Dramat! (milla are u there?)

Magnus Darvell är slut som artist. "Kom ihåg var ni läste det först" som en galen dalmas brukar skriva. Han har ju haft en del problem denna säsong den där Darvell men att han blivit så här dålig trodde jag inte. Jag utmanade honom igårkväll och han var chanslös mot mig. En 30-årig snuskgubbe piskar upp en yngling med proffskontrakt. Nu var jag klok nog att inte utmana han i cykel utan i Guitar Hero.

Ja igår kväll blev det ett spontant besök av Oscar Ekstam, Magnus Darvell och Micke Salomonson som var på väg från en tävling i västergötland. De hade en mindre konflikt då en ville stanna i örebro och parta, en ville hem och den tredje stod med en fot i båda lägrena och ville väl båda sakerna. Kul att ni titta in grabbar.

Tidigare igår visade cykelsporten att den vara otroligt underhållande att titta på. Damfotboll är ju så seg att man måste banda den och sedan snabbspola för att det ska finnas spänning och fart men inte gårdagens damcykel. Stor eloge till Emma som på slutet vågade köra. Nu räckte det inte men grymt bra ändå.

Grymt bra är oxå Lars Bleckur. Han vann svealandsmästerskapen i Ånnaboda idag. Han vart starkt utmanad av en 30-årig snuskgubbe från Örebro på första varvet men han släppte och tappade sen ca 30-40 sekunder per varv sedan. Jag snodde alltså andra platsen framför den forna Almbyiten Tommy Hammarström.
Jag cyklade till Ånnaboda från stan och trampade även hem då jag inte tog detta mästerskap så himla hårt. Totalt sett blev det nästan 4 timmars trampande idag var av nästan 2 (1:38h) var i tävlingsfart så jag är jäkligt seg nu ikväll. Träffade även brorsorna Andersson på ICA Maxi för någon timme sen och de hade drogat sig med choklad och cola men såg slitna ut även dom. De har nämligen gjort som jag idag. Dit, tävlat och hem. På cykel.

MILLA!!! Vet att du är här. Du ville ha alla smaskiga detaljer skrev du för ett tag sen. Nåja. Nu lättar jag lite på locket.
Jag och Tina är inte osams. Vi är jättebra vänner och umgås lite grann då och då. Känns skönt tycker jag. Nu vet jag att det finns personer som vill att hon ska tycka o tala illa om mig för vad som har skett. Fy fan för dom säger jag. Jag är nöjd över att jag öppnade truten och sa vad som var fel. Jag hade fått starka känslor för någon annan. Vi hittade denna lösning och ingen av oss sitter nu o gråter. Vi gjorde rätt val och det vet jag att Tina tycker med. Punkt slut.

Har ungdomsträningen imorn, tvätt på tisdag och sen löpning på onsdag. Shit vad trött jag kommer att vara sen.
Nu ska jag starta en av mina favvo-filmer: We were soldiers. Får se om jag orkar se den....Zzzzzz
Kram o hej

Vilken jädra häck!!

Fredrik Eriksson. Ja för en del okänd men för mig en ödmjuk och imponerande cyklist. I torsdags så körde han VM i Italien och gjorde bra ifrån sig. Jag såg reultatet på text-tv och hoppades att svt:s sportspegel skulle göra ett litet reportage. Vad händer då??? Jag missar 99% av det inslaget på grund av att jag spelar Guitar Hero!!! I grund och botten så är dettta Oscar Ekstams fel då det var han som introducerade detta (jävulens) spel för mig i somras. Hade vi bott i det stora landet i väster så hade han kunnat vänta sig en fet stämningsansökan men nu i det lilla landet lagom så kan jag väl bara fortsätta vara bitter.
Lite kul med Guitar H är nu att jag klarar av att spela på mediumnivån och det går riktigt bra oxå. Nu du darvell ska du få spö vid nästa battalj. Inte på cykel dock...

Jag har klippt häck vid Örebro Universitet nu i två dagar. Jag har ju passerat 30 och har haft en liten svullnad i halsen några dagar så endast därför kan jag väl bli kallad gubbsjuk. oj oj oj. Hoppas solen skiner lika mycket nästa vecka då det ryktas om att jag ska jobba ännu mera där.
Svealandsmästeraskapen går nu i helgen. Har ingen aning om startider eller bansträckning och tar det hela med en klackspark men det går ju trots allt på hemmaplan och min cykel har ju fått tävla på tok för lite så den kan behövas rastas i hemmaskogarna. Hur det går vet vi först imorgon.
Igår var det bowling på jobbet. Förfest med guitar Hero, öl, bowling, öl och sen matbuffè. Jag har saknat skandaler på våra tidigare battaljer med jobbet. Den största nyheten från igår var väl att en homo-person förmodligen är bi. Inte mkt att för att vara en skandal va?

Nu väntas en runda på marieberg men pga pengabrist blir det nog bara kaffeshopping.
Vi ses

Närmar sig tävling. Fast det är ju offseason???

Idag sa min arbetskollega så här när vi hade köpt Nerikes Allehanda: "VA! ÖSK vann igår och det står ingenting på framsidan. Istället står det om cykel!"
Ja det har verkligen hänt saker med NA. En tidning som tidigare bara nämde ösk mest hela tiden skrev idag om att "lokal-kändisen" Monica Holler tydligen var aktuell för VM nu trots att hon för en vecka sedan var petad. När hon nu är säker för deltagande uttalar hon sig så här "Banan är för tuff för någon av spurtarna ska lyckas"??

Det märks nu att jag är tävlingsledare för vår kommande cx-tävling. Telefonen ringer och det är nya nummer varje gång. Kul men om detta ökar så kommer min arbetskollega att tröttna på mig då vi väldigt ofta hjälps åt med våra arbetsuppgifter. För er som vill så har vi ett litet info-möte i klubbstugan på måndag kl.19 angående cx-tävlingen.

Mer cykelskvaller: Det händer en del i toppen av byråkratin i svenska cykelförbundet. Är inte så insatt med vad de håller på med men Mattias Haal skrev något bra på proffsklungan.nu för några dagar sedan. Citat:
När den moderna idrotten utvecklades var det till en början fult att tjäna pengar på sin idrott - nu frossar de bästa idrottsutövarna i pengar. Jag tycker mig se samma mönster för de personer som arbetar 'bakom' cykeltävlingarna i dag. De får inte göra egen vinning genom att arbeta med det som en gång var ideellt arbete - det är fult.

Men nej, det är inte fult! Det är en självklarhet att personer som Björn Stenberg, som lägger ner hela sin själ i att utveckla sporten ska ha betalt för det.
En människa i min närhet sa för ett tag sen att denna Stenberg bara ville bli rik och var dum som arbetate som han gjorde. Jag håller med Haal. Stenberg lägger ned sin själ i cykelsporten och bör väl ha betalt för det.
Vill du veta mer så läs på proffsklungan.nu

Idag fick man goa minnen från LP:ns knastriga tid då de i P3 spelade Twisted Sister med låten were not gonna take it!! VA!? minns ni den? en klassiker. Fan va jag poppade när jag satt där i lastaren idag. Strax därefter så spelade de dessutom Metallicas Tomorrow never comes. Vilken dag va?
Sprang lite idag. Gick väl så där men var tvungen då jag smaskat i mig 150 gram choklad utan anledning idag. MMMmm

chipp

Bort med gamla minnen. Äntligen.

Körde inte vilse igår. Körde inte hårt heller men benen blev ändå trötta efter ca 3:40h. Jag är en trött gammal man.

Barnkalaset i fredags var jättetrevligt. Stojjiga barn, trevliga mammor :-) och mycket kaffe. Efter det så blev det en spontan partyafton på mitt gamla jobb. Det är ju bara 100 meter från min nya lägenhet och de hade tydligen kräftskiva. Inge mer att rapportera...

Lördagen blev jag visad lite nya stigar från stan till bergen. Det var nog det bästa på hela dagen för man är jäkligt trött på de två alternativ som man normalt tar upp till Kilsbergen. Dessa nya alternativ var skitbra. Lite besviken blev jag dock på de andra "nya" stigarna. Jag är nog så inkörd från alla tävlingarna att stigarna måste vara cyklingsbara. Att bli tvungen att kliva av för att stigen är för brant och stenig känns mera freeride och baggybyxor. Och så lågt kommer inte ens glocalnet.

Vad finns mera av vikt från gårdagen? Jo en enda sak. Provade Sia`s glass med smaken chilichoklad. Stor besvikelse.

Idag sov jag ut. Ordentligt. Ändå till 8:33. Åkte till Kumla med Syster Anna och pojkvän David (inte min, utan hennes). Vi röjde lite inför cx-banan. Men det var sen dom gamla boxningstakterna fick komma fram. Fan va biten jag måste ha varit av denna antika sport. Det var skitkul att få fajtas lite igen även fast vi mest slog på den andres handskar.

Någe mer?? Japp! Fick cykeln såld idag. Till Västerås så jag hoppas att få se min gamla focus på nån tävlingsbana nästa år. Nöjd? Både ja och nej. En säljare vill väl alltid ha mer pengar för sin vara....

Annars mår jag bra. Tackar som frågar. Puss tillbaka min vän.

Stigutbyte & 9:39

Oj vad jag är dålig att blogga nu. Fast som jag sa till Martintrampar så bloggar jag ganska bra för att inte ha någon dator. Mitt sug på att blogga har dock inte avtagit, nej tvärtom. Jag kommer dagligen på saker som jag skulle vilja delge er här.
Ta det här som hände tidigt i veckan till exempel. Jag fick ett samtal från en gammal klasskamrat so jag nog bara sprungit på en enda gång på 14 år. Han hade tagit initiativet till en återträff. Skitkul tycker jag då man endast träffat en del av sina gamla högstadiekompisar. Varför tar jag upp det här då? Jo Samuel som han heter är anledningen till ett gammalt personbästa på 2,5 km som jag förmodligen inte kommer att slå. Framför allt inte på Pålsbodas kuperade spår. Jag tror det var i 8e klass som han, jag och övriga klassen på en idrotts-timme skulle köra 2,5 km på tid. Med ca 1 km kvar ledde han med ca 100-150 meter över mig men in i sista kurvan, endast 50 meter kvar till jympaläraren var vi sida vid sida. Jag slog Samuel med ca 15 cm men jag fick 9:39 och han 9:40. Tror fasiken vi föll ihop efter den målgången.
Appropå löpning...Minns ni inlägget Serviceboende 2? Idag var det nära att jag behövde utnyttja den servicen då löpintervaller med kass mage är en äcklig men spännande lek. Idag klarade jag mig undan med bara förskräckelsen.

Imorgon hoppas jag på ännu en underbar höstdag då jag skall få visa min "vilse"-sväng för Martintrampar (konstigt namn) och i gengäld ska han få visa några nya (förhoppningsvis guldkorn) stigar. Jag var tydligen uppe på Amboberget sist för er som vill kolla på karta. OP kl. 10 för den som vill med på mtb några timmar imorgon.

Hur länge sen var det inte man var på barnkalas?? Jag skall iväg på ett nu. Kaffe och tårta. En klassiker.

Frågor och kommentarer inför cykelcross-tävlingen i Kumla börjar dyka upp och med några veckor kvar så känns det ganska bra. Skall iväg dit på söndag för att hugga bort lite vass (!!!) och några stubbar. Sen har jag lovat att vara privattränare i boxning där på plats. Det var inte igår man fajtades.
Hej hopp trogna läsare.
Kramas mera 

Tränat Doggystyle.

Matte Bombaren Bergkvist har offentliggjort att han vill köra mer racer nästa år. Det vill jag med. Eller säg så här: Jag BEHÖVER köra mera racer.

Jag hängde med jättebra på GP-loppet sista chansen i lördags. I 15 minuter! Sen gjorde mjölksyran sig kraftig påmind och jag kunde inte längre följa med klungan. Synd men inte hela världen då jag ändå gillar tävlingsformen GP-race. Nyttig träningsform är det oxå med alla de där jäkla igångdragen.
Igår var det en jättefin höstdag och hur spenderar man den bäst om inte i cykelsadeln. Jag stack ut själv i Kilsbergen och chansade iväg på en liten stig som visade sig vara ett litet guldkorn. Åkte förbi Ånnabodaresturangen för en snabb, svindyr kopp kaffe och gav mig sedan av mot Mogetorpshållet. Där finns det verkligen några guldkorn som magnus P visade för några år sedan. Jag har inte körd dom i år men jag trodde mig minnas den där turen ändå. För säkerhets skull kollade jag lite på olika kartor innan jag lämnade hemmet. På vägen dit i en liten korsning av skogsvägar hörde jag "traapp, traapp, traapp" i snabb takt bakom mig. En snabb titt över axeln visade en lite spaniel-hund ca 3 meter bakom mig i full fart. Den hade inte den där "glad, lycklig-hund " blick så det blev en fartökning som hette duga för att inte få en hund i vaden. Det ger ett hyffsat endorfin-påslag det där att vara jagad av hund. Kanske borde göra det oftare.
Hur gick den övriga träningen då? Jo jag körde vilse men hittade samtidigt nya härliga stigningar. Tyvärr så blev det ett långt pass så sockret tog slut. Ja det i kroppen alltså. Var helt färdig (farlig) när jag anlände till dörren. Tur att det fanns lite Polly kvar. Godis är oxå frukt.

Kramas i trafiken.

Serviceboende 2


Snart är den här. Cykelcross-säsongen! Denna säsong känner jag en annorlunda stress. Jag är ju tävlingsledare för klubbens egna cx-tävling och det dyker upp mer och mer saker som skall fixas. Är ju nu en månad kvar så det skall nog ramla på plats.

Angående det där med serviceboendet... Ni har säkert varit med om att ni är påväg hem, lite lätt nödiga. Ju närmare man kommer sin egne dörr, ju mer trycker det på. När man öppnar sin ytterdörr är det precis som att huvet säger åt tarmen att "KÖR, DET ÄR LUGNT NU KILLAR"  och sen blir det panik in till toaletten. Ja lite pinsamt att erkänna kanske men ni har säkert varit med om det. Nu till det här med serviceboendet jag bor på. När man kommer in så behöver man inte ta trappen upp en våning, gå ca 25 meter till min dörr och sen låsa upp den osv, osv.. Nä på min nya adress finns en toalett nästintill tvättstugan som ligger alldeles innanför ytterdörren. Det är en bra service...
Imorgon är den sista tävlingen för i år. På racern iaf. Söndag lutar åt lång, sen distans på mtb:n.

Senaste om Volbeat... ca 700 biljetter sålde slut i ett nafs. Nästa lokalstorlek är conventum som tar ca 2000 pers. Han som håller i det är osäker va vad han skall göra men det ringer ca 5 pers om dagen till najs prajs om biljetter.... Story goes on...

Serviceboende

Dra åt skogen. Orientera.
Gillade du den? Här kommer en till i så fall.
Många finner en frihet i att orientera, men va fan det är ju kontroller överallt.

Skrattade du åt de ovanstående skämten är du antingen över 30 eller så har du bara otroligt torr humor. Jag skrattar inte åt min senaste orienteringsövning men jag hade roligt ändå.
Förra veckan fick jag frågan av en orienterare i klubben om jag kunde hoppa in i ett staffettlag till helgen. Eftersom det var tävlingsfritt på cykelsidan och det (andast) var ca 15 år sedan jag var aktiv orienterare så sa jag att de va ok.

Racerapport Orientering: Jag skulle springa sträcka 2 som var 7,6 km lång och jag blev snabbt informerad en massa saker som jag skulle tänka på av trevliga klubbkompisar. Ett av dem var att jag skulle ta det lugnt för på 10 000-dels karta går det snabbt. Jag borde ha glömt alla andra tips och bara fokuserat på just det tipset. Det tog mig ca 5 minuters löpning innan jag var vilse. Inte bara vilse förresten, jag befann mig utanför kartan då ettans kontroll låg i kartkanten. Att läsa in sig på kartan när man är utanför den är inte det lättaste. Från startplatsen till 1a kontrollen uppskattar jag att det var 800-900 meter. Jag tog på mig 45 minuter att komma dit!!!!!
Hela banan på 7,6 km tog mig exakt 2 h. Något slags rekord måste ha slagits där??

Det var iaf roligt att komma ut i skogen då vädret inte var cykelvänligt.

Jag bor ju numera själv i en tvåa lite mer centralt än förut. Den måste nog klassa som ett serviceboende. Varför? Jo en av mina (söta) grannar jobbar på Najs Prajs. En inte bara stor, utan oxå hårdrockskunnig, skivbutik. Hon är min kontakt i vad som händer på volbeat-sidan. Vi skojade om att hon kunde sätta upp anslag i trapphuset.
En annan sak som jag inte var beredd på var att det finns trådlöst internet. Japp. Jättemsidigt och utan kostnad oxå. Med en laptop plockar med lätthet in Fias Internet i min lägenhet och det är ju inte låst så då är det väl bara att köra?? Serviceboende jajjemen.

Vad finns att säga om cyklingen då? Jo i lördags byttes 4h planerad distans till 2,5 h halvhårt pga  regn. Körde på i backarna och på platten hem hängde jag av jobbarkompismats. När det regnar som det gjorde då och man känner hur det börjar sippra in här och där så väntar jag ogärna in någon. Nä snabbt hem till den varma duschen är det som gäller då.
Söndagen blev ju orientering så måndagen blev en välförtjänt vila. Igår byttes testcykel i sista stund mot riktig cykel då vädret visade upp en bra sida. Tog kanske en av årets sista racerpass och benen hade tydligen saknat det för farten var bra oavsett vart vinden kom ifrån. 53 km och snittade 34km/h. Får se om det kanske blir en efteranmälan till Sista chansen i Ramnäs på lördag eller om det blir skogsmoppe i Kilsbergen.

Har hört att innan de öppnar en del på 18 km av den nya motorvägen till Karlskoga så skall den vara öppen en helg för gångare och cyklister.. Skall kolla närmare när detta är för det kan bli ett bra lagtempopass då kanske? Intresserad någon?

Vi hörs snart. På ett trådlöst, olåst internet kanske...
Tjing

volbeatkaos

Först idag kom bloggsuget tillbaka. Mycket i huvet nu med flytt o grejer. Att jag för länge sedan anmälde mig som tävlingsledare för vår cykelcrosstävling påminner sig allt oftare nu oxå. Ska bli skitkul verkligen. Den kände kommenatorn Anders Adamsson är nu bokad som speaker på tävlingen, Jag var dessutom på tävlingsplatsen i tisdags och körde ett snabbt varv. 7 min 40 sekunder tog det. Betyder det att Fredrik Eriksson kör ett varv på 2 min 56 sekunder??
Har en bra stab runt omkring mig som hjälper till med tävlingen men det svåra tycker jag är att komma på alla poster som måste tillsättas. Men det är ju ett tag kvar.

Jag nämde för ett tag sedan att jag fått nys om en dansk grupp vid namn Volbeat. De ska spela här i stan den 10e  december och förmodligen kommer Mr. Krash, junior och heartbreak kid ner iifrån Falun då med för att lyssna (kanske sjunga?) men hur kommer det att gå egentligen??? Fick ju höra igår att biljetterna redan var slutsålda!! Har hört från två oberoende håll att det kanske blir lokalbyte så fler biljetter kan säljas. Jag hoppas på det sistnämda...

Första löppasset avverkades igår med jobbarkompismats. Han har inte bara kört igång tidigare med sina löppass utan har har dessutom ett jäkla löpsteg. Tur jag har bra flås så jag kan utmana honom. Löpning är jäkligt skönt. Jag får inte fram samma sköna känsla i kroppen av cykel. Ska bli roligt att börja smutsa ned löparskorna igen.
Appropå cykel. Satt i klubbstugan idag och körde tröskelintervaller. Ja wattsiffrorna sa det iallafall men pulsen sa att jag passerat den för länge sen. Rörigt? skitsamma. Skönt iaf.

Den allra sista flyttsaken går nog i helgen. Akvariet. Ska bli roligt att Östergren gör mig sällskap. Det finns ju flera individer i akvariet men antalet är osäkert. De är ju levande föda årt henne men latheten gör att hon hellre låter sig matas. Precis som jag.

Vi hörs, frågan är när.