Trött midsommar

Det finns säkert många där ute som festar på midsommar så hårt att halva dgen efter sovs/slöas bort. Ja det är nog så varje helg för många. Jag själv spottar inte i glaset men igår hade man tänkt till lite och höll mig till öl som det stod 3,5% på. I säng vid ca 23:00 och upp lite onödigt tidigt vid kl 05:20. Jag hade faktiskt ställt klockan på 7 men Nora gnällde så att det var lika bra att gå upp. Startade första tvättmaskinen innan kl 6 och sen dess har det rullat på.
Dagens träning
Hade bestämt löparträff med
Malin & peter kl 10 i Karlslund för lite träningssällskap. Malin sprang 10 km själv medans peter, jag och två till från AIK sprang 15 km-spåret. Det började lungt. Ja nästan jättelungt. Tränade löpare som dom är så sprang de o snackade löpfarter mest hela tiden på tävlingar och träningar. I början höll vi t.ex ca 5:15 fart ungefär men jag önskar att jag kunde klippa in pulskurvan här för den är som en enda lång slakmota. Den ökar o ökar o ökar. Det gjorde farten oxå för lite mer än halvvägs så höll vi 4:30 fart. När vi kom ut på det bredare, avslutande karlslundspåret med ca 3 km kvar så ökades det lite till. Jag hörde nåt om 4:19, låga 4 sen gick visst sista km på under 4 men där var det mycket utför och sen höll vi inte ihop heller utan var och en tog sig fram för att överleva :-)
I den sista svaga uppförsbacken med ca kilometern kvar så gjorde Fredrik (duktig trialhlet) en ordentlig fartökning och jag försökte gå med. På krönet noterade jag 179 i puls och mitt max uppskattar jag är mellan 180-182. Inte så konstigt att summeringen av passet såg ut så här:
 
Varaktighet
1:11'18.8
Högsta puls
179 bpm
Snittpuls
151 bpm
Minimipuls
114 bpm
EPOC-max
290.7 ml/kg
Träningseffekt
5,0 - Tar ut sig
Kalorier
1004 kcal
VO2
57 ml/kg/min


1:11 är förresten med en pissepause och lite nervarvning (stappling gång med mkt mjölksyra).

Vår matbebis här hemma vill mest sova och äta. Men det är väl bra för hon hade ju inte gått upp så mkt i vikt som barnmorskan ville. På den här bilden ser hon dock jättefet ut :-)


Igår förresten så fick jag äntligen prova sånna där rislyktor som man skickar iväg. Tycker de är effektfulla och jag tror nog samtliga på festen igår höll med.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback