Kalas cup Nr.1 Mjölbybiken


En bild som säger ungefär det här: På XC-lopp behöver (får) man inte ha två stycken flaskställ. Daniel körde sin premiärtävling och då måste man ju använda sin rutin och lära honom, så jag tvångsskruvade bort ett av dom. Han snodde dessutom en 12e plats i H30 av 20 startande. Bra jobbat.

Vi hade fått låna en buss vilket var helt underbart faktiskt. Lätt packat med cyklar och allt. Bra sittplatsutrymme. Man kunde byta om väderskyddat innan tävlingen mm. Guld! Det var som en rolig (o orolig) utflyckt med ett dagis i den där bussen. Efter ca 500 meter körde vi (chauffören) mot rött. Vid kraftiga svängar rasade saker längs golvet och snart efter det satt "någon" med hörselskydd m radio på sig. Inte en död sekund....

Mjölbybiken hade i år en mkt lättare och mer snabbåkt bana än tidigare. Nu var dessutom torrt som snus så de steniga partierna kunde man lite på däckfästet.
Jag själv jagade upp mig själv innan start så jag var rätt nervös innan start. Borde vara för att det är säsongens första riktiga race för tävlingsrutin har man ju. Fick till en bra start och lade mig som tvåa och tänkte verkligen att nu skulle jag hålla mig kall i ett varv och sen gasa på lite. Lydde jag mig själv? Nepp! Efter ca 1 km drog jag förbi och höjde farten och fick en lucka på ca 17-22 sekunder till min förmodligen värsta konkurent denna säsong, Gunnar Töjren Norrtälje. 
Ut på varv tre var avståndet det samma men jag inbillade mig att benen började piggna till. Varv tre blev annorlunda för jag flög fram. Fick ett otroligt flyt i alla tekniska partier och orkade gasa på rätt bra. Ut på det fjärde varvet såg jag inte till Gunnar bakåt vilket (tyvärr) fick mig att köra onödigt avslappnat på det avslutande varvet men segermarginalen blev ändå 3 min 27 sekunder.
Efter mitt race fotade och filmade jag Eliten lite grann. Ingen Oscarsvinnare men ändå.
>

Martin punkade bort sig och "fipplade" till det med gaspatronen så han tvingades bryta.
Sara gjorde premiär i DamElit och kom 5a. Alla var nöjda och glada när vi åkte hemåt och det bästa av allt är IMORGON ÄR DET EN NY CHANS TILL REVANCH.
Imorgon skall jag oxå sätta en konkurrent i obalans innan start. På ett snällt sätt.... Fortsättning följer.

Hej hej

Kommentarer
Postat av: Johan F

Grattis till segern!

2009-04-19 @ 14:20:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback