Trötta ben som sig bör

Mitt nya jobb!
Gissa vems gamla namnskylt jag tagit över då?! Dieter Wolf förstås :-)
 
Igår provcyklade jag en hel del i bergen. Upptäcker mer o mer nya stigar alldeles intill stigar som jag kört i flera år. Häftig känsla på nåt sätt att hitta guldkorn som ligger i närheten av andra fina stigar.
Ta den här t.ex:
Där denna härliga backe börjar så går en schysst cykelsträcka på Bergslagsleden men aldrig har jag vikit ner här. Kanske är denna sträcka tråkiga under sommaren för då växer det nog ganska mycket gräs på den.
Ännu roligare blev det när jag chansade in på en stig nedanför denna backe. Där visade det sig att någon (kanske A.K.) kört enduro för flera år sedan så det är härligt uppkörda stigar men ändå hårda. Ett parti var som en naturlig BMX-banan och jag hade så roligt så jag tog om just det partiet. Det skall jag försöka få med i nån av mina ledförslag.
Lite senare på dagen så provade jag en stig som stig-gurun Thomas J sagt att han brukar springa med lite skidåkare ibland men den är nog för teknisk för att cykla på. Jag var ju tvungen att prova den :-)
Viss var det lite branta och tekniska passager men jag cyklade hela stigen. Inte får man utelämna ett sånt här fint parti från mtb-cykling. Bäck och bergvägg på samma gång.
 
När jag insåg att jag inte skulle hinna kontrollmäta så många sträckor som jag först tänkt så fick jag avbryta och avsluta dagens cykling med att klättra Mattsabacken. Det var då jag kom att tänka på att jag skulle springa långa terräng-DM idag lördag. Nåja...
 
dagens tävling
3 varv på en kuperad 4kms-bana skulle avverkas. Det var jag och en massa löpare :-) Tack vare min timex-klocka så bromsade jag ner mig själv under det första varvet för att inte (göra som vanligt) o spränga mig.  Det lyckades och jag höll väl hyffsat jämn fart. 17:10 på första varvet, 17:35 på andra och 17:43 på sista. Det ger en sluttid på 52, 28 med ett snitt på 4:27/km. Enligt min klocka så klättrade vi ca 80 m/varv. Låter inte så mycket. Jag kände redan på uppvärmningen att gårdagens mtb-cykling satt kvar lite. Om jag varit piggare så tror jag ändå inte att jag kunde ha sprungit så mycket fortare idag. Kanske lite.
 
Efter tävling har familjen gjort stan. Då den senaste löningen varit gynnsam så blev det present åt mig, Nora och Sara men den sistnämda vet inte om sin än så länge..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback