Dag 8- Det börjar kännas nu

Fick ett sms hemifrån idag. Det avslutades med "Njut av semestern, det snöar som fan här. kram."  För det första är jag på träningsläger, inte semester. Sen får ni ta en ordentlig koll på bilden nedan. Stormen igår gjorde att det snöade ordentligt i bergen och det ligger kvar än idag.
image70

Imorse var det grått, mulet och väldigt blåsigt. Att man dessutom har tränat rätt mycket förra veckan gör att det är väldigt lockande att bara sova vidare efter att ha lastat magen full nere i frukostmatsalen. Jag velade lite om hur jag skulle göra och inte blev det lättare av att Tina skulle vila idag. Dåligt väder och kanske ta en social dag istället?? Nä jag är inte här för att vila och har Tina stått ut med mig i över 4 år så sticker hon inte från mig för jag prioriterar träningen idag. Tror jag iaf...

De gråtunga molnet skingrade sig långsamt under dagens pass men vinden ställde bara till krångel idag. När jag tog en kopp kaffe på toppen av Puig Randa, 580 meter över havet, så hade jag jag haft en snittfart på endast 26km/h. Jag tror nog att de andra två faktorerna (motivationen och sega ben) hade en viss betydelse oxå. Som fikasällskap på min ensamma tur fick jag far och dotter från cykelklubben Halden ck och vi pratade mest om mountainbikerace. Han berättade att de 13 tusen startplatserna till årets Birkebeinsritt hade sålt slut på 45 sekunder!!
image71
Toppen på puig de Randa där de satt en gigantiskt fotboll på stativ.

Det blev även några nya vägar idag oxå men utan att jag åkte vilse denna gång. Samlade dryga 4 timmar och 125km idag och tack vare lite pace av en moppebil på slutet blev snittet ca 29/h.
Har tänkt en hel del på gårdagens tävling och jag glömde väl säga det igår att det var slangen som explodera. Mitt bakdäck var utan en skråma.

Efter ett långt pass är det viktigt att fylla på energiförråden på ett klokt sätt. Mitt sätt är mer gott än klokt. Idag drack jag en liter chokladsmaksatt mjölk, bröd med nutella och en choklad bit. Om det inte gör mig urstark så var det iaf gott. Beach 2009..

 Här syns Randa långt där borta. Som en kulle, fast större.

Nu orkar jag inte blogga mer för dagen. Mera mat!
Hej hej

Kommentarer
Postat av: Crosscar

Choklad är bästa träningsmaten!
Det innehåller antioxidanter och så visar studier på att kakao också är bra för att sänka blodtrycket.
Det är tillräckligt med fakta för att äta choklad som vanlig mat =D
Igår åt jag Lindth´s mörka choklad som är smaksatt med mint, en riktig rökare i krysset...

http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00184/En_r_kare_i_krysset_184697w.jpg

Postat av: ola

TACK! Det är precis sånt här stöd man behöver höra på träningslägret. Jag äter nu med fakta i ryggen oxå. toppen Oscar

2008-03-25 @ 16:30:17
Postat av: lilleputt

tjena tjena. Okej dumt och skriva semester men lite semester blir det väl, då ni vilar mellan träningspassen :) Ha det gött! Ciao

2008-03-25 @ 16:52:01
URL: http://hoppning.net
Postat av: Crosscar

Varschegoo
Igår va det en annan kaka från Lint som avsmakades. Maria hade glömt att köpa påskgodis så jag fick en kaka med 75%kakao och den hade även smaksatt fyllning av körsbär och chilli.
Så ska du ha en större anledning att käka choklad varje dag så ska du köpa den kakan. Eftersom Chilli är bra för ämnesomsättningen =D
Ha! det var visst bra att läsa till idrottstränare i 3år ;P
Hur är det annars där nere? ni slappar väl tillräckligt?

2008-03-26 @ 10:34:06
URL: http://www.oscarekstam.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback