Det är skiten som gör det!

image53Detta är en uppförstoring på 12000 gånger. Dessa små kvalster är det som orsakar träningsvärk då de flyter omkring och ganager på musklerna. Det kan vara sant....

 Att ha en vinterhoj är otroligt bra då man slipper skava på den cykel som man sedan ska tävla på under säsongen. Vinterhojen står till stor del still under sommaren och förväntas funka problemfritt under vintern. Den får gå i minusgrader, slask, leriga grusvägar och får sedan förhållandevis väldigt lite kärlek. Jag spolar av den ibland och smörjer kedjan lika ofta.  Igår fick den dock lite djupare service. Trodde först att bakväxeln var på väg att lossna för den glappade så men den var visst så glapp ändå. Ett under att den funkar så bra. Rulltrissorna var runda och det mesta runt baknav, vevparti och kedjan var svart av gamla oljerester. Efter en grovrengörning och uppsmörjning tog jag den imorse med tron att den skulle funka minst lika bra som tidigare. FEL! Det var nog skiten som höll ihop den för krånglande, sega växlar är ny standard på den nu.
Innan cykelvården hade jag besökt klubblokalen för att köra produktionsträning. Dvs tvinga musklerna skapa energi utan syre. Korta intervaller på hög intensitet med lång vila emellan för att fixa till den syreskuld som blir i musklerna. Ni har säkert sett t.ex Johan Wissman (sprintern) bli intervjuad flera minuter efter avslutat lopp och han står ändå och har hög andehämtning. Det är ett iofs ett mer extremt exempel än mina intervaller men ändå. Nu när jag har kunskapen, men inte talangen, på att lägga in pulsfilerna här så bjussar jag på gårdagens. Kladdade även in när jag "tryckte" på och när jag hade aktiv vila för att visa hur pulsen släpar efter pga av syrebristen i musklerna. Passet funkade rätt bra trots att jag sedan fredagens styrketräning hade grym träningsvärk.
Klicka på bilden för förstoring. Lite suddig dock.

Den där träningsvärken satt kvar ordentligt även idag då jag ville ha några timmar distans innan dagens jaktstart i skidskyttet. Körde ut redan kl.9 och hann med en timmes körning innan jag slöt upp vid OP-kyrkan med de andra. Vi var fem som startade men redan efter 40 min. var vi 3 st. Ca 20 min senare var det min tur att korta av hemmåt då muskelfästena i skinka och framsida lår smärtade. På vägen hem mötte jag 2 cyklister från Team Cykelcity som såg halvmotiverade ut att trampa idag.
Imorgon blir det aktiv vila. Träning med lillasyrran och eventuellt lite cyklande ut till köpcentrat Marieberg med en arbetskamrat. Tänk att de skulle vara tuff träning för en del. Typ fotbollsspelare :-)

Detta gläds jag åt just nu fast i fredags: Att jag fick se We were soldiers i fredagskväll. Jag har sett den en gång tidigare men det gjorde inget då den tillhör min absoluta topp-3 lista över favoritfilmer. Det enda som ställde till det var rallysammandraget som gick samtidigt på en annan kanal. Att filmen baseras på ett verkligt slag i vietnamkriget gör den ännu mer intressant. Otäcka men förmodligen realistiska scener, mycket action, olika skildringar av militärer, civila, personligheter mm. gör den ruskigt bra. Gillar du krigsfilmer och inte har sett We were soldiers så vänta inte. Se den nu.

FY på er alla som igår röstade fram Christer Sjögren igår. Jag hade hellre sett mer av Velvet....
Nästa gång ska jag skriva om rallyerfarenheter. O träning förstås...
Ciao.

Kommentarer
Postat av: Mathias C

Silverbrallorna i Face-84 var inte fel.....

2008-02-10 @ 15:18:50
Postat av: Patrik

jag gjorde allt jag kunde för att få se mer av Velvets talang! :-)

Postat av: Milla

jag tvingade mej igenom medlodifestvivalen. och ja säger bara LÄGG NER SKITET, det är ju bara PINSAMT att folk en vågar ställa upp med så jävla kassalåtar.

2008-02-11 @ 11:04:54
URL: http://lillamillas.blogg.se
Postat av: Henke

Hi HI , min cykel försökte jag göra rent i helgen , men det gick inte så vi satt på en ny kedja men det vart inte bättre , för mitt vevparti är så slitet så kuggarna ser ut som tandpetare
, och så ramlade skärmen lös också,,dags för nya fina vinterhojjar kanske !

Angående den där festivalen så var silevrbrallorna det enda sevärda

2008-02-11 @ 12:13:40
URL: http://www.henrikogren.blogg.se
Postat av: Crosscar

Det är ju allmänt känt att man inte ska pilla på något som fungerar. Och absolut inte på en skitig vinterhoj, den ska se ut så. Annars är det ingen vinterhoj.

Och att skaffa ny funkar, MEN då måste man se till att fula till den och skita ned den ordentligt. Och det så snabbt som möjligt.

Och du fick ju med Amy, Ola så du borde ju vara nöjd.
Christer e kung =D

2008-02-11 @ 12:17:17
URL: http://www.oscarekstam.com
Postat av: ola

Du kan aldrig spåra hur många samtal det ringdes på Amy från det här hemmet!!

Har idag införskaffat en ringklocka till vinterhojen, 9 kr på JULA. Det fick mig tillfälligt att glömma bort den sega växeln.

2008-02-11 @ 15:21:17
Postat av: Grannen :)

Du är utmanad!

2008-02-12 @ 12:27:42
URL: http://tistlatirfing.blogg.se
Postat av: lilleputt

Nej men wow! Har du fått hjälp med bloggen eller har du förnyat den själv? den liknar hon lillmillas blogg en aning....hhm,mm snyggt och fräscht blev det i alla fall.
MVH Anna

2008-02-12 @ 19:07:07
Postat av: pernilla

wow! vilken fin blogg du fått!verkar som om brorsans tjej milla har vart i farten eller är du en sådan datahacker?snygg blev den iallafall.henka (brorsan)påstår att du inte är så haj på detta m data men att du är en jäkel på o cykla.mvh pernilla

2008-02-12 @ 20:23:29
Postat av: ola

Jo det kan vara så..... :-)

2008-02-12 @ 20:30:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback