västerås powertrail

Ända sedan jag noterade nån annons om Västerås powertrail så har jag varit sugen på den. Har följt dom via facebook-flödet och har hela tiden trott det var en bana för mig. Delvis hade jag rätt.
 
Banan var en kuperad 5 km bana som kunde löpas ett eller två varv beroende på klass. Starten skulle gå direkt uppför den lokala slalombacken och under varvets gång skulle backen även tas från andra hållet. En hel del myrlöpning fanns med oxå annars så hade jag hoppats på mycket stig.
Starten
Jag ville verkligen hålla igen och gå mycket uppför slalombacken men drogs med i det höga tempot lite för mycket. Pulskurvan skvallrar oxå om att jag tog i rätt mycket då det tog mig ca 1 min för att komma upp till 93% av maxpuls.
 
Jag fick sota ordentligt för dena startbacke och stora delar av första varvet så var jag tvungen att småjogga och 3 ggr fick jag till och med gå för att få ur mjölksyran som var värst i mitt högra (icke opererade ben) I slutet av varv 1 så började det kännas bra och jag sprang varv 2 på samma (eller möjligen lite snabbare) tid.
 
Jag är stolt o nöjd över hur jag hanterade mina sista 1500 m. Kämpade mig ikapp en kille i sista klättringen upp. Han trippade medans jag fick till gång med tryck på benen med händerna på ett effektivt sätt så ca 75 m innan toppen tog jag mig om. Då väntade en grusväg utför från toppen och jag är trygg i min utförslöpning. Slog han med ca 15-20 sekunder.
När jag hade tävlat klart så stod det Återhämtningstid ca 45 h. Det betyder att klockan beräknar att jag är 100% knappa 2 dygn senare och då har jag maxat ur mig. Betyder att OM jag hade velat springa Stockholm marathon på lördag så borde kroppen ha fixat det? Tycker att det är så många i klubben som är rädda för att hårt. " bara tröskel..."
 
En mindre kul sak var att jag fick ett genomslag på min högra häl. I den nästsista utförslöpningen så trampade jag på nån äcklig sten som tryckte in genom skon och det träffade på samma ställe som jag hade ont på i spanien (löparlägret). Märkte nyss när jag tog en promenad med barnvagnen att väldämpade skor är det som gäller idag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback