premiärturen är avklarad

Shit vad lördagens distanspass känns i benen. Det är ju snart 2 dygn sedan. Men det var nästan väntat då jag kände i muskelfästningarna i varje nedslag på slutet.
Men det är gött på nåt sätt för det betyder att det gjorde nytta.
Igår blev det först en fin långpromenad till Saras farmor o farfar för fika. Det tog väl 45 min enkel resa men vad gjorde det när det var strålande sol ute :-)
När vi kom hem så var jag så sugen på att testa min nya leksak. CUBEn. Jag skruvade på ett par begangnade pedaler och så hade Saris en sadel liggandes som inte passade hennes stjärt. Hon är ju så bred om röva så hon behöver bredare sadlar :-)
Första justeringarna blev sitthöjd förstås men oxå längden på sadelpositionen. X-9 trigger reglagen var ju ingen nyhet då jag kört med SRAM tidigare dock har de två lägen som ställer hur långt ut på styret man vill att själva reglagen ska vara. Självklart kan man bara flytta klamman som håller det på styret men det finns som sagt ett sätt till. Detta var på "fel" ställe för att passa mig men det är nu åtgärdat.
Sen var handtagen inge sköna men det hade vi oxå liggandes här hemma i en verktygslåda. ÅTGÄRDAT!
Åkkänslan
Då den inte är maximalt lättat med marknadens värsta grejer så upplever jag inte det där " Åh jäklar vad sticker iväg när jag trycker till"-känslan. Den hade jag inte heller förväntat mig, särskilt nu när trycket jag själv levererar är mindre än tidigare.
Dock är foxgaffeln otroligt exakt i sin låsning och riktigt följsam. På gränsen till för mjuk för mig men jag ska ta tag i det framöver när det blir ännu mer terrängkörning.
Ute på de frusna snabba stigarna så märkte jag flera skillnader från de 4 olika Focusmodeller som jag har suttit på innan. Vad dessa skillnader beror på vet jag inte men det kändes som om hela ramen var kortare. Som om bakhjulet satt närmare under mig. Jag vet att det sitter en lite kortare styrstam på denna än på min förra hoj och jag vet inte än om jag skall försöka vänja mig eller om jag skall byta.
Jag har heller inte tagit reda på om det skiljer nåt i gaffelvinklarna på dessa hojar men min känsla säger att CUBEn känns snabbare och kvickare men samtidigt är det ju helt andra komponenter så alla dessa känslor som jag upplever är ju från helheten.
Inför nån kurva tyckte jag att bromsarna inte var så värst för jag fick inte ner farten som jag ville men då upptäckte jag att jag bara bromsade med ett finger på varje reglage. Avid Elixir rc heter dom förresten. De kommer att duga gott.
Däcken är självklart slanglösa Rocket Ron 2,25. Nåt annat än slanglöst finns inte i min värld. Dock körde jag med ett på tok för högt tryck igår men så var det ju bara en testrunda på 50 min. Jag körde stigarna vid lillåspåret, början på avslutningsrundan.
Hela hojen känns grym men samtidgt finns det många saker som jag jag kan få uppgradera om jag känner att jag har råd i framtiden.
Nu skall jag och Nora ta en promenad men innan jag rundar av så såg jag en trailer nyss. Den verkar lite intressant men samtidigt så är det ju Disney som har gjort den och då blir jag lite skeptisk.

Kommentarer
Postat av: expository essays

Such kind of video is really nasty but really funny!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback