Hittade gamla priser. En resa i minnen.

Nu ni!! Nu blir det bilder. Mina egna bilder. 
 
Jag och Nora var ju på bio förra veckan. Trots gott om popcorn höll hon inte ut hela filmen.
 
När vi håller på och rensar i förrådet inför flytten så hittade jag en kartong med mina gamla böcker av blandad sort. Detta var ett urval av en kartong. När gulf-kriget startade 1991 så öppnades ett rätt stort flygplansintresse hos mig. De få böcker jag har läst har varit inspirerade av det militära. Star wars och kampsport är två andra intressen som ligger latent.
 
Hittade två gamla kartonger med priser....
Här är ett urval där 1a platserna är till vänster, några 2a platser i mitten och en 3e plats till höger. Skönt att antalet priser är i den ordningen :-)
Den som står i mitten med form av en vattendroppe är skitsnygg. Den fick jag för en total 2a plats i XC-cupen 2009 där totalvinnaren (Gunnar T förstås) fick en ännu större droppe.
Träplattan som ligger där fick jag när jag hade kört 10 st Finnmarksturer. Den långa varianten på 112 km. Tror jag körde 15-16 stycken innan de ändrade bansträckningen till den nuvarande. Bästa placering var 12a eller 13e på tiden 4:14 eller 4:12 om jag minns rätt.
Stentavlan och den största bucklan till vänster är för totalsegern i ett 3dagars etapplopp på Mallorca. Häftig terräng, helt okej motstånd där bl.a. Marga Fullana klättrade ifrån mig med ett hånflin. Hon blev senare EM-mästarinna samma år men minns jag rätt om hon blev avstängd för doping??
 
Sen finns det två priser på bilden som är lite speciella. 
Den lilla glasfyrkanten som står längst fram. Det är mitt första pris som jag har sparat. Det är från 1984 då jag var 6 år gammal. Har inga minnen från tävlingen men det var på skidor.
Sen är det bucklan längst till vänster som har lite grön färg på pelaren. Det är från Sten sturepokalen i Uppsala 2002. Mitt första XC-lopp där jag vann seniorklassen. Minns loppet ganska bra och Velomagasin hade ett kort reportage därifrån. Kessiakof vann elitklassen. Jag avancerade i min klass hela loppet och vann i en spurt mot Tony Andersson. Fick göra min första segerintervju och jag fick lite press på mig eftersom Almby IK skulle ha SM året därpå vilket intervjuaren påpekade. 2003 blev mitt första år i Elitklass.
 
Hittade påsar med medaljer, fotbollspriser, skidpriser samt några från orientering.
 
Något som jag har börjat läsa igen är mina gamla träningsdagböcker. Skrev tydligen mellan 2002 och 2008.
 
Kollade i den från 2006 där jag från februari till oktober körde 37 tävlingar!! Inget onormalt de åren men man får lite perspektiv på det nu.
 
Har precis haft ett samtal med chefen och det blir en tidig morgon för vi startar med snöröjningen kl 05:00
Glad att jag fick till lite löpning och styrka hemma på golvet för imorgon vet de katten om man orkar nåt efter ca 11-12 h jobb.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback