genomkörare

Sitter här och dricker morgonkaffet. Rör mig långsamt när jag reser mig från stolar, plockar upp saker från golvet. Att busa med NOra är inte och tänka på. Inte "busa" med Sara heller för den delen. Jag är nedkörd efter gårdagens skidtävling.
 
Pre-race
Då jag har skidåkningen som ett substitut för löpningen så tänkte jag att ett lopp på 40 km kunde vara en chans till ett tufft pass. Dessutom skulle den forna klubbkompisen Fredrik Berg köra så jag tänkte munhuggas lite med honom om att ifall jag skulle slå honom fick han allt ta och sälja sin hoj. Skall väl tilläggas att han tränar ca 12-14 h/ veckan och tävlar mtb på elitnivå. Att tjocka jag skulle mäta mig med hans vo2max är löjligt men jag har tillräckligt med självdistans för att kunna göra det.
123 löpare stod på startlinjen under ett lätt snöfall. Banan var dryga 5 km lång och hade två "sköna" stigningar där man kunde diagonala bestämt med inslag av varsin sax-backe. Ingen långloppsträning utan mer xc-träning.
Jag var nog en av de få på platsen som inte behövde valla för jag lät den 2 år gamla tejpen sitta kvar :-) Glidet var ganska bra  jämfört med andra i tävlingen.
 
Race-rapport

Starten går och jag tänker hela tiden att jag INTE ska stressa på och avancera för mycket då det skulle köras 7 varv på denna bana. Ser Fredrik avancera i fältet vilket naturligtvis stressar mig :-)
I den första sax-backen trampar någon på min ena truga till staven som tyvärr lossnar. Detta märks omgående när jag vill börja staka för staven trycks ju rakt ner i snön. Börjar tänka att jag kan ju inte köra 7 varv så här så efter ca 2,5 km när varvet passerar inne vid stadion skriker jag åt Fredriks kompisar om det råkar finnas en extra stav.  Man har ju sett på tv hur det funkar :-)
Gubben som åker bakom mig säger då " kom det där löser vi" så jag åker bakom han i 200 m då han skriker till någon bekant "Ge min stav till grabben" (alltså mig:-)) Jag får en stav och kan börja köra igen. Upplevde hans extrastav något skönare än min dessutom. I den korta sax-backen ser jag min truga ligga så på varv 4 eller 5 plockar jag upp den så det skall fixas idag.
Man kan tydligt se på pulskurvan hur jag hade orken för att pressa i ca 15 km sen gjorde den muskulära tröttheten att det inte funkade trots att jag ville kriga hela vägen.
Man kan dessutom se hur de två backarna per varv syns på pulsen. Jag skrapade ihop ca 40 minuter över 90% av maxpuls och polars system rekommenderar inte att jag tränar förrens på tisdag igen. Tänker nog inte säga emot.
Otroligt seg idag.
Resultaten då? Jo både Fredrik och jag körde i motionsklass. För min egen del var det en ekonomisk fråga och det var ju ändå mass-start, samma bana och seedningsgrundande. Fredrik kom 2a och jag 4a men det skillde dryga 13 min mellan oss.Hade jag kört tävlingsklass hade jag kommit ca 30e av 40. Inte fy skam det heller. O bättre upp...hade kommit 2a i damklassen bara 5 min efter 1an. Helt talanglös är man inte :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Erik Malm

Tja Ola !
Kul att läsa i din blog det var i och för sig axa 2013 senast ja var inne här. Men det är kul att höra hur lopp upplevs av en annan. Bra krigat i går :)! Jag är också helt mör. Vi kanske ses på Wadköpingsloppet också ! Nu blir det vila och Längd på tvn.

2015-01-25 @ 09:25:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback