir det ett löppass med han och jobbarkompismats. Jag tror det iaf då vi tre skulle höras idag på eftermiddagen.

Min igelkott i halsen har lämnat mig men lade nog kvar lite spillning i svalget då det känns lite som man har haft en sur uppstötning. Lätt svidande känsla långt där bak...Låter som ett lerigt långlopp :-)
hej så länge

Expriment!

Man är ju ingen kung på matlagning. det är sällan man testar något nytt utan kör det man kan men med ibland små variationer. Idag blev det ett test. ett mycket enkelt sådand men jag körde ju på frihand så det känns bra att det blev så snyggt iaf. Provsmakningen återstår när Sara kommit hem efter det utomhuspass jag tvingade ut henne på då hon var färdigpluggad redan kl.14 idag.
 Så ser det ut. Hoppas det smakar bra oxå. Potatis med köttfärs kan man väl nästan säga. Jäklar...nu när jag skriver kommer jag på att jag glömde purjolök.

Drivit på stan som en arbetslös idag. Shoppinglista: cykeldator, vallatejp, Jeans, fika :-) soilwork-cd.

Skulle lätt spendera åtskilliga tusenlappar på jack & Jones. Dagens kap för 699:-
Hmm..fattar inte hur jag ska lyckas vrida bilderna rätt.  Nästa gång ska det lyckas.

Hoppas att igelkotten i halsen inte har blivit större tills imorgon för då skiter sig den träningen oxå. Idag, okej men inte imorgon oxå.

Igelkott i halsen

Hmm..undra varför måndagar är en boost i statestiken? Trodde jag var den sista att inte ha dator hemma men det kanske fortfarande finns folk som väntar tills man kommer till kontorslandskapet på måndag morgon och utan arbetslust kollar man igenom sina favvosidor på nätet. Kul att jag är någras favvoriter :-)

Igårmorse hade jag ju små, små känningar i halsen. Inte alls sjuk utan bara känningar. Man har ju lärt sig efter alla år att tolka sånna där signaler. Imorse fanns dom där igen så ett längre tuffare distanspass vore nog inte så bra. Gammal & klok va!? Hade ju tänkt att shoppa lite imorgon men det blir visst idag tror jag.
Nya tajta jeans på Jack & Jones som framhäver min stjärt på ett ärligt och sexigt sätt :-)  Ja någe sånt ska jag nog säga till expediten, fast bara om det är en tjej eller gay. Tycker det har varit det dom sista gånger jag varit där.

Någe mera?? nja det var ju länge sen man slängde käft hos cykelnasarna. Kanske ska kolla in en höginkomstagare som ändå knappt jobbar :-) (Forsbergs)
Var ju oxå länge sen man snackade snusk så Norra cykel kan väl oxå få ett besök :-)

En lyxfika ska jag nog hinna med oxå. Då blir det med en tidning eller bok på Bara Vara.

Hmm..ska jag byta mysbyxorna till jeans kanske??
hej så länge

Pizza & hårdrock

Det enda som jag gjort för att bli en bättre cyklist idag är ett åtehämtningspass på 1:45 min. Resten var väl inte lika bra...

Jag börjarde min dag med att handla. 307 kr på systemet och för 393 på ICA. Lika ska vara lika så nu i eftermiddags bjöd jag över polare John (då han jobbar 100 meter härifrån) på en afterwork-öl. Det blev två var. Han är den som oftast ger mig nya rockinfluenser och så blev det även idag. Eller lite nygammalt iaf.  Han visade oxå en jam-video där han sitter bakom trummorna och en av bandmedlemmarna håller i elgitarren. Det är alltså ingen låt utan de jammar bara och kör på känsla. Rätt bra. Check it out.
http://www.youtube.com/watch?v=liXhwHx6e8o&feature=channel

Han som har lagt ut den där filmen (DRDunder) har oxå en film som heter "högst 38 år The movie" som är 21 sekunder lång. Huvudpersonen är min gamla chef och jag skymtar förbi oxå. Den hade jag inte sett tidigare...

Vi har suttit vid Youtube och kollat in Deathstars, scar symmetry, sonic syndicate, soilwork och en del tyngre grejer som jag inte är förtjust i så de namnen läggar jag inte på minnet.

Körde verkligen platt idag. Oset, ekeby-almby, Norrbyås kyrka, Hidingsta, Almbro och sen hem. körde på mellanklingan hela vägen och hade bra snurr på benen. Det var skönt då kroppen fortfarande är trött efter skidåkningen. Imorgon har jag dock siktet inställt på ett längre distanspass om inte "igelkotten" i halsen blir större...

Tre bilder som får sammanfatta dagen. Klicka på dem för förstoringar.
Ja just det...En sak till. Efter passet åt jag pizza oxå. Jag gör som alla andra cyklister och mörkar, fast på mitt egna sätt genom att springa på konserer, dricka öl och käka pizza. Fast eftersom ingen av er har sett mig göra det kanske jag bara luras.... Det visar sig på första tävlingarna.

Har glömt att skriva om 2 positiva saker från wadköpingsloppet. De spelade Volbeat i 45 minuter innan start och fortsatte sedan med metallica. Kanon! Sen fungerade tydligen tävlingen som DM oxå o där blev jag 19e man. Okej..

Nu ska jag nog ta en kvällskebab. haj

Dagen efter bataljen.

Känns lite som helg. Sov till kl.7, tvätt-tid som snart är klar, lugn frukost, slöat lite framför tv:n och sett Knight Rider (det var inte igår) och lyssnar nu på den senast inköpta Mustasch-skivan.
 Så här vackert var det igår morse när jag trampade iväg för att hämta den bil jag lånade till Ånnaboda.
Och så här vackert håller det på att bli i lägenheten...


Om jag blir så här trött i kroppen efter 40 km längdskidor så är det nog tvunget att jag tar en semesterdag efter vasaloppet. Jag har inte grym träningsvärk, nej den kommer nog imorgon, utan jag är mest seg och öm. Allt från nacke, skuldror, lår och vader. Triceps var trötta under loppet igår men idag känner jag ingenting. De kanske är helt döda...
För allt slit igår fick jag ett ordentligt pris iaf..

Lade dit min fortfarande splitternya sadelstolpe som jämnförelse. Sadelstolpen är snygg, okapad, oanvänd och har diametern 30,9 och är till salu!!! Ge mig ett bud.

Handla mat och rulla ca 2 timmar på hojen är det tänkt idag. 2 saker ska jag väl fixa. Känner mig arbetslös. Var ju det 6 veckor för ca ett år sedan så jag kommer ihåg känslan. När man arbetar har jag svårt att känna att jag hinner med allt. Nu har jag problem att fylla dagen med uppgifter istället.
"Det löser sig sa han som sket i vasken"

Migrationsverket har satt nya regler nu från 1a Februari förresten för asylsökande till sverige. De får kasta tärning. 1-5 på tärningen betyder ÅK HEM. En 6a betyder (som alla vet) OMSLAG.

Nu ska jag hämta tvätten...


Wadköpingsloppet

Har fikat med tårta, kanelgifflar, ätit brända mandlar, lakritsremmar vilket i vanliga fall borde göra mig speedad men jag är trött, seg och loj. Kan jag vara på väg att bli sjuk? :-)

Wadköpingsloppet
Det började med att jag körde ett testvarv på banan och den där tejpen jag kör med istället för traditionell valla fäste inte så bra på konstsnö så jag tiggde till mig lite valla av en främmande farbror. Han såg min Almby IK väst och frågade " är du Hellström?" -Ja hur fan visste du det, sa jag. "jag brukar följa dig och Bergkvist" säger han då. Det visade sig att hans grabb körde mtb samtidigt när Bombarn Bergkvist gjorde det i ungdomsåren. Alla känner apan...

Starten går med över 300 skidåkare och efter ca 150 meter skall alla samsas i 3 spår vilket skapade trängsel och jag hamnar mellan två spår och har lite högre fart än de två som är framför mig. Då får mannen i det vänstra spåret förs sig att han ska "ploga" vilket resulterar i att hans bakkant på skidan hamnar framför mina vrister. Då jag far framåt så tvärställer jag hans skida och krashen är ett faktum. Hörde att det rasslade hyffsat mycket bakom mig så det var nog ett gäng som drogs med där. :-)
Jag gjorde en vanlig crosscountry start à la Ola. Gick ut för hårt alltså. Varv 2 handlade om att ta igen sig lite vilket var bra för varv tre var nog mitt bästa. Under slutet på andra varvet såg jag delar ur
sportklungan som var ute på sina vinterhojar. Tack för de grabbar, de stärkte.  Fick även ett tekniktips av en annan cyklist. Dräparn (cykelcrossare i H30) sa under ett varv " Fram med höften Ola" Tack igen för det fick mig att sträcka på mig lite och få fast skidorna lite bättre än innan.

Efter målgång på tiden 2:04,56 som gav en 56e plats. 26 minuter efter segraren. Jag hade sagt till Sara innan att jag är glad om jag hamnar bland de 60 bästa så det blev jag ju nöjd med. Ännu mera nöjd blir jag över att jag nu pratat med tre personer som tror att det räcker till tredje startled i Vasaloppet vilket är kalasbra. Femte led eller bättre var ju något jag ville ha så jag är trött men jättenöjd.
Tjejpisk fick man oxå. Jag var strax för 2a tjej i loppet men ettan fanns inget att göra något åt. Hon var tydligen grym och gick på skidgymnasiet. Klarade mig från att bli varvad vilket var skönt. Jag klarade mig med ca 100 meter då topp trion kom runt en sväng precis när jag gick ut på mitt sista varv.

Kaos i de små omklädningsrummen i Ånnaboda gjorde att det blev självklart att åka direkt hem. Snabbt lite käk och sen var det ju VM i cykelcross på Eurosport men det var lite av ett sömnpiller. Inte så många krasher, inte så mkt attackåkning och omkastningar i tabellen ( förutom Sven Nys som räckte till 3e platsen). Hade hoppats på att få se de svenska deltagarna lite mer men de såg jag bara i startögonblicken. Darvell slutade 47a tydligen. jens gungade kanske av banan för där vet jag inge resultat.

Ny möbel i lägenheten men bild kommer när allt är på rätt plats.
Nu ska jag fylla på mera energi fast kanske något mindre sockersött.
Nu ska jag ju vara ledig i 2 veckor och hur börjar Ola då? Jo han bokar tvättid måndag morgon 07:00
hej hej

i väntan på koman...

Mindre än en timme sen målgång... kroppen håller på att sjunka ner i avgrunden....sömnbristen och 40 km längdskidor tar ut sin rätt nu.
Niclas Andersson fr kolmården imponerade. Jag var ca 12-15 minuter efter honom men e toppen nöjd ändå. 2:05 hade jag.
Mer info ikväll... Nu skall jag dricka upp O´boyen.

Mustasch


Min kamera fungerar även att ringa med!

Har en känsla av att örebropubliken blivit en bättre publik. Mer hängivna, högljudda och roligare. sabaton, Volbeat och nu Mustasch har alla uppskattat publiken.
Är det bra om förbandet är likt huvudbandet??  Soundmässigt och dialektmässigt så lät de mycket likt de efterkommande Göteborgarna. Förbandet, vars namn fortfarande är okänt, kom från Varberg. dock firade trummisen av ett bra solo när övriga bandet tillfälligt lämnade scenen. Det är inte varje gång man får ett trummsolo... Nåja, när ljusen dämpades började örebropubliken lysa ljudmässigt. (vilken härlig synonym). Det blev en rivstart. I hunt alone fick bli öppningsnummret för att direkt följas upp med Down in black. En härlig start då detta blev ytterligare tändvätska för alla men jag gissar att han inte sjungit upp sig ordentligt eller hade problem med ljudet för sången i Hunt alone var under kritik. Jag belv lite orolig men Ralf bättrade sig snabbt. Tredje låten var för mig okänd men sen kom ännu en hit (sångaren Ralf nämde själv ordet hitkavalkad) Dogwash.

Tror att Gyllenhammar var vid god vigör då han fick personlig kontakt med framförallt 2 tjejer i publiken, gick ned i "diket" med gitarr o allt, hade "fylle-allsång" i låten monday warrior med klassiska lalalalal ala lala  ... Monday Warrior var oxå ny för mig då jag endast var ägare till 2 skivor med bandet men numera 3 stycken. De sålde dem för 80 kr st där så..

Sitter nu och börjar få tävlingsnerver inför skidtävlingen så att formulera en perfekt recension här går väl så där men...

Kändes bra men ibland känns det lite som det känns som en dag på jobbet för dom. Lite väl mkt rutin och för mkt självkänsla. Bra betyg men inte full pott. Sen spelade bara en timme. Lite kort tycker jag nog.

Måste nu dra till Ånnaboda...
haj