hemma från Vemdalen/Björnrike

Landande här hemma strax innan kl 17. Skönt så det inte bara är läggdags för att sedan vakna upp till en arbetsdag utan att man hinner skoja, busa och umgås med familjen ett litet tag innan.
 
Jag har som sagt spenderat fredag-lördag och idag, söndag, i Björnrike som ligger ca 5 km från Vemdalen.
Fredag
Utflykt till det björntätaste området, Somfjällets nationalpark. Min tanke var att i dimman springa ett varv runt fjället för att sedan göra en toppbestigning. Vid infocentralen stod det att rundslingan var 12 eller 15 km. Man blir då lite frågande hur det kommer sig att de inte vet hur långt det är runt på en markerad led?? Nåja. Jag joggade iväg och tyckte det prasslade både här o där men jag såg aldrig några djur.
Mitt på rundan. Jag, en spång och dimman.
Här tror jag att jag står på toppen. Hade ett stup brevid mig och såg inget högre omkring mig.
 
När jag sedan tankade upp min träningsfil så verkar det som jag aldrig var på den högsta toppen tyvärr. Jag såg heller aldrig nån skylt eller annan markering som kunde leda mig till toppen pga den täta dimman.
När jag kom tillbaka till bilen så visade temperaturen på +4 grader. Det var dimmigt och blåsigt oxå så de torra kläderna var extra sköna att dra på sig efteråt. Under själva löpningen så premiärsprang jag i mina nya salomon sense ride-skor. Sköna, bra komfort. En helt okej mängdsko men jag tror kanten under fotknölarna är liiite högre än på andra salomonskor jag har för jag är öm där.
 
Lördag
Vi startade dagen med ett riktigt utflyktsmål, Fettjeåfallet. Ett vattenfall med ca 60 meters fallhöjd.
Det var en teknisk stig på 2 km fram och tillbaka till fallet och i brist på vandringsskor hade jag mina salomon sense ultra SG på mig och dom älskar jag ju. Bra följsamhet och grymt grepp. Efter en pizzalunch blev det däckande på soffan innan jag stack ut på ett eftermiddagspass. Blev ca 12 km uppe på fjällryggarna och jag inte heller denna gång något vilt djur. Ville ju se lite renar  !!
 
Idag, söndag
Liten frukost på 2 mackor med lika många koppar kaffe. Lite vila innan jag gjorde en sista kraftsamling att samla höjdmeter. Närmare bestämt 701 höjdmeter på precis en timme.
Sprang upp till toppen på den högsta skidbacken, ner en svart pist och sen upp en blå pist vilket hade en mycket skönare (löpvänlig) lutning.
Min klocka säger att jag nu borde vila i över 3 dygn men det tänker jag knappast göra. Det är ju ändå bara en rekommendation va? :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback