northshore

Idag har jag joggat, sågat med motorsåg samt joggat med motorsåg. En perfekt dag kan man säga.


Arbetsdag vid klubbstugan idag. Ovanligt många dök upp. Självklart var det alldeles för få cyklister men vi som var där fick jobba dubbelt så effektivt istället. Ett tips till andra klubbar är att återanvända plastband men istället för att knöla ner allt i plastsäcka som är föga motiverande att slita upp så kan man linda upp banden på slangvindor.
Vi hittade nog det bästa sättet till slut. Man sträcker ut ett lång plastband och reder ut eventuella knopar. Sen snurrar man det så det inte är tvinnat.
Om man vill göra det lite irriterande så kan man ha en orienterare som kör grästrimmer alldeles intill sig när man jobbar så man inte kan kommunicera med den i andra änden av plastbandet :-)
Sen vevar man in det på slangvindan. Vi har nu tre fulla slangvindor vilket garanterat är minst 2000 meter.
Vill man göra det lite till en utmaning så kan man prata i mobilen samtidigt som man vevar.
Vi har idag även markerat upp mtbspåret vilket behövs göras varje år för det är alltid några puckon som gillar att förstöra. Vi tog oss även friheten att dra om spåret lite grann på några ställen. Det handlar om en sträcka längst bort på spåret som vi tog bort pga mkt sabotage där samt att det då inte behöver åkas på två grusvägar med biltrafik. Det andra stället är lite av en omdragning, eller mer om en genväg för att undvika en massa hala rötter i en feldoserad slänt.
Förut var mtb-spåret 6300 meter långt men nu gissar jag att det är strax under 6 km. Johan eller nån annan med gps kanske vill ta ett pannlampepass och testa?
NYHET: Det finns nu både röda och svarta skyltar längs mtb-spåret. De röda är en enklare och kortare bana där längden ännu inte är mätt.
En info-skylt skall ordnas men eftersom det är en idèell förening kan man inte räkna med att "nån" gör det. Jag tillsammans med några andra drivna individer får väl ta tag i det nån helg. Vi tänkte en renodlad skylt med texten MTB-spår eller nåt. Där man kan sätta en karta över spåret samt förklaringar på de två olika skylt-typerna.
Sen har jag en liten idè till som gömmer sig i rubriken. Får se vad det blir av det.
Jag tog mig friheten att sticka ut på ett joggingpass mitt under arbetsdagen oxå. På väg tillbaka mot klubbstugan så fick jag notis om några omkullfallna träd så jag hämtade huggarhjälm och såg. Joggade till platsen, sågade och joggade tillbaka. De som jag mötte på spåret måste trott att jag stulit sågen :-)

Kommentarer
Postat av: Johan F

Det går inget bra att mäta den banan med GPS, den hänger inte med på alla berg och dalar på den korta sträckan så totalen blir typ fågelvägen. Banan måste mätas med en välkalibrerad cykeldator...

2011-10-24 @ 11:41:00
Postat av: Anonym

Det går inget bra att mäta den banan med GPS, den hänger inte med på alla berg och dalar på den korta sträckan så totalen blir typ fågelvägen. Banan måste mätas med en välkalibrerad cykeldator...

2011-10-24 @ 11:41:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback