Bergslagen ultra. Nöjd och tacksam.

Då var det över. Det mål som jag haft sedan ca 8-9 månader tillbaka. Bergslagen ultra. Ett 46 km långt traillopp mellan Digerberget/Pershyttan och Ånnaboda.
 
Först o främst vill jag tacka alla som engagerat sig i min fysiska status sista veckan samt alla lyckönskningar o hejjarrop. Jag blir varm i hjärtat när ni visar att ni bryr er.
Något som jag inte skrivit om här på bloggen är att jag vaknade i torsdags men "en känning" i halsen. Inte sjuk men ändå en osäkerhet om vart kroppen var på väg. Köpte diverse mediciner, färsk ingefära och extra mycket vatten under arbetsdagarna. Tyvärr satt det kvar även igår och jag slogs emellan att ställa in loppet eller fortsätta hålla hoppet uppe. Valde det senare. Sov lite extra länge inatt och jag tyckte att jag kände mig bättre på morgonkvisten men det dröjde inte länge innan jag rosslade upp några äckliga slemklumpar från halsen.
Borde ha avstått att springa ett ultra-lopp men oavsett om något hade brutit ut eller inte så kunde det ju inte vara så farligt (jättedumt tänkt)
Men nu har jag genomfört loppet iaf.
 
Racerapport
Startfältet var inte så jättestort utan det var knappa 100 deltagare som startade och jag slogs direkt av att det inte blev någon tjurrusning utan tvärtom kunde jag ligga med på 5-6 plats på första stigen. Det var först efter ca 3-4 km när vi kom ut på väg som jag kände att tempot var lite för högt för mig. Släppte iväg täten och sänkte farten. Slängde ett öga på pulsklockan och noterade att min sänkta fart ändå låg på 4:20/km. Liiite högt.
 
Hamnade lite i ingemansland under resten av loppet och där det var som mest tekniskt plockade jag på den som var framför. Vid Mogetorp (16 km) hade det gått fortare än beräknat och vid 20 km noterade jag tiden ca 1:39. 
Lillasyrran med vännen Martin hade rest ner från Stockholm för att stötta. Sen står Nora och farsan där. Sara var förstås bakom kameran.
Just vid km 20 och framåt hade jag världens svacka. Gick några ggr och tappade både hållning och tekniken. Fick släppa om 3 pers varav två lyckades jag plocka in i det mest steniga partiet på banan (trolldalen).
 
Fick upp farten igen en bit efter Rusakulan och lyckades som sagt plocka två gubbar och sen blev det inga förändringar i tabbellen.
Jag fyllde på lite för lite vatten i camelbacken i både Mogetorp och i Blankhult för jag hann gå torr innan nästa station kom. Tackar därför Janne som var cyklande support lite här o där. Drack säkert en halvliter vatten av honom längs banan.
Det blev ju snabbt varmare o varmare under loppet och det var nog vätskebristen som påverkade mig mest. Energi hade jag mycket tack vare carboloadern igår. Tryckte utöver det 5 gel, en bar och 0,5 l sportdryck via langning. Uppskattar att jag drack nästan 4 liter vatten idag och har knappast druckit ikapp allt jag svettades ut.
Så här snygg och fräsch var man på upploppet.
Tack Jennie som tyckte jag var lika snygg och fräsch vid Blankhult :-)
Vid mål väntade både min lilla älskling och min stora älskling. Det var inte skönt att sätta sig på huk så där och ge Nora vatten men det var hon värd.
Jag har klarat av flera kramp-anfall idag. Både höftböjare och baksida lår har varit så jäkla skitnära att krampa helt.
Klarade en bra 8e plats idag på tiden 4:33h. Ca 10 min bakom kom tjejsegrarinnan Liv Fahlèn. Jag tror jag var ca 45 min efter segaren. Ganska mycket men nöjd ändå.
 
Nu skall jag dega i källaren med Nora och kolla Alvin & gänget 3.
 
Bjuder på en helt annan film idag :-)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jennie

Du är grym Ola ! Så jäkla imponerad 😃

2014-09-06 @ 17:25:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback