felande länken?

Kan det vara den där jäkla Peroneus brevis tendon? Den sitter iaf precis på det ställe som jag brukar få lite ont/ öm när jag kör långt. Skitsena!
Om nån timme ska jag slita med Nora ut i solen och jogga en sväng. Ikväll är vi bjudna på grillat. Hoppas det inte blir gamla löparskor och inlagda träningskläder vilket det förmodligen finns gott om i det hemmet :-)

tjejer (som) imponerar.

Då har man blivit imponerad igen. detta var andra året som jag var ledare/intsruktör på det tjejläger som Bergslagstramp arrangerar i Pershyttan. Målgruppen är just tjejer/damer/flickor oavsett nivå men elittränade tejer har kanske inget direkt utbyte av det men de flesta andra.
I år tror jag att det var fler som klassats sig själva som rena nybörjare. Flera hyrde cyklar på plats och hade knappt provat mtb innan denna helg. Tack vare att jag har haft hand om vuxenträningen på hemmaplan några år samt förra årets tjejläger i minnet så har JAG lärt mig en sak. Att inte ta nåt förgivet att deltagarna har en viss vana eller kunskap om mtb.
T.ex: När Benny Andersson och jag skulle hålla en enklare mek-kurs på 1,5 h hade vi bestämt oss för att gå igenom grunderna för att fixa en punktering. Benny var väldigt pedagogisk och förklarade och visade steg för steg och tjejerna följde efter med deras egna framhjul som vi hade bett alla att praktisera på.
Precis innan vi började trodde jag att detta kanske var lite väl basic men det visade sig vara alldeles perfekt.
Efter detta trodde jag att jag skulle få glänsa lite men jag tycker nog jag gjorde bort mig istället (oj surprise)
Jag skulle byta slang på ett hjul som jag lånat av en deltagare och med hjälp av kolsyrepatron och en något förpumpad slang i bakfickan skulle jag göra ett snabb-byte.
Hade jag varit riktigt proffsig hade jag förpumpat slangen lite mer samt bytt shimanokopplingarna på hennes hjul mot snabbare (mina) snabbkopplingar. Hjulet monterat på cykeln och jag ståendes gränsle över den till samma position igen:  2 min blankt.
Tjejerna har kört totalt 4 mtb-pass, en mini mek-kurs, en timmes träningslära. Det har funnits möjligheter till att prova 29" hojar samt kolla på produkter som sealskinz, rudy-glasögon o hjälmar mm.
Jag är övertygad om att det var trötta men mycket nöjda tjejer som lämnade lägret nu på eftermiddagen. Jag är verkligen imponerad över deras vilja att försöka hela tiden på de prövningar som de blivit utsatt för på teknikträningar och ute i terrängen. De har kämpat och slitit och krashat men inte en enda svordom har jag hört. Tvärtom har det varit gott om asgarv ute i skogarna.
Tror att detta roligar läger och mycket soltimmar och lagom aktivitet (lugnt cyklande) har gjort mig mycket friskare.
Imorgon blir det garanterat träning igen.
Det kommer film från tjejlägret men det dröjer nog lite. Det skall klippas och redigeras o så..

rulla på

Klockan tickar iväg och här sitter jag med en massa packning på golvet. Imorgon är det återigen dags för Tjejlägret i mountainbike i Pershyttan.
Då jag fick nåt jäkla bakslag på min lilla sjuka så försöker jag nu kurera mig så gott det går. Bjuckar på den underbara film från fjolårets tjejläger. Nånting säger mig att det inte blir lika bra väder i år.

Bergslagstramp mtb-weekend för tjejer - del 2 from Johan Fintling on Vimeo.


1a träningen efter sjukdom

Ja shit vad lyckat arrangemang vi gjorde igår. 39 startande på en träningstävling. Eller propagandatävling som vi ska envisas med att kalla det. Förklaring: en träningstävling skall enligt reglerna vara en stängd tävling endast för klubbens medlemmar.
Propagandatävling är öppen tävling tänkt att propagera för sporten.
Alla tävlade inte igår utan en del var där för gratisfikat.


Top 3 i tävlingsklassen.
Förra gången Mattias Wengelin tävlade med oss fick han köra ett varv mer än alla andra i tävlingsklassen. Igår frågade jag honom om det var okej om han fick ett annat handikapp. Han startade 1,5 min bakom de övriga och fick därför jaga hela tiden. Efter 4 av de 6 varven hade han plockat in 60 sekunder dvs 15 sek per varv så om det skulle ha fortsatt i samma tempo skulle han och ledande Magnus P komma in för en spurt. Dock tröttnade nog Magnus lite för Wengelin vann med 25 sekunder. Dessa två imponerade nog på alla men jag vet att Carl som kom trea imponerade ännu mer. Han kör med stel gaffel och en växel. En så kallad single speed. Som ni ser på bilden ovan så gillar han att fika oxå :-)
Carl och hans stilrena (men smutsiga) hoj.
Jag var sugen att delta igår för jag är ju inte särskilt sjuk men det hade varit korkat. Jag hostar lite och en o annan slemklump kommer väl upp. Tänkte testa en lugn joggsväng idag. Det blir på helt andra pulsvärden än det hade blivit på gårdagens tävling.
Nä he. Lite slösurf innan Nora vaknar.

Propagandatävling Nr4. Den sista smörjelsen.

För att inte fastna här vid datorn så blir det kortfattat nu. Bloggar väl mer imorgon när Nora tar sin morgonsovstund. Den som kommer efter att hon varit uppe från kl 5 (WTF!) till ca 8:30 -9 då hon brukar somna igen.
Idag körde vi den sista "träningstävlingen" som klubben fixar. Blir visst en till vid Kvarntorp den 21 maj.
Fasiken vad kul det är. Vi borde BARA göra sånna här tävlingar. Liten insats, 39 startande, alla verkar ha kul och alla från nybörjare till proffs får ta i så det får slem hängades från munnen.
Dessutom slog vi (Magnus J ) på lite extra och vi bjöd alla på hamburgare efter racet. En sak förstår jag inte. Hur kan 39 deltagare klämma i sig 88 burgare och 136 bullar??!! :-)
Sara fick tävla, Nora var på gott humör trots att det i hennes mått mätt blev en sen kväll. Många hjälpte till med olika saker och gjorde detta till en toppenkväll. Tack ska ni ha.
Hörs i morgon.

Hämnare

En tråd på fejjan fick mig att fundera på ideella föreningar och cykel idag. Det är precis som i arbetslivet att det finns tyckare och görare.
Jag är personligen en görare och jag kan inte säga att tyckare inte behövs men jag har ganska svårt för dom.
I arbetslivet
Tyckare:
Folk som klagar på arbetssätt eller ledning men utan kronkreta förslag på en lösning är den värsta sorten. Finns flera på mitt jobb. Exempel: "fan vad dåligt av ledningen." eller " det där är ett jättedåligt sätt att jobba"
Det blir ju helt annorlunda om man ger det lite tankekraft och säger "jag tycker det där är ett jättedåligt sätt att arbeta på grund av bla bla bla. Hur vore det om vi gjorde så här istället?" DVS om man har ett annat förslag som man kan motivera.
Man är fortfarande en tänkare, men en bättre sådan. Inom arbetslivet finns det ju ofta människor som har betalt för att ta ansvar och komma med lösningar så just här kanske det anses mer legitimt att vara en tyckare.
En görare är en som får saker att ske. När det behövs en hammare så behöver ingen be en görare att hämta en för han/hon är redan på väg att hämta en. En bra görare har redan tagit med en hammare på plats för han/hon förstod att det skulle behövas en.
Har tusen arbetsrelaterade exempel på detta.
I föreningslivet
I en del föreningar har man, i och med att man blev medlem, åtagit sig att hjälpa till vid ett antal tillfällen åt föreningen. Vi i Almby har inte som t.ex en del hockey/fotbollsklubbar att man t.ex ska stå i kiosken vid minst en hemmamatch eller liknande. Det vore tråkigt att behöva införa något sådant då ideella föreningar trots allt är på frivillig basis. Vet föreningar där man kan köpa sig fri. Man betalar en högre medlemsavgift för att slippa hjälpa till vid arrangemang mm.
Hur var det då med tyckare och görare?
Jo görare i en förening håller i träningar, presterar resultat för sin förening/klubb, han/hon hjälper till vid arrangemang eller står i den där kiosken vid match. En görare infinner sig på arbetsdagar. Det behöver inte vara så handfasta grejer utan det finns ju uppgifter som styrelseuppdrag och sånt med. En bra görare ställer inte bara upp när den blir tillfrågad utan den tar egna initiativ och är drivande.
En tyckare är en som aldrig är riktigt nöjd utan har synpunkter på det mesta. Ska jag hålla mig till cykel så kan en tyckare anse att det ska ske fler träningstävlingar eller sanktionerade tävlingar. Att det skall stöttas ekonomiskt hit o dit utan att ha ekonomisk insikt. Att cykelleder och mtb-spår skall servas och skyltas upp eller dras om. Värsta sorten är nog de som man aldrig ser i föreningen men dyker upp på årsmötena och har synpunkter på hur saker och ting skall skötas.
Varför skriver jag om detta då? Jo för att jag gillar inte riktigt när folk som tycker sig gilla cykelsporten klankar ner på någon som faktiskt gör något för den samtidigt som den försöker göra egna personliga idrottsresultat inom samma sport. Det är motsatsen till egoism om du frågar mig.
Jag gjorde det 2010. Då fick jag vuxenträningen att växa ordentligt samtidigt som jag gjorde cykelresultat som jag är nöjd med. Då klagade ingen. Inte så jag hörde iaf.
Nu när Jimmy B försökte göra ytterligare en aktivitet för de rätt många landsvägscyklister som finns i stan med omnejd och inte lyckades så var ett antal tyckare (men oxå en del görare) där direkt för att hugga på han. Konstigt då alla verkar gilla cykelsporten.
En görare har inte alltid rätt. Men det har absolut inte en tyckare heller.

Jag vill gå på bio!!!!!!
Jag vet hur duktiga de som gör trailers är. De är de riktiga filmmmakarna då de kan få en skitfilm att verka bra. Typ Apollo 18. Men jag gillar ju sån här typ av svulstig action. Den har premiär på fredag men då kan jag inte gå :-(
Idag tog jag och Nora en promenad till klubbstugan och förberedde lite inför morgondagens propagandatävling. Vi sorterade ut prisbordet ihop med Martintrampar och vi sågade av ett träd som blockerade den stig vi skall använda imorgon.
Väl mött vid Ljungstugan kl 18.
När vi gick hem fick vi både regn och hagel på oss men vad gör det när man är bra klädd? Jag hade tennisskor, jeans och en bomullsjacka :-)

trött o lite sjuk

Eftersom jag inte kan bjuda på så många egentagna bilder får jag väl bjuda på lite rolig reklamfilm. Skrattade gott åt denna i förrgår när jag såg den på tv
En annan film som höjer min motivation just nu (när man är sjuk) är denna. Hoppas det blir fint väder i juli när vi gör en avstickare till Vansbro för sommarens första marathon.
En annan film som kan vara värd att memorera är den över cross countrybanan på OS i London. Kolla in denna länk till Fredrik Ericssons sida så hittar ni filmen från när han, Alexandra Engen och Emil Lindgren var där för några veckor sen och provade banan. Tänk va lätt det ser ut på film.
Träning på OS-banan
Tjing
PS. ni missar väl inte FINALEN på Almby IK:s propagandatävlingar imorgon? Kl 18 vid Ljungstugan. Alla är välkomna.

lerinpackning

Inga bilder. Det är jag för snål för.
Någon som är frikostig, ja nästan slösaktig, med bilder är Johan F. Fotar han nåt så är det från alla håll så man verkligen ska få sig en 360graders vy av objektet.
Han fotade (kanske film med) under dagens leriga vuxenträning.
Med 10 min kvar till kvällens träning spöregnade det verkligen men slutade lagom till vi skulle ge oss av. 16 eller 17 st var vi som höll ihop hela passet på leriga stigar. Nästan hela sträckan var ny för mig och det finns ju vissa guldkorn alldeles utanför stan som man har missat alltså.
Min hals är väl varken bättre eller sämre men när jag i slutet av dagens pass pressade upp pulsen lite så kände jag samma känsla som igår. Det viner o rosslar lite. Hoppas detta är peaken och att jag snart blir 100% igen. Så bra som det kan bli iaf.

årets första långa trailrun

Laddade inför dagens pass med att smygsupa inatt. Jo det är sant. Redan igår kväll kände jag en liten svidande känsla bak i halsen. Inga svullna mandlar utan bara den där känslan "va fan är på gång nu?" Därför blev det två gurglingar med GRANTS whiskey vid halv 1 och halv 3 inatt. Tryckte dessutom lite espirotox inatt "på fyllan" :-)
Känslan satt tyvärr kvar imorse och det gör den fortfarande. Vaknade dessutom till spöregn vilket inte var så bra för det var ju planerat en långsväng med Peter Svensson från Örebro AIK. Hans tjej Malin skulle åka med Sara till Ånnaboda och köra en egen sväng. Sara skulle gå med Nora i bärstolen.
Dagens blöta träning
Regnet slutade vid lunch och det passade bra för vi hade bestämt dejten till kl 13. Jag o Peter blev avsläppta vid Mogetorp och skulle springa bergslagsleden till Ånnaboda som jag trodde var 27 km men den visade sig vara 23 km.
Kaxiga och motiverade startade vi i 5 fart men det berodde nog mest på att det är ganska lättsprungen terräng då. När vi var klara hade vi kört i 5:55-fart.
Underlaget var blött vilket både beror på att det är tidig vår samt den senaste tidens nederbörd. Vi sprang och pratade om det mesta från arbete och arbetsmoral till kommande tävlingar. Han berättade oxå om hans träning de senaste 10 dagarna som hade varit en ganska tung period. Då fattade jag vilket handikapp som krävdes för att vi skall vara någorlunda jämna på ett underlag som jag ändå behärskar bäst av oss två.
Jag skulle tro att om jag INTE blir sjuk nu efter detta pass så blir jag det nog aldrig. Sara och Nora har ju varit dåliga en tid och flera gånger under passet idag när ventilationen i lungorna blev ganska hög (puls på ca 90-92%) så kände/hörde jag ett vinande ljud från min egna andning. Vet inte inte riktigt hur jag ska förklara detta men nåt verkar ha satt sig på andningen. Måste jag inhalera whiskeyn då?
Nåja. Jag har under torra förhållanden sprungit denna sträcka på 2:20 och då tyckte jag att jag låg på ganska bra. Idag var det blött, tungt och vi stannade några ggr (pisspause, knöt skor, krånglade med camelback) dock så stoppade jag aldrig min klocka då vilket ändå gav tiden 2:25h.
Tyvärr så kände jag av den där jäkla senan som fick mig att ta ett uppehåll från löpningen i vintras på slutet. Tur i oturen då att veckan som kommer ser ut så här: mtb-vila-mtb. Får se vad torsdagen ger.
Muskulärt kändes det bra iaf och jag kände mig rätt stark men nu nån timme efter hemkomst har verkligen koman smygit sig på. Blir soff-läge snart.
Peter imponerade och halkade bara omkull en gång idag. Det jag tycker var extra roligt var att han vågade prova vilket jag tycker allt för många är fega för. Man håller sig till den idrott som man utövar och tränar inget annat.
Är man asfaltslöpare så trodde iaf inte jag att man vågade prova ett sånt här pass men han verkade gilla det. Bra för då blir det nog fler gånger.
Nu: Koma

relaxen och 2 floppfilmer

Igår slappade jag och Sara på relaxen på gustavsvik. Dom har gjort om där sen sist jag var där och nu liknar det verkligen en relax i mina ögon. När man betalar det relativt dyra inträdet dit så ingår det även till äventyrsbadet :-) Sara och jag åkte ruschkanorna och åkte i äventyrsbadet. Det var riktigt lite folk där en fredag eftermiddag (konstigt) så man slapp att trängas med tusen kids i forsarna. I relaxen så satt vi i värmerummet, som precis som en bastu, numera är gemensam. Jag provade oxå ångbastu och jag gillar mer o mer att basta ju äldre jag blir.
Nora hade barnvakt av sin morfar och det gick jättebra. När vi kom hem så gick vi och inhandlade lite kvällsmat och spontanhyrde två filmer. Jag fick äran/straffet att hyra film medans sara handlade. Jag tog två stycken av olika karaktär som jag nämnt här tidigare som verkat bra när man sett trailern men det verkar ju de flesta filmerna.
Jag visste att den skulle vara grabbig men jag trodde nog den skulle hålla MARVEL-klass. Eller kanske strax där under men denna skulle lätt kunna gå på nån barnkanal en söndag eftermiddag. Bra gjord men den höll inte hög klass alltså.
Den här trodde jag inte Sara skulle våga se men hon ville hellre se den än Green Lantern så vi började med Apollo 18. Precis som trolljägaren och Blair witch-projekt så vill producenterna få dig att tro att filmen är gjord av upphittat/gammalt film-material.
Visst. Ja ska erkänna att jag ryckte till några gånger och satt fastklistrad ibland men den var en besvikelse. Efter ca 30 min började Sara surfa med sin mobil. Efter 45 min gick hon till datorn. Jag själv kollade klart på den men det var slöseri med tid.
Kolla gärna trailern här nedanför. Kolla noga så slipper du hyra filmen.
Gårdagens träning
Visst blev det en joggingtur men inte så pass långt eller hårt att det gav mer än lite tid i den obefintliga träningsdagboken. Ca 10 km i regn.
Idag skulle jag vilja blåsa av trainern här hemma för att spara fötter och knän till morgondagen. Då hoppas jag att det blir ett långt trailpass.
Tjing

igår backe, idag platten

Ni undrar förstås vad jag och Nora hittat på idag. Jo först blev det förmiddagsfika på cafè wasa. Lite halvnttyga då jag tog kaffe och alndgång och lillsnoken nöjde sig med en banan. Strax efter att vi lämnat stället somnade hon och då smet jag in på glassbaren för att få prova en smak som jag såg sist jag var där. chili-lakrits. Av nån konstig slump så blev det även hallon-persika oxå. Detta var förresten mitt 12e besök på glassbaren detta år. Snittet har sjunkit något. Chili-lakrits blev en besvikelse men det var ju ändå glass så jag kan inte säga att jag var missnöjd.
Eftersom jag hade namnsdag idag (som bara tre personer har kommit ihåg) så köpte jag med mig mintsvampar hem till fikat. Jag var rätt säker på att Sara skulle glömma att det var min dag så det var bäst att köpa med sig nåt så det inte skulle bli tomt till fikat :-)
Chokladen smakade grymt bra med moccakaffet framför tv:n då jag satt bänkad framför en grym etapp på tour de trentino. Det var en ca 9 km lång backe som hade en snittlutning på 15% :-) fasen vad brant det var. En del av proffsen hade 36 klingor fram. Nån hade enligt Vacchi 34 kugg.
Dagens träning
Inom löpsporten så pratar man intervallerna i meter istället för i tid. Eftersom jag saknar någon bra klocka som ger mig exakt distans och hastighet så kör jag endast efter tiden. Idag hade jag fått för mig att köra en-minuters intervaller.
Precis som jag misstänkte så kändes det hyffsat mkt i benen efter gårdagens upp/utförskörningar på Kvarntorpshögen.
Det gick dock ganska bra idag. Jag körde 5 st med lika lång vila emellan. Joggade 10 min innan jag körde ett set till som nästan gick ännu bättre. Kändes mig rätt snabb och hade ganska bra driv i steget. Mina NIKE-skor passar grymt bra till sånna här pass. De känns mjuka oavsett om det är nerjogg eller snabba intervaller.
Känns som att det får bli ett mängdpass imorgon. DVS bara jogg.

48h vila gav kassa ben

Hur många gånger har inte kroppen kännts dålig efter en vilodag egentligen? I måndags körde jag ju backe med måndagsträningen och igår kväll var jag stolt att jag lyckades vila hela dagen. Ville slänga in ett löppass innan jag gick iväg och lämnade plasma men höll mig lugn. Tänkte att man blir ju inte sämre av EN vilodag. Sagt o gjort och denna dag hade en promenad på fm som enda aktivitet ända fram tills jag vid 18-tiden bestämde mig att åka till Kvarntorpshögen för att samla höjdmeter med löparskorna. Men fy fasiken vad kass jag kände mig. Åtminstonde till en början.

Dagens träning
Jag sprang ju där för några veckor sedan och idag spetsade jag till den rundan lite grann. På ett varv runt högen når jag toppen 4 ggr sen vänder jag och kör åt andra hållet. De två sista backarna är trapporna sen kör jag grusvägen nerför, vänder vid bommen så tillbaka grusvägen uppför alltså.
Måste dock börja parkera Skrotis längre bort så jag får lite uppvärmning innan det börjar gå uppför för benen har protesterat ordentligt båda gångerna men idag tog det priset. Blev tvärstum när jag började klättring nr 2. Fick stå still ett kort tag och verkligen puscha mig mentalt för att ta mig uppför.
Som tur var lossnade det och i klättring nr 3 (slalombacken) och när det planade ut på slutet fick jag ut steglängden fram till den lilla raststugan som jag ville nå varje gång.
Trapporna var dock tunga idag. Hade som mål att springa allihopa idag men precis som förra gången blev det en pause vid 220e trappsteget.
Nu verkar suunto ha problem med deras hemsida men jag vet att jag samlade ca 714 höjdmeter på 1:12h. Jag är supernöjd att jag åkte dit och jag hoppas jag tar mig den tiden o gör det fler ggr under sommaren.
Jag körde i mina (relativt) nya salomonskor som än en gång imponerar med sitt grepp både uppför och utför. Jag försökte jogga på i alla utförslöpningar för jag vet att det oxå är nyttig träning. Ja det är rent av den som kommer att kännas mest i låren närmaste dagarna.
The Nora story
Nora har i flera dagar förflyttat sig stabil längs möbler och så. Har det saknats nån decimeter till en möbel har hon chansat och släppt, tagit nåt steg innan hon fått ett nytt tag.
Idag tyckte jag att det var dax för nästa steg så att säga. Jag placerade henne på golvet och släppte henne. Hon firade då att ett osäkert, nervöst skratt och tvingades då gå mot mig för jag var ju det närmaste stödet. Hon gick !! :-) Ni som är föräldrar vet hur stort det ögonblicket var.
På några timmar under eftermiddagen gjorde hon det snabbaste framsteget någonsin och hon är nu rätt säker på att gå. (relativt)

Morgonrutin

Nästan jämnt så är det jag som går upp med Nora. Då hon vaknar mellan 05:30 och 06:30 så är inte jag på ett jättestuds-humör men min sambo är ju inte ens levande så det finns liksom inga alternativ.
Jag brukar sätta Nora i tv-soffan med lite leksaker och jag själv slår mig ner brevid och zappar igenom tv-kanalerna. Då vi har ett lagom utbud med 10- 15 kanaler så hittar man alltid nåt och ganska ofta så går det repriser av programmet The Gadget show. Jag gillar det för de testar olika tekniska prylar på ett annorlunda och underhållande sätt.
Dagens program som tydligen är en repris från i höstas är nu en favorit. De ville (och gjorde) bygga den mest naturliga och häftigaste simulatorn för ett first person shooter-spel. Har du spelat nåt dataspel typ Delta force, call of duty, battelfield m.fl. så vet du vad jag menar.
Det gjorde det och samarbetade med bl.a. ett svenskt företag som gjorde det möjligt att röra sig i spelet. För att markera/känna av träffar så monterade de upp 12 st paintballvapen :-)
http://www.youtube.com/watch?v=eg8Bh5iI2WY
Det är inaktiverat av de ansvariga så jag kan inte lägga upp en inbäddad bild här.
När tvätt-tiden är klar idag så skall vi hämta upp Noras pass som hon behöver inför vår Tallinresa om ca en månad. För det första så tycker jag det är konstigt att ett så litet barn behöver ett pass. För det andra är det giltigt i 5 år. Hon kommer inte att se lika dan ut som på bilden då kan man väl lugnt säga.
Tjing. Kolla in klippet nu datanördar.

musik till vintern

Måste fixa en ny hårdrockskiva till vinterns inomhusträningar. Typ sånt här:
Dagens vuxenträning blev väl en hit. Igen. ca 18 pers som kämpade bra i backarna och förhoppningsvis njöt de av fikabrödet som det traditionsenligt bjöds på efteråt.
Imorgon skall jag ha vilodag. Tror jag :-) och på kvällen skall jag tappa mig på blod som en sann cyklist alltid gör med jämna mellanrum.

100% trött

Sara verkade piggare idag, så även Nora. Jag är trött men frisk. Tack gode gud för det. Måste orka med ett pass till ikväll innan det blir vilodag/ar.

Igår borde jag ha tagit lite bilder när det var arbetsdag vid klubbstugan. Hade förväntat mig ca 5-7 pers men vi blev det dubbla. Jag har sagt det många ggr nu men det är så kul att jobba med mtb i klubben för den är stor och det händer mycket. Banorna markerades upp, containern städades, cykelförrådet städades och info-skylten kom ner i backen och gjöts fast.
Nu är vi beredda på fint väder och en anstormning av cyklister.
Gårdagens träning
Vi var ett mindre gäng avdankade gamla tävlingscyklister som stack ut vid 18-tiden igår. Trodde det skulle bli en 3 timmars-runda men det landade närmare 4 timmar. Jag gick runt på bara 4 dl vatten och det funkade fint. Klart att benen blev trötta men det hade dom blivit ändå, även om jag hade ätit under tiden. Nu kändes inte benen pigga från början efter de senaste dagarnas löpning men det funkade ändå rätt bra.
Vi klättrade upp emot Rusakulan och trots att det var blött i markerna så greppade Rocket Ron precis så bra som ett perfekt bakdäck ska göra. Rackarens vad nöjd jag är med dom däcken.
Det var knappast pga däck-sorten som jag krashade några minuter senare. I en svag vänsterkurva skulle jag i hyffsat hög fart hoppa över en vattenpöl men då vägen svängde så blev det inte ett hopp rakt framåt utan jag flög lite snett i luften. Skulle förmodligen kunna göra om samma misstag för så extremt var det inte men i landningen så orkade inte däcken hålla sig kvar mot fälgkanten och kalvade av lite grann så det släppte ut luft. Jag gled/sladdade/girade snabbt ut mot vägkanten där jag rullade runt ett varv. Cykeln klarade sig bra. Jag klarade mig utan en skråma och fick ställa mig och pumpa upp trycket så var det bara att rulla vidare.
Detta finns säkert på nån film som kommer att vinklas på nåt snuskigt sätt :-)
Kom hem vid 21:40 med skitig hoj som måste servas lite nu då ikväll är vuxenträning. Backe står det på schemat. Dock kan jag inte se att det står snöblandat på schemat. Jävla aprilväder.
Hoppas det kommer mycket folk ändå för vi har som vanligt gott om fikabröd.

66%sjukdom

Sara har varit sjuk över en vecka nu. Nora började väl hosta igår egentligen. Det är ju lite svårt att bedömma hur hon känner sig. Hon säger ju liksom inget. Nu ikväll så har hon dessutom blivit lite snorig så nu kan vi väl säga att hon har fått sin första förkylning.
Själv så går jag och nästan är beredd på när min egna kropp ska ge vika för tjejernas baciller. Jag BORDE nästan bli sjuk oftare då jag tränar ganska hårt, biter på naglarna, petar näsan, tvättar inte händerna lika ofta som Sara men ändå så håller jag mig frisk.
Lite märkligt de där hur jag tänker angående sjukdomar/snorighet/förkylningar. När nu Nora ligger i sin säng och vrider sig, sover dåligt och mår lite kasst så vill jag bara krypa ner brevid henne o kramas. När Sara ligger brevid mig i sängen och rosslar så vill jag lägga mig på soffan och sova själv :-)
Vi gjorde kanske inte det optimala för vårt barn idag men lätt att sitta här och vara efterklok. Vi gjorde en utflykt till Kilsbergen och vandrade lite. Tyvärr så var nog Nora lite för kallt klädd den första halvan av vår promenad och dessutom valde vi att ta lunchrast på ett blåsigt ställe. Kanske/ kanske inte är det därför hon nu snorar. Det får vi aldrig veta.
Efter lunchen så visade hon hur man somnade i bärstolen oxå :-) Trött efter dagens utflykt så somnade hon för natten kl 17:40 här hemma. Hoppas att hon snabbt frisknar till. Undra hur det där funkar i hennes kropp egentligen? Måste den tillverka antikroppar mot varje bakterie? Betyder det i så fall att varje ny bakterie kan bli kvar lite längre än normalt? Fan jag har blivit en sån där toffel för mitt barn som jag förr om åren har pratat skit om. Jag är så såld som pappa. Men jag gillart!
Uppe i bergen mötte vi en ensam terränglöpare på Bergslagsleden. Min själ ville slänga packningen åt sidan och jogga med men familjetiden var rätt värdefull oxå :-)
Dock satt längtan kvar när vi kom hem så när mina sjuklingar var trötta och sömniga så stack jag och mina speedcross ut på lite trailrun.
Dagens träning
Duration
1:06'34
Peak heart rate
170 bpm
Average heart rate
151 bpm
Minimum heart rate
84 bpm
EPOC Peak
215.4 ml/kg
Peak Training Effect
4.8 - Highly improving
Calories
785 kCal
Varför får jag alltid så höga Traineffect-siffror? Jag tycker jag kör lugna pass men ändå så tickar det på. Jag sprang början på avslutningsrundan, vek av mot Lillå-spåret, tog in lite på klockarängsleden, Lillå-spåret igen och sen hem.
Distance
13.44 km
Maximum speed 19.85 km/h (3'01 min/km)
Average speed 11.91 km/h (5'02 min/km)

Senaste veckan, egentligen de senaste 3 dagarna, har jag sprungit/joggat 37 km. 12+ 12+ 13 km. I denna vecka har jag oxå kört två korta träningstävlingar i mtb samt ett kortare tröskelpass (på måndagsträningen). Denna tanke på hur jag kört får mig att tänka att jag kanske borde köra några lugna pass så det försökte jag verkligen med idag. Jag joggade. Svårt att jogga långsammare och ändå tro att det gör mig starkare. Om jag sänker tempot ännu mer så undrar jag om jag blir mer löpekonomisk då joggstilen blir helt cp. Då skulle jag ju bara lufsa fram.
Imorgon är det arbetsdag vid klubbstugan och det verkar bli några stycken som kommer dit och hjälper till. Det vore fint. Är det fikachocken i måndags som lockar till sig folket?? :-)
God snorig natt. 


sovande guldstund

Igår kom jag ut på den där joggsvängen. Benen var fortfarande trötta efter onsdagens träningstävling i mtb. I väntan på GPS-signaler till klockan så njöt jag. Av vädret, av lugnet av tillvaron. Träffade våra trevliga grannar och slängde några ord.
Joggade iväg och började vid varje kilometer räkna ut vad jag höll för km-tid. Vid 4 avverkade kilometer höll jag 4:40 och vid 5 km var det nere i 4:36min/km. Detta höll jag sedan i nästan 12 km. Passet stannade på 11,9 km på tiden 54,44.
Duration
0:54'44
Peak heart rate
167 bpm
Average heart rate
152 bpm
Igår fixade jag akvariumet. Tömde det på vatten, skrapade rutorna, rengjorde sanden och pumpens filter. Oj vilken skillnad det blev. Nu ser man fiskarna mycket lättare :-) Detta jobb går så mycket smidigare nu när jag använder slang och hävert-effekten för att få ur attnet och sen kopplar jag den till duschhandtaget när det är dax att fylla på. Förr använde jag en hink.
Här sitter Nora i vårt senaste skäm-bort-vårt-barn-inköp. Provade den lite i onsdags men vi siktar på att gå i kilsbergen på lördag.
På söndag är det arbetsdag vid Ljungstugan. Iaf för oss i mtb-sektionen. Du får hemskt gärna dyka upp på morgonen och hjälpa till. Ses kl 9. Pigga o glada.

videoblogg

Jag filmar alltid i kalsonger. För er skull.
Nu skall jag ut o jogga. Mer text senare.

2 race på 4 dagar.

9 av 10 gånger köper vi ekologiska KRAV-bananer. För mig personligen är det mer ur en miljömässig synvinkel men idag när jag blev tvungen att köpa icke ekologiska så upptäckte jag (tyvärr) hur lite de smakar. Nästan smaklösa jämfört med KRAVisar. Blä!
I söndags fick jag lite lätt prologlunga när vi körde ett träningsrace.
I måndags blev det sköna tröskelintervaller på måndagsträningen.
Välbehövlig vila i tisdags
Och så igår var det återigen dags för träningstävling. Denna gång vid klubbstugan. Ännu en prologlunga.
Propagandatävling nr 3
Jag, Sara och Nora förberedde banan lite men pga tidsbrist fick även Rickard hjälpa till på slutet. Det var en hyffsat kuperad bana med blandning av motionsspår, grusväg och stig. Det blöta vädret gjorde att man fick passa sig över alla rötter då de var snorhala men det är ju träning det oxå.
När starten gick var det jag med Magnus P på rulle som tog täten och jag ville inte spränga mig så jag försökte verkligen hålla igen lite. Jag kan fortfarande åka hyffsat fort bitvis men det bristfälliga cykelträningen senaste året har gjort att det inte finns mycket till återhämtning. Jag har nu ännu svårare att känna efter när jag ansamlat för mkt syra och när jag väl gjort det så är det numera ännu mer tvärstopp i musklerna. Detta skedde förstås på varv nr 2 av de 5 som vi i tävlingsklassen skulle avverka. Släppte om Mange och Emil som jagat ikapp oss.
Dessa två försvann ruskigt fort då jag kämpade för att slippa slå ner kedjan på lill-klingan (total förnedring :-))
Jag körde varv 3 så gott det gick och på varv 4 körde jag och singlespeed-Carl ihop och tack vare att jag slet mig med bakom honom så stressade han upp sig så jag på slutet kom om efter att han gjort nåt misstag.
Varv 5 gick på vilja och envishet och jag var drygt 2 min efter segarnde Magnus i mål.
Sen blev det mycket fika och prat och städ efteråt så det tog nästan en timme efter målgång innan jag trampade hemåt och shit vad mina ben fortfarande var trötta. Även nu på morgonen 12 h senare är det två trötta cykelben jag äger. Tur att de bara ska få jogga en sväng ikväll då.
Det var totalt 32 personer som "tävlade" igår vilket bara kan ses som grymt bra. Vädret hade ju varit kass hela dagen. Onsdagen den 25 kör vi den sista (eller??) propagandatävlingen för denna vår och då blir det grillat efteråt och förmodligen lika mycket fikabröd.
Vi får väl sikta på 40 deltagare då.
Idag skall jag och Nora iväg på öppna förskolan. Billligt fika där.

öl, spya och vuxenträning

Om jag bara skriver om min träning här och att det känns bra och man känner sig stark. Då får alla bilden av att man toktränar och elitsatsar igen.
Jag skriver ganska mycket om öl-och whiskeysorter oxå. Ni får väl skvallra hur mycket ni vill om det.
:-)
Igår åkte vi ut till marieberg och träffade min far med sambo. Strosade runt, köpte skor till Nora då hon i lördags tog sina första steg så är det inte långt kvar till hon behöver skor. Då vi idag skall införskaffa bärstol till henne så köpte vi även ett par vindtäta byxor. Resten av hennes kropp är ganska så skyddad i bärstolen.
När hon ändå upptar ämnet... Imorse kom det oväntat mycket kräks från den lilla damen. Ja Nora alltså. Sara har ju varit sjuk hela helgen men nu verkar lilltösen ha fått nåt dåligt i kroppen oxå.
För min egen del så har jag tränat väldigt mycket högintensivt hela helgen och klarat mig från virus & baciller. Kanske har det med mitt duktiga vätskeintag att göra :-)
Jag gillar att prova olika ölsorter. Jag köper gärna flera olika när jag är på systemet. Sist köpte jag en red stripe från Jamaica, en engelsk Newcastle, en amerikansk east india pale ale som jag inte vet vad den hette och sen ännu en amerikansk lager.
Den sistnämda stod i kylen igår när jag kom hem från vuxenträningen och shit vilken besvikelse. Kan inte amerikanarna göra lageröl? Det smakade som ett glas loka med en sån där öltablett från Buttricks i. Blää!
Gårdagens vuxenträning
Då regnet fallit i några timmar så gissade Sara på att det skulle komma 4 st och jag gissade på sex. 6 stycken alltså. Det kom 10 st tappra som fick dela på massa godsaker efteråt.
Napparna hade vi köpt hem om det skulle komma påskkärringar och knacka på. Det har det inte gjort, när vi varit hemma iaf, så då skänkte jag det till klubbens ungdomsträning. Det är moral va??
Dock kunde jag inte hålla mig ifrån choklade. Tack vare en snäll deltagare så fick vi en hel låda med sånna där cocos-prickar. Tackar!!
Vi körde långa intervaller igår på en lång stig som går svagt uppför. För mig tog den 7 min och jag hann med tre varv vilket de flesta andra oxå gjorde. Blöta men inte sura trampade vi tillbaka till klubbstugan för varmt kaffe och ovanstående godsaker.
Jag hoppas på varmt och fint väder och många deltagare nästa måndag.
Ni missar väl inte onsdagens träningstävling. Öppen för alla (därför propagandatävling) kl 18 vid Ljungstugan.
Fick se denna härliga film nyss. Jag har själv varit på Mallis flera ggr och kört Sa Calobra flera gånger men förmodligen aldrig så här fort. Kolla in hela filmen så får ni se vilken underbar klättring/utförsbacke det är. Vid 7 min in i filmen fick jag nog ett litet adrenalinpåslag. Vid ca 7:30 har cyklisten Tobias tur att han inte får möte i kurvan.

Duktigt med gubbpisk :-)

Igår tänkte jag så här om dagens träningar: FM träningstävling mtb. EM korta intervaller löpning.
Facit blev: GLÖM DET!!
Är helt slut efter dagens batalj på en riktigt bra bana på träningstävlingen strax utanför stan.
Jag trampade hemmifrån kl 09:15 imorse och kom hem vid kl 14 med en livlös kropp. Eller så ar den bara lite tom på energi.
Magnus P hade ett förslag till propagandatävling och först när jag och Johan F blev visade varvet och flyttade både träd och pinnar så var jag lite skeptisk men slutresultatet blev ju skitbra.
Jag trodde att det fina vädret och intresset på förra helgens tävlings skulle fixa ett rekord stor startfält men tyvärr blev det inte så. Det var många namn som saknades idag.
Vi fick dock finbesök av Mattias Wengelin till tävlingen.
Han e så fin :-)
Här står det kaosartade startfältet i vuxenklassen.
Mattias W hade ett handikapp och det var att vi redan innan start hade bestraffat honom med ett extra varv. Vi dödliga cyklister skulle köra 5 varv på en ca 1,7 km bana med som hade allt utom asfalt. Lera, flera backar per varv, sand, rötter och annat som hör sporten till.
Starten går och där fick jag min 30 sekunder i rampljuset :-) Jag ledde väl loppet till andra kurvan där jag fick till ett tvåhjulsställ som fick Wengan att tro att han skulle köra över mig.
Strax efteråt passerade han mig och det var väl i stort sett det sista jag såg av honom under tävlingen.
I slutet av varv 1 såg jag någon röd tröja några sekunder bakom mig. Det var Magnus P som ute på andra varvet fick passera för jag var rätt stum då. Dock försvann han inte så fort som jag hade trott så kanske var han trött oxå för gapet mellan oss växte långsamt.
Jag hade nästan ögonkontakt med Mange alla varven och kom i mål bara 32 sekunder bakom honom vilket jag är nöjd med.
Jag var riktigt orolig för Wengelin på sista varvet för jag trodde verkligen att han skulle komma farandes men jag klarade mig.
Efter racet så hjälpte nästan alla till och röjde undan vilket ni ska ha tack för.
Sen ville jag visa Wengelin vårt Markaspår. Sagt o gjort. Vi korsade stan och hamnade vid klubbstugan. Naturligtvis fick han köra först och jag gjorde vad jag kunde för att slita mig med bakom. Det är kul att se hur han tar sig fram på vårt relativt tekniska spår utan bekymmer. När man korsar motionsspåret från banvallen så har jag visat några stycken hur man kan stegra sig över diket på ett ganska enkelt sätt. Utan att ha berättat för Mattias hur spåret gick så tog han nu detta dike till en ny nivå. Han började precis som jag brukar göra med att stegra hojen men i luften så knycker han till med hojen och liksom flyger över diket som på en osynlig bro.
Några hundra meter senare går ju spåret brant nerför till banvallen igen. Jag ville se hur han tog sig ann den och han är bara ca 4 meter före mig när vi på toppen korsar motionsspåret men jag hinner aldrig se hur han kör nerför för han bara försvinner ner. :-)
Som grädde på moset för att imponera på mig så var det ju dagens sista nerförskörning vid hoppbacken. Även här varnade jag honom (för jag vill inte känns skuld om han skulle krasha hårt en vecka innan en världscup)
När man skall ta den sista högersvängen precis innan det börjar gå nerför vid hoppbacken. (då själva gamla landningsbacken är på ens högra sida) så gör här Mr. Wengan en sladd runt kurvan så där löjligt kontrollerat. Nerför går det så fort så han han får göra en ny sladd i den där 180 graders kurvan mitt i backen. O någon nanosekund senare är han nere.
Ja jag blir impad av sånt där. Jag är 34 år gammal :-)
Sara är tvärsjuk, jag är tvärslut i benen. Vi hade ungefär samma promenadtempo ner till apoteket här på eftermiddagen.

duktigt med tjejpisk

Igår kväll gick jag iväg på ensam-bio. Det gör varken Sara eller mig så mkt för jag tror att mitt filmintresse är lite större. Oavsett så var hon så pass dålig igår med riktig feber o så att det inte var en tvekan på om hon skulle med eller inte.
Jag såg The hungergames och den var riktigt bra. Inte så mycket som var förutsägbart i filmen och så var den spännande oxå. Första minuten så var jag dock tveksam för man kastades verkligen in i handlingen direkt. Ingen smygstart där inte. Ett tecken på om en film är tråkig eller inte är om man kollar på klockan efter typ 30-45 min. När jag första gången kollade vad klockan var så hade det gått 1:45.

En känd musiker syns två gånger i denna trailer. Ser ni vilken?
Dagens grymma (nyttiga) träning
Den lokala löparkändisen (?) Lotta Lennartsson hade bjudit med mig på intervaller idag. Josefin Gerdevåg var oxå där. Det var väl egentligen på hennes träningsschema som det stod 8x1000 meter i 3:45-fart och det var jag o Lotta som hängde på.
Jag o Lotta joggade 3 km som uppvärmning först, väntade in Josefin och sen joggade vi 3 km till det ställe där intervallerna skulle köras. Mellan kilometermärke 2 och 3 på Karlslunds 5km-spår. Fram och tillbaka med endast en minuts vila mellan intervallerna.
Intervall Nr:
  1. Gick fint. Vi höll ihop alla tre. Jag hade 93% av maxpuls på slutet men benen kändes bra.Tid: 3:43
  2. Vi körde åt andra hållet, lite svagt uppför, snittade på 91% och slutade på 96,6%. Tid: 3:47
  3. Här började benen kännas tunga pga den korta återhämtningen, snittpuls 92% (166) 3:44
  4. Slet mig med nästan hela vägen, tappa dom på slutet. snitt 92% 3:56
Här kände jag att om jag skulle orka hålla deras höga tempo så fick jag nog stå över två intervaller så att jag skulle kunna hänga med tjejerna på de två sista intervallerna. Jag småjoggade och höll mig varm tills de kom till baka efter nr 5 och nr 6.
Mina nr 5 & 6. Här startade Josefin hårt och jag tänkte efter 30 sekunder att fy fan jag är inte pigg men jag lyckades hänga med ändå. Någon som tappade lite var Lotta. Halvvägs så gick jag ut brevid Josefin och lyckades öka och tänkte nu jäklar ska hon få jobba. Nu blev det lite tvärtom :-) Med 200 meter kvar var benen som lyktstolpar och det var på ren vilja som jag inte släppte ikapp henne. Min klocka stannade på 3:30
När man kör så här hårt och börjar vila så kan jag säga att en minut går ruskigt snabbt.
Helt plötsligt så var det dags för dagens sista.
Här var det en rent självplågeri. Hängde med i ca 200 m sen handlade det om att minimera förlöjligandet av mig själv. Klockan stannade på otroliga 3:58 vilket jag absolut inte trodde för kroppen kändes helt jäkla färdig.
Vi joggade hemåt och utav de 15 km som kan noteras idag så gick 6 km ganska snabbt idag. Jag blev nyfiken och frågade Josefin (som förövrigt är ruskigt duktig som löpare) på vilken intensitet hon ligger på under intervallerna. Lite huvudräkning så svarade hon " ja ungefär 85%" Den lilla mentala styrka jag hade kvar försvann just där :-)
Detta var kanske inte den bästa uppladdningen inför morgondagens träningstävling i mtb men va fan. Lite vila på det här så :-)
Nu har vi varit uppe en sväng på stan och reserverat en sån här:
Vi reserverade modellen Poco plus. Mittenmodellen.
På stadium provade vi en av deras modeller för ca 1200kr men det var nog den sämsta vi testade. På babyproffsen fanns en för 800 kr som kanske skulle ha fungerat men jämfört med Osprey(som iofs är mkt dyrare) så fanns inget att tveka på. För att det ska bli av att vi använder den så ska det kännas bra.
Nu väntar påskmiddag :-)

myrlöpning utan att vara skidåkare

Idag blev det myrlöpning för jag fick en inbjudan till att köra "tusingar" imorgon. Värsta omkastningarna i träningsplaneringen men jag åkte iaf iväg mot Garphyttans nationalpark i skrotis imorse.
Dagens träning
Lagom när jag parkerade bilen för att jogga den sista biten upp emot den myr/mosse (vad är skillnaden?) där jag skulle köra intervallerna så började det snöa ganska ymnigt. Det blev en motivationssänkare när jag satt i bilen och förberedde mig. I sånna ögonblick gäller det att inte tänka för länge på att Sara går hemma och är sjuk, att man sovit nån timme på soffan inatt pga av sambons snorande samt hur jobbigt det kommer att bli. Nä jag drog med mig camelbacken och mitt underbara skalplagg och började jogga.
Väl uppe vid mossen så passade jag på att filma omgivningen. Hade jag haft en vädertålig kamera, typ GoPro, så hade jag nog försökt filmat mer under löpningen men ni får nöja er med denna snutt.

Underlaget var lite vanskligt då det ibalnd var fruset och ibland försvann foten ner i mossen. Vet inte varför pulsen inte ville stiga så mkt men det var väl en kombination av trött kropp och motivationsbrist. 3 varv blev det iaf med tiderna 11:48, 12:17 och 12:16. På det andra varvet började jag känna hur kalla fötterna var. Det var liksom ingen styrsel i dom. På det sista varvet var det som om jag hade träskor på mig. Tunga träskor. Båda fötterna kändes som två stora klumpar men det gjorde inte ont i dom. Jag tror inte jag hade fixat denna träning om jag hade haft "vanliga" strumpor på mig. Jag körde i mina tjocka sealskinz-strumpor. Dock började motoriken spela en större roll då jag inte var särskilt följsam i vristerna längre.
Jag nöjde mig med dessa tre intervaller.
Jag tog en liten omväg ner till bilen och efter ca 10 min försiktigt joggande så kändes dom bättre.
Framme vid skrotis så var jag så nöjd att jag planerat så bra i min packning. Torra kläder, en liten handduk för att torka fötterna torra innan de nya strumporna åkte på. Snabbt in med lite socker i kroppen och veva igång bilen så det blev varmt i kupèn.
Suunto-siffror

Split timeLap timeHRAvg HRNotes
1 0:16'37.4 0:16'37.4 142 148
2 0:28'25.7 0:11'48.3 169 166
3 0:30'35.2 0:02'09.5 111 131
4 0:42'53 0:12'17.8 167 162
5 0:46'01 0:03'08 101 123
6 0:58'17.3 0:12'16.3 169 163
7 1:17'47.5 0:19'30.2 146 142
1:17'47.5 7 laps 146bpm 152bpm

Split timeLap timeDistanceAvg spdMax spdAscDscNotes
1 0:16'37.4 0:16'37.4 2.97 10.71 21.13 112 18
2 0:28'25.7 0:11'48.3 1.87 9.49 16.55 18 21
3 0:30'35.2 0:02'09.5 0.04 0.97 9.49 3 0
4 0:42'53 0:12'17.8 1.86 9.07 17.27 15 18
5 0:46'01 0:03'08 0.02 0.44 8.40 6 3
6 0:58'17.3 0:12'16.3 1.86 9.07 14.82 15 19
7 1:17'47.5 0:19'30.2 3.12 9.61 24.60 6 89
1:17'47.5 7 laps 11.73 km 9.05 km/h 19.55 km/h 180 m 174 m
Hemma hade Sara blivit sjukare, Nora var lite gnällig, jag var hungrig och ville in i duschen samt att det såg ut som ett bombnedslag på både diskbänk och golv. Ni fattar själva vilken bra mix allt detta var för familjelivet :-)
Nu sover dom och vi har alla 3 ätit. Det är alltså sjukt mkt bättre.
Törs inte skriva så mycket mer om vad som komma skall för jag hopas att jag kan träna på bra denna helg utan att bli sjuk.

Påsk = träningshelg

Ja igår var en sån där halvseg, halvtråkig pappa-dag då inget hände. Morgonpromenad med en kollega, lite datajobb, vilodag, sara kom hem, bytte om och stack sen ut med vänner på restaurang.  Förmodligen var det pga av denna vilodag som dagens morgonjogg kändes lite seg.
Dagens träning
Jag och Nora joggade en solig och skön sväng på ca 12,5 km. Inget mer att tillägga faktiskt.
Mer tjat om Sabaton.
Den här versionen är iaf okej att lägga ut på nätet. För det har dom ju gjort själva. Kollar ni in den så komer sommarens alla speldatum att synas. Det allra sista datumet 15 december, är här i stan. Turnèns sista spelning ska man alltså få gå på. Blir kanon och jag är övertygad om att de kommer att hitta på nåt extra.
Jag tycker den nya singeln blir bättre o bättre och jag lyssnar ca 4-5 ggr på den om dagen :-)
Påsken är till för fritidssysslor
Ja imorgon var det tänkt att vi skulle hälsa på Henrik och Camilla utanför Kopparberg men vi fegar ur. Inte på grund av dom (utan deras barn :-)) utan pga det oväder som smhi har varnat för. Tittar på man på yr.no så verkar det ju jättelugnt men jag såg ju vädret på tv imorse och där rekommenderade dom inte att man skulle köra bil i onödan. Mötet hos dom blir framflyttat några veckor för jag vill verkligen dit. De bor så fint i underbar miljö som jag tänkte springa i.
Imorgon får det bli nåt annat löppass, förmodligen i Kilbergen då.
lördag: då hade/har jag planerat in intervaller i den mosse som jag besökte förra året mellan vintrosa och garphyttan. Inte långt från nationalparken. Eftermiddagen spenderas med Saras släkt o påskbord. DVS kaloribomb.
Sön: träningstävling mtb. kl 11. Kom dit och deltag. Barn/ungdom/senior/motion/förälder/halt-o-lytt-klasser. Finns nåt för alla.
Sen skall jag väl få till nåt löppass på kvällen oxå.
Mån: Är än så länge obokad och det är kanske bäst att ha det så.

metalnews och sena nätter

Jaha. Sabaton alltså. Jag är nog ett ganska stort fan av dom för jag har haft mina tankar på dom väldigt mycket dom senaste dagarna. Samtidigt är jag idag ganska upprymd av vad som spelades i radiokanalen Bandit imorse.
Typiskt Sabaton-sound men häftigt att höra dom på svenska. Dock kan jag tycka att det blir lite väl grötigt vid 3:10 till 3:40 in i låten men så har jag bara lyssnat på den på datorn än så länge. Ska bli häftigt att få lyssna igenom hela skivan när den släpps i slutet av maj.
En liten intervju om vad som har hänt med gruppen hittar du här!
Idèellt föreningsliv
Idag har jag infunnit mig två ggr i klubbstugan. Först hade jag ett kort möte med SISU för att sätta mig in lite i den biten.
Senare så hade vi styrelsemöte i cykelsektionen. Undra om det beror på den nya, unga, snygga ordförande att det blev det längsta mötet på bra länge idag? :-)
Ca 2 timmar snackades det om vår framtid och vad som händer och vad vi vill ska hända. Jag tycker det är kul att vi vill och kan göra så mycket. Arbetsdag, propagandatävlingar, mörkertävling, ungdomsläger.
Så fick jag en oväntad present oxå. Jag uppskattar verkligen sånna. Fick ju en i höstas från ett gäng cyklister och sen en nu. Fasiken vad kul. Satt som en smäck gjorde det ju oxå.
Efter mötet blev det ett så kallat stresspass men det är ändå bättre än inget.
Dagens träning
Jag fick sällskap av Rickard i träningslokalen. Jag siktade på något slags tröskelpass då jag vill ta det lugnt i veckan inför den tuffa helgen. Har haft sprittande och kliande ben hela dagen så någe mer vila tyckte jag var dumt. Blev två 10 min intervaller på alldeles för låga watt för att skriva ut här men pulsen klev snällt upp på 88-89%.
Nu är klockan på tok för mycket för att sitta o blogga när det ligger två söta blondiner inne i sovrummet :-)

Vuxenträning är igång ? metalnews

Imorgon bitti har Sabaton presskonferens i stockholm. Jag ska inte dit :-) men det ska bli intressant och höra vad dom säger. Om det är så som jag nyss läste på ett forum att det har med att Joacim & pär är de som gör mest men oxå får mest betalt. Vilket jag tycker låter okej men detta kan ju ha varit ett ämne som gör att de splittras. Mest märkligt är det dock att 4 av sex medlemmar lämnar bandet.
Här är 3 nya medlemmar som repar för fullt:
Gårdagens löpning
Ett grymt skönt pass. Kände mig mycket nöjd med  två block med 7 st en-minuters intervaller med 30 sekunders joggvila i varje set. Kändes som jag kunde hålla bra fart i alla intervallerna och benen känns helt jävla okej idag. Borde ha kört hårdare igår alltså :-)
Dagens "måndagsträning"
Idag var det alltså premiär för vuxenträningen. Vi börjar nu att slussa upp de äldre ungdomarna från barn/ungdomssidan som har lekt av sig och behöver tuffare utmaningar till vår vuxengrupp. Lät det för hårt? :-)
Vi blev iaf ca 15-18 st som rullade upp till min snabbt påhittade teknikbana som jag måste säga jag är grymt nöjd med. Det kan hända att den dyker upp igen. Det var mest bromsövningar men oxå några balansövningar.
Sen rullade vi ut längs åt mtbspåret för lite naturliga hinder och där kom väl dagens mest spektakulära vurpa. Jag stod närmast Ground Zero och jag var ganska säker på att personen brytit nyckelbenet för det var ingen snygg landning. Men som tur var resulterade det bara i skrapsår, halvskadad hjälm. Typ.
Det var några i gänget som aldrig hade kört de utförskörningar som jag erbjöd/utsatte dem för och vissa provade men vissa avstod och jag klandrar dom inte då det var typ de tuffaste backarna vi har i Markaskogen.
Kul att det är igång iaf och jag tror på fler nästa måndag.

lugn inspirationsfilm

Denna löparfilm skiljer sig ifrån de jag lagt ut tidigare. Löparen är den samma men den här är mer harmonisk och fint filmad.
Den motiverade iaf mig. Nu skall jag ut och springa intervaller. Dock blir det i mycket plattare terräng än vad filmen visar.

sorgens dag men lite motorsåg piggar upp

Vad får man se när man imorse loggade in på facebook?? Jo att Sabaton separerar!!! Endast 2 orginalmedlemmar fortsätter. Hoppas det blir bra iaf för jag skall ju se dom 2 gånger i år.
Jag var ju flyttgubbe idag. Det blev klart strax efter kl 12 så jag fick ett infall att "sno" en motorsåg från firman och kapa upp lite träd på mtb-slingan i Marka. Sagt och gjort och vid ett av träden fick jag lust att göra en fegis-väg och en tuffis-väg.
Jag testcyklade inte med vinterhojen men man kan inte bara rulla över stocken för då hugger kransarna i. Måste hoppa/skutta till lite.
På ett annat ställe såg jag en död hasselmus. Kan det vara så att den har krockat med någon av oss mtb-cyklister?? I så fall måste det ju vara maximal otur.
Nu skall jag kolla på cykel på tv. Sara mekar cykel i vårt cykelrum. Mkt cykel idag. Idag oxå.