Långloppsjobb o mer cx

Håller på att varvar ner efter Kumlacrossen. En konstig tomhet finns inombords. Lite som när man på julafton har öppnat alla julklapparna och man inser att julen är över. Alla förhoppningar och förväntningar är förbi.
Vi hade 122 startande på lördagen och 100 på söndagen, vi får massor av beröm på en massa olika bloggar och sajter, hoppas bara det ekonomiska går ihop sig oxå.
Här har ni det senaste programmet från cykelradion. Det spelades in på plats i söndags av Jennebo o Adamsson, delvis Oscar Ekstam.
Här har ni en film som någon i sportklassen spelade in i lördags.
Våra egna filmare, Gustav & Emelie, har klippt klart deras film och den kommer nog ikväll.
 
Nya jobbet

Igår skulle jag prova en del nya stigar och planera nya mtb-leder. Det är inte ofta nu för tiden som man kör stigar som får en att skratta högt och skrika Tjohoo!! som en fjortis. Men igår gjorde jag det!! Jag provade en slinga som Magnus & Mattias F upptäckte för nån vecka sen. Visst krävs det lite jobb i form av röjning med röjsåg innan man når den första utförskörningen. Den fick mina smilband att åka upp mot öronen. Inge särskilt egentligen men en fin stig ute i ingenstans.
Efter lite vanlig skogskörning så kom den, utförskörningen med stort U. Jag skrattade och blev glad ända innifrån hjärtat. Jag parkerade hojen och sprang upp en bit och tog en bild
Granskog med en skön grön matta, inga hinder eller grenar. Backen är ungefär dubbelt så lång som synes på bild.
Denna sommar har jag nog varit lite spydig mot några i klubben som kört punkteringar. Särskilt för att de skurit upp sidorna på däcken och inte bara kört klassiska snakebite. Det fick jag väl äta upp lite igår för strax efter denna utförskörning så betedde hojen lite konstigt. Det gick fortfarande utför så jag stannade, lyfte upp framdelen och snurrade lite på styret. Tänkte om det var någon kabel eller styrlagret som var dumt. Nej. Satte ner det igen och rullade nerför men samma känsla. Det var först då jag upptäckte punkan.
Pumpade, skvalpade lite på däcket så STANS skulle göra jobbet men skärskadan på sidan var för stor. Tog en fikarast och slog i en slang i däcken.
Då jag visste att jag skulle köra ganska lång så hade jag tagit med kaffe och några bullar i camelbacken.
Efter några timmar ringde Sara och påminde att jag ju hade ett möte på eftermiddagen. Tack för det för jag hade tänkt att utforska mer stigar men då blev det att bomba hem istället. Ca 7 mil var av de två sista i bra tempo så trapporna upp till lägenheten kändes högre och flera när jag äntligen var hemma.
 
Efter mötet inhandlades ett nytt framdäck. Lyckades inte hitta ett Rocket Ron i stan så jag chansar lite på ett speedking som verkar ha bra sidogrepp.
 
Nu skall jag planera leder :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback