rostat

En del säger att barn och ungdomar bara skall ha roligt inom idrotten. Det skall inte tränas för hårt så glädjen försvinner. Frågan handlar om när man skall börja puscha de ungdomar som verkligen brinner för sin sport och vill mäta sig med andra? Sådana ungdomar finns och vi har 2 i vår klubb.
Båda kör i P 13/14 och de är väldigt träningsvilliga. De har börjat hänga med oss gamlingar oftare o oftare på träningar och tävlingar. Det är kul.
För att motivera dem lite frågade jag dem för en tid sedan om de ville göra ett fystest på vår Monarkcykel och så kan vi följa upp med ett likadant test till våren. Klart att de svarade JA.

Att lägga upp ett test är ganska enkelt och spelar inte så stor roll hur det ser ut. Huvudsaken är att testerna är identiska så man kan jämnföra mellan de olika testtillfällena.
Testperson A började och imponerade. När pulsen kom över 190 såg han fortfarande ganska så lugn ut men flåsade. Sen gick det fort och han stannade på 400w med en puls på 203.
Testperson B slår oftast Testperson A på mtb under sommaren men här blev det skillnad i testen så än en gång bevisar ett testvärde inte hur duktig du är i sadeln. Framförallt inte på mtb. Testperson B dog på 360w med en puls på 200.
Ska bli kul att puscha dessa pojkar under vintern och se om hur de utvecklas.

Efter dessa tester så körde jag mig trött genom att köra 5-4-3-2-2-2-2-2 med tungt motstånd på spinninghojen och en kadens på ca 55. Vilan mellan intervallerna var lika långa som föregående intervall. När jag äntligen landat här hemma på Tunnelgatan så slog syran till i trapporna upp till lägenheten. Det betyder ju ett bra pass :-)

Både i Lundbergshytten idag och under pojkarnas fys-test har det skrålats CORRODED. Bra skit!

Nu har jag inte haft vilodag på ganska länge så det passar jättebra imorgon då vi har V.I.P-inbjudningar till invigningen av VÅGEN, de nya häftiga köpcentrum som förut kallades Träffpunkt.
Tack bäste kusin. Du är så bra.

Kommentarer
Postat av: Neapea

Puss på er då!!

Vi ses i minglet : ))

2010-11-23 @ 20:32:40
Postat av: Tina

Kul att du ungdomstränar. Det var ju en vettig tränare man saknade när man själv började.



tänk på att ungar i den åldern växer och behöver tid på sig för att lägga på muskler och uthållighet/sstyrka i senor. De har inte erfarenhet att lyssna på kroppen som vi gamlingar har (borde ha?)och kommer att köra oavsett. Det är ett stort ansvar att vara tränare. Var lyhörd och dra inte på för mycket även om KIDSEN inte protesterar. Se till att skaffa dig kunskap om hur barn i de åldrar du tränar utvecklas och vad som är lämplig tärning för dem. Att orsaka skador som blir permanenta på barn på grund av okunskap är oförlåtligt men tyvörr VÄLDIGT vanligt.

2010-11-24 @ 12:11:34
Postat av: Ola

Som sagt..ja tränar inte dem. Det sköter de själva.

2010-11-24 @ 13:18:12
Postat av: Sara

pust!

2010-11-24 @ 15:06:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback