tyngden på dalskidan


Så här vackert kan det vara i Kilsbergen. Pistmaskinen hade kört sträckan Ånnaboda-Stakadammen imorse. Jag och jobbarkompismats var nästan de första att provköra.

Först körde vi dock till Digerberget och vände. En sträcka där det är svårt att hålla sig på distanspuls då det är hyffsat kuperat. Efter de 20 km så körde vi på det då nästan nypistade spåret mot Ånnaboda men vi vände strax innan Lisselängen. Så totalt blev det 34km idag. Känns bättre o bättre med skidåkningen och det är först efter 30 km  som ryggen börjar signalera trötthet. Denna vinter har jag fått ihop ca 23 mil på skidor men så har jag inte tokjagat heller.
Har reflekterat över en sak som kanske någon skidkunnig kan svara på. När man börjar åka så upplever jag ofta att det är bakhalt men efter ca 15-20 minuter verkar det bli bättre. Beror det på åkteknik eller skidtemperatur då den ofta kommer från inomhusvärme eller bilkupèvärme?

Nu har jag lite skidåkarkoma och skall snart iväg och handla och hämta nya cykelkläder hos Martintrampar.

Imorgon är en annan dag...

Kommentarer
Postat av: martintrampar

Jag klantade till min kyckling- länk men den var till dig. Otippat va??

Postat av: Patrik P

Det är en kombination. För bästa grepp ska vallade skidor ska alltid stå utomhus i rätt temperatur minst en halvtimme innan avfärd.



Sen är jag själv ivrig i starten och rusar på. Det medför ofta fel postition på överkroppen => för mycket armar och för lite ben => dåligt fäste.

2009-02-11 @ 08:26:30
Postat av: ola

Åh tackar Patrik (inte du Martin) Du passar väl på att åka skidor nu nör skåne får all snö i landet?

2009-02-11 @ 08:44:01
URL: http://cykelola.blogg.se/
Postat av: Patrik Paulsson

Ja! Vi har över en decimeter i Lund. Var ute och sprang i snöstormen med världens största leende igår, helt underbart skönt!



Förhoppningsvis så blir det Ymerloppet i Borås på lördag. Ska i vilket fall passa på och åka nu!



2009-02-11 @ 12:02:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback