Vätskebalans i schack

Har ungefär 400 unika besökare i veckan här (det är väl vad herr Öijer har om dagen) och jag bestämmer ju självklart vad jag ska skriva om men jag har tänkt lite så här:

En del av er, Mamma Milla, Jennie, faster Mona m.fl. vill ju läsa skvaller och smaskiga detaljer så lite sånt får jag väl fortsätta att delge fastän jag lever ett sånt torrt och dammigt liv ;-)

En del vill läsa om ren träningslära för att kanske snappa upp en del och härma delar i träningen och där skriver jag ju sällan så specifikt om vad & hur jag tränar men det ska jag bli bättre på tänkte jag.

En del läser med intresse om musik och filmer och det är verkligen något jag gillar så det blir svårt att inte delge er mina recensioner från konserter. Särskilt nu när jag har börjat tänka väldigt mycket på just det.

Nu när tävlingssäsongen snart är här så kommer det självklart att bli upplevelser kring, och under, tävlingarna. Dessutom har jag ju börjat filma med mobilen så karaktären på filmer blir nog mkt mtb framöver.
Kommentarer är uppskattat om vad du gillar mest att läsa om här.

Akvarieproblem!
I Östes badbalja har jag ungefär 270 liter vatten och för en tid sedan såg jag att alger hade börjat krypa bakom silikonet i fogarna. Det vill säga att det inte är riktigt tätt. Det vore jävligt dyrt om 270 liter vatten rasade ut på lägenhetsgolvet då en sån skada inte täcks av hemförsäkringen så jag har börjat kolla runt lite efter nån glasfirma som kan göra om det.
Idag har jag fått låna ett mycket mindre akvarie där Öste ska få trängas med ca 20 andra små fiskar under den tid jobbet görs med orginalhemmet. Det tillfälliga hemmet kanske ökar chansen för lata Östergren att lyckas fånga en fisk då de oundvikligen kommer att vara mycket närmare henne då.
Kommer att kännas taskigt att sätta henne i ett för litet akvarie men det är ju bara tillfälligt.

Träning
Det närmar sig VO2 maxtest. Ett test som 2 ggr tidigare blivit uppskjutet men nu hoppas jag att det blir av. Därför har det igår, idag och förhoppningsvis imorgon blivit ännu ett konditionsblock med de halvkorta intervallerna 3or för att förhoppningsvis öka mitt syreupptag. 3orna idag blev iofs 4 minuter långa men syftet är ju det samma på dem. Att tvinga upp pulsen till 90-95% av maxpuls (öppen mun och lite slem vid mungipan) för att främja syreupptaget. Det är önskvärt att minst få ihop 15 minuter inom den zonen i ett och samma pass. Jag körde fem sånna idag.
Något positivt var att jag dels orkade köra 4or istället för 3or och detta trots att jag körde 2 min vila mellan intervallerna något som knappt var möjligt för 2 månader sedan.

I höstas körde jag för sista gången med pulsklocka så nån kanske undrar hur man kan träna pulsbaserat då och nångång under vinter har jag ju kört med det medföljande pulsband till klubbens testcykel men annars kör jag mycket på känsla eller wattbaserat vilket jag tycker funkar alldeles utmärkt. Man har ju lite rutin vid den här åldern (22-23)

TV
Åh boy vad jag såg fram emot Star Wars 3 som gick igår. Blev till och med lite kort och otrevlig i tonen mot Saras alla frågor om vad "kraften" var och vilka som var vilka i serien. Jag ville verkligen se denna sista pusselbit i historien. Men fasiken jag är besviken. Varför gör man en hostande robot t.ex ?? Vad hostar den? Den var av metall och hydralik men hade ändå ett synligt, pumpande hjärta. Vad pumpade det? Olja? Nä det kändes som att de hade gjort nästan 2 h film och kom sedan på slutet på att de behövde sy ihop allting med den tidigare triologin (del 4-6) som gjordes redan på 70-talet. En liten besvikelse men som fan (inte fan) är man ju tvungen att se den.
Appropå film tvingade jag Sara att se Terminator 2 för ett tag sedan. Hon är ju född 1990 och filmen gjordes 1991 men hon var imponerad. Bra, för den filmen kommer aldrig att lämna min top-3- lista. 

Imorgon är man ledig från jobb igen dagen är fullspäckad med akvariepyssel, träning och cykelhandlarbesök. Kanske en fika på stan oxå. Lever ju Top Notch-liv med denna betalda ledighet.

Tjo flöjt

Kommentarer
Postat av: Mamma Milla

Skulle tro att jag har en kandidat till i detta hus som börjat lusläsa din blogg igen, som har fått tillbaka tränings suget.

Postat av: Oscar Ekstam

400 är ungefär vad jag har om dagen också. Glöm mig inte din fjant ;)

2009-03-23 @ 15:58:33
URL: http://www.oscarekstam.com
Postat av: Jennie

Var har dina länkar tagit vägen ?? Har du försökt designa sidan själv eller ? =))



Kjam

2009-03-23 @ 19:15:08
URL: http://www.jew75.blogg.seg.se
Postat av: Jennie

Titt på fan de kom fram när man gjort ett inlägg fiffigt ok behåll kramen då=)



Vad gör du varför har det inte hänt något här ?

2009-03-23 @ 19:16:55
URL: http://www.jew75.blogg.seg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback