2x15 och hjortron

Titta på bilden här ovan. Tagen idag. I Kilsbergen. Längs en runda som jag sprungit några ggr. Ja upptäckte ju denna mosse när jag sprang den där långpasset som blev kortare än vad jag hade hoppats på. Filmade ju precis på denna mosse då
 
Idag var jag och Nora + jobbarkompismats med familj där och plockade dryga litern med hjortron. Borde kanske varit här för 1,5 vecka sen då mycket var lite väl moget. Alldeles nyss så kokade sara en liten burk sylt av skörden. Vad tycker ni passar bäst med hjortronssylt?
 
Tränade igår i värmen efter att ha krattat massa styv lerjord på jobbet så var väl förväntningarna inte så höga på att det skulle kännas tipptopp. 2x15 min tröskel på den relativt flacka banvallen. Höll 4:12 i första och 4:14min/km i den andra intervallen. Nu är det lite väl kaxigt att påstå att detta är min egentliga tröskelfart men det var så pass hårt att jag klarade hålla denna fart i 15 min. Jag kör knappast milen i denna fart. Tyvärr. Men vem vet. Om en vecka är det midnattsloppet i stockholm, kanske blir det pers då??
 
Jag laddar annars mentalt och fysiskt för bergslagen ultra som går om knappt en månad. Skall bli intressant om jag lyckas slå min fjolårstid. Vet ju hur jag skall sköta upplägget i loppet men jag har tränat så olikt fjolåret. Egentligen är det först nu i sommar som jag lyckats få till en bra rutin och börjat kräma fram intervaller. Nåja. Hur som helst tänkte jag provspringa banan imorgon. Tar bussen till Nora och kör bansträckningen hemåt. 
 
Ett annat lopp som jag fått upp ögonen för mer o mer är Tromsö skyrace. Konditionsbloggens Jonas Brännmyr var ju där och sprang och hans rescension av loppet gjorde mig ännu mer sugen.
 
 

Tromsø SkyRace 2015 from TromsoSkyrace on Vimeo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback