hemma från semester + bilder

Ahhh..borta bra men hemma bäst. Jag och mina uga tejer har varit i Tallin för tredje gången på 4 år. Vi har haft en kanonbra resa och jag gillar verkligen den medeltida känslan som hela gamla stan i Tallin ger. Det blev förstås ett besök på Olde Hansa (en restaurang för er som inte varit där.)
Dryckesmenyn. 
Hela restaurangen saknar elektricitet, inredd på ett ALL-IN sätt. Kypare har rätt klädsel, talrikar och krus att äta med och även i år försökte jag köpa de stora krusen men de är tydligen inte till salu. Synd då de ger ett underbart KLONK-ljud när man skålar
De små bilderna är klickbara så du får se dom i större format.
 
Detta är den ENDA restaurangen ni behöver besöka om ni åker dit. Personalen går verkligen in i sina roller och maten är kanongod även om den inte ser så god ut men det hade verkligen skurit sig om det hade kommit in vita stora talrikar och två korslagda sparrisar på.
 
När det gäller den medeltida känslan så hade de restaurerat en del av ett torn som numera innehöll ett fik och ett museum. Då har man vunnit vårt intresse så vad tror ni jag tyckte när det såg ut så här runt fiket?
Klicka på de små bilderna så blir de större
Här på "the wall walk" fikade vi och efter en sån här upplevelse spårade jag väl ur totalt :-)
 
Först så provade jag mina skills som bågskytt
Hade en viss talang och hamnade på deras top-5 lista på resultatet. Ska jag nörda in mig mer på detta så kvarstår min önskan att få skjuta en mogolisk pilbåge  bara.
 
Sen passerade vi en liten liten frisörsalong och jag nappade på att klippa mig för 15 euro. Då visste jag inte att min frisör skulle vara den mest nogranna jag någonsin blivit klippt av. Dessutom "vågade" jag prova en ny frisyr som jag aldrig haft tidigare. Typ bred mohikan. Det här med att klippa sig utomlands är lite roligt när man får beskriva med teckenspråk hur man vill ha det för någon engelska kan dom inte.
 
Familjebild & ny frisyr
 
Titta på bilden här ovan. Från en av de 5 utkiksplatserna uppe på den högre delen av gamla stan. I bakgrunden ser ni stans högsta kyrka och den kan man tydligen oxå gå upp i. Vi testade det i år. 
Smalt, brant och 60 meter upp. Det var 258 trappsteg upp och blir snittet 23 cm högt per trappsteg. Minns jag rätt från skolan så skall ett trappsteg vara mellan 14-17 cm högt. Lägger ni till att jag sprungit backintervaller på morgonen och tvingades bära Nora större delar av trappen upp så fattar ni att svetten sprutade men shit det var det värt.
Där borta, strax under den rysk-ortodoxa kyrkan var det utkiksplats som vi blev fotade på.
 
Tallin-Träning då?
Jo löparskorna var ju med så i tisdagsmorse blev det ett kortare distanspass till en stor park som går runt presidentpalatset. Ganska fina miljöer men då jag ätit lamm vindaloo kvällen innan blev det till att göra ett panikstopp i parken. Nöden har ingen lag :-) Skrapade väl ihop ca 10 km på morgonen innan det blev frukostbuffè med tjejerna.
I går, onsdag så visade min klocka att jag "bara" fick ihop 130 höjdmeter. Till att börja med är jag tveksam att det stämmer emn för det andra så var det ganska mycket hårdkörning i trappor upp till olika utkiksplatser. Hur som helst så blev det väl bara knappa 7 km på en timme.
Idag torsdag, efter en hel dags resande så gav jag mig ut på min vanliga långtur när jag utgår hemmifrån. Orkade hålla bra fart i 8,5 km då snittet var 4:30 men sen fick jag sänka något. Det är ju skitvarmt!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback