Årets första vinst?

För tredje året irad så var det dags för påsklöpet. En lokal tävling med stig och en hel obanad terräng på knappa 10 km. Man springer två varv på en ca 4,8 km bana.
I år överraskades vi alla av onödigt mycket snö så strax innan start stack arrangören iväg på en enduro-hoj så vi skulle ha lättare att hitta runt. Det var ett bra val.
Min racerapport
Efter mina artär-problem och en träningsvinter som varit berg & dalbana så tänkte jag att placeringen skulle kvitta men då jag vunnit de två tidigare åren så ville jag ju ändå ställa upp. Drog en shot med rödbetkoncentrat strax efter frukost då jag brukar svara bra på det.
Starten går och jag försöker hålla mig så lugn det går. Kör mantrat "jogga lugnt" i huvudet hela tiden. Efter att ha blivit stressad av andra löpare så känner jag att mitt högra ben stumnar lite efter ca 2,5 km. Går några meter och låter mig bli omsprungen men då kickar ju tävlingsdjävulen in och jag hänger på i rygg.
Känner att det inte är särskilt jobbigt att ligga i rygg så jag blir kvar där tills varvningen.
Vi byter plats och jag drar en stund. Platsbyte igen och med ca 3 km kvar gör Tomas en tydlig fartökning som jag kan svara bra på. Jag har ett parti som jag kan utnyttja riktigt bra och det är med knappa km kvar. Innan vi kommer dit så hamnar jag först pga att vi gör olika spårval över en bäck. Jag stressar inte utan håller bara ett högt tempo fram tills den enda korta utförslöpningen på varvet och där släpper jag på. Får en liten lucka och får gräva djupt för att hålla den luckan på den avslutande grusvägen. Vinner väl med ca 15-20 sekunder. Tack rödbetsjuicen :-)
Varv två var betydligt lättare då ca 30 löpare hade gjort en stig i den onödiga snön. Trodde att mina salomon speed skulle bli klockrena men jag slirade omkring oväntat mycket. 
En seger är iaf en seger. Mycket nöjd över gubbkroppen idag.
reultat och bilder dyker väl snart upp på www.morgansfritid.se
 
 
Foto Tomas Nilsson
Så här såg det ut för ett år sedan. I år var det mer vitt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback