Gammal och hyffsat klok

För 3-4 dagar sedan var jag så klok. Jag trodde mig ha erfarenheten och förståelsen över det här med träning. Jag tränade på ganska bra i Sälen, dock inte lika många timmar som på cykel, på skidorna. Längdskidor är ju lite mer pulshöjande än cykel. Distansfart funkar om det är lätt före och ett flackt spår, då skulle man nog kunna köra flera timmar men så fort skidspåret blir lite kuperat så måste man ta i för att få till en hyffsad skidåkarteknik. Oftast är ett 2 timmars skidpass mycket jobbigare än ett 2 timmars distanspass på cykel. Nu är ju det iofs en paradox för det finns inget som heter 2 timmars distanspass men ni förstår.
Träningen var iaf tuff så jag tänkte ju vila fredag, lördag och idag. Det borde jag ha gjort men kroppen kändes ju bra redan igår så jag tänkte att gymet och lite jogging med jobbarkompismats gör nog ingen fara.
Kvittot på att jag även denna gång var lite het på gröten kom strax efter uppvärmningen. Först lite roddmaskin sen en stund på säcken. Jag måste nog fixa säckhandskar igen för fan det är ju så kul. Iallafall...
Vi började med utfall i maskin och då kände jag att benen var trötta. Vi hade inte tungt på utan detta var på uppvärmningssetet.
Triceps, benböj i maskin, benspark, mage och balansövning genomfördes innan vi intog löpbanden där vi toksvettades i 30 min. Totalt 2 timmars träning som kunde ha kvittat idag men kroppen ska få vila imorgon igen.

Jerry Arhlin, Helena Johnsson, A-C Olofsson är mina hjältar idag och för att citera jobbarkompismats " ska man kolla på skidåkning får man inte mycket annat gjort" Det sänds ju massor med timmar av skidåkning nu. Nedförs, uppförs, slättförs, med vapen, utan vapen, med mjölksyra och med snor. HÄRLIGT!!

Min fulsnygga orange hylla försvann snabbt på blocket. Det trodde jag faktiskt inte men 2 samtal och ett mail på mindre än ett dygn. Det roliga är att han som ska komma om 1 timme och hämta den är förmodligen min gamla tae kwon do tränare för hur många kan ha namnet Simon Lim? En, enligt telefonkatalogen. Han har varit koreansk mästare i Tae kwon do och var/ är(?) högst graderad i sverige. Törs jag säga emot om han försöker pruta på priset? Jag kände mig duktig när jag puckla på säcken på friskis iaf....

Vila (möte :-() imorgon kväll för att på tisdag gå in i en tuffare fas med mera anaerob träning. Intervaller inom det röda området kan man väl säga. Förr om åren har jag startat tidigare med det men säsongen är lång. 15/15, 30/30 och senare 1 minuters. Inte alla på tisdag men framöver. Har jag (vi almbyiter) tur så blir det fler risifrutti på tisdag oxå... Hoppas, hoppas...

Måste nog vara fräsch till helgen bara för då är det ett coverband på O´Learys på fredag, mustachkonsert på lördagen och sen Wadköpingsloppet på söndag, 40 km skidor. 
Hej hopp
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback