långloppsträning på hemmaplan

Vi pressar in så mycket på helgerna så vi är helt slut. Kanske borde testa det här med att slappna av på helgen. Göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.
 
I fredags, under slutet av vår tvätt-tid, beslöt vi oss att åka och hälsa på min far som bor ca 5 mil söder om Örebro. Där blev det en kvällsbastu med Sara nere vid sjön. Så otroligt skönt att slänga sig i sjön och sen in i bastun igen. Satt uppe och pratade tills midnatt och sen sov vi gott. Det gör man nämligen ute på landet för det är knäpptyst. Inne i stan är det ju alltid ventilation, tåg och trafik som låter.
 
Jag brände av ett träningspass som blev 5,0 på TE-skalan i suuntoklockan. Farsan cyklade med brevid och jag sprang. Försökte hålla bra fart hela tiden och ibland lade jag in fartökningar. 48 min och dryga milen på grusvägar och 2 stigar.
Sen blev det Hjortkvarnsglass,  svennevadsloppis och en kortis på Marieberg innan vi åkte och hälsade på RW & CW.
Nora har börjat uppskatta grus och stenar. En del är så intressanta så de måste provsmakas. Vid Marieberg hittade hon oxå massa stenar...
 
Ni såg kanske filmen som jag slängde ut inatt (det förra inlägget) Nu blev det inget filmat när vi åkte men det var riktigt skojigt iaf. Alla mtb-kunskaper kom till nytta och idag känner jag lite i tricepsmusklerna vilket kanske kommer från crossåkandet.
 
Återigen kom vi hem vid midnatt men idag var morgonen lite tyngre för klockan ringde vid 07:00. En timme senare skulle jag ju bli upphämtad för vi var en kvintett som skulle provköra ett långloppsförslag i Kilsbergen. Det var väl bra att vi provkörde det för det blir några justeringar tills nästa provkörning. Några steniga stigar som skrämmer bort/retar upp motionärer skall vi komma runt med lite grusvägsåkning. Sen upptäckte vi hur svårt det är att göra ett "lätt" långlopp. Det går inte så bra i Kilsbergen för det går upp eller ner hela tiden. Dock verkar en sak fungera i den lilla planering av detta lopp: Det börjar tufft och blir lättare och lättare närmare målet. Vi  får se när detta blir verklighet men nu har vi iaf tagit tag i detta lite grann.
Dagens testslinga blev 66 km men det är inte från "start" till "mål" utan lite tillkommer. Sen blev det ca 1100 höjdmeter och jag vet inte om det är mycket eller lite jämfört med andra LL.
Dock känns det tungt att bo på tredje våning iaf just nu :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Jakob

1100 Hm lät nog ganska normalt om inte lite i den övre kanten. Vad kul, det loppet ser jag fram emot!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback