taskig ekonomi, både här o där

Tänk om man haft någon häftig pryl som kunde utvärdera om jag fått bättre löpekonomi senaste året. Förmodligen har jag det för jag kan nu ligga i 4:35 fart och ändå ha flera slag upp till cykeltröskelpuls. I löpningen borde den nog ligga ännu högre.
I fredags när jag joggade till och från jobbet märkte jag hur seg kroppen är kl 5:45 på morgonen. Tyckte jag slet för att hålla 5:20fart men så var ju camelbacken lite tyngre lastad då än kl 13:30 när jag joggade hemåt i 4:40-fart. Jag körde dessutom 3 st 1000 metersintervaller i 4-fart oxå. Gick väl hyffsat och pga senaste numret av Runners så ska jag i höst försöka mig på 10km under 40 min. Tror aldrig jag klarat av det tidigare men men lite intervaller under 4 min/km så ska det nog gå.
Dagens träning
12 km, 4:40-fart. Njöt av tillvaron att jogga utan joggingvagnen. Rensade tankarna lite.
Gårdagens träning
ca 9 km i spöregn med Nora, Sara, lillasyrran Anna och hennes kompis Elo. Backintervaller runt sörby slalombacke. Blev hälften så många backar för mig och Sara för en fick ju skippa backarna pga joggingvagnen. Lillasyrran berättade förresten att hon dejtade en f.d. elitcyklist. Han och jag har mötts några ggr genom åren i mtbspåren. Ska väl inte hänga ut honom här då man inte vet hur dejtandet utkristaliserar sig men en ledtråd är väl inte fel? :-) Han kom väl aldrig riktigt tillbaka efter att han bröt båtbenet.
 
Innan det passet så hade jag hjälp till på klubbens arbetsdag. Tack även till de 5 andra cyklister som hjälpte till med diverse jobb.
 
Sitter och summerar lite efter Kumlacrossen.
Det är ett populärt arrangemang bland cyklisterna och en stor del i det är väl min insats och höga krav. Jag vet hur jag vill ha det och är säkert ganska jobbig att samarbeta med pga just detta MEN vår tävling skulle inte ha blivit lika bra om vi blev slarviga och sket i att tänka som cyklister. Visst, området vid Djupadalsbadet är ju som klippt och skuret för cx med parkering och dusch på området men det är så många smådetaljer som skall till oxå. Jag försöker att ta med de bra personerna från varje år samt de bra sakerna och upprepa året därpå. I år tänkte jag att det vore bättre för mig om fler fick ansvar över olika områden men årets lärdom blev att verkligen överväga vilka som ska ha ansvar.
I år är det första året som vi verkar ha gått back ekonomiskt. Så ser det iaf ut nu men så saknas en del sponsorpengar förstås som förhoppningsvis kan räta upp det lite. Grunden för varke idrottsförening borde vara att få in pengar på egna arrangemang. Då det är svårt så säljer ju många ullmax, lotter, kakor osv men det är ju ett nödvändigt ont. Detta är den tråkiga biten att behöva jobba med sånt här även efter ett arrangemang för det kräver ju en hel del även innan. Så här i efterhand skulle man bara vilja sitta som Joakim von Anka och räkna in tusenlapparna och vara nöjd men allt för många verkar vilja spendera/konsumera men inte betala/engagera sig.
Pengarna är inte det enda som gnager mig:
*Hur skall det någonsin kunna gå att fixa ett långlopp när det inte ens går att fixa ett cx-race?
*Personer som kommer med löften och bra idèer men som inte fullföljer dom
*Ska jag behöva kontrollera vuxna människors arbetsbördor?
*hur skall jag agera som ordförande? Ska jag göra mest eller hålla mig mer i bakgrunden och ta avgörande beslut?
 
En sak som förvånar mig nu den senaste regniga tiden är hur dött det har blivit i facebook-gruppen. Mtb-intresset verkar ha försvunnit. Förr om åren har det ju planerats mörkerturer hela tiden tycker jag. 
Imorgon bitti skall iaf jag ut och testköra lite fler stigar men jag hinner bara med en kortis för kl 13 har jag ett ganska viktigt möte. Det kommer 3-4 möten nu i veckan som blir lite avgörande för de kommande mtb-lederna. Det största "hotet" kanske ändå blir alla markägare sen.
 
Skrev jag inte om mitt höjdarjobb i skylift för några dagar sedan? Varför klaga på det? Vissa servicetekniker har det värre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback