pulka, skidor och snöbollskrig

Hej. Måndag idag. Svårt att hålla koll på de under så här långa ledigheter.
 
Mina ben känner fortfarande av helgens kilometrar men ändå är träningssjälen orolig efter en dag men lite pulkaåkning och snöbollskrig med 3 småtjejer.
Är så van att träna och mår ju dessutom bra av det men min erfarenhet vet ju att vilan måste till oxå.
Men jag hatar det!
Morgondagens gympass är inställt men inte för att jag skulle tacka nej. Träningspartnern är inte tillräckligt för att knäckas av mig när jag visar hur sjukt stark jag är i marklyft :-)
Näe imorgon verkar det bli Djupadalsbadet i kumla istället. Nora och jag på utflykt. Vi längtar båda till vattenruschkanorna.
 
Resultat/sammanfattning 2015
Ja innan siktet ställs mot 2016 så kanske jag borde göra som så många andra kanaler och bloggare gör. Nämligen sammanfatta 2015.
Vintern och tidig vår gick väl okej med löpningen och jag snöade in på nya salomonskor så Sara tröttnade på mig. Bytte arbete och hamnade i april på en anläggarfirma där det förutom bra ledning och bra folk oxå fanns ett stort intresse för löpning. Jäkligt kul och redan på första dagen så partades det om grabbhalvan och midnattsloppet. Själv ådrog jag mig nån konstig överbelastning i april/maj så det fick bli rullskidor och sandsäck ett tag. 
På grabbhalvan var jag ändå sjukt nära att klara av sub 20 min men fick tiden 20:11. Vi var tre på firman under 21 minuter vilket är grymt.
Senare i Maj så kom det ett nytt pers nämligen på The run i Kvarntorp. En hräligt annorlunda bana på 10 km där jag fick tiden 43:23 och denna tävling finns med 2016 oxå.
Suget efter en löparresa tilltog så mycket under året att jag fick arslet ur vagnen och bokad en. Åker till Spanien dagen innan jag fyller 38 år. 
Sprang Kolmårdsrundan. Ännu en härlig tävling i kolmårdsskogarna (har testat kolmårdstrailen innan) Skulle ta det som träning och filma under loppet. Tog jag det lugnt?? Knappast
 Under sommaren provade jag min första swimrun ihop med lillasyrran. Grymt roligt faktiskt. Finns större förbättringspotetial på simningen än löpningen.
Vår älskade katt Neo blev påkörd och dog. Han är saknad.
Hösten närmade sig och därmed säsongen största mål, Bergslagen ultra 47,5 km. Blev sjuk med 4 dagar kvar vilket var jäkligt synd då formen ca 10 dagar innan var kanon. Startade men kände mig aldrig pigg. Bröt vid 23 km och ångrar det inte även om det på samma gång sved lite. Har analyserat det där flera ggr och pulsfilen visar att det inte var okej i kroppen.
Lite senare i oktober sprang jag min första halvmara på Å-stadsloppet med Nora i joggingvagnen. Gick riktigt fint och vi lyckades hålla 4:30 i snitt/km och kom väl in på 1:36. Mest nöjd över att vi sprang upploppet ihop :-)
 
Målsättningar 2016
Ja....Dessa skrevs ner idag men om jag bara höll dom för mig själv så skule jag lättare kunna smita undan dom. Tänkte det är bättre att skriva ut dom här så kan ni liksom stötta mig genom att kasta dom i ansiktet på mig då och då. Sånt brukar trigga mig att skärpa mig.
Det gäller mest löpningen förstås då det är min (nya) idrottsgren. Överlag skulle jag kunna sammanfatta min målsättning med Att blir en bättre och snabbare löpare men det vore ett tråkigt och ganska ospecifikt mål så här kommer det en lista utan rangordning.
 
Målsättning 2016
  • Grabbhalvan sub 20 min. Ett måste för att klara nästa mål
  • Sub 40 på valfri asfaltsmil
  • The run, kvarntorp bättre än 42:30
  • BLU 47,5 km bättre än 4:20
  • Sätta nytt pb på kolmårdsrundan 21 km
  • Vara hel till och under träningsrresan i maj.
Dessa är verkligen av olika karaktär (som min löpexpert Sara sa nyss) men jag har alltid haft problemet att inte vara tillräckligt snabb. Cykel som löpning. Seghet/uthållighet och förmåga att pressa mig har varit okej så nu är det siktet på mer snabbhet, driv, klipp i steg och höja tröskelfarten lite. Har den senare delen av säsongen blivit hyffsad i branta stigningar men benstyrkan ska stärkas så förmågan uppför blir bättre.
 
Utöver löpning skall jag tappa nåt kilo i vikt så jag parkerar under 70 kg. Nu pendlar jag precis på kanten så att säga.
 
Nähe...God natt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback