Första test av 29"

Här är ni sugna på massa nya bilder på hojen va? Sorry, inte en enda bild får ni.  Sitter och gör en morgonblogg innan Nora kommer på att hon är hungrig.
Igår var det inget vidare väder men helt normalt ändå eftersom det är april-månad. Vaknade till ymningt snöfall och låg ett vitt täcke ute.
Dagens planerade träningstävling i landsväg skjöts upp med all rätt och istället blev det en mtb-tur med min lillasyrra och farsan. Farsan tycker att mtb är grusvägar och syrran hade aldrig testat mtb så att temot skulle bli lågt det visste jag och det passade på premiärturen för min nya 29a.
Redan på baksidan av kåken kom första positiva reaktionen när jag ställde mig upp och gjorde en fartökning. Den svarade snabbare än väntat. Jag trodde de större och tyngre hjulen skulle kännas mer men icke. Hojen känns ganska kvick. Sen strax där efter kom nästa grej. När jag styrde ner från trottoaren och den styva gaffeln öppnade sig :-) Den där gaffeln ska bli kul att få testa i hårdare terräng än vad som erbjöds igår.
Jag lurade iväg dom två asfaltsälskarna till Lillåns motionscentral och eftersom Klockarängsleden var så fin i onsdags så tänkte jag att den var fin nu med.
FEL!!!!!!!
Blötsnön och det varma vädret gjorde att det som var packad snö i onsdags var nu en mjuk, knappt cykelbar vit sörja. Om jag tyckte det var svårt kan ni tänka er hur mycket de andra två med samma släktdrag visade sitt missnöje. :-)
En sak tänkte jag på när jag vid flera ggr fick trampa mig genom snö. Med 26"däck hade jag nog bara spunnit i snön och blivit stillastående. Nu släppte det bara liiite men jobbade sig igenom snön.
Sen är det de här med SRAM och shimano...Jag har kört SRAM i många år och gillar dom. Visst, det är inga fel på dom XT-växlar som sitter på nu men...Nja.
 
Igår lästa jag på Johan Östbloms (sandviken) blogg och han nämnde ZOOMcamps lilla eldrivna fordon för rörelsehindrade. Det är alltså ingen leksak utan tänkt för de med fysiska funktionsnedsättningar som ändå vill kunna ta sig ut och plocka bär eller svamp mm.
När jag och Sara var på Gotland och hjälpte till med Gotland Bike Battle så mötte vi detta fordon för första gången. Jag och Sara är förresten med i filmen efter dryga minuten.
 
Idag är det lite hemma-pyssel på schemat innan det blir att fara iväg till Mattsabacken för 5 st backintervaller. Hmm...Vilken cykel ska man ta? Cross, 26", 29".... :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback