snö timmar o irritation

Ja nu skall jag göra en sammanfattning varför det bloggas så lite här: SNÖ! = jobb

I onsdags hade jag o Sara sett fram emot att gå till gymet ihop. Det blir nästan den enda sociala form av fysisk träning vi kan göra tillsammans. Väl vid entrèn till Friskis så märkte vi att de nyss hade stängt. Det var ju Trettondagsafton. En högtid som vi svenskar firar högst över alla helger eller hur?? Då bjöd jag Sara på restaurang istället. Vi åt av den goda buffèn på CocoThai. Vi hade det trevligt och pratade mycket där istället för gymet.

Torsdag

Det snöade ymningt men jag hade lovat syrran och en jobbarkompisMärta att agera lite skidtränare så kl 10 var vi vid Karlslund. Vi körde 10 km spåret ihop men de båda åkte redan så snyggt o fint att det var inte mycket att tillägga. Jo förresten en sak. De båda körde sig riktigt trötta men ingen av dem hade något med sig att fylla på med efter träningen. Tur att jag hade käk så det räckte åt alla.

Jag drog sen milen ett varv till i "fri fart". Blev naturligtvis lite av en tävling mot två vältränade herrar som ökade farten när jag gick förbi dom vid 3 km-skylten. Jag fick ca 43 min det varvet.

Senare på eftermiddagen ringde chefen. Jag skulle in o köra Lundbergarn. Det kunde ha blivit ett bra pass med ljudbok i högtalarna istället för hårdrock men det var så mycket skit som krånglade så det blev ett skitpass. Först  så har en slang kylarvätska gått sönder någonstans så det rinner ut lite glykol någonstans i maskinen. Det är så lite så bara man kontrollerar mängden imellanåt är det ingen fara med det men nu läcker det i närheten av ventilationen så den för med sig luft med lite glykol in i hytten. Summan av det är att det immar igen med en kladdig hinna på 5 min så man får ha med sig en trasa o torka rutorna hela tiden för att kunna se ut.

Sen var det en bil som hade parkerat på ett förbjudet o dumt ställe så jag demonstrerade lite genom att lägga några små snövallar bakom bilen. Runt ett hörn möter jag tre invandrarkillar och hinner tänka att det säkert är deras bil. När jag kommer tillbaka står en av dem och vevar med armarna åt mig :-)
- Du kan fan inte lägga snö bakom bilen" säger han.
-Du kan fan inte parkera där" svarar jag. Vi käftar ett tag och han är dåligt sur :-) Hoppas de tar en mer laglig P-plats nästa gång.
I slutet av det 11h långa arbetspasset så brinner förmodligen en kabel av till de 4 arbetsljusen som maskinen har framåt.
Jag kollade om det bara var en säkring men de var det icke. Jag får ploga de sista ställen med hjälp av maskinen vanliga lysen vilket är på gnällen att de funkar.
Lägg sen till att det blev mildgrader under natten så den mer o mer kompakta snön gjorde att maskinen gick mer o mer i sidled vilket gör mig rasande i hytten.
Strax efter kl 2 inatt åkte jag iaf hemåt.

Idag fredag
Blev inringd på förmiddagen då det fanns snöhögar som var tvungna att flyttas på om det nu skall komma mer snö i helgen. Har bara jobbat 4 h men är jäkligt trött ändå.

Har märkt en mindre smickrande egenskap hos mig när dygnen vänds utoin så här. Jag bli väldigt osocial mot Sara (o kanske andra med). Skulle lätt kunna sitta här vid datorn knäpptyst och sen bara gå o lägga mig. Jag blir lite småsur mest hela tiden. Kanske är normalt vad vet jag.

Imorgon lördag.
Vi hade bara en ska inbokad imorgon egentligen. Vi skulle strukturera upp förrådet så vi kan ställa ner barnvagn och vagga ett tag där. Just nu är det lite kaosartat där.
Nu ser schemat mer ut så här. Tvätt 07-10. Någonstans där börjar vi med förrådet. kl 12 har jag bokat upp mig för massage. Rygg och ben behöver det. Mer förrådsstädning och kl 17:30 är vi bjudna på mat hos jobbarkompismats & Åsa.
Lägg sedan till att det eventuellt skall plogas snö imorgon kväll/natt.

Det är mycket nu.

Dock har jag över 3 veckors komp att ta ut. Känner att det snart är dax för det.


Kommentarer
Postat av: Mamma milla

Hörú gubbe, har du dött eller?

Du brukar ju vara en effektiv bloggare...=D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback