löpande siffror

Jag har haft som mål denna vinter att försöka spara pengar så jag kan åka på ett kort löparläger i sommar. Det är inte enbart min lilla överansträngda fot som fått in tankarna på annat. Nä dagens lilla promenad på stan fick verkligen in mig på andra tankar. Jag skall nog köpa mig en pryl som räcker längre än det där lägret och ändå kan hjälpa mig till bra fysisk träning. Tänker inte avslöja nåt än för skriver jag det här och det inte blir av så verkar jag väl som en jättevelig typ :-)
Dagens träning
Appropå tekniska hjälpmedel...Jag fick låna saras garminklocka under kvällens löppass som gick ut till Mellringe där jag skulle hjälpa hennes farfar och farmor med lite möbelflytt. Tur o retur naturligtvis. Det viktiga var inte att se distansen (8,9 km) utan jag var nyfiken på vilka känslor jag skulle ha i kroppen vid olika hastigheter. Det skall tilläggas att jag hade en ganska lätt camelback på mig oxå med ett extra superunderställ, vindjacka och en cykeltröja. Batteriet till pannlampan låg oxå där. Detta påverkade nog nedanstående tider marginellt.
Jag värmde upp på 5-5:15 min/km.
Brände av en 1min intervall där 3:50 gick fint.
Vila 1 min innan jag körde  en 2 min med lika lång vila för att sedan köra en 3 min. Båda intervallerna så var siktet inställt på 4 min/km för det motsvarar ju milen på 40 min vilket vore jäkligt gött om man kunde fixa. Under intervallerna så var all tid över 4 min/km som en förlust. Det kändes värre mentalt att ligga på 4:02 än 3:58:-)
Nåväl..De intervallerna gick fint men sen var jag framme i Mellringe där EN soffa flyttades ca 8 meter innan det blev fika med ett kaloriintag som förmodligen var större än vad jag hade gjort av med på vägen dit :-)
Hemresan blev det 3 st 3 min intervaller. De pendlande mellan 3:45 och 4 min/km vilket säkert berodde på allt socker och koffein som cirkulerade i systemet. Det var först när jag nästan var hemma som den där bekanta känslan i foten dök upp. Tyvärr. Får se imorgon om det var dumt eller ett lyckokast att köra ett hårt löppass.
Nu hoppas jag att min bloggarvän som varit långvarit sjuk oxå kan komma igång med sin träning. Det är så jävla skönt !!!!!!!!!!!! Nu skall jag unna mig en OLA-belöning

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback