tävlat swimrun

Då så. testat den nya inneflugan swimrun.
 
 
Okej håna mig för den fjolliga vinken, eller den fina dräkten eller dubbelhakorna det skiter jag i. På bilden ser ni iaf de två starkaste i mixklassen om det hade varit en ren löptävling. Det var ju inte det. Då hade ju vitsen med swimrun varit borta.
 
Jag var faktiskt inte nervös inför detta då det var helt kravlöst eftersom jag aldrig kört sporten innan men på bilresan ner mot Årnäs/Mariestad kunde man ana lite nervositet hos syrran :-) Hon gick mer in i sin tävlingsbubbla än mig.
Banan såg ut enligt följande och vi skulle köra två varv:
Picture
 
Som ni ser var det inga långa simsträckor men för en som bara simtränat en månad (jag) och inte tränar triathlon i ironman-distans (syrran) så skulle detta räcka gott o väl. Dessutom gick det ordentliga vågor på vänern som vi simmade i.
GPS strular lite för så där jäkla zickzack simmade jag tusan inte.
 
Starten gick och några kill-lag spurtade iväg. Helt sjukt snabba och enligt Sara som såg tävlingen från sidan så gick det lika fort hela tiden och de var knappt berörda efter målgång.
Som de Hellströmare vi är så sa vi förstås "vi går ut lugnt" men vi gjorde tvärtom. Jag hade vilat i 2 dagar inför loppet och hade sprättben. Vi öppnade i 4-fart och sänkte väl till 4:20-4:30 fart. 
På första simningen blev jag förvånad över att syrran var den av oss två som släpade efter. Vi hade ju snackat så mycket om att hon skulle vänta på mig på simningen?? Fattade inte varför eller vad som skedde just då men då jag hade våtdräkt och hon hade sporttopp och cykelbyxor så hade inte hon samma flytkraft som jag. Blir tydligen ett helt annat flytläge har jag fått det berättat. Vi beslöt då att ta med hennes dolme (flytobjekt som swimrunnare har) när vi passerade bilen på mitten av varv 1. Därefter gick det bättre.
På första varvet var det lite svårt att veta vilka mixlag som skulle köra 1 respektive 2 varv men ut på andra varvet var vi tre mimxlag inom ca 1 min och vi var då nr 3. Vi hade noterat ganska omgående att vi var starkare löpare än simmare så på sista långa löpsträckan ute på varv 2 gasade vi så gick upp i tät. Lag 2 var inte långt efter och en simsträcka på 520 meter väntade. Inte helt otippat så var alla 3 lagen samlade vid uppgången efter den. Lite komiskt och oväntat att det skulle vara så efter drygt 2 timmars tävlande. 
Ungefär här började jag känna mig krispig. Druckit lite för dåligt och INTE ätit särskilt mycket. Syrran trippade dock på lika fint som vanligt (talangjäveln :-))
Vi tappade här de två första lagen och på uppgången av nästsista simningen fick jag kramp i baksida lår lagom vid uppgången. Funktionärerna som satt där flinade gott för det såg väl roligt ut där jag låg i 30 cm djupt vatten :-)
 
Vi slappnade av och höll vår placeringen vilket vi var nöjda med för vi skulle ju bara ha kul idag ju ...Inte prestera :-)
 
Jag är nöjd med: Att jag orkade simma ca 2,8 km crawl idag. Att jag orkade hålla rätt bra löpfart mestadels, en bra genomkörare för löpningen.
 
Mindre nöjd med: Borde ha druckit mer samt tagit lite mer energi tidigare i loppet för att slippa bli så tom som jag blev sista km.
 
Vad jag tycker om swimrun: Hmm..Vill ju hålla enkelheten och inte utöva ännu en materialsport som mtb. Nu såg man på många lag att de hade lina mellan sig, dolme, paddlar och dräkter som kostar en halv månadslön. Som ni ser på bilden ovan så hade jag en ca 17 år gammal dräkt och i handen mina simglasögon som är lika gamla. Blir det för mycket prylar och det handlar om att ha bäst/rätt prylar för att vinna så tar det udden av det tycker jag.
Men tävlingsformen är ju nästan genial i områden som gör det naturligt. Man springer i terrängen och korsar vattendrag.
Jag säger nog att detta var inte sista gången jag tävlade i swimrun och gör jag det igen så får det gärna vara med syrran. Dock införskaffar jag nog paddlar då för att inte vara sänke på simningen.
 
Nähe...ner i svalen och leta fram en "recovery". Ipa eller stout..??
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul! Sjukt fin på bilden för övrigt /Rickard S.

2015-07-18 @ 21:59:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback