snart blir de action

I skrivande stund är det onsdag kväll. Blir bara lite hemmastyrka idag så man kan nästan kalla det för en vilodag.
 
Igår var man hos PREVIA för jobbets räkning. Jag gillar att Bro & väg har ett sånt tydligt hälsotänkande och att det är flera st på Örebro-avdelningen som tränar flitigt.
Hos PREVIA gick dom igenom en enkät som jag hade fyllt i som rörde min livsstil. Sen blev det hörseltest och jag verkar höra något sämre på mitt högra öra. Fortfarande godkänt men lite sämre.
Sen var det rörlighetstest hos en sjukgymnast där jag fick full pott. Detta följdes upp med ett åhstrandstest på testcykel. Detta började på 150 w men han höjde rätt snart motståndet för min puls reagerade knappt men testet avbröt ändå sig själv efter några minuter med texten " för låg puls" :-)
Vi startade om testet med 200 watt och då kände jag ju i benen att det faktiskt var motstånd och jag uppskattade detta som ca 14 på BORG-skalan. Min puls segade sig dock upp emot 120 och en något frustrerad testledare kollade i sina tabeller och sa att det motsvarade ett syreupptag på 70ml/kg/min vilket jag bara skrattade åt.
- Jag har en gång i tiden haft 73 sa jag men där är jag inte nu. 
Vi konstaterade båda två att felmarginalen på detta test med vältränade individer var rätt stor. Jo ja tackar ja..
 
Igår kväll så sprang jag en temporunda på ca 7,5 km och jag kan hålla bra fart i ca 3,5 km innan jag stumnar i höger ben. Och med bra fart menar jag en fart som jag är nöjd med. Dryga 4 min/km.
Det är väl ca en månad kvar till gubbracet i Örebro och då siktar jag på att bli näst bäst på firman. Jag kan omöjligt bli snabbast då han förra året sprang under 19 min vilket jag knappast håller för nu men kommer jag under 20:30 är jag nöjd.
 
På lördag är det Örebro action run
 
Man får väl utgå ifrån att det blir samma väder på lördag som på filmen..??
Jag ska även i år jobba med evenemanget men i år hela fredagen och sen på själva tävlingsdagen. Ses vi?
Får väl se om det blir att jobba sent inpå natten även i år. Hoppas inte det. Får sen sova kvar i stan för tidigt på tävlingsdagen blir det att checka av det sista. Jag gissar att jag även i år kommer springa några varv på banan under tävlingsdagen. Najs!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback