materialsport

När man tävlade inom mountainbike fanns en hel uppsjö med ursäkter för ett uteblivet resultat. Däcktryck, gaffeltryck, däckval, 18 tusen skruvar som kunde lossna samt en hel del mekaniska haverier som man kunde säga att man hade drabbats av när man var långsammare än nån annan. 
Inom löpning är det lite svårare att komma undan. Det är väl bara vinnaren som valde rätt skor men sen är det tuffare att hitta på nåt.
 
I dagarna nu så har jag tagit ner längdskidorna från vinden och där, kära vänner, har vi ursäkternas huvud-idrott.
Snötemp, nysnö, konstsnö, mjukt spann, fel struktur, två högerskidor, skateskida, klassisk skitskidor, inte samma märke på stav och pjäxa, luftfuktighet, sladdriga spår, sladdriga kläder...Ja listan kan göras lång.
 
Igår efter att jag läst sagor för Nora så åkte jag till Ånnaboda och brände av 8 varv på 1300meters konstsnöslinga.
Jag startade med ett uppvärmningsvarv men gasade sen ganska friskt resterande 7 varv.
Här är grafen från igår. Trots att  pulsband och klocka tappade kontakten där efter första varvet så blev snittpulsen på hela passet 154 slag/min. Snittfart 16,23 km/h. Då visade GPSen att det var 10,91 km på 40 min och 21 sekunder.
 
Idag var farsan snäll och åkte förbi här hemma och smälte på två lager med ett högfluor-parafin. Anledningen till det är att jag inte har varit nöjd med mitt glid på skidorna sen jag försökte göra detta själv för två år sedan.
 
Ikväll så upprepades passet. Sagoläsning sen 8 varv på samma spår i samma kyla som dagen innan.
Nu visade GPSen att det var ca 400 m längre idag?? men om jag drar markören så det blir lika långt så tog det idag 17 sek längre tid. MEN...Som ni ser så kördes det idag bra mycket lugnare än igår. Ungefär samma snittfart men ni ser pulsen...
Redan från start idag så ville jag glida, njuta och tänka teknik idag och så blev det. På endast några toppar i en lång klättring har jag varit uppe och nosat i det "röda" fältet som är 90% av maxpuls.
 
Summa sumarum så kändes det direkt att parafinet gjorde nytta och det gled mkt lättare idag. Nu är det bara själva diagonaltekniken som behöver förbättras. En hel del
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback