Imponerad av Spartan Ultra

Igår blev det (tyvärr) en sån där vilodag. Kanske behövdes den rent fysiskt men knoppen ville verkligen ha dom där intervallerna som jag hade planerat.
Det senaste dygnet har det ju regnat sjukt mycket så imorse hade jag ingen längtan efter att springa ut i regn. Tog bilen till stan och körde ett multi-pass på gymet. Först styrketräning där benen låg i fokus men även "beach-musklerna" fick smaka på lite vikter. Försökte vara lite klok och inte köra slut på mig eftersom jag sällan besöker gymet och träningsvärken lär väl komma ändå.
Bytte tröja, shorts och skor efter 45 min och intog sedan ett löpband. Satte lutningen på 3% och tänkte att 4x4 min var ju länge sen och dessutom ett härligt "straff" efter gårdagens missade pass. Jag maxade inte utan körde 4 kontrollerade (men självklart flåsiga) intervaller.
Nu till det som imponerar med Suunto spartan ultra.
Klockan känner ju bara min armpendling och min puls.Jag har ingen foot-pod eller liknande och jag har heller inte angivit min steglängd. Jag gissar att den ändå "lärt sig" min stegfrekvens tillsammans med farten utomhus och där igenom få steglängden. På löpbandet varierade jag farten förstås mellan intervallerna och viloperioderna och klockan reagerar direkt på detta. 
Bilden ovanför är inte min puls utan den takt ( i min/km ) som klockan tyckte/trodde jag höll och den är jäkligt nära den hastighet jag ställde in på löpbandet.Min stegfrekvens var ca 4-6 steg lägre under vilan vilket säkert stämmer. Avsaknaden av info efter sista intervallen är när jag höll i handtagen för att kolla om det blev samma puls som klockan visade. Även här var variationen liten.
Löpbandet visade att jag sprang 8,28 km. Klockan sa 8,27. En skillnad på 10 meter alltså.
Nu finns det en variabel som jag inte har med. Bandet stod på 3% lutning. Kommer det att stämma lika bra om det är 0 i lutning?
Häftigt är det iaf.
 
Imorgon börjar jobbet och jag har fortfarande inte hittat min arbetstelefon. Letat tamme tusan överallt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback