Grisrundan 2015

Jag får nu ta straffet för att jag tvingade kroppen att springa idag. Haltar när jag går så nu blir det verkligen frånvaro från löpningen minst en vecka.
Grisrundan 2015
Jag gillar sån här typ av terränglöpning. Skitigt och jäkligt jobbigt. Denna bana hade: 2 partier grusväg, två ganska stora mossar, ganska mycket fin stig men oxå väldigt mycket obanad terräng.  Lägg till 3 st diken som man tvingades gå/jogga i samt ca 20 meter i en sjökant.
Det var rekordmånga deltagare i år tydligen med 130 startande. Det hade jag inte trott men extra kul att så många hittade ut i skogen.
Nora och jag chillar innan start.
 
I starten försökte jag hålla lite lugn men man ser på pulsen att det tog knappa 2 min innan jag var över 90% så nja... När första obanade partiet kom så visade det sig igen att jag springer ganska bra i tekniska partier för vips så var jag uppe på andra plats. När båda benen började bli fulla av syra så "rasade" jag ner till 5-6 e plats nånting men sen höll jag mig där. Banan varierade bra och vi var ganska snart en trio som låg ihop med placeringarna 4-6. Lite senare på det längre gruspartiet var det jag och en till som alltså var 4-5a. Vi bytte plats några ggr och jag var helt säker på att han skulle glida ifrån mig men återigen spelade banan mig i händerna och med ca 1,5 km kvar gick det svagt utför och jag gled ifrån med ca 50 m. 
Ner i sista diket med ca 800 m kvar så trodde jag att killen på 3e platsen var långt före för jag hade skymtat hans vita tröja på grusvägen innan. När jag kom upp från sista, sugande diket med 50 meter bakåt till placering 5 så fick jag se 3an gå på stigen ca 80 m före mig. Han var skittrött. Sprang ikapp och han började förstås springa när han insåg att han var ett jagat villebråd. Det gick inte så fort så jag slapp ligga på rött när vi springer i midjedjupt vatten. Där har han några bekanta (förmodligen föräldrar) som skriker på honom och han försöker passera mig i vattnet som jag entrade före honom men han tvingas göra det utanför mig. Dvs i djupare vatten vilket blir för jobbigt.
Jag är först upp ur vattnet och trycker på lite extra på den sista stigen svagt uppför för att skaffa mig en lucka. Det funkar. Han orkar inte följa. Med ca 250 m till mål så såg man själva målet vilket gör att denna unga grabb drar till med en sjuhelsikes spurt och passerar mig. Jag hade verkligen inget att svara med. Sara fångade det på film.
 
Helt jäkla slut efteråt. 7,5 km på otroliga 44:48. Det ger snittfarten 5:56min/km.  Blev iaf 4a vilket var överraskande bra. Och så blev det ett hyffsat bra pass :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Stefan Aronsson

Hej Ola!
Roligt att du tyckte om grisrundan. Nästa utmaning är vår multisporttävling den 30/5. Paddling, cykling och löpning. Tror det skulle passa dig perfekt. Ta med några kompisar för en skön tur i Motorpsskogarna och i Östansjö.

Svar: Hej stefan. Hade varit trevligt och mycket möjligt om jag inte fått cykelförbud av läkarna. Fick ju en udda idrotts-skada pga cykling 2013 så nu för tiden får det bli löpning, rullskidor och lite sandsäck.
ola

2015-05-13 @ 19:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback