bra avslut 2015, kass start 2016

Jahaja...
Sylvesterloppet. Årets första RR (RaceRapport) redan.
Hade ju vilat 3 dagar innan loppet och muskulärt kändes det bra men direkt när jag började värma upp så gjorde sig den där diffusa känslan i skenbenet sig påmind. En lätt smärtande ömhet som jag inte verkar bli av med så det kan bli bra med en minskad löpträning en period nu och lägga krutet på skidåkning istället.
Starten går och jag gör första km på 3:50 vilket var bra att jag noterade för då sänkte jag farten. När jag kollar närmare på km-tiderna så är det lite glädjande ändå att jag höll 4:04 fart på km nr 9. Det är små marginaler nu för att jag skall börja bli nöjd, Min klocka visar att loppet var 10,7 km men jag tror dom själva säger 10,4 km. 
Årets lopp blev ändå ett steg framåt från 2014. Jag var 32 sekunder snabbare denna gång och gick imål på 45:11. Min klocka säger att milen gick på 43:09 vilket ger en snittfart på 4:19 på en kuperad bana i lite snömodd. Halvnöjd med det.
 
Var rätt sliten efteråt. Sara och jag har börjat notera hur jäkla väl det har börjat synas på mig när jag har tagit ordentligt. Ingen rolig syn.
Blev iaf en kort premiär på längdskidorna igår, dvs dagen efter Sylvesterloppet. Hann med 6 varv à 800 meter på konstsnöspåret i Ånnaboda.
 
Idag tänkte jag springa. Jodå, redan på förmiddagen. Inte för att kroppen egentligen ville men min motivation inför 2016 nästan tvingade ut mig. Borde ha lyssnat på kroppen för fy fan vilket deprimerande pass det blev. Kunde inte hålla fart. Fanns ingen kraft alls.
Stannade och gick 2 ggr och hade detta varit ett mtb-pass hade jag nog kastat cykeln. Kände mig ur-kass.
Det enda positiva jag kunde hitta med 200 m kvar hem var att det iaf blev 11 km i träningsdagboken så att säga.
Glömmer det där passet och tänker redan på att imorgon förmiddag är det jag som åker skidor i Ånnaboda.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback