mätarställning

186116-17
Då har man haft en hel eftermiddag med gamla bekanta. Det var även några nya ansikten på tillställning vilket gör det ännu mera intressant. Startfälten i Elitklasserna var förra året rätt tunna så man har en rätt bestämd uppfattning om hur alla är som cyklister och personer. Jag tycker många av dem är roliga och ibland kan man bara sitta och lyssna på de galna dialoger som vissa har med varandra innan racen. Att några av dem talar dalmål (eller vad det nu är) gör det ännu festligare.
Själva tävlingen idag är jag nöjd med. Fick en tokbra start men sen kom mjölksyran smygande så jag fick vara ärlig mot mig själv och lita på erfarenheten att börja släppa om motståndare så jag fick lugna ner mig ett tag. Brukar kunna var pigg hela loppen så jag tänkte att "de tar jag sen". Och det funkade, ja inte alla motståndare men det hade jag inte trott heller. Den 13:e plats jag tog förra året var det lägsta mål jag hade satt upp idag och jag slutade på elfte plats. Tidsdifferensen till vinnaren blev ändå så mkt som 8:40 min vilket jag inte riktigt är så nöjd med, men va fasiken. Säsongen är lång (men inte jag) och det är bara slutet på april. Mina svagheter ska börja tränas redan nu i veckan så nästa xc-lopp blir bättre.
Banan i Mjölby har många, även jag, förknippat med tok-teknisk och en massa stök men under dagens race så "kom jag på" att den är ju faktiskt rätt bra. Kanske berodde det på att den var torr som fnöske och man kunde lite på greppet på alla de steniga partierna men även alla andra stigar håller en bra blandning. Den skulle kanske ha en ordentlig backe till för att vara helt i min smak.
Bra väder, bra bana, bra cykel. Rätt nöjd. Skönt att vara igång.
"Imorgon är en annan dag" var det nån som sjöng va??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback