race-rapport

?stergren vid slottetVår Östergren framför örebro slott. Undra hur hon mår.

Ja nu tror jag magen har ställt in sig på att konsumera bars, sportdryck för att sedan runda av med recovery-dryck. Mår mycket bättre nu än för ett dygn sedan. Innan jag börjar berätta om dagens race så kanske jag ska förklara vad som skiljer denna tävling mot långloppen där hemma. 
Myotragus extrem är tre stycken långlopp på lika många dagar med distanserna 69, 89 och 76 km. I sverige använder vi ofta ett litet chip för tidtagningen som vi fäster runt vristen med kardborrband. Här har man med sig ett litet häfte som man ska stämpla i på sju ställen ut efter banan och för varje missad stämpel får man fem minuters tillägg. Beroende på hur och var denna stämpel sitter så kan det bli ett litet kaos vid själva kontrollen då det bara finns en stämpeldosa. Detta knep använde de idag då vi var ca 15 st som kom till dagens första kontroll och jag var väl 4-5 man så fick jag inte stämpeln. Jädra spanjacker tänkte jag och fick sen jaga som bara den. Dröjde länge innan jag kom ifatt de fyra som jagade den urstarke cyklist som igår tramapde av sin kedja och idag sattsade allt på en kort och kört iväg solo. Hans cykel är nog den optilmala för banorna här nere, en heldämpad orbea i carbon, och snygg är den med.
Vi jagade och hjälptes åt och till slut var det bara jag och Marga Fullana som hade krafter kvar. Hon är grym uppför kan jag meddela alla där hemma men är ändå mänsklig, för när vi till slut kom ikapp utbrytarkillen så var hon lite trött hon med. Spanjoren på orbean hade fått hammarn förklarade han och med den vetskapen och en liten lucka till Fullana körde jag på rätt hårt sista 8-9 km och komma in på velodromen (målområdet) solo. Ligger nu 49 sekunder före Marga inför den avgörande etappen i den gemensamma klassen men vi är ju ledare i herr resptive damklass.
Någon dalmas skrev för en tid sedan att alla bara skryter på sina bloggar/hemsidor hur bra man är. Jag ska dock erkänna att konkurrensen är hårdare på tävlingarna hemma men jag sliter j-vlar för att hänga med (o köra ifrån) dom här nere. Plus att jag uppfattar det som de kör med ful-knep och snackar taktiker hela tiden för de vet att jag inte fattar ett ord spanska. Men cykla kan jag.
Idag kom även solen hit. Det var kul för den har inte varit överflödig de senaste dagarna. Hoppas nu hon stannar i minst 8 dagar till för sen kommer jag hem till sverige och får dricka riktigt kaffe. Tjohoo!
Vinna e skoj, på carbon-hoj!

Kommentarer
Postat av: Andreas W

Kul att det går så bra där nere! Se till att hålla i sista nu och ta hem segern även i år =D Glad påsk

2007-04-06 @ 21:40:40
Postat av: Oce-Thomas

Grattis till segern!!! Nu köper jag en cykel jag med. På Biltema!!!!!!!!

2007-04-06 @ 22:24:34
Postat av: Mathias C

Härligt att du "tvålar till" spanjackerna! Och glad påsk på er där nere! Här laddar man inför söndagens "race" Dax att ge "gubbarna" nått att tänka på!:-)

Tjing!

2007-04-07 @ 09:31:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback