carbon, mjölksyra & kaffe

186116-39Ja snacka om att borra ned huvet och köra. I fredags em laddade jag upp genom att hitta en lämplig plats för en (kanske) kommande cykelcrosstävling. Det jag laddade för var helgens cykeldagar i Jönköping där förutom en stor cykelmässa skulle hållas så även en deltävling i svenska cx-cupen. En tävlingsbana som jag innan start inte trodde skulle passa mig så bra men halvägs in i loppet kändes det bra. Riktigt bra faktiskt. Jag hade fått min lilla svacka, och kommit ur den, som jag nästan alltid får under tävlingar och hade börjat avancera i det dryga 60 man stora startfältet. Jag befann mig runt 13-15  plats då jag körde lite för fort in i en kurva och min ena skinka, vad, min sadel och styre fick syna gruset. Hade det bara varit en "smash & grab", dvs att bara att resa sig upp och trampa iväg hade resultatet blivit annorlunda men nu satt bakhjulet fast. Det ville inte snurra runt och en snabb titt på kedjan visade att den var utanför dreven fram och satt snett på kassetten men efter att ha satt detta rätt var hjulet fortfarande fast. Lossade snabbkopplingen i tron om att hjulet var slaget snett men nej. Då såg jag att ena bromsen satt mot däcken, inte mot fälgen där det ska bromsa, och slog till den och kunde sen ge mig av. Totalt uppskattar jag att detta tog någonstans mellan 20-30 sekunder vilket är mycket på en sån här tajt tävlingsform. Avancerade igen och helt plötsligt kommer ledaren Jens ikapp och då går jag artigt åt sidan för blir man varvad får man ju icke fortsätta. Insåg inte då att han var på väg mot målgång så hade jag istället ökat de ca 200 metrarna hade jag fått gå ut på mitt sista varv men det är ju alltid lätt att vara efterklok.
Mässan för den delen var bra men jag kände ett mindre sug i år att gå och klämma & känna på ny produkter. Det var fler utställare i år vilket gjorde att det tog sin lilla tid att gå igenom allt. Jag fick dessutom ringa 112 för det var en gammal man som seglade i backen. Från att jag ringde tills ambulanspersonalen var på plats tog det 20 minuter!! Vad säger man? Hade dom fikarast eller?
Tror att de flesta av mina läsare här på bloggen var på mässan för läsarantalet har halverats just denna helg :-)

Idag var det nypremiär kan man säga. Hösten/vinterns första distanspass som trots skitiga, blöta grusvägar var riktigt trivsamt. Åkte i behagligt tempo i knappt 4h och snackade lite skit och satt och funderade på problem, kommande tävlingar, småsaker i hemmet, osv. Kul men smutsigt jobb men nån måste ju göra det. Dock skulle vi ej ha stannat för en snabb kopp kaffe då jag efter detta pinkade en gång på macken och ytterligare 3 ggr innan jag var hemma.
Imorgon är det äntligen måndag.

Kommentarer
Postat av: Mathias med th

Var på mässan och tittade dessutom på cx-tävlingen. Kunde tyvärr inte stanna till eliten gav sig iväg men det är riktigt publikvänligt. Snart är det ju Slottsskogen som gäller. Kanske gör ett besök även där.

2007-11-18 @ 21:42:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback