jag älskar tjejläger

Jag känner helt naturligt även i år att jag måste göra en hyllning till den motsatta könet efter helgens energi-givande mountainbike-läger för tjejer.
Jag är även beredd att kritisera oss killar.
 
 
Jag får då och då förfrågningar om privatlektioner i mtb. Jag har väl varit instruktör på nästan 10 läger totalt genom åren samt ledare på måndagsträningarna. Med andra ord så tror jag att jag är ganska bra på det. Jag gör absolut ingen marknadsföring av mig själv för detta ändamål utan får förfrågningar ändå så det känns ju kul.
En gång i tiden var jag ju ganska bra på mountainbike men nu för tiden får jag ju inte cykla som träning/tävlingsform utan får väl på min höjd cykla damcykel pga min idrottskada. Det är därför ganska naturligt att min egna cykelhantering inte är vad den en gång var. Vissa bitar sitter som berget men under helgen så visade sig ett antal misstag. Ringrostig Deluxe
 
Som ni ser på filmen här ovan så var lördagens väder kanonbra. Vi körde olika stationsövningar på fm. Beroende på nivån på gruppen så körde man olika övningar. Jag hade de som satt sig som erfarna. Vi körde dropp, ryck av framhjul, hoppa över hinder med fart, våga köra över byggda stök-hinder och sen vår egenkomponerade slalombana i backe. Där hade vi inspirerats av denna film
 
På eftermiddagen slog jag och Linda Meijer ihop våra grupper och åkte en långsväng med mycket fina stigpartier. Då stigarna var nya för mig så stannade Linda några ggr och gick fram med gruppen till ett "svårt" parti. Då jag hade hand om kön (åkte sist) så stannade jag och fick sen åka fram och testa utan att veta vad som väntade. Nyttigt för mig och det blev förstås en del misslyckanden vilket jag gladeligen bjöd på.
 
Söndagen, Dag 2
Regn. Hade regnat hela natten och hela förmiddagen duggade det. Men inga sura miner för det. Vi startade med att hoppa lite över ett krön på en crossbana samt träna att ta en doserad kurva. Jag tycker om att hoppa. Slängde ut bakhjulet lite ena gången. Fick sen frågan om jag inte kunde göra det åt andra hållet oxå. "vet inte men jag kan prova svarade jag. Där höll det på att gå åt helvete :-) fick ut bakdelen åt vänster men fick inte tillbaka den innan landning. Trodde jag skulle kränga av däcket men det blev bara en klumpig landning. Fick en halvtimme senare kritik av mina egna elever för dåliga landningar när vi övade hopp. Och sen toppade vi allt detta med när Lindas och min grupp tränade på en kort slinga med utförskörning samt hal uppförsåkning så avslutade vi med att...
" Nu kan ni gå ner till kurvan så skall jag och Linda visa hur man kör"
Jag startar och kommer med normalhög fart nerför över de små hällar som jag passerat så många ggr tidigare men just efter dessa hällar, där våra grupper står med stora ögon och kollar på hur "experterna" kör så kommer jag ca 4-5 cm fel. Mitt framdäck träffar sidan på den skålade stigen och ni vet klättrar så där på kanten. Får felvikt och gör ett långsamt fall åt sidan men med ganska bra fart framåt mitt framför ögonen på alla. Linda körde förstås perfekt bakom mig och passerar mig när jag står och lägger upp kedjan som hoppade i krashen.
Om jag hade respekt när lägret började så var den inte större efter detta :-)
 
Det här med tejer och mtb då?
Ja om nu någon tror att jag gillar dessa tjejläger för att det är snygga damer i tajts där så tror ni helt fel. Har inget med det att göra utan grabbar håll i er nu:
  • Tjejer är tuffare. De törs prova nya saker och ger inte upp efter X antal krasher.
  • De har bättre självinsikt hur duktiga de är och kan sätta in sig själva i grupper som Nybörjare, medel eller avancerade.
  • Självinsikten visar sig även i vad de tar sig an. Ingen verkar köra pga grupptryck.
  • De gör det med glädje, utan tanke på prestation.
  • De har ett mer öppet och socialt sätt att vara tycker jag.
  • De ger feedback. ALLA instruktörerna har fått komplimanger och positiv kritik av sina deltagare.
  • Dom visar känslor. inte bara besvikelse över misslyckande utan oxå glädje över succè. Sett tårar, förtvivlan och mycket skratt denna helg.
Sen är det alltid kul att se framsteg, oavsett kön, och se glöden i någons ögon. Love it.
Vill citera en annan instruktör som efter lördagen sa " Det ger sån energi, vi borde göra det här jämnt"
 
Nu kanske jag borde skriva nåt om dagens grymma stakintervaller på rullskidor som gick skitbra. Det berodde nog på helgens läger.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback