En vacker dag med fula ben.

186116-37Idag blev det knappt 4,5 h, drygt 700 höjdmeter, snittfart ca 31km/h och puls 132. Huvudet ville väldigt mycket mer än benen, men så är det väl alltid??

Igår var det helgdag då det fanns tid för väldigt mycket träning men jag valde intensitet före mängd genom att vara chaufför och hejjare åt min sambo som körde Snödrevet i Norberg. Det var extra skönt att vara åskådare igår för vädret var underbart. Nån minusgrad och strålande sol och knappt nån vind heller. Jag fick dessutom en chans att prova julklappen från företaget för första gången, ett kombinerat sittunderlag med ryggstöd. Man fäller bara ut det i 90 graders vinkel så kan man luta sig bakåt, lätt o smidigt och det höll borta den kalla snön. I väntan på att få använda kameran, klockan, koskällan och min vackra röst så njöt jag verkligen. Hoppas alla cyklister gjorde det med.
Kul att även få se lite snö. Det är verkligen en bristvara den här vintern. Klicka på bilden för mer snö.

Jag börjar bli orolig för min vinterhoj Blå Loket då hon(?) är lite sliten nu efter tre vintrar. Jag vill oxå ha en vinterhoj med hydraliska skivbromsar och SRM-system och så fin att man inte behöver skämmas på tävlingarna för cykeln åtminstonde.
image39
Öppen mun och gungade kropp....Då tar man i. Eller så vill man svälja många flugor.

Efter hemkomst så tog jag mitt pick o pack till klubblokalen och körde mina hemliga intervaller för andra gången denna vintern. Hoppas de ska göra nytta. Hög snittpuls ger dom iallafall. Det passet satt definitivt kvar imorse när det var dax för distanspass. Jag misstänker att hela den här veckans träning sitter kvar för det har inte varit ett enda lätt pass, ja möjligen det jag abvbröt i torsdags då.
Dagens träning tog en annorlunda start då en ex-örebroare var på besök i stan och ville med o trampa men hans vintercykel hade blivit snodd under natten så vi mötte upp honom då han, lite i panik, fått låna en cykel. Den hade förutom ett stöd även vanliga pedaler och det i kombination med cykelskor hade jag själv haft svårt för men han hängde med ruskigt bra nästan hela passet. Just den här reflexen att ställa sig upp vid igångdrag eller kortare backar och inte sitta fast är som upplagt för en vurpa. Vi var 8 tappra som startade men det minskade efter dryga en kilometer till 6 st, 2 timmar senare var vi 5 och på slutet endast 4 st. 10 små negerpojkar.....

Två vanliga parametrar inom träning är intensitet och mängd. Dessa följs sällan åt utan ökar en så sjunker oftast den andra. Jag har kört med en hyffsad hög intensitet denna vecka och hade tänkt att nu låta följande tre veckor ha lätt, medel och slutligen tuff träningsgrad för att efter det vila upp mig till kommande träningsläger. Jag har dock nyss fått reda på att det vankas jobb framöver så nu blir det lite omstrukturering i schemat. Nästa vecka går jag nedtränad in i, och bryter ned mig lite till, en hård vecka, följt av en lugn (då jobbet börjar igen) för att sedan köra på med en hård igen. Det KAN även bli så här: hård vecka, en sjuk/skade vecka, följt av en "börja om"-vecka. Gissar (siar i framtida blogginlägg) att det kommer att bli en pissjobbig-vecka följt av en "vad-ska-jag-göra-nu-när-jag-inte-tränar"-vecka.
Risken att bli sjuk finns ju alltid där då man vid hård träning lämnar "ett öppet fönster" på ca 48 timmar efter avslutat hårt pass där man är mera mottaglig för infektioner. Eftersom det sällan tar mer än just 48 h innan man återigen kör på med något tuffare pass så finns ju alltid risken där.
Nä den stora utmaningen finns istället (för min del) att motivera mig och pressa mig på de hårda passen framöver och inte vika ned mig (avbryta fler pass). Får väl försöka tänka "bara en vecka till nu...."
Imorgon väntas det vila aktiv vila då jag för andra gången ska cykla med min arbetskollega. Han är ingen inbiten cyklist än men jag älskar ju att uppmuntra alla till att aktivera sig mera så jag kan ju inte neka honom bara för att jag har vilodag. Det krockade lite med att springa med syrran men det ansvaret tog Tina över då hon börjar jobbet sent. Verkar som vi ska öppna hälsocoach-hem snart :-)
Detta gläds jag åt just nu: Att det snart blir jobb igen. Det betyder mer pengar och mindre tid till träning vilket förmodligen gör att jag blir starkare. Nån sa nämligen att man måste vila oxå. (jävla idiot)

Har du liksom jag mycket tid över och vill samla lite cykeltimmar med mig så planerar jag att köra dagtid på tis, tors, fre.

Hopp o skutt, ben som äppelskrutt.

Kommentarer
Postat av: Henke

Skulle cykla med dig varje dag om jaf orkade och hade tid !! :-)
Inte visste jag att du var sådan baddare på att rima , man blir lite imponerad !
Kör hårt på dom där hårda veckorna ,eller var det sjuka veckor med eller utan arbete ,,ähh jag fattade ingenting
/henke

Postat av: Patrik

Imponerar med träningen som vanligt. Ser bra ut, nu ska det börja bli hårt, klart du inte blir sjuk/skadad.

Ser härligt ut med snö, här nere är det sommar, 8 grader 07.00 idag.

På lördag bär det av mot först Kumla, sen Sälen. Ska bli härligt med två lopp och få tävlingstempo i kroppen igen. Du ska fortfarande inte med till Öppet spår? Mkt bra träning!

2008-02-19 @ 08:14:21
URL: http://www.patrikpaulsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback