mentalt upp o ner

Idag stod det fysiologiskt maxtest på agendan. Som tur var så var det inte mitt egna. Hjälper ju några adepter med träning och så och ibland måste man ju kontrollera om de har skött sin träning :-)
Det hade personen gjort.
 
Som en spontan present från denna adept fick jag/vi finkaffe. Alltså sånt där färskmalt i liten presentpåse. OJ vad gott det smakade. Har druckit det två ggr idag men är bara sugen på mer. Galet.
Ikväll blir det dock mer dryck gjord på humle, jäst, malt och jäst. Ska nämligen in på hockeymatch mellan Färjestad och Örebro hockey.
 
Träningen då undrar ni?
Jo jag hade väl tänkt att åka skidor i onsdags och stack iväg till Ånnaboda på kvällen. Kroppen kändes seg och helt omotiverad. Körde 3 varv på konstsnöspåret vilket gav ca 7,5 km. Alltid något tänkte jag. Bättre med lite och ofta än tvärtom.
Kvällen efter hade jag tänkt att träna även då för dagen innan hade ju haft en usel dagsform. Vid ca 19:30 sov barnen och jag började känna efter vad och hur jag skulle träna. Inget sug infann sig och jag somnade ca 19:50 framför TV:n. Sååå trött.
Efter denna kväll med utebliven träning så infann sig en blandning mellan besvikelse över en oplanerad vilodag och dåligt samvete pga det samma.
Försökte rädda upp det hela med att det kanske är just det där som kallas "att lyssna på kroppen".
 
Fredagsfys
Igår så var jag istället sååå motiverad för ett tufft pass och det var ju nästan en vecka sedan jag sprang så för enkelhetens skull så blev det intervaller i mina ICEBUG på banvallen.
6x 1000meter. Är gald för att jag lyckades hålla 4-fart eller något snabbare i minusgrader, moddigt och isigt underlag och minimalt med löpning den senaste tiden. Detta pass fick mig att verkligen tro på mina egna målsättningar 2016.
Den gröna linjen i schemat ovanför är något nytt på polars håll. löpstegsfrekvens. Ur detta vet jag inte riktigt vad jag skall kunna utläsa och vad som rekommenderas men den verkar räkna någorlunda rätt iaf. Efter den sista intervallen körde jag lite löpskolningsövningar och stegringar och det verkar som den uppfatta det iaf.
 
Nähe, nu skall jag ladda inför hockey!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback