Flopp på hemmplan. Ta i trä

Jag var inte bra idag. Åtminstonde inte så bra som jag hade hoppats på. Idag var det långa terräng DM och redan inatt/tidigt imorse kändes det konstigt då jag kände mig mätt. Vi åt väl inget jättekonstigt igår kväll förutom ganska mkt vitlökssmör & bearnäs (rättstavat). Naturligtvis åt vi en massa annat till detta men det tror jag knappast påverkade magen lika mycket.
Näväl. Frukost och kolla på när Sara förberedde sig för sina 8 km.
Starten för en del veteranklasser samt de flesta damklasserna.
Hon blev jättenöjd med att hon orkade/kunde jogga/springa hela tiden då det längsta hon kört i ett svep efter förlossningen var 5 km.
Mitt race
När jag lite senare börja värma upp så kändes inte kroppen så där superpigg direkt. Jag tänkte att de kanske lossnar för det har man ju varit med om några ggr på cykeltävlingar. Att uppvärmningen känns skit men kroppen kan leverera ändå. Så blev inte fallet idag. Jag önskar att jag hade haft kvar den där känslan som fanns i benen i måndags då jag sprang intervaller.
Det var många blåa tröjor idag och en stackars liten röd Almbyit.

Jag gick som vanligt ut lite för hårt och brände mig lite men detta är jag nästan expert på så det var inge konstigt med det. Jag sänkte tempot till ett behagligare joggingtempo och fick återhämta mig mellan kilometer 3 och 6. Då kändes för en kort stund lite bättre och jag tog in på några löpare framför mig men ganska snart kändes det tungt igen. Magen kändes konstig oxå. Lite som om jag hade ätit en näve grus för magsäcken kändes tung. Sen var det en annan konstig sak som hände. Jag vet att jag låg på väldigt höga pulser men jag vet inte om det var därför jag fick känslan av att jag inte riktigt fick luft. På toppen av två backar fick jag till och med börja gå för att sänka ventilationen. Märkligt. Och tråkigt.
Jag vill verkligen utveklas som löpare och dagens resultat ger inte direkt vatten på min kvarn eller hur man nu skall säga. Jag klev av efter ca 8 km av de 12 som skulle avverkas. Självklart kunde jag ha joggat mig runt men till vilken nytta? jag hade inte orkat mosa på i samma fart som jag hade haft innan. Första 4 km gick på ca 16 min och följande 4 km på ca 18 min. Snittade på 92% av maxpuls. I snitt alltså. Det är högt för att vara mig.
Jag är ingen löpare än. Får väl fortsätta att kalla mig cyklist då.
Väl här hemma igen hamnade vi alla tre framför tv:n när vi turades om att äta. Vi var hyffsat trötta men ändå piggare än om vi hade blåst skiten ur oss på en mtb-tävling. På en av de allt för många kanalerna gick det ett program om Helilogging. Innan det började hade jag ingen aning om vad det skulle handla om men 1,5 timme senare hade jag fått grym underhållning.
Filmen håller dålig kvalitè i början men ni får en känsla av vad det handlade om iaf.
Vem blir imponerad när de tar fram svärd som med såg blir ca 180 cm långa? Jo jag.
Imorgon är det arbetsdag i Marka och jag hoppas på en hyffsad uppslutning så vi kan serva upp mtb-spåret lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback