test av Bergslagen ultra. Typ...

Bestämde mig tidigare i veckan för att provspringa tävlingsbanan som är säsongens stora mål. Bergslagen ultra. 47,5 km och ca 1100 höjdmeter.
Fick skjuts av Sara till Digerberget där starten går. Strax utanför Pershyttan/Nora för er som inte vet. Målet för dagen var att TA DET LUGNT! trippa som jag kallar det. Lyckades med det och när jag nu sitter och kollar sträcktider idag jämfört med de som jag gjorde på fjolårets tävling är det lätt att se vart jag hade min stora svacka på tävlingen. Jag slog nämligen en delsträcke-tid idag med ca 4 min trots att jag tog det lugnt. Ju mer jag låter dagens pass sjunka in så tycker jag mer o mer att jag BORDE slå fjolårets tid.
 
 
Första 16 km rullade på lugnt och fint och jag var inställd på att detta skulle bli en lätt match idag...
 
Gäller att jag kommer ihåg detta om en knapp månad, att INTE gå på för hårt fram till mogetorp.
 
På fjolårets tävling hade jag 1h 18 min till mogetorp. Idag hade jag 1h 36 min. Målet på tävlingen i år får väl bli ca 1:22-1:24.
 
Väl uppe på toppen av Rusakulan så satt jag still en stund. Säkert så länge som 3-4 min. Åt en bar från vitargo, drack vatten. En riktigt festmåltid.
Här började det kännas i benen men ingen smärta eller så..
 
 
Den här sträckan mellan rusakulan och blankhylt hade jag ifjol ca 30 min på. Idag trippade jag den på ca 26 :-)
Man kan säga att jag var trött förra året :-)
 
Med nåt samtal med bakanta, några pissestopp och så blev ändå snittfarten 6:07min/km idag. På den första delsträckan till Mogetorp så var snittet 5:48.
 
Något som jag nämner kort i sista filmen är hur denna bana är lite klurig. Den ändrar karaktär hela tiden och blir tuffare och jäkligare ju närmare mål man kommer. Första 16 är ju rena barnleken om man jämför med senare bitar.
 
Nu väntar två dagar vila innan jag kör korta backintervaller på onsdag. vila torsdag, kort jogg fredag eller lör fm och sen är det midnattsloppet i stockholm lördag kväll.
Ciao
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback